Search This Blog

Tuesday, May 1, 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Έτοιμες οι αλλαγές του Καταστατικού
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – «ΖΩΝΤΑΝΩΝ»
Πιο απλό και πιο δημοκρατικό αναμένεται να είναι το νέο Καταστατικό της Κοινότητας, 15 σχεδόν χρόνια μετά την αναθεώρηση του προηγούμενου Καταστατικού που συντάχθηκε υπό «στρατιωτικό» καθεστώς. Το υπάρχον Καταστατικό δίνει μεγάλη δύναμη στο Δ. Συμβούλιο, το οποίο ακόμα και στον διορισμό των μελών της ελεγκτικής Επιτροπής αποφασίζει.!
Φανταστείτε τον εαυτό σας να επιλέγει όχι μόνο τον δικαστή του αλλά και το σύνολο των ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν την ποινή..!
Είναι ακριβώς αυτή η πρόταση, κάποιων "ζωντανών", μελών της Κοινότητας, η οποία καθυστερεί τις αλλαγές του Καταστατικού Χάρτη με αποτέλεσμα να αναβάλουν ακόμα και την προγραμματισθείσα για την 13η του Μάϊ Γενική Συνέλευση των μελών για την έγκρισή του.
Τελικά, οι δυο πλευρές, βάζοντας νερό στο κρασί τους, συμφώνησαν να δημιουργηθεί μεν η ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου των πράξεων του Δ. Συμβουλίου, αλλά οι δικαιοδοσίες της και ο τρόπος εκλογής της να επεξεργαστούν από το νέο Δ. Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου και να παρουσιαστούν στην πρώτη Γ. Συνέλευση του 2013, για έγκριση από τα μέλη του οργανισμού, εν αντιθέσει με τις αλλαγές των άλλων άρθρων οι οποίες θα ζητηθεί να εγκριθούν στη Συνέλευση της 13ης του προσεχούς Μαΐου.
Και χωρίς να θέλουμε να προσάψουμε κατηγόριες σε συγκεκριμένα άτομα, διαπιστώνουμε μια …κάποια κωλυσιεργία στο ζήτημα της Επιτροπής Ελέγχου, με πρωταγωνιστές συμβούλους προσκείμενους στην ηγεσία της 10ετίας Μενεγάκη – Γερονικολού, πράγμα που βάζει στο μυαλουδάκι μας κάποιες υποψίες …κακές. Μακάρι, βέβαια να μην είναι έτσι, αλλά όλα δείχνουν ότι (θα πρέπει) …έτσι να είναι...
Αυτά για τώρα…

No comments:

Post a Comment