Search This Blog

Thursday, October 27, 2011

Μια πετυχημένη εκδήλωση

ΜΙΑ ακόμα πετυχημένη εκδήλωση, στα πλαίσια του «Μακεδονικού Μήνα» πραγματοποιήθηκε χθες Βράδυ στο «Πολυμενάκειο».  Η εκδήλωση-ομιλία του Κ. Δημήτρη Γκεκόπουλου, με θέμα «Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;» είχε όχι μόνο πλήθος αλλά και πάθος. Πάθος όχι μόνο από τον ομιλητή, ο οποίος πραγματικά μας εξέπληξε με την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του  αλλά και, πολύ περισσότερο, από τους παρευρισκόμενους…! Ηταν όλοι τους κόσμιοι και επί του θέματος με μόνη παραφωνία ενός μαυροντυμένου κυρίου και του Α’ αντιπροέδρου του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, κ. Μουρατίδη !!! Οι δυο ως άνω κύριοι, προσπάθησαν και πέτυχαν εντελώς …δημοκρατικά, με τις φωνές τους και τις παρεμβάσεις τους, να διακόψουν τον ομιλητή κ. Γιώργο Μάνιο διότι προφανώς δεν συμφωνούσαν με όσα έλεγε. ΕΔΩ να πούμε ότι ο κ. Μάνιος δεν έβγαλε λέξη όση ώρα ο κ. Μουρατίδης κατέθετε τις δικές του …επιστημονικές (ή αποστημικές;) απόψεις περί του θέματος !
ΜΕ τις φωνασκίες του κ. αντιπροέδρου, έληξε δυστυχώς πριν την ώρα της μια ωραία εκδήλωση. Ευτυχώς που τα κεφτεδάκια, τα τυροπιτάκια και τα άλλα συναφή για την περίπτωση εδέσματα, ήταν και πολλά και νόστιμα ώστε να καταλαγιάσει σύντομα η ένταση…..




1 comment:

  1. Απαράδεκτη η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Κοινότητας κ. Μουρατίδη ενάντια στον κ. Μάνιο, ο οποίος σαφώς έχει περισσότερες περγαμηνές από τον πρώτο.
    Κατά την διάρκεια της ελεύθερης τοποθέτησης των ακροατών της αποψινής εκδήλωσης σχετικά με το εάν υπάρχει ή όχι Μακεδονική γλώσσα ή αυτό που ομιλείται από τους γυφτοσκοπιανούς στο βόρειο αγροτεμάχιο των σκοπίων είναι διάλεκτος, ο κ. Μάνιος πήρε το λόγο στο μικρόφωνο.
    Εξέφρασε ο άνθρωπος την άποψη του, δημοκρατικό του δικαίωμα, λέγοντας ότι το ιδίωμα που ομιλείται στα σκόπια δεν είναι μια αυτόνομη γλώσσα, αλλά μία σλαβική διάλεκτος.
    Τότε από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε η φωνή του κ. Μουρατίδη, τρομάρα του για τις γνώσεις του στο προκείμενο θέμα, ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΛΕΤΕ κ. ΜΑΝΙΟ.
    Κακοήθης και ανάγωγη συμπεριφορά ενός συμπάροικου σε έναν άλλο που για να λέμε του στραβού το δίκιο, ΕΙΧΕ ΔΙΚΗΟ την στιγμή αυτή.
    Το αν διαφωνεί ο κ. Μουρατίδης μας αφήνει αδιάφορους, διότι όταν ο ίδιος τοποθετήθηκε πριν τον κ. Μάνιο, κανείς δεν τον διέκοψε, άσχετα αν αυτά που έλεγε ήσαν αλαλίες ή όχι.
    Κύριε Μουρατίδη είναι καιρός να προσγειωθείτε και να σέβεστε τους συμπάροικους για να απαιτείτε και σεις τον κατάλληλο σεβασμό, διότι όπως πρέπει να γνωρίζετε, ο σεβασμός δεν απαιτείται, αλλά εμπνέεται και σεις με την συμπεριφορά σας το μόνο που πετύχατε είναι ότι άνθρωποι που σας εκτιμούσαν και σας σέβονταν μέχρι χτες, σας έχουν τώρα γραμμένο στα παλαιά των υποδημάτων τους.

    Αυτά
    Βρασίδας

    ReplyDelete