Search This Blog

Monday, February 27, 2023

Και τώρα, λίγα νέα από την ...έρμη την πατρίδα, όπως τα είδε φίλος αναγνώστης...

 


Διαβἀζω τα νέα από την έρμη την πατρίδα και βλέπω μεταξὐ πολλών και διαφόρων τα ακόλουθα:


19-2-2023: σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην μητρόπολη Φθιώτιδος ο μητροπολίτης Συμεών είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του για τον οικονομικό απολογισμό του έργου της, επί λέξει: «Αυτό το ένα ευρώ είναι η δύναμη της Εκκλησίας».



17-2-2023: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη στα ΝΕΑ: Αυτό είναι «ιερές» μπίζνες; Τότε ναι, θα κάνουμε πολλές τέτοιες μπίζνες… : στο τέλος της απάντησής του στο ερώτημα του δημοσιογράφου «Ακίνητα της Εκκλησίας εκποιούνται, ενώ το ακίνητο του Ορφανοτροφείου στη Βουλιαγμένη εκμισθώνεται για 99 χρόνια. Κάποιοι λένε, αυτά είναι «ιερές» μπίζνες και δεν συνάδουν με την Εκκλησία. Τι απαντάτε;»

Χάθηκε η τσίπα Αντίποδα και μην βαυκαλίζεσαι άλλο. Οι λυκοποιμένες μας τα λένε ωμά στα μούτρα μας. Η κοσμική εκκλησία που υπονοείς στον τίτλο της ανάρτησής σου είναι ήδη πνευματικά κατεστραμμένη ολοσχερώς. Η πραγματική εκκλησία του Χριστού διώκεται και είναι κρυμμένη.

Κοιτάζω τα σχόλια στο άρθρο σου και τα μετράω αυτήν την στιγμή στα 83. Ρεκόρ συμμετοχής στον διάλογο. 82 γράφουν στα Αγγλικά και ένας (1) μόνον γράφει στα Ελληνικά.

Πόσοι άραγε από αυτούς θα είναι μαζί παρέα με τον Πάπα και τον Βαρθολομαίο για να γιορτάσουν ενωμένοι το κοινό Πάσχα των "ενωμένων" χριστιανών το 2025, σύμφωνα με τις διακηρύξεις και τις συμφωνίες; Ίδωμεν

2 comments:

  1. Γιατί ρε φίλε φανατικέ δεν θέλεις ένα πάσχα; πως γίνεται το ένα δόγμα να σταυρώνει το θεό του και το άλλο να τον ανασταίνει την ίδια στιγμή. Η ίδια θρησκεία δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να είναι όλα ίδια; Μόνο και μόνο για το filioque να χαλάτε τις καρδιές σας;

    ReplyDelete
  2. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται κύριε 1:48. Εσένα πάντως σε κόβω για φανατικό οπαδό της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Και η ψευδοένωση θα οδηγήσει στην πανθρησκεία (π.χ. μήπως ξέρεις ποιά θρησκευτικά οικοδομήματα έχουν φτιάξει στο Ντουμπάι;) και μετά ο ψευδομεσίας-ηγέτης. Δεν είναι ίδια η θρησκεία φίλε. Ούτε μιλάμε για τον ίδιο Θεό. Το δόγμα τους έχει αλλάξει και προϋπόθεση για την ένωση θα ήταν η μετάνοια, μεταστροφή και επιστροφή τους στην πίστη των πατέρων, αλλά δεν το βλέπουμε να γίνεται. Αντιθέτως βλέπουμε την πλειονότητα των ημετέρων επισκόπων να αποποιούνται την παράδοση και να κηρύττουν μια νεωτερική θρησκεία, και να βαφτίζουν το κρέας ψάρι σε κάθε τομέα, ενώ όλοι τους στοχεύουν στο πορτοφόλι των πιστών από τους οποίους απαιτούν άκριτη και τυφλή υπακοή. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσένα.

    Επειδή πάντως βλέπω ότι στερείσαι γνώσεων με αυτά τα θεολογικά που τσαμπουνάς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω τον διάλογό μας. Καλό απόγευμα

    ReplyDelete