Search This Blog

Monday, June 14, 2021

Ιερείς μόνο με πτυχίο πανεπιστημίου, πλέον, στις ελληνικές εκκλησίες…

 Καταργούνται δύο σχολές της Ελλάδας, χωρίς να θίγεται η …πατριαρχική της Αρχιεπισκοπής Καναδά.!!!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνον πτυχιούχοι τριτιβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν, πλέον, να χειροτονούνται ως κληρικοί, παντός βαθμού, σύμφωνα  με νομοσχέδιο το οποίο καταρτίζει το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, το καλοκαίρι.

Στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία κάνει λόγο για «εξορθολογισμό», είναι να μειωθούν σε δύο οι τέσσερις εκκλησιαστικές σχολές που λειτουργούν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, ενώ για να χειροτονηθεί κάποιος κληρικός βασική προϋπόθεση θα είναι να είναι απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε των θεολογικών τμημάτων στα πανεπιστήμια είτε της σχολής μαθητείας υποψηφίων κληρικών είτε των δύο ανώτατων ακαδημιών.

Οι αλλαγές που αφορούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, ως φαίνεται, βρίσκουν αντίθετους, όπως ήταν αναμενώμενο,  κάποιους μητροπολίτες οι οποίοι ανησυχούν έντονα για το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολών.

Πάντως η Ακαδημία της Αρχιεπσκοπής Καναδά ΔΕΝ έχει να φοβηθεί κάτι, αφού είναι όχι μόνο πανεπιστημιακή αλλά και πατριαρχική και ως εκ τουτου θα μπορεί άνετα να συνεχίζει την παραγωγή κληρικών όλων των βαθμών.! Θα μπορεί μάλιστα να εξάγει κληρικούς ΚΑΙ στην Ελλαδα, τώρα που οι εκεί σχολές θα μειοθούν σε μόλις δύο, τον αριθμό και φυσικά δεν θα προλαβαίνουνουν να καλύπτουν τις κενές θέσεις.!!!

3 comments:

  1. Προφανώς, η εδώ του Τορόντο ήταν η πρώτη που έβγαζε μόνον απόφοιτους πανεπιστημιακούς κληρικούς και γιαυτό γεμίζουν την ώρα της Ανάστασης και κατά την περιφορά του Επιταφίου. δεν υπάρχει άλλη εξήγηση νομίζω!

    ReplyDelete
  2. Νομίζω ότι έχει γίνει κάποιο λάθος στο θε΄μα των θεολ. Σχολών
    Οι Θεολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων παραμένουν και προτίνεται να καταργηθούν κάποιες ιερατικές σχολές ή Ακαδημίες.

    Βεβαίως η Πατριαρχική Ακαδημία της Αρχιεπισκοπής Καναδά, θα
    βασιλεύει πάντοτε και θα προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές νηπίων και επιπλέον θα μαζεύει και χρήματα. Είναι μεγάλη σχολή. Μην κοροιδεύεται!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Great School for producing incompetent ashiest so called Priests. Would really like to know who got paid off at St Paul's University in Ottawa to give this sham of a school accreditation.
    (Μεγάλο σχολείο για την παραγωγή ανίκανων ashiest αποκαλούμενων ιερέων. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω ποιος πληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Παύλου στην Οτάβα για να δώσει αυτή την ντροπιαστική σχολική-πανεπιστημιακή διαπίστευση;)

    ReplyDelete