Search This Blog

Tuesday, July 13, 2021

Αυτό θα πει … «Δημοκρατική Διοίκηση» της Εκκλησίας.!!!

Συνεχίζοντας την …δημοκρατική διοίκηση της Εκκλησίας μας, ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριιος καλεί όλες τις Κοινότητες του Καναδά, να λαβουν μέρος με τις  συμβουλές και προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση του νέου Ελληνικαναδικου Μουσείου της Αρχιεπισκοπής.! Με την πρόσκληση τούτη θα δουν και οι πλέον κακόπιστοι ότι η Εκκλησία στον Καναδά – τουλάχιστον – μόνον δημοκρατικά διοικείται. Και …άδικα κατηγορούν τουν Σωτήριο για αυταρχισμό, οι περισσότεροι λαϊκοί και αρκετοί κληρικοί, οι οποιοι κάνουν το …λάθος και εγκαταλείπουν ένας-ένας το καράβι που οδηγεί πνευματικός τους παΤΕΡΑΣ.!

 

Eλληνοκαναδικό Μουσείο Κληρονομιάς  Αρχιεπισκοπής Καναδά


 Συμβουλές και προτάσεις από τις Κοινότητές μας

 

Στις 25 Μαρτίου 2021, 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η κυβέρνηση του Οντάριο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Doug Ford και την υπουργό Lisa MacLeod, ανακοίνωσε την ίδρυση Ελληνο-Καναδικού Μουσείου Κληρονομιάς με την οικονομική συμβολή των $325.000.

 

Στα πλαίσια προετοιμασίας αυτού του έργου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά θα δεχτεί προτάσεις και σχόλια από Ελληνοκαναδούς από όλη τη χώρα.

 

Θέλουμε να μάθουμε τι πρέπει να θέσουμε σαν υψηλή προτεραιότητά μας και ποια ιστορικά γεγονότα θα πρέπει να προβληθούν στο μουσείο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ιδέες, προτάσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν ή και αντικείμενα για να αξιολογηθούν, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε.

 

Αυτή είναι η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή σας. Με χαρά θα δεχθούμε τα σχόλιά σας μέσω αυτής της συμβουλευτικής διαδικασίας. Παρακαλούμε γράψτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση website@goarchdiocese.ca. Όλες οι προτάσεις θα εξεταστούν προσεκτικά.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε το Ελληνο-Καναδικό Μουσείο Κληρονομιάς που τιμά την κοινή ιστορία μας και που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές.

 

 

3 comments:

  1. Καλά κ. Αντίποδα, περιμένεις από τον Σωτήριο να εξετάσει ή έστω να ασχοληθεί σοβαρά με τις προτάσεις που θα λάβει από το ποίμνιο; Απλά θα βάλει μερικούς να του στείλουν κάποιες απόψεις του(ς) και να μας πει ότι τις δέχτηκε. Άσε που θα γεμίσει τους τοίχους της αίθουσας με φωτογραφίες του με όλους τους πολιτικούς και άλλους παράγοντες που συνάντησε στο δρόμο του.

    ReplyDelete
  2. tha tou apantisoune e gliftes

    ReplyDelete
  3. Έτσι, ο φίλος μας Μιχάλης Τελίδης κέρδισε το βραβείο για τον Έλληνα της χρονιάς από το Ελληνικό Συμβούλιο Εμπορίου του Μόντρεαλ (ΗΒΟΤ). Υπήρχαν μερικοί γιατροί που βοήθησαν την παροικία να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό που άξιζαν επίσης το βραβείο, αλλά ο κ. Τελίδης άξιζε περισσότερο. Έχει κάνει τόσο πολλά ενώνοντας την παροικία μας λέγοντας σε όλους πόσο καλός είναι ο Αρχιεπί$κοπος. Το Radio CFMB θα δώσει δωρεάν διαφήμιση στο σύλλογο ΗΒΟΤ, αλλά θα διατηρήσει τη δημοσιογραφική του αντικειμενικότητα. Είμαι σίγουρος ότι οι 7 ακροατές του CFMB θα θέλουν να ακούσουν για το HBOT. Ας ελπίσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα συμπεριλάβει μια εικόνα του βραβείου στο μουσείο του. Το βραβείο θα φανεί πολύ ωραίο δίπλα στο βραβείο που έλαβε ο κ. Τελίδης από το Εθνικό Κογκρέσο. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός αξίζει ένα βραβείο λόγω όλων των ταλαιπωριών που έχει περάσει από τη Σούλα. Μετά από 50 χρόνια με αυτή τη γκρινιάρα, αξίζει ένα βραβείο. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι υποφέρει με όλες τις γκρίνιες από τη Σούλα όταν δεν παίρνει τα ψυχοθεραπευτικά φάρμακα της;


    “Ο δυνατός άνθρωπος συνήθως υποφέρει χωρίς να παραπονιέται, ενώ ο αδύναμος παραπονιέται χωρίς να υποφέρει”. Pierre Claude Boiste

    https://vimeo.com/572664530/959907fbac?fbclid=IwAR3LmjX6Qh6M_Ckioe9kGReC5YMStWUDJ6c04Gb4Aurh_3hs2XQKRODaLLY


    ReplyDelete