Search This Blog

Wednesday, July 27, 2011

ΟΙ ΚΟΜΙΖΟΝΤΕΣ ΓΛΑΥΚΑΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που σαφώς υπήρξαν σοφότεροι από μας έλεγαν για κάποιον που προσπαθούσε να σερβίρει μια μπαγιάτικη είδηση σαν
καινούργια ή να μας διαβεβαιώσει για κάτι που όλοι γνωρίζαμε ότι «κομίζει γλαύκας (κουκουβάγιες) εις Αθήνας». Οι νεοέλληνες είναι λακωνικότεροι λέγοντας «καλά μας φώτισες τώρα».
(Σημείωση συντάκτη: η γλαύξ ή άλλως κουκουβάγια ήταν το εθνικό σύμβολο της Αθήνας και της σοφίας και η Αθήνα ήταν γιομάτη από δαύτες. Για το λόγο αυτό ήταν πλεονασμός  και μάταιο για κάποιον να ισχυριστεί ότι έφερε άλλη μια).
Όλη η παροικία εδώ και 10 χρόνια γνωρίζει τους υπεύθυνους της κακοδαιμονίας της μεγαλώνυμης Κοινότητας μας, πλην του Δ.Σ, που ενώ το γνώριζε, δεν ήθελε να το παραδεχτεί για τους δικούς του λόγους.
Και ξαφνικά την Πέμπτη το βράδυ μας φέρνουν το νέο, που για μας ήταν μπαγιάτικο και η συμπαθής Ελένη με τον τρόπο της τους επανέλαβε την ρήση των προγόνων μας. Κύριοι μας φωτίσατε.
Και ο καθ’ όλα συμπαθής φίλος Ιωάννης, στο “Emphasisworld”,  ξιφούλκησε ενάντια στην Ελένη ισχυριζόμενος ότι με την καταψήφιση της πρότασης του σεβαστού Μιχάλη (και οι τρεις συμπαθέστατοι) έριχνε «Λάδι στη φωτιά».
Γιάννη μου, το «Λάδι στη φωτιά» δεν το έριξε η Ελένη, αλλά ο Μιχάλης που σε μια στιγμή “οίστρου”,  είπε περίπου τα εξής πατριωτικά λόγια “…να ψηφίσουμε την πρόταση και να σταματήσουμε κάθε περαιτέρω ενέργεια περί του θέματος («ταμπακιέρας»)....”, κάνοντας ακόμα και τον “βασιλικότερο του βασιλέως”  Κακαγιάννη να ξαφνιαστεί, αναφωνώντας «μα αυτό είναι συγκάλυψη δεν το δέχομαι». Εσύ Γιάννη τότε αποκάλεσες τα λόγια του Μιχάλη «λάθος», αλλά πάλι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έχουν άλλο ρητό για τέτοιες περιπτώσεις «γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει». Με άλλα λόγια, η όλη διαδικασία,  περί συγκαλύψεως επρόκειτο. Που λοιπόν η γκάφα της Ελένης;
Θα μπορούσα να ισχυριστώ, αν η Ελένη έχει κάνει λάθη στο παρελθόν (όλοι κάνουμε λάθη), την περασμένη Πέμπτη έπραξε σωστά.
Αλλά ας κάνουμε μια ανασκόπηση στο παρελθόν να δούμε αν οι δύο γκάφες που της καταλογίζεις είναι πράγματι γκάφες.
Αν ενθυμούμαι καλά, εγώ υπήρξα εκείνος που την πρότεινα για αντιπρόεδρο και δεν δέχτηκε. Μου κακοφάνηκε και το χαρακτήρισα λάθος της. Αυτή ήταν η γνώμη μου.
Εδώ δεν μετράει η δική μου γνώμη η του Γιάννη, αλλά της ιδίας. Δεν της άρεσε η καθ’ όλα διακοσμητική θέση του αντιπροέδρου και την αποποιήθηκε. Τι το μεμπτό;
Εμένα και σένα μας περισσεύει και η εκλογή είναι αποκλειστικά δική της. Άλλωστε δεν είναι ο πρώτος ή η πρώτη που αποποιούνται θέσεις για λόγους που εκείνοι  μόνο γνωρίζουν.  Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν να τους χαρακτηρίζουμε.
Η δεύτερη, ότι έκανε μια ερώτηση που κάποιος άλλος την είχε κάνει πριν από αυτή, είναι αστείος και γελοίος ο ισχυρισμός σου να το αποκαλείς γκάφα. Απλά δεν την άκουσε ή ήταν απασχολημένη με κάποια έγγραφα και άλλα χίλια  “ή”.
Το να μην ακούσεις μια ερώτηση και να την επαναλάβεις είναι ο ορισμός της γκάφας;
Και για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, φίλτατε Ιωάννη, από πότε οι σεβαστοί κ.κ σύμβουλοι της μεγαλώνυμης γίνανε δικαστές για να απαγγέλλουν κατηγορίες δημόσια σε άλλους συμπάροικους; Έχουν στοιχεία να το κάνουν; Εάν ο κ. Μουρατίδης που συνέταξε την επιστολή και θέλει να γίνει Χότζας και οι περί αυτόν που συνηγόρησαν έχουν στοιχεία, τότε να τα δώσουν στην Ελενίτσα και στην ομάδα της.
Στην ουσία φίλτατε Γιάννη ο κ. Μουρατίδης και το περί αυτόν κογκλάβιο, ενεργούντες σαν δικαστική εξουσία δεν εξέδωσαν μόνο απόφαση ότι υπάρχουν δύο ένοχοι, αλλά προχώρησαν περαιτέρω σε επιβολή απαλλακτικής...ποινής με αναστολή, χαρακτηρίζοντας το αδίκημα (αν υπάρχει τέτοιο που να αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και που εμείς αγνοούμε), σαν παράλειψη των προηγούμενων διοικήσεων. 
Με άλλα λόγια η Ελένη και η ομάδα της, χωρίς στοιχεία, ορθά και συνετά έπραξαν να καταψηφίσουν.
Εάν η «συμπολίτευση» δεν είχε στοιχεία, τότε ενέργησαν επιπόλαια. Εάν πάλι έχουν στοιχεία και τα κρύβουν, τότε να τα προσκομίσουν, αλλιώς επαληθεύουν τον Κακαγιάννη ότι περί συγκάλυψης πρόκειται.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σου υπενθυμίσω, ότι είναι αδιάφορο τι λέει ο καθένας μας στο παρασκήνιο και στα Κοινοτικά πηγαδάκια και τι όλοι ξέρουμε για την «ταμπακέρα», από του να απαγγέλλεις επίσημα κατηγορίες σε επώνυμους χωρίς στοιχεία.
Αυτό μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να το κάνει και αυτό επεδίωκε η πρόταση του Γιατρού, εάν βέβαια βρεθούν στοιχεία.

Μεθ’ υπολήψεως
Κώστας Πάππας




1 comment:

  1. ΑΝΤΊ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Α(Η)ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣ ΖΟΥΜΠΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ-ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ- ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ? ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

    ReplyDelete