Search This Blog

Tuesday, December 7, 2021

Με συνοπτικές διαδικασίες η «επιλογή» του Συμβουλίου της νέας Αρχιεπισκοπικής Ενορίας, βάσει της συμφωνίας των πουλημένων - στον Σωτήριο - …σωτήρων.!!!

 


Λάβαμε και δημοσιεύουμε, προς ενημέρωσή σας, το Δελτίο Τύπου της Εφορευτικής Επιτροπής, μιας νέο ιδρυθείσας αρχιεπισκοπικής κοινότητας-ενορίας, με …υλικά της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Όπως θα παρατηρήσετε, διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου, η Επιτροπή κρατώντας τα προσχήματα, διατηρεί το όνομα της Ελληνικής Κοινότητας με το οποίο εκλέχτηκε, έστω και αν στο τριετές διάστημα από την εκλογή της, άλλαξαν τόσα πολλά ώστε να είναι πλέον μια Επιτροπή διαπερέωσης του διορισμού – ουσιαστικά – ενός εκκλησιαστικού συμβουλίου, όπως διορίζονται ΟΛΑ τα συμβούλια των δεκάδων ενοριών οι οποίες βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Σωτήρη Αθανασούλα. 

Τούτο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι «υποχρέωσαν» -ύστερα από παράκληση ή εντολή;- σε παραίτηση ενός υποψηφίου, όπως, ακριβώς, γίνεται  στις …Σωτήριες «κοινότητες» και να μη γίνουν εκλογές.! Έτσι, λοιπόν, έχουμε από χθες, ένα ακόμα διορισμένο ενοριακό συμβούλιο της ενορίας-κοινότητας των Αγίων Δημητρίου, Ιωάννου, Παναγίας και Ειρήνης της χρυσοβαλάντου.!!! Οι ορθόδοξοι αυτοί χριστιανοί συμπάροικοι οι οποίοι θα κρατούν τα κλειδιά των εκκλησιών, θα καθαρίζουν τους χώρους αυτών και θα μεταφέρουν τα χρήματα στην αρχιεπισκοπή ή έστω σε κάποιον λογαριασμό της τράπεζάς της.! Και επειδή τα χρήματα ΔΕΝ θα είναι αρκετά για να καλύψουν τις 160.000 $, της «λογίας» Σωτηρίου και τις 300.000 $ μισθούς των …λειτουργών του Υψίστου, θα ζητιανεύουμε λιγουλάκι εδώ κι’ εκεί για τη συντήρηση των κτιρίων και της διακόσμησης αυτών…

Αυτά για την …ιστορία και αν χρειαστεί εδώ είμεστε…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφορευτικής Επιτροπής

Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,  

Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε δεκαέξι (16) αιτήσεις υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, εκ των οποίων οι δεκαπέντε (15) είναι έγκυρες και μια (1)  άκυρη. 

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, οι 15 υποψήφιοι εκλέγονται αυτόματα ως τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα ονόματα, κατ’αλφαβητική σειρά, του νέου Διοικητικού Συμβολίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο: 

Χρήστος Γεωργακόπουλος, Αθηνά Μελίντα Γκονζάλες,

Μαρία Κόλλια, Παναγιώτα (Πέππη) Κονδύλη – Μίνου,

Αθηνά Κρανιά, Σπύρος Κωνσταντάτος, Νικηφόρος Λαμπίρης,

Γεώργιος Μανίκης, Δημήτριος Νικολακάκος ,

Παρασκευή (Μπέτυ) Σκουτάκη, Μιχάλης Στελλάτος,

Ευγενία (Τζίνα) Τασσόπουλος, Αναστάσιος (Τάσος) Τζούρας,

Αποστόλης Τόλιος, Κωνσταντίνος Φλέγκας.

Αντι εκλογών, η παράδοση-παραλαβή από το απερχόμενο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 2021 στις 2:00μ.μ. στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό  Κέντρο. 

Ευχαριστούμε θερμά. 

Ειρήνη Κερογλίδου 

Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής 

Μέλη Εφορευτικής Επιτροπής:  

Σου Κεραμιδοπούλου, Θεοδώρα Κουτσουμπού, Ελένη Σωτηράκου, Γιάννης Φαναράς

 

49 comments:

  1. Three people only of the 15 candidates bothered to show up at the AGM where were the other 12 ?

    ReplyDelete
  2. Και μετά σου λέει η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι καταστατικό είναι αυτό που οι υποψήφιοι εκλέγονται αυτόματα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι ένα παγκόσμιο καταστατικό κατά το οποίο εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι, όταν ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τον αριθμό των εκλεγόμενων. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, εκλέγονταν κάθε φορά, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας, αφού δεν υπήρχε συνυποψήφιος αντίπαλος. Όταν, λοιπόν, σε μια εκλογική αναμέτρηση οι υποψήφιοι είναι όσοι και οι εκλεγόμενοι, ανακηρύσσονται όλοι ως εκλεγέντες, την ειπωμένη ακριβώς ώρα. Τι δεν κατάλαβες; Διοτι και εκλογές αν γίνουν θα εκλεγούν οι ίδιοι ακριβώς και μόνον αυτοί!!

      Delete
  3. Γιατί τέλος πάντων η εφορευτική επιτροπή δια μέσου της προέδρου της δεν μας τα λέει όλα, και προτού μας τα πει, καλόν θα είναι να σταματήσει να τρέχει από οργανισμό σε οργανισμό να παριστάνει την προεδρεύοντα και πρόεδρο επιτροπών, γιατί λοιπόν ακυρώθηκε η 16ος υποψήφιος και πιο το όνομά του. Έλα κυραπροεδρίνα, πες τα μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ αγαπητέ, απαιτείς να μάθεις το όνομα κάποιου, ο οποίος ΔΕΝ είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά ΔΕΝ μας λες το δικό σου! Δεν νομίζεις ότι η ερώτησή σου ανήκει περισσότερο στη ...σφαίρα του κουτσομπολιού παρά στην ουσία της υπόθεσης; Όσο για την κ. Κερογλίδου, αντί να την ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή της και την προσφορά της στην παροικία και την ομογένεια, την κακίζουμε κι' από πάνω; Πείτε μας ποια θέση κατέλαβε, ενώ την διεκδίκησες ΚΑΙ ο ίδιος; Κάποτε λέγαμε, να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε, τώρα δεν θα ήταν σωστό να πούμε, ας βουτάμε το δάχτυλο κάπου αλλού πριν πατήσουμε τα πλήκτρα; Δεν θα ήταν σοβαρότερο, τι λες κι' εσύ; Ένας συνονόματος σου

      Delete
  4. Η Ελληνική Κοινότητα ξεκόπηκε από την παροικία πριν 10 χρόνια όταν ανέλαβαν ο Αρτεμάκης και η παρέα του. Μετατράπηκε σε κλαμπ του Αρτεμάκη. Έκλεισαν τις πόρτες έβαλαν κάμερες παντού (μη πλησιάσουν οι... εχθροί), και ακόμα είχαν αστυνομική δύναμη στις ελεγχόμενες γενικές συνελεύσεις όπου επέβαλαν την σιωπή. Παλιότερα υπήρχε συζήτηση, εκλογές με πάνω από 100 υποψήφιους, ανοιχτές συνεδριάσεις. Η δεκαετία του Μενεγάκη που έπαιξε με πολλά εκατομύρια δολλάρια και αποχώρησε, χρέωσε την Κοινότητα. Η δεκαετία του Αρτεμάκη με την κακοδιοίκηση χωρίς κανένα έλεγχο, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Κοινότητα.

    ReplyDelete
  5. Αλήθεια Αντίποδα σαν τι προσέφερε η κυρία σου που υποστηρίζεις και ισχυρίζεσαι επίμονα; πες μας αφού γνωρίζεις τόσο καλά τις υπηρεσίες της, εγώ δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι όλο αυτό το φιάσκο είναι κουτσομπολιό; Αν ναι αυτό είναι ότι δεν πάμε πουθενά σαν λαός. Όλα της πλάκας για τους ξερόλες. Άντε και καλές γιορτές.

    ReplyDelete
  6. Έλα κύριε Ξερόλα, απάντησε στον/ην 9.36 ΑΜ, δεν νομίζω ότι συμφωνείς μαζί του και έχει δίκαιο 1000%100. Αλλά και να πεις κάτι θα είναι ανώφελο γιατί όλο το παιχνίδι ήταν στημένο και εσύ μάλλον το γνώριζες, απλά έπαιζες και παίζεις την πληρωμένη αντιπολίτευση.

    ReplyDelete
  7. Βεβαίως απαιτώ να μάθω την άκυρη υποψηφιότητα. Όταν ψηφίζω το κάνω σαν άγνωστος ψηφίζοντας γνωστούς, εκτός και αν δεν υπήρχε άκυρη υποψηφιότητα, και αυτό μέσα στο κόλπο. Μη μου στεναχωριέσαι όμως. όλοι θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή, για αυτό να είσαι σίγουρός.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Word on the gossip circuit is that the 16th candidate did not meet the membership requirements or could not produce a clear criminal background. Stop these insane conspiracy theories they go nowhere Mrs Keroglidou is and has always been an outstanding Lady,mother,grandmother, wife and volunteer who had the guts to accept this role when nobody else would. Where were you, following Sotirios' bordello of an Archdiocese? Go back to the cave you came from.

      Delete
    2. Μήπως να αφήσουμε τον ενδιαφερόμενο να φροντίσει για την υπόθεσή του και μόλις ζητήσει τη βοήθειά μας να τρέξουμε για συμπαράσταση; Άσε που δεν ψηφίζεις ως άγνωστος, αλλά ως γνωστότατος αφού είσαι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, και απλά δεν γνωρίζει κανένας ποιόν ή ποιούς ψήφισες. Πέρα του ότι δεν έχεις την τόλμη να ζητήσεις επώνυμα το όνομα του κυρίου η αίτηση του οποίου απορρίφτηκε. Καλό είναι να αποκτούμε λίγη ευγένεια και να σεβόμαστε κάποιους συνανθρώπους μας. Όσο για τη λογοδοσία των "ενόχων", συμφωνώ και είμαι διαθέσιμος να συμβάλω οικονομικά στην έρευνα!!!!!!

      Delete
  8. Κάτι ψήνεται. Θα μας πει κανείς τι γίνεται?

    ReplyDelete
  9. Οπωσδήποτε κάτι ψήνεται και μάλιστα κάτι μεγάλο, το θέμα είναι ποιος θα καθίσει στο τραπέζι να το ξεκοκαλίσει. Δεν τόξερα 10.37 PM πως μπορείς και αναγιγνώσκεις ελληνικά(κάτι είναι και αυτό) αλλά δεν ξέρεις να τα γράψεις, πως χρειάζεται κάποιος και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας. Είμαι όμως σίγουρος πως εσύ μπέρδεψες τα χαμαιτυπεία.

    ReplyDelete
  10. Κάποιοι βλέπουν το Κέντρο του Αγίου Δημητρίου σαν μοσχάρι σητευτό. Λέτε να το βάλουν στο τραπέζι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν πιστεύω καθ' ότι τους πρόλαβαν κάποια καθίκια - διαπραγματευτές - με ντοκτορά και το παρέδωσαν στον φίλο τους τον Σωτηρούλη. Αυτός γνωρίζει από ψήσιμο.

      Delete
  11. Με αυτη τη συμφωνια τελειωσαν ολα αντιποδαραα. δεν μπορειτε ουτε μια προκα να πουλησετε. και μαλιστα με το καινουργιο συμβουλιο που ειναι επιτελους υπερ της εκκλησιας μεινατε εκτος. Ετσι δεν ειναι αντιποδαραα; Εε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρε παλιοτενεκέ ου κερατά, ποιος δεν μπορεί να πουλήσει ουτε, έστω, μια πρόκα; Σε ποιόν ανήκει η κάθε πρόκα ή το κάθε τούβλο των κτηρίων της Κοινότητας βρε; Δεν είναι περιουσία του ελληνισμού της παροικίας μας; ΔΕΝ είναι ΚΑΙ δική σου, ή των πατεράδων σου, αυτή η περιουσία του οργανισμού αυτου μωρέ; Τόσο Ανθέλληνας είσαι, τελικά, ρε κοπρίτη; Και ΔΕΝ ντρέπεστε καθόλου, που ο διαπραγματευτής ο Μαυραντώνης τα δώρησε ΟΛΑ στον κουσουριάρη Σωτήρη, λες και ήταν δικά του; Και από την άλλη μεριά τα μέλη του Συμβούλιου που υπόγραψε τη συμφωνία του γιατρού, ΔΕΝ έχουν λίγο φιλότιμο και ντροπή, ώστε να καταγγείλουν την υπόθεση; Ευτυχώς που βρέθηκαν 5-6 σύμβουλοι με @ρχε@ να πουν ΟΧΙ και να κρατήσουν το γόητρό μας σε κάποιο επίπεδο.! Δώστε τα, λοιπόν, ΟΛΑ στον Σωτήριο και στον άλλο κοπρίτη τον Βοθρολομαίο, ώστε να βοηθηθεί λίγο και ο Ερντογάν, τις δύσκολες οικονομικά μέρες που διέρχεται η χώρα του. ΝΤΡΟΠΗ σας και ΝΤΡΟΠΗ τους, παλιοτόμαρα, πουλημένα ξεδιάντροπα γαϊδούρια του κερατά. Βάλε το όνομά σου ρε, σε όσα λές, ΑΝ δεν ντρέπεσαι; Εκτός κι' αν είσαι κουσουριάρης όπως ο ...προϊστάμενός σου και σ' αρέσουν τα ξινά… Χαμούρες...

      Delete
    2. Πες του παλιοτενεκέ αν προσέξει καλά τον τίτλο ιδιοκτησίας, σε όλα τα κτίρια, είναι στο όνομα της ελληνικής κοινότητας Τορόντο και όχι στην αρχιεπισκοπή. Αν τα μέλη συμφωνήσουν να πουληθεί μια εκκλησία - που θα αναγκαστούν να πουλήσουνε - ΔΕΝ μπορεί κανένας να το σταματήσει.

      Delete
  12. Στη νομική διαμάχη Κοινότητας - Αρχιεπισκοπής υπήρχε δικηγόρος από την κάθε πλευρά. Μια και τα ονόματά τους δεν είναι απόρρητα ας αναφέρει κάποιος τα ονόματά τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πιο σημαντικό και από τα ονόματα των δικηγόρων είναι να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των συμβούλων που επικύρωσαν την συμφωνία και αυτών που διαφὠνησαν με την συμφωνία. Από εκεί θα ξετυλιχθεί το κουβάρι.....

      Delete
  13. Όπως και να το κάνουμε, είναι και λίγη ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ, για τα μέλη της πάλαι ποτέ Ελληνικης Κοινότητας Τορόντο, να πληροφορούνται από τον Σωτήριο το όνομα του προέδρου του κάποτε μεγάλου και σοβαρού αυτού οργανισμού!! Και μάλιστα μια ακριβώς ημέρα πριν την επίσημη παραλαβή της διοίκησης από την απερχόμενη του κ. Αρτεμάκη!!! Και ύστερα λένε μερικοί ότι ο Καραντώνης δεν έκανε καλή δουλειά, στις διαπραγματεύσεις του με τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Σωτήριο! Συνέχισε το μεγάλο σου έργο γιατρέ, ο λαός είμαστε μαζί σου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν καταλαβαίνω τι θελεις να πεις αγαπητέ κύριε ή κυρία αλλά ξέρω πολύ καλά ότι ο κ.κ. Σωτήριος διορίζει και αναγγέλνει πρώτος το Διοικ. Συμβούλιο κάθε ενορίας της δικαιοδοσίας του, εδώ και πολλά χρόνια. Στη δική σας περίπτωση ανάγγειλε όπως λες μόνον το όνομα του ποέδρου διότι δεν πρόλαβε ακόμα να διορίσει αυτός ολόκληρο το Συμβούλιο σας, αφού το πρόλαβε η επιτροπή της κ. Κερογλίδη. Του χρόνου ή του παραχρόνου θα γίνει και αυτό μη βιάζεστε. Ο Καραντώνης έκανε καλή δουλειά!

      Delete
  14. Αντίποδα το να βρίζεις σαν ναύτης δεν αλλάζει και δεν διορθώνει κάτι. Εγώ γνωρίζω πως οι διαπραγματευτές διαπραγματεύονται μόνο, αφού πάρουν οδηγίες από τους υπεύθυνους και τους υπογράφοντες, δεν υπογράφουν λοιπόν οι παζαρευτές. Κάποιοι άλλοι είναι κουσουριάρηδες, αυτοί που υπέγραψαν και αυτοί που τους υποστηρίζουν σαν και του λόγου σου και μη σχίζεις τα ιμάτιά σου βρίζοντας όλους που δεν συμφωνούν μαζί αναγνώστες σου. Πάντως βγήκε και κάτι καλό από αυτή την απαίσια συμφωνία, η κηδεία της κοινότητας δεν θα στοιχίσει φράγκο, αφού οι παπάδες είναι υπάλληλοί της και μάλιστα ακριβοπληρωμένοι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Ανίποδας, αγαπητέ, μπορεί να βρίζει σαν ναύτης ή σαν καραγογέας, οποιον θέλει ή νομίζει ότι είναι καθίκι και πουλημένο τομάρι, αλλά το κανει με το όνομά του, δίχως να φοβάτε καμια κουφάλα. Βεβαίως ο πρόεδρος Αρτεμάκης ευθύνεται για την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας, ο διαπραγματευτής που είναι και γιατρός και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, δεν θα έπρεπε να τον προστατέψει; Μπορείς να μας πεις γιατί διαπραγματεύτικε μια τέτοια συμφωνία με έναν κουσουριάρη Σωτήριο και την παρέδοσε για υπογραφή; Δεν ΄έχει ευθύνη αυτό το τομάρι που κατέβασε τα βρακιά του στον αλητήριο Σωτήρη; Ο πρόεδρος είναι ένα αγράμματο παιδάκι, ο διαπραγματευτής, άνθρωπος πανεπιστημίου τι σκατά διαπραγματεύτηκε; Μπορεί κάποιος να μας πει τι αντάλλαγμα έλαβε για την πουστιά του αυτή; Και κυκλοφορεί χωρίς να ντρέπεται το γαϊδούρι; Ή νομίζεις ότι υπάρχει άνθρωπος με κότσια που να πιστεύει ότι ΔΕΝ είναι αυτός που τους παρέσυρε όλους στο βούρκο όπου κολυμπάει η Σωτηρούλα; Ναι κύριε, όσοι ΔΕΝ συμφωνούν μαζί μου είναι πουλημένα τομάρια, αντικοινοτικοί και ανθέλληνες μη σου πω.! Εσύ μποεί να κάνεις την πλακα σου αλλά στην κατηγορία αυτή ΔΕΝ ανίκεις...

      Delete
  15. Αυτή τη φορά πιστεύω πως θα έχουμε γυναίκα πρόεδρο στην κοινότητά μας. Καιρός να γίνει κάποια αλλαγή. Η φαλλοκρατία δεν την πήγε και τόσα καλά όλα αυτά τα χρόνια

    ReplyDelete
  16. Φίλε αντίποδα, διαβασα σε παροικιακή εφημίδα, ένα σχόλιο με θέμα αναφερόμενο στη «σύγκρουση συμφερόντων» μέσα στο Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας. Επειδή δεν κατάφερα να καταλάβω τι εννοεί ο συγγραφέας του άρθρου και πως προέκυψε η σύγκρουση αυτή, καθότι το Συνβούλιο δεν σχηματίστικε ακόμα και βέβαια δεν έλαβε τον κανονικό όρκο παραλαβής των καθηκόντων του, θέλω να μάθω αν είναι δυνατό ποιος / ποιοι είναι αυτός / αυτοί, που δημιούργησαν το πρόβλημα αυτό και πριν ακομα αναλάβει καθήκοντα; Και διότι η εφημερίδα δεν αναφέρει ονόματα όπως θα έπρεπε κατά την γνώμη μου αφού πρόκειται για δημόσιο/α πρόσωπο/α, μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε και μαζί μου όλους τους αναγνώστες σας αφού υποθέτω γνωρίζετε πολλά όπως λέτε; Δυο τρεις φίλους που ρώτησα μου ανάφεραν ότι πιθανόν να αναφέρεται η εφημερίδα στον διευθυντή γραφείου παιδείς κ. Φλέγκα, αλλά όχι με βεβαιοτητα. Μήπως τώρα εσύ μπορείς να μας πεις αν το όνομα αυτό είναι το πραγματικό ή υπάρχει κάποιο άλλο ώστε να μη σπιλώνονται άδικα υπολήψεις ανθρώπων που καμία ανάμιξη δεν έχουν; Και αν δε γνωρίζεις εσύ, μήπως μπορεί ο αρθρογράφος της εφημερίδος να μας βοηθήσει; Πάντως, άσχετα αν πάρω απάντηση ή όχι το ότι επίσημα και δημόσια μια αρκετά σοβαρή εφημερίδα γράφει κάτι τέτοιο, είναι ντροπή αν είναι αληθεια. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.. (Αν θες το δημοσιεύεις μπροστά για να το δουν μήπως και απαντήσει κάποιος)

    ReplyDelete
  17. Κανονικά πρέπει να σου απαντήσει ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης που είχε την ευθύνη και υπέγραφε όλα τα τσεκ σε αυτούς που προσλάβανε, εκ των οποίων 5 έπαιρναν από $40,000 μέχρι $79,999. Μια ακόμα ουσιαστική ερώτηση στον Αρτεμάκη είναι πόσες Εκατοντάδες Χιλιάδες Δολλάρια πλήρωσε τον δικηγόρο της Κοινότητας. Εμφανίστηκαν δύο χοντρά νούμερα σε υποσημειώσεις των λογιστών της χρεοκοπημένης Κοινότητας αλλά έχει αξία να μας το εξηγήσει ο ίδιος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βάλε πρώτα το ονοματάκι σου ρε φοβητσιάρα κότα και ύστερα ρώτα ότι θέλεις. Μήπως, όμως, αντί για τις όποιες νόμιμες (ή παράνομες;) πληρωμές έκανε, θα πρέπει να μας απαντήσει γιατί υπόγραψε αυτό το έκτρωμα - συμφωνία που του παρουσίασε ο ΚαρΑντώνης; Εδώ μιλάμε για πολυ ξεπούλημα της με όλη τη σημασία, Κενότητας, πλέον.

      Delete
    2. Why don’t YOU put your name ANONYMOUS 11:04AM??

      Delete
  18. Bravo, Αντίποδα μας είπες την όλη αλήθεια. Τελικά ο πρόεδρος μας ξεγέλασε κοντά δέκα χρόνια, ένα "αγράμματο παιδάκι" ο πρόεδρος το παιδάκι που έχει κάποια πανεπιστημιακή μόρφωση, περίμενε την κάλυψη ενός μωρότερου όπως λένε και οι διδάσκαλοί μας; Τώρα αν περιμένεις να σου απαντήσω εγώ τι αντάλλαγμα πήρε ο μωρός δεν νομίζω να πάρεις κάποια απάντηση, πάντως συ είπας περί ανταλλαγμάτων. Όσο για το βρίσιμο τι να πω, σπίτι σου είναι θέλεις από την πόρτα θέλεις από το παράθυρο μπαίνεις. Για το όνομα που προκλητικά περηφανεύεσαι, το είπαμε και παλαιότερα, για μένα είσαι και εσύ ένας ανώνυμος όπως το 99.9% των αναγνωστών σου. Κανονικά και ΕΣΥ δεν θα πρέπει να είσαι τόσο βαμμένος κοινοτικός. Πράγματι με τιμάς που δεν μου συγκατατάσσεις στην ίδια κατηγορία με τα καθίκια. Πάντως πλάκα δεν κάνω.

    ReplyDelete
  19. Φυσικά πρέπει να απαντήσει ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης για αυτή τη συμφωνία - έκτρωμα που χρέωσε και υποχρέωσε την Κοινότητα να πληρώσει πανάκριβα τον αρχιεπίσκοπο (με δεσμεύσεις και για το μέλλον). Αλλά να μας εξηγήσει ο Αντώνης Αρτεμάκης γιατί πλήρωσε τον δικό του δικηγόρο της Κοινότητας με το υπέρογκο ποσό των $590,000 (πεντακοσίων ενενήντα χιλιάδων δολλαρίων). Ούτε η εταιρεία του Ροκφέλερ δεν πληρώνει δικηγόρο με τέτοια ποσά. Ποιός τελικά ήταν ο Αντώνης Αρτεμάκης?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2:11 if you were to spend 20 seconds reading page 14 (and ironically note 13) of the public audited statements, you would see the legal fees paid were $390,000 and not $590,000 as you mistakenly to suit your ignorance state. Seven years worth of legal fees at $390,000 is a bargain.

      Delete
    2. Ο, μας απάντησε ο Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο υπαρχηγός και βαριά συνυπεύθυνος της 2ης 10ετούς καταστροφικής πορείας της Ελληνικής Κοινότητας. Με μισή αλήθεια και πολύ ψέμα. Θα αντιγράψουμε τις πληρωμές στον δικηγόρο της Κοινότητας που έχσσε την υπόθεση, από την θεωρούμενη έγκυρη παροικιακή εφημερίδα η οποία παραθέτει τα νούμερα των λογιστών. "Εντύπωση και θυμό προκάλεσε στα μέλη του ΕΚΤ η υπέρογκη αμοιβή του δικηγόρου για τη δικαστική διαμάχη με την Αρχιεπισκοπή που έλαβε $390,000 ως αμοιβή αλλά και περίπου $200,000 ως φορολογική απόδειξη (receipt in kind) για νομικές υπηρεσίες". Αυτές τις υπέρογκες πληρωμές τις χαρακτηρίζει ο Ν. Γεωργακόπουλος "bargain" (φτηνή ευκαιρεία!). Πληρωμές για μια δίκη που έχασαν με τεράστιο κόστος και να πληρώνουν τον δικηγόρο που έχασε την δίκη $590,000 στο σύνολο! Πως να ελπίσει κανείς ότι δεν θα έχουν τα ίδια μυαλά οι σύμβουλοι που ουσιαστικά διόρισε ο Αρτεμάκης με τον υπαρχηγό του όταν είναι ΤΟΣΟ εγκληματικά αμετανόητοι.

      Delete
    3. Ναι, ο Νίκωνας απάντησε και μάλιστα με το όνομά του, εσύ συνεχίζεις να τον κατηγορείς και μάλιστα ανώνυμα, κριμένος κάτω από τη φούστα του Σωτηράκη σου.. Το ότι μια εφημερίδα έγραψε για 590.000$, δεν την λές και παντογνώστη Θεό. Μπορείς εσύ να μας πεις πόσο κόστησε στην Κοινότητα, η απόδειξη των 200 χιλιάδων; Διότι ο Νίκωνας που δεν γνωρίζει πολλα πράματα, μας λέει πως δεν κόστησε δεκάρα τσακιστή! Ποιόν εμείς να πιστέψουμε; Την εφημερίδα που γνωρίζει καλύτερα ή που έχει ίσως τους δικούς της λόγους; Και η λιγη σοβαρότητα ρε μεγάλε, καλη είναι! Πες μας αληθεια και εμάς πότε έγινε η δίκη την οποία έχασε η Κοινότητα; Γιατι μας τα κρύβουν όλα; Διότι εγώ παρακολουθόντας λίγο την υπόθεση έμαθα ότι κάποιος ή κάποιοι διαπραγματευτές κατέβασαν τα πανταλώνια για να χα¨δέψει ο Σωτήρης τα πισινά τους! Ποια είναι τελικά η αλήθεια; Γιατί ο διαπραγματευτής ο γιατρός κατάπιε τη γλωσσα του; Άντε χαθείτε από την πιάτσα παλιοσκερβελέδες..

      Delete
    4. Δηλαδή ενημερωτή 1:18 αφού φαίνεται ότι επικοινώνησες με τον υπαρχηγό του Αρτεμάκη, μας λες πως κόβουν επίσημα μια μικρή απόδειξη για τα μάτια ή για παραπλάνηση της εφορίας, αλλά πληρώνουν τα τριπλάσια από το Ταμείο της Κοινότητας που το άδειασαν κυριολεκτικά. Τελικά μεγαλώνουν οι αμφιβολίες για την οικονομική διαχείρηση, για το ποιός πήρε και τι. Τώρα αν αμφιβάλεις ότι έχασαν τη δίκη, δες το αποτέλεσμα της δίκης.

      Delete
  20. Εδώ ταιριάζει η φράση από την ελληνική ταινία "εδώ μέσα γίνοντε Σόδομα και Γόμορα!

    ReplyDelete
  21. Έπαιξε με ΠΟΛΥ χρήμα ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης και άφησε την Ελληνική Κοινότητα φτωχή στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας της. Είναι ένοχος.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  23. Once again you all show how you are all being played! not by Sotirios, but the guys you support to the death (of the community). You are all blinded by by your misery and hate to the point you get effed over by the guys that are making you hate and making you miserable. I guess the saying is true misery loves company and you are all in good miserable company.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2:43PM Couldn’t have said it better. It’s one thing to collectively hate Sotirios for what he’s done in the church but it’s another for that hate to blind them where they think they don’t have to at least pay their priests. At the AGM they spent more time hating on Sotirios than explaining the GCT deal those very people signed. Deflection much? That hate will cost them at least one church that at the end will go to the person they hate.

      Delete
    2. I think the biggest concern though now for the GCT is the fact that Sotirios has been bragging to priests about how happy he is that the new President is his friend Betty S. and that he'll finally get the GCT churches from them. If people thought Menengakis was his Trojan horse, well they're in for a treat. You'll see that he will control her through her bestie Merkle from St. Nick's who a number of people have seen them hanging out during the deal with Sotirios and the GCT. Welcome to the beginning of the end of the GCT!

      Delete
    3. 4:04 Clergy told me too that Sotirios also said that about Skoutakis. But GCT can’t sell its assets without a majority vote of the membership though according to by-laws. I don’t see how they aren’t forced to sell an asset after that settlement. The question becomes does the membership hate Sotirios enough to sell a church to developers who will tear it down instead of selling to Archdiocese? Under normal circumstances I’d say sell to diocese but these aren’t normal circumstances, we all know who Sotirios is and his buddy the Patriarch needs to show him the door or there’s going to be condos or parking lots on holy grounds. People fought Sotirios for decades and for good reason.

      Delete
    4. 9:08 The gang of five+ that made the terrible deal seems to still hold and exercise the power in the new scheme of board directors. Just observe how they controlled the thin general assembly to serve their business. The store is as of yet, under the same management. If things remain like that, both business decisions are open for execution.

      Delete
    5. Τώρα κατάλαβα γιατί δώριζαν τα δεκαχίλιαρα (σαν πετσετάκια) στην Κοινοτητα οι παραπάνω κύριοι. Ήθελαν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη κάποιων ακομα ηλιθίων και να τα παραδώσουν όλα στον αρχιεπίσκαπο! Δεν τα τοποθετούσατε, καλύτερα, στον κόλο σας ρε γαϊδάροι και να αφήστε ήσυχη την κοινότητα; Βρομερά υποκήμενα, ή γκάγκ, όπως σας αποκαλέι ο 11.49!

      Delete
    6. Εδώ και τώρα να μας πει ο κ. 9:08, ποιός κληρικός του είπε όλα αυτά που γράφει στο σχόλιό του. Διότι ...δεν είναι δυνατόν να λέγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα, επειδή τα είπε ένας μαρτυριάρης κληρικός! Το ότι όλη αυτή η αποκάλυψη μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο και την παρακολουθήσαμε χιλιάδες χριστιανοί, δεν του φτάνει του κυρίου, γιαυτό και ζητάει το όνομα του παπά, που του το ομολόγησε. Με Πόση μαλακία, τελικά, θεέ μου, έχεις φορτώσει κάποιες θεούσες υποκρίτριες; Πες μας το όνομά σου πρώτα ρε μαλάκα και μετά ρώτησέ με!!!

      Delete
  24. και πρωταγωνιστής εισαι εσυ 3:50.

    ReplyDelete
  25. Αγαπητέ Αντίποδα, μπορείς μηπως να μας πεις ποιους προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις, με τα τόσα, συνεχόμενα, καλα σου λόγια για την Κοινότητα; Και για ποια Κοινότητα μας μιλας όταν, τον τελευταίο μόλις μήνα, πρώτος ο Αρχιεπισκοπος ανακοινώνει εδώ και εκεί την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Κοινότητας και Αρχιεπισκοπής; (εγώ τουλάχιστον το άκουσα από δυο άτομα που έχουν σχέση με την εκκλησία-αρχιεπισκοπή). Όταν εγώ με τα δικά μου αυτια άκουσα τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Σωτήριο να ανακοινωνει πρώτος το όνομα της καινούργιας προέδρου, από τον άμβωνα κάποιας εκκλησίας, δικής του ιδιοκτησίας, ή όταν ακόμα μέσα από το κυριακάτικο κήρυγμα, στην τηλεόραση, πλέκει το εγκώμιο του κατηχητή της Αγ. Ειρήνης, γιατρού Καραντώνη, για ποια Ελληνική Κοινότητα Τορόντο μας μιλάει ο απερχόμενος πρόεδρος, η επερχόμενη αντικαταστάτης του, καθώς και ο ερανοπρόεδρος και διαπραγματευτής της απαίσιας για τον ελληνισμό συμφωνίας; Σε ποιον τα λες κ. Αντίποδα ότι όλα αυτά δεν ήταν προμελετημένα από τους εν λόγω αναφερθέντες και τους κολαούζους τους, στους οποίους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγκαταλέγεσαι; Κόψτε λοιπόν, όλοι σας την πλάκα αυτή σε βάρος μας και άντε να κουρεύεστε. Φτάνει επιτέλους η κοροϊδία όλων σας. Ο πολύς λαός σας βαρέθηκε και περισσότερο τον Αρτεμάκη και τον φιλοχρήματο Σωτήριο. Άντε χαθείτε επιτέλους, μαζί με τον μεγάλο διαπραγματευτή Καραντώνη. Σας ξευτίλισε κυριολεκτικά, όλους σας ένας κίναιδος φιλοχρήματος, ο Σωτήριος! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν σας, αλλά με τα έργα και τις πράξεις όλων σας. Διορθωθείτε και ζητήστε έστω μια ελάχιστη συγνώμη από τους ομογενείς συνανθρώπους σας. Το λιγότερο που πρέπει και μπορείτε να πράξετε! ΥΓ. αν το επιτρέψεις προς δημοσίευση, μπορείς να το κάνεις και ξεχωρο θέμα για να μην εξαφανιστεί σε άλλα σχόλια.

    ReplyDelete
  26. Ολα ήταν ένα παιχνίδι του Αντώνη Αρτεμάκη. Μας κορόιδεψε όλους ο Αντώνης Αρτεμάκης για 10 χρόνια. Αλλότριοι οι σκοποί του ανθρώπου. Προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.

    ReplyDelete