Search This Blog

Sunday, June 11, 2023

Οι γάτες οι κληρικοί και τα ποντίκια...

Ο Δ. Λ. Γράφει:



Η γάτα μου, όπως και η γάτα του αντίποδα είναι τόσο στεναχωρημένες που σταματήσανε να κυνηγάνε ποντίκια, εξ αιτίας των μεταθέσεων των παπάδων. Τι νοιάζεστε ρε ρωμιάτσοι τόσο πολύ για το παπαδαριό, τόσο το καλύτερο αν δεν έχει παπά η ενορία σας, ευκαιρία να μην πάτε κατά εκεί, θα γλιτώσετε το κερί και τα του δίσκου
Έλληνες θα ειπεί δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνες θα ειπεί να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους, και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.
Έλληνες θα ειπεί να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σ΄αυτόν. Όχι να κάνεις την εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
Έλληνες θα ειπεί να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο: ΣΤΑΘΙ ΚΑΙ ΟΙΚΤΙΡΟΝ. Σταμάτα, και δάκρυσε• γιατί δε ζω πια. Κι όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα: Προσδοκώ ανάσταση νεκρών.
Έλληνες θα ειπεί το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Κι όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κώχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σα βερέμης.
Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε:
«Τρεις αντρειωμένοι εβούλησαν να βγουν από τον Άδη.
Ένας το Μάη θέλει να βγει κι άλλος τον Αλωνάρη.
Κι ο Δήμος τ’ αγια-Δημητριού ν’ ανοίξει γιοματάρι.
Μια λυγερή τους άκουσε, γυρεύει να την πάρουν.
Κόρη, βροντούν τ’ ασήμια σου, το φελλοκάλιγό σου,
και τα χρυσά γιορντάνια σου, θα μας ακούσει ο Χάρος». Δ.Λ

19 comments:

  1. Καλωσορίζουμε την επίσημη συνεργασία του Αντίποδα με τον γνωστό από παλαιότερα ανώνυμο αρθρογράφο, ο οποίος προσφέρει την γνώμη του από μια διαφορετική οπτική γωνία, με μία υποψία ποιητικής αφήγησης και ρομαντικής αναθύμησης του συλλογικού πνεύματος των ένδοξων αρχαίων μας προγόνων. Μεγάλο θέμα άνοιξε με το άρθρο αλλά θέλω να τον ρωτήσω εάν νομίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης. Διότι εάν έχουν υψηλή ευφυΐα τότε δεν υπήρχε ανάγκη να τους καταλογίζει την λάθος ανταπόκριση και συμπεριφορά στο ζήτημα της διαφθοράς του ορθόδοξου κλήρου. Στον αντίποδα του επιχειρήματος, εάν δεν έχουν όλοι υψηλή ευφυΐα και αρκετοί είναι ανόητοι και αφελείς, τότε γιατί δεν δικαιολογείται αυτή τους η χαζομάρα στο ζήτημα της θρησκευτικής πίστης; Πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα τα πρόβατα να ξυπνήσουν; και για να πάμε και λίγο πάρα πέρα, δεν υπάρχουν άλλες εκφάνσεις τις ζωής όπου η έλλειψη ευφυίας και παιδείας είναι κοινό χαρακτηριστικό μεγάλης μάζας των ανθρώπων; Και γιατί μας ενοχλεί μόνο η συμπεριφορά στην συγκεκριμένη θρησκευτική πίστη;

    ReplyDelete
  2. Well said the truth hurts.

    ReplyDelete
  3. Which truth? Yours or mine?

    ReplyDelete
  4. Υπάρχει στο Τορόντο ένας μικρό γκρούπ ελλήνων που πιστεύουν στούς Ολύμπιους Θεούς της αρχαιότητος.Αυτό το group δηλώνει πίστη στον Δία, στους Ολύμπιους θεούς, στην αρχαία ελληνική, φυσιολατρική θρησκεία με το πλήθος των θεών και των δαιμόνων. Είναι δωδεκαθειστές
    Ισως ο ανώνυμος αρθρογράφος ν' ανήκει σε αυτό το γκρούπ.
    Δεν αποκλείεται να μας πούν κάποτε Να έχετε την ευλογία του Δία !!!

    ReplyDelete
  5. Does it matter? Read the article a few times. Confirms what we already know our church has become irrelevant thanks to Sotirios’ games.

    ReplyDelete
  6. 11:32 What are you saying?The Greek Gods do in fact exist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course they do, why don’t you search on you tube and watch the movie The Gods Never Left…!

      Delete
  7. Ο σύγχρονος νεοΈλληνας είτε εδώ είτε στην πατρίδα ελάχιστη σχέση έχει με την ένδοξη ιστορία των προγόνων του εις ότι αφορά την προσφορά στην διαμόρφωση του σύγχρονου πνεύματος και πολιτισμού. Η ιδεολογία του δωδεκαθέου και οι φανεροί οπαδοί της είναι γραφικοί στα ὀρια της γελοιότητας. Η μεγάλη κατρακύλα του σύγχρονου Έλληνα φαίνεται από τις επιλογές του στα πολιτικά πρόσωπα που τον διοικούν και στα χειροφιλήματα και το προσκύνημα που τους κάνει. Ο κίνδυνος όμως προέρχεται και από την διοίκηση και μεγάλο μέρος του κλήρου της σύγχρονης επίσημης ορθόδοξης εκκλησίας διότι αυτοί πιστεύουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλον Θεό και το κρύβουν από το ποίμνιό τους ενώ παράλληλα το αποκοιμίζουν με παραμυθολογία και ποικίλα τεχνάσματα και στρατηγικές με στόχο να συντηρούν την χρηματοδότησή τους. Η μπάλα πιάνει όλα τα Ελληνόφωνα πατριαρχεία και Εκκλησίες ανά την υδρόγειο. Η μοναδική λύση για τον αληθινό πιστό του Χριστού είναι αρχικά η απομάκρυνση από όλα αυτά τα μαγαζιά που απαιτούν υπακοή και την οικονομική σου ετήσια συνδρομή για να είσαι μέλος τους. Αυτό είναι εφικτό. Ανέφικτο είναι να απομακρυνθείς από τους δυνάστες στην πολιτική ζωή σου που παρουσιάζονται ότι διοικούν δημοκρατικά και αποφασίζουν δήθεν με την συναίνεσή σου ενώ στην πραγματικότητα φέρονται απολυταρχικά και παίρνουν μέτρα βλαπτικά και εναντίον σου. Με αυτούς εκεί θα ζήσουμε τα γραφόμενα στην Αποκάλυψη του Ιωάννου. Είδα πχ. Την παρακάτω είδηση: “Εὐχόμεθα καί προσευχόμεθα ἡ πορεία ἡμῶν πρός τό κοινόν Ποτήριον, κατά τήν προσφιλῆ ἔκφρασιν τοῦ Πατριάρχου Ἀθηναγόρου, νά εἶναι ταχεῖα καί ἀνεμπόδιστος…..”
    Από Ὁμιλία τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν τῶν Ὀνομαστηρίων Του (Πατριαρχικός Ναός, 11 Ἰουνίου 2023)
    Συμπέρασμα: ὀταν οι σχολιαστές εδώ στον Καναδά τρώγονται μεταξύ τους και ασχολούνται με τον βίο και την πολιτεία του κάθε Σωτηρίου ανά τις μητροπόλεις του πλανήτη, ο διδάσκαλος της στοάς έχει στήσει μυστικά και ύπουλα μαζί με τους συναδέλφους του ανά την υφήλιο την παγίδα και προσθέτει το τυράκι που θα κρατήσει στην φάκα τα προβατάκια που έχουν εντωμεταξύ μεταμορφωθεί σε ποντικάκια.

    ReplyDelete
  8. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από ορισμένους αναγνώστες και δεν θέλω να τους προσβάλλω με υπονοούμενα επειδή έχουν ιδιαίτερες βιολογικές προτιμήσεις, αλλά έχω χαρμόσυνα νέα από την πατρίδα. Στο προεκλογικό πρόγραμμα της αγαπημένης των απανταχού Ελλήνων και ομογενών ΝΔ διευκρινίζεται ὀτι εφόσον κερδίσουν τις ερχόμενες εκλογές και σχηματίσουν κυβέρνηση, κατά κάποιο τρόπο θα δημιουργήσουν υπουργείο ή κυβερνητική υπηρεσία που θα ασχολείται με τους ΛΟΑΤΚΙ και τις ανάγκες τους. Είμαι βέβαιος ότι η ημετέρα αρχιεπισκοπή και το οικουμενικό πατριαρχείο θα ευλογήσουν την αξιέπαινη αυτή εξαγγελία για λόγους αυτονόητους. Είδαμε επίσης προχθές τον Ελληνοαμερικό πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αθήνα να κηρύσσει την τελετή έναρξης της παρέλασης υπερηφάνειας 2023 στην Αθήνα. Από εκεί πέρασαν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα για να τιμήσουν το γεγονός. Μόνο τον Κουτσούμπα και τον Βελόπουλο δεν είδα. Δεν παραθέτω διαδικτυακούς συνδέσμους επειδή είναι εύκολο για να βρείτε τις ειδήσεις μόνοι σας, καθότι είστε όλοι ενήλικες και ξεφτέρια στους υπολογιστές.

    ReplyDelete
  9. Θα ήθελα να πω δυό κουβέντες στον/ην 11.32 PM, παρότι δεν ανήκω στους δωδεκαθεϊστές, δεν ανήκωσε κανέναν γενικά, θα προτιμούσα τις ευλογίες του Δία παρά του εβραίου προφήτη Ελισαίου που γιόρταζε εχθές. Δείτε τι έργαφε το ημερολόγιο. Εκτός βέβαια τα εντός των εισαγωγικών.
    Προφήτης Ελισαίος
    Προφήτης των Εβραίων, μαθητής και διάδοχος του προφήτη Ηλία. Η Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 14 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ελισαίος και Ελισαία.
    Ο Ελισαίος (896-838 πΧ), με το έργο του ασχολήθηκε κυρίως με τους συμπατριώτες του, που παρεξέκλιναν από την πίστη στον ένα και μόνο Θεό και τους επανέφερε στον ίσιο δρόμο. Όταν ο προφήτης Ηλίας επιβιβάσθηκε σε πύρινο άρμα και ανελήφθη εις τους ουρανούς, άφησε τη μηλωτή του στον Ελισαίο, με την οποία αυτός διαχώρισε τα νερά του Ιορδάνη και στη συνέχεια έκανε κι άλλα θαύματα: γλύκανε τα νερά της Ιεριχούς, γέμισε με λάδι το δοχείο της χήρας, ανέστησε το γιο της Σουναμίτιδας και θεράπευσε τον λεπρό Νεμάν. Στο θάνατό του θρήνησε ο βασιλιάς Ιωάς και ο λαός του Ισραήλ.
    Επίσης, (αυτά που δεν λένε οι σημερινοί θρησκευόμενοι), καταράστηκε εις το όνομα του κυρίου και κατασπαράχτηκαν 42 (σαράντα δύο) παιδιά. Απολυτίκιο
    Ως υποφήτην αληθή του Σωτήρος, και των εν νόμῳ παιδευτήν κα φωστήρα, τοις πόρρω σε εδήλωσεν ο τόκος σου σοφέ συ γαρ κληρωσάμενος, του Θεσβίτου την χάριν, θαύμασι διέπρεψας, και δυνάμεσι πλείσταις. Και νυν απαύστως φύλαττε ημάς, ω Ελισαίε, Προφήτα θεσπέσιε.
    Επίσης ο προφήτης Ελισαίος κατά την παλαιά διαθήκη...
    Βασιλέων Β (β-23)ή Βασιλείων Δ (β-23) (ανάλογα τι παλαιά διαθήκη έχετε) κατηράσθη...
    «Και ανέβη εκείθεν εις Βαιθήλ και αναβαίνοντος αυτού εν τη οδώ και παιδάρια μικρά εξήλθον εκ της πόλεως και κατέπαιζον αυτού και είπον αυτώ, ανάβαινε, φαλακρέ, ανάβαινε, και εξένευσεν οπίσω αυτών και είδεν αυτά και κατηράσατο αυτοίς εν ονόματι κυρίου και ιδού εξήλθαν δύο άρκτοι εκ του δρυμού και ανέρρηξαν απ΄αυτών τεσσαράκοντα και δύο παίδας και επορεύθη εκείθεν εις το όρος,,,»
    [Και ανέβη εκείθεν εις Βαιθήλ και ενώ αυτός(ο Ελισαίος) ανέβαινεν εν τη οδώ, εξήλθον εκ της πόλεως παιδιά μικρά και ενέπαιζον αυτόν και έλεγον προς αυτόν. Αναβαινε, φαλακρέ ανάβαινε. Ο σε εστράφη οπίσω, και ιδών αυτά, κατηράσθη αυτά εις το όνομα του κυρίου. Και εξήλθον εκ του δάσους δύο άρκτοι(αρκούδες) και διεαπάραξαν εξ αυτών τεσσαράκοντα δύο παιδία}.
    Θα μπορούσες κύριε/α, να μας πείτε τι σημαίνει το ρήμα ανέρρηξαν, αναρρήγμυμι, αναρρηγνύω; αν όχι να στο εξηγήσω εγώ, σχίζω και ανοίγω κάτι, αυτό έκαναν οι δύο αρκούδες μαζί με τον προφήτη. Να έχετε τις ευλογίες του.

    ReplyDelete
  10. πατριωτάκι Αντίποδα, πες μας την γνώμη σου για το ακόλουθο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Διαφορετικά, θα σε χάσω από πελάτη;;; Μη το κάνεις αυτό σε ...παρακαλώ.!!!

      Delete
  11. Παίζουμε μαζί σου εμείς οι φανατικοί αναγνώστες σου Αντίποδα, όπως παίζεις και εσύ με εμάς. Θα αδειάσει η ζωή μας και χωρίς νόημα θα είναι εάν κάποτε αποφασίσεις να σταματήσεις τις αναρτήσεις των μαργαριταριών

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μήπως είναι λίγο αλητεία το να ...παίζετε εσείς οι πολλοί εναντίον ενός;

      Delete
  12. Δες εδώ την παρακάτω ανάρτηση. Χειροθετημένος άρχοντας ορθόδοξος του φαναρίου το 2019, και δικηγόρος, αγαπάει τους άντρες με τις φουστίτσες και τους ΛΟΑΤΚΙ όπως ακριβώς είναι και το γιορτάζει στο φεισμπουκ προχθές βρωμίζοντας μαζί με τον δήμαρχο την εικόνα του λευκού Πύργου. Πρόσεξε το μασονικό κοφτό γενάκι και το χαρακτηριστικό χέρι κάτω από το σαγόνι που ανεβάζει στις φωτογραφίες του, δείγμα ότι είναι αδελφός βαθμοφόρος της στοάς. Αν πχ. τολμούσες να τον κρεμάσεις στα μανταλάκια θα τραβούσες την προσοχή της στοάς και κάποιος συνάδελφος της στοάς εδώ στον Καναδά θα έπαιρνε εκδίκηση και θα σου έκλεινε την ιστοσελίδα με κάποια πρόφαση για να ικανοποιηθεί και ο αδελφός της στοάς Σωτήριος. Αυτοί που τον κράξαν από την ιστοσελίδα στην Ελλάδα φαίνεται να έχουν άλλη πίστη από την δική σου, αλλά δεν έχει σημασία. Οι αγαπημένοι σου πρωθυπουργοί του Καναδά και της Ελλάδας είναι με το μέρος της φουστίτσας. Τα χρόνια έχουν αλλάξει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και γιατί ρε μπάρμπα, ΔΕΝ τα ανεβάζεις στο δικό σου ΓαμωΦατσοΒιβλίο όλα αυτά, ώστε να ενημερώσεις τους φίλους σου ; Αυτός που τα ανέβασε έχει προφανώς κάκαλα, εσύ γιατί μας τα στέλνεις με τις ...φουστίτσες; Μπας και νομίζεις ότι άλλοι αναγνώστες μας, όπως εσύ, ΔΕΝ τα βλέπουν αυτά στο ΦατσοΒιβλίο τους, και ...περιμένουν εσένα, ο οποίος φοβάτε ΚΑΙ τον ίσκιο του;; Το ότι βγάζεις τα αποθημένα σου κατά των 2 πρωθυπουργών, δίχως το όνομά σου, μήπως είναι και ...λίγο αλήτικο; Το ότι η Εκκλησία μας στον Καναδά και οι περισσότεροι οργανισμοί, που ασχολούνται ΚΑΙ με τη Νεολαία, έχουν γεμίσει από κουσουριάρηδφες, ΔΕΝ σε αφορά, και ασχολείσαι με κάποιον "άρχοντα" του Οικουμενικού, λες και είναι ο μόνος; Ακόμα και η ανωνυμία σου, αγαπητέ, απαιτεί μια κάποια σοβαρότητα, έστω και ΜΟΝΟ για σένα... Ψιλά γράμματα, ε;

      Delete
    2. Πού είναι η απάντηση του κυρίου μαλ.κα, στο σχόλιό σου ρε αντίποδα;

      Delete
  13. μου φαίνεται ότι ελλείψει νέων πληροφοριών για τον Σωτήριο, ο Αντίποδας λογομαχεί με τον εαυτό του, και κάθεται και φτιάχνει ανώνυμους σχολιαστές και τους απαντάει. δεν πάτε για διακοπές στην Ελλάδα λέω εγώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν πας να γ@νωθείς, λέμε εμείς οι αντίποδες;

      Delete