Search This Blog

Monday, April 25, 2022

Μια άλλη άποψη αναγνώστη μας...

 AnonymousApril 25, 2022 at 9:24 PM

Αγαπητέ Αντίποδα, παρακολουθόντας τις τελευταίες άγιες ημέρες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Φέϊς Μπούκ, όπου ξωδεύω αρκετό από το χρόνο μου, παρατηρώ μια ευχάριστη κινητικότητα μεταξύ των ομογενών οι οποίποι ασχολούνται με τις εκκλησίες και ιδιαίτερα με τις ευρισκόμενες κοντά στον ελληνισμό, όπως είναι ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Αγ. Ειρήνης και Αγ. Ιωάννη. Η Παναγία φαίνεται λίγο περιφρονημένη, αλλα ας είναι, εμείς εκεί είμαστε άλλου Θεού, με έναν προεδρο λίγο παλιό και κουρασμένο, όπως και η φιλόπτωχος.
Και για να μην κουράζω τους αναγνώστες σου, θα μπω αμέσως στο ψητό για να ρωτήσω, μήπως βλέποντας τόση χαρά και γλέντια από τους ανθρώπους των εκκλκησιών ήταν σωστή η απόφαση του Αρτεμάκη και του Καραντώνη να δυαλύσουν την Κοινότητα, να την παραδώσουν στη φιλόπτωχο και να χαίρονται όλοι οι πιστοί τις εκδηλώσεις και τις δεκάδες επαναλαμβανόμενες φωτογραφείες τους που δημοσιέυονται κάθε μέρα; Μήπως ήταν ένα κόλπο των φιλοκοινοτικών ανθρώπων για ‘να φέρουν περισσότερο κόσμο στις εκκλησίες με σκοπό να ‘λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της οργάνωσης, αφού ο έρανος δεν είχε την επιτυχία που περίμεναν; Μήπως ξαναρωτάω όποιον γνωρίζει, ήταν μια πονηρή σκέψη –εξυπνη δεν ξέρω- του Καραντώνη – Αρτεμάκη, να του τη φέρουν του Σωτήριου, ο οποίος επέμεινε για περισότερα λεφτά; Εγώ βλέπω πάντως ότι οι φιλόπτωχες με τους νέους προέδρους των εκκλησιών και τον υπερπρόεδρό τους, προσφέρουν έργο και το προβάλουν, για να είμαστε ειληκρινείς, μαζί με τον εαυτό τους. Θα περιμένω κάποιες αντίθετες απόψεις εαν υπάρχουν για να δω μην και κάνω λάθος.

8 comments:

  1. Αντἰποδα, το ἀρθρο που ανἐβασες εἰναι γραμμἐνο απο προβοκἀτορα, οπὀτε τι να συζητἠσουμε μαζί του; ας μας πει ο συγγραφἐας του ποἰος είναι ο κὐριος σκοπός ὐπαρξης της ΕΚΤ και ἰσως από την απάντησἠ του να κρίνουμε αν αξίζει να ανοίξουμε κουβἐντα (του καφενἐ). Χριστὀς Ανἐστη, Αληθὠς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άργησα λίγο ναπαντήσω, αλλά ήθελα το χρόνο μου να σκευτώ αν αξίζει τον κόπο να ανοίξω κουβέντα με όλους αυτούς τους «ορθόδοξους πιστούς» του καφενέ, και ύστερα από την ομολογία τους ότι ο Χριστός Ανέστη, Αληθώς!! Δε μπορώ να τα βάλω μαζί τους γιατί ξέρουν και τον κύριο σκοπό ύπαρξης της ΕΚΤ ενώ εγώ νομίζα ότι είναι περισότεροι από ένας. Συκόνω τα χέρια ψηλά.

      Delete
    2. Συγγραφέα (και 8:51) θα σου κάνω μια χάρη να ανταπαντήσω στο λογύδριο που μας έγραψες. Ο πρώτος σκοπός της λίστας στο ιδρυτικό καταστατικό είναι πάντα ο σημαντικότερος και έχει προτεραιότητα. Εάν ήξερες έστω και έναν σκοπό ύπαρξης της ΕΚΤ θα μας τον έλεγες, αλλά επειδή είσαι άνθρωπος του καφενέ, προσπαθείς να περάσεις την ώρα σου σπαταλώντας τον χρόνο των υπολοίπων με φανταστικές διηγήσεις παραμυθιού και επιχειρηματολογία ανάποδης λογικής. Έπειτα, ο αναστημένος Χριστός στον οποίο εσύ ΔΕΝ πιστεύεις και μας το ομολογείς, κρυπτόμενος πίσω από την φουστίτσα σου που θα έλεγε και ο Αντίποδας, ΔΕΝ σε υποχρέωσε ΠΟΤΕ με το ζόρι να ακολουθήσεις το παράδειγμά του και να πιστέψεις στην διδασκαλία του. Και για να κλείσω το θεολογικό, το λογαριασμό θα τον πάρουμε και οι δύο μας μετά θάνατον και καθείς θα κριθεί αναλόγως των σκέψεων και πράξεων του. Αυτοί που σε υποχρεώνουν να δίνεις ΣΥΝΕΧΩΣ χρήματα και σε αρμέγουν είναι οι Σωτήριος και Σία (που ουδεμία σχέση έχει με την εκκλησία του Χριστού που διδαχθήκαμε στις Άγιες Γραφές) και οι υπόλοιποι λαϊκοί των ποικίλων κρυμμένων στοών που διοίκησαν και διοικούν την ΕΚΤ. Πάντως εάν επιμορφωθείς λίγο καλύτερα στην γραφή του Ελληνικού κειμένου και αποφεύγεις δύο-τρία ορθογραφικά λαθάκια ώστε να αποκτήσεις κύρος στην παρέα σου, τότε αυτοί τους οποίους με την μέθοδο της νυφίτσας εσύ πας να τους βγάλει λάδι μέχρι και ευεργέτες της ΕΚΤ, θα μπορέσουν να σε προτείνουν για ένταξη ὠς υποψήφιο μέλος σε κάποιο club, στους ροταριανούς φέρ’ ειπείν, αλλά να ξέρεις ότι και σε εκείνα τα μαγαζιά για να επιβιώσεις, οι υποχρέωση για απόδοση υψηλής συνδρομής (υλικής και ψυχικής) είναι πιεστική και καταναγκαστική. Ελπίζω να σε κάλυψα, και να μην με σκιάζεσαι επειδή πιστεύω στον Αναστημένο Κύριο.

      Delete
  2. Μιας και αναφέρεστε σε μας, θα σας πούμε ότι διακρίναμε κι’ εμείς μια κάποια ...γεύση ή έστω οσμή, προβοκάτσιας στο πνεύμα του σχολίου, αλλά οι κάποιες αλήθειες που περιέχει μας παρέσυραν. Εξ’ άλλου, έτσι βλέπει τα πράγματα ο συγκεκριμένος, έτσι τα καταθέτει, και η λογοκρισία είναι, σχεδόν, απαγορευτική, για μας, πράξη... Πέραν του ότι αισθανόμαστε υπερύφανοι που μπορούμε και δίνουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης απόψεων, σε όσους είναι, για κάποιο λόγο, απαγορευτικό από τα, κατά καιρούς περιφερόμενα, στις διάφορες «ηγεσίες», καθήκια του κερατά, που με διάφορους τρόπους μεταφέρουν την απειλή και, γιατί όχι, τον εκβιασμό, σε ανήμπορους –για κάποιο λόγο- συμπάροικους ομογενείς.! Επειδή όμως το θέμα ΔΕΝ μας αφορά, καθ’ ότι για μας ΔΕΝ υπάρχει πλέον ΕΚΤ, αφού τα πριν και νυν γομάρια, την ξεπούλησαν και την μετέτρεψαν σε μαγαζάκια της Σωτηρούλας, στα οποία γλεντούν οι ...θρησκευόμενοι υποκριτές, χωρίς βέβαια ίχνος ντροπής ή έστω φιλότιμο... Πάντως κι’ εγώ στη θέση σας θα το έριχνα στον «καφενέ» και στα αληθοΧριστΑναστάσημα, αφού και της εποχής είναι και αβανταδόρικα για τον περίγυρο σας.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πόθεν προκύπτουν αυτά που μας λες Αντίποδα;

      Delete
  3. Κάτι ...καινούριο μας είπες.!!! Αλλά για να το κατάλαβες τώρα, σκέψου πόσο ΒΛΑΞ είσαι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι και ΒΛΑΧ..., λίγο ΜΑΛΑΧ, μήπως;

      Delete