Search This Blog

Friday, May 4, 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...


...εκδήλωση «ΑΡΩΓΗΣ» 
στους Έλληνες νεομετανάστες

Ο επικεφαλής των διργανωτών της εκδήλωσης
Θέμης Αραβοσιτάς,
διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της
Ελληνικής Κοινότητας


 «Ξενοκρατούμενη» έμοιαζε χθες βράδυ η επάνω, μεγάλη αίθουσα του «Πολυμενάκειου Πολιτιστικού Κέντρου» της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο. Για πρώτη φορά κοίταζες γύρω σου κι’ έβλεπες τόσες άγνωστες, «ξένες»  στην πλειοψηφία τους, ανθρώπινες φυσιογνωμίες.! Ήταν η γνωστή, από ημερών, διοργάνωση της εκδήλωσης της Ελληνικής Κοινότητας με στόχο την ενημέρωση παλιών και νέων Ελλήνων μεταναστών, για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι νέοι να βοηθηθούν στην παραμονή τους και πώς ο καθένας μας θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον  από αυτούς τους συμπατριώτες μας. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής θα πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι που υπηρετούν έναν τέτοιο οργανισμό ο οποίος παρ’ όλες τις δύσκολες στιγμές που περνάει, μπορεί και οργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, για να προσφέρει τη βοήθειά της σε όσους από τους νέους συμπατριώτες μας τη χρειάζονται.
Το καλωσόρισμα των ομιλητών όσο και των παρευρισκομένων, έγινε από τον πρόεδρο της Κοινότητας – οικοδεσπότη – κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο, ο οποίος αναφέθηκε και σε θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη φορολογία φυσικών προσώπων στον Καναδά.
Τους παρευρεθέντες συμπατριώτες μας ενημέρωσε επίσης  για εργασιακά θέματα η κ. Λία Δήμου-Κοστούρου, για θέματα Παιδείας, οι Σάκης Γκέκας, Σπύρος Βολανάκης, Θόδωρος Τζαλαλής και Θέμης Αραβοσιτάς. Για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν τους νεοφερμένους ομοεθνής μας στο Τορόντο, μίλησαν οι Τάσος Καραντώνης, γιατρός, Ιωάννης Σιγάλας, γιατρός, Σπύρος Δοροβέντης, φαρμακοποιός, Φίλιππος Σερδαρίδης, Τραπεζίτης, Γεωργία Αθανασίου, κτηματομεσίτρια, Ιωάννης-Πάρης Φίλιππς, σύμβουλος μετανάστευσης, και οι πολιτικοί Craig Scott, Ομοσπονμδιακός βουλευτής, Michael Pru, Επαρχιακός βουλευτής και Μαρία Φραγκεδάκη, δημοτική σύμβουλος του Τορόντο, οι οποίοι μίλησαν για τα πολιτικά και δημαρχιακά δικαιώματα των πολιτών.
Στη συνέχεια, μεταξύ καφέ και αναψυκτικών, οι ομιλητές  από το τραπέζι τους ο καθένας, απάντησαν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις ενδιαφερομένων.
Στη συνέχεια μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άκρος πετυχημένη εκδήλωση…
Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φραγκεδάκη και οι βουλευτές Craig Scott kai Michael Prue


























Χωρίς τον Παναγιώτη μάλλον δεν θα ακούγαμε τιποτα... από τους παρακάτω ομιλητές.!







No comments:

Post a Comment