Search This Blog

Monday, December 6, 2021

Από την δοκιμαστική Γενική Συνέλευση για μια, ακόμα, Αρχιεπισκοπική Κοινότητα…


Αρκετά χαζο-χαροούμενοι, οι κοινοτικοί …άρχοντες, παρέδωσαν, ουσιαστικά χθες, την «εξουσία» στον Σωτηράκη, ολοκληρώνοντας, μετά από 10 σχεδόν χρόνια διοίκησης, το …θεάρεστο έργο Μενεγάκη.!!!

Χωρίς καθόλου ντροπή, παρουσιάστηκαν, ενώπιον 102 μελών της «Κοινότητας», οι …άρχοντες της τελευταίας δεκαετίας, για να παρουσιάσουν τα πεπραγμένα της θητείας τους και να μας πουν πόσο πετυχημένοι υπήρξαν στο έργο που ανέλαβαν και …κατόρθωσαν να φέρουν σε πέρας…

Όσο για το …έργο που κλήθηκαν και έφεραν, σχεδόν, σε πέρας είναι το έργο Μενεγάκη, ο οποίος νομίζοντας ότι το ολοκλήρωσε, έφυγε αφήνοντάς το ημιτελές.!! Τα παιδιά όμως που τον αντικατέστησαν, πέτυχαν ό,τι ακριβώς είχε απομείνει και χθες είχαμε την πρώτη δοκιμαστική Γ. Συνέλευση, μιας νέου τύπου Κοινότητας, της αρχιεπισκοπικής όπως ονομάστηκε από ανθρώπους που ξέρουν καλά και μπορούν να κρίνουν σωστά…

Στο μέλλον θα έχουμε χρόνο να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο ζήτημα αυτό, αλλά σήμερα θα πούμε δυο μόνον λόγια, μη …τυχόν και μας τα προλάβει κάποιος άλλος…

Το σπουδαιότερο ζήτημα είναι το ότι στη συνέλευση τούτη, στην οποία κυρίαρχο θέμα ΘΑ έπρεπε να είναι η συμφωνία με τον Σωτήριο και γενικά το ξεβράκωμα του οργανισμού, ο πρόεδρος αναφέρθηκε εντελώς ξώφαλτσα, χωρίς καμιά λεπτομέρεια αφιερώνοντας λίγα μόλις λεπτά από τον άπλετο χρόνο που είχε στη διάθεσή του.! Το άλλο, σοβαρότερο κατά τη γνώμη μας ζήτημα που ενέκυψε ήταν η αφαίρεση του λόγου από τον πρώην πρόεδρο, αντιπρόεδρο  και ταμεία της Κοινότητας, -τον κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο- από τον οποίο ζητήθηκε να απαντήσει, με την εμπειρία του, σε κάποιες ερωτήσεις παρευρισκόμενων μελών.! Ήταν μια κατάπτυστη συμπεριφορά του προεδρείου σε έναν άνθρωπο ο οποίος θυσιάστηκε κυριολεκτικά, στην αρχή της δεκαετίας για να σώσει τον οργανισμό από το χείλος του γκρεμού, όπου την εγκατέλειψε ο Μενεγάκης, αποχωρώντας για …οικογενειακούς λόγους.!!!

Τελικά ήταν μια πολύ πετυχημένη πρόβα τζενεράλε, για την από δω και πέρα πορεία της Κοινότητας, η οποία είναι πλέον μια ακομα αρχιεπισκοπική ενορία με διορισμένο (από τον Σωτήρη (;) συμβούλιο το οποίο αναλαμβάνει την επιστασία των ναών και την μεταφορά του συνόλου, σχεδόν, των χρημάτων τους στην αρχιεπισκοπή.!!!

Εδώ σταματάμε και την ενασχόλησή μας με τον οργανισμό «Ελληνική Κοινότητα Τορόντο», μιας και ΔΕΝ υφίσταται, πλέον, κάτι τέτοιο, χωρίς βέβαια αυτό να μας αποτρέψει να ασχοληθούμε με την ό,ποια ιστορία και πεπραγμένα της κατά την 100ετή ύπαρξή της και προσφοράς της στην ομογένεια…

13 comments:

  1. Νομίζω ότι πέτυχες διάνα τον χαρακτιρισμό της νέας κοινότητας. Ακόμα και το συνβούλιο διορίστικε όπως ακριβώς και τα συμβούλια των ενοριών του επίσκοπου. Η εκλογή τους γίνεται με διορισμό από τον Σωτήριο και μένουν όσο είναι καλά παιδιά! Τελικά ο Καραντώνης έκανε καλή δουλειά!!!

    ReplyDelete
  2. Αναφορικά με τη "κατάπτυστη συμπεριφορά" του προεδρεύοντος (ο υποφαινόμενος) οφείλω να σου πω αυτό που σου είπα και τηλεφωνικά. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε ο Λόγος από τον Νικωνα Γεωργακόπουλο, απλά του ζητήθηκε να σταματήσει να αναφέρεται προσωπικά σε μέλος που έκανε τη συνέλευση. Κανείς δεν του αφαίρεσαι το λόγο. Να σου θυμίσω επίσης πως ο προεδρεύων (ο υποφαινόμενος) στην αρχή της 10ετίας του Νικωνα (μέχρι το 2014) ήταν δίπλα του, στήριγμα του, ως Α' Αντιπρόεδρος. Δικαίωμα σου να διαφωνείς αλλά ας μη παρουσιάζουμε ως "κατάπτυστη συμπεριφορά" όταν κάποιος προσπαθεί να κρατήσει μία συνάντηση και μιά συνέλευση σε ανθρώπινα επίπεδο και να μη μετατραπεί σε όχλο. Με όλο το σεβασμό, Γιάννης Κακαγιάννης

    ReplyDelete
  3. Ένα θαυμάσιο δείπνο δόθηκε στη φουκαριάρα ελληνική Κοινότητα κοινότητα,(αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι πλέον, γιατί ούτε ελληνική είναι αλλά ούτε και κοινότητα) αφού οι μάγειροι ήταν εξαιρετικά επαγγελματίες. Επαγγελματίας προεδρεύων γενικής συνέλευσης, επαγγελματίας εφορευτικής επιτροπής(λες και δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι, εκτός αυτών των δύο, αυτοί παντού και πάντα). μαγείρεψαν τον οικονομικό απολογισμό, την άκυρη 16η υποψηφιότητα, την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης χωρίς ερωτήσεις των Μελών εντελώς ασύμφωνος προς τους τύπους που ορίζει ο νόμος Γενική Συνέλευση. Νομίζω πως κάτι τέτοια παρατράγουδα μόνο με το Canada Revenue, μπορεί να λυθούν και να απαντηθούν στα Μέλη αυτού του οργανισμού και έτσι να πληρώσουν όλοι αυτοί οι φάλτσοι τραγουδιστές. που τόσα χρόνια μας τραγουδούσαν μάγκες πιάστε τα γιοφύρια..στε μας τα @χλ@δι@. Και ίσως έτσι να καταλαγιάσει και η αγανάκτηση της Παροικίας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11:07 Καλά τους χτυπάς το καμπανάκι. Αυτή τη φορά δεν θα ξεγλιστρήσουν καθόλου εύκολα. Κορόιδεψαν πολλούς για πολύ καρό, αλλά όχι όλους σε όλα.

      Delete
  4. Ο Γιάννης Κακαγιάννης ήταν κάποτε αντιπρόεδρος με πρόεδρο της Κοινότητας τον Νίκωνα Γεωργακόπουλο. Φευ τώρα είναι της κλίκας Αρτεμάκη και ο κύριος συσκοτιστής της συμφωνιας - έκτρωμα Κοινότητας - Αρχιεπισκοπής. Ο Γ. Κ. περιέγραψε τελευταία σε παροικιακό έντυπο τη κρυφή συμφωνία και συμπέρανε ότι η Κοινότητα κατέληξε εκεί που ήταν - ενώ βρίσκεται 15 σκαλοπάτια πιο χαμηλά. Ακόμα έκρυψε το γεγονός ότι πρόβαλαν την Επιτροπή Εράνου που μάζευε χρήματα για να μην χρειαστεί η Κοινότητα να πουλήσει εκκλησία και μετά με απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας μας εξαπάτησαν δίνοντας όλα τα χρήματα στην αρχιεπισκοπή, μαζί με άλλες μεγάλες οικονομικές δεσμεύσεις, για να κλείσουν τη δικαστική μάχη που είχαν μαζί της. Καμμία τέτοια ανάλυση δεν έκανε. Ο Γιάννης Κακαγιάννης έπαιξε και παίζει κύριο ρόλο στην κακοποιημένη ενημέρωση σαν o αρχαιότερος συντάκτης μιας παροικιακής εφημερίδας. Δικαίωμά του να διαμαρτύρεται για την κριτική στον ρόλο του ως προεδρεύοντα στη γενική συνέλευση που οργάνωσαν, αλλά να μην ψευδομαρτυρεί αποκρύβοντας την ουσία της άθλιας συμφωνίας που υπέγραψε και προώθησε το συμβούλιο του Αντώνη Αρτεμάκη.

    ReplyDelete
  5. Μάλιστα κατάπτυστη η συμπεριφορά του προεδρεύοντος ο οποίος εξ άλλου έχει μάθει το ποίημα απ΄ έξω και ανακατωτά, τόσα χρόνια στην κοινότητα και σε άλλους οργανισμούς προεδρεύει σε γενικές συνελεύσεις, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και σαράντα χρόνια φούρναρης (ας αλλάξει επάγγελμα, καιρός είναι. Δεν μας είπε για πιο λόγο θεωρήθηκε άκυρη η υποψηφιότητα αυτού του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ανεπιθύμητου στο διοικητικό συμβούλιο αυτού του δήθεν οργανισμού. Να δούμε πόσα μέλη θα κατορθώσει να μαζέψει στο μαντρί του χρόνου. Ας μη βρίζουμε και τον αρχιτσέλιγκα, αυτός τη δουλειά έκανε και την κάνει πολύ σωστά και επαγγελματικά. Εμείς είμαστε κατάπτυστοι και άχρηστοι. Από ότι φαίνεται και η γενική ήταν μετρημένη και ραμμένη στα μέτρα των και σκέτη μηχανορραφία. Κρίμα, εκατό χρόνια στον υπόνομο. Από την αρχή φάνηκε , πως το κούτσουρο ήτανε στραβό, στη διαδρομή το έφαγαν και οι γαϊδάροι.

    ReplyDelete
  6. Σωστός και ωραίος ο 2:04, κατά πρώτον γνωρίζει θρησκευτικά και τους βαθμούς της ορθόδοξης εκκλησίας που είναι τρεις, (διάκονος, ιερεύς και επίσκοπος) και όλα τα υπόλοιπα είναι κουδούνια, όπως και τα εγκόλπια που κρεμούνε στο λαιμό και στα στήθη τους(επειδή υπάρχει και χρήμα μπόλικο). Τελικά ο Μαυραντώνης μπορεί να έκανε καλή δουλειά, με τη συναίνεση όμως και την ανοχή της κυβέρνησης της κοινότητας. Στο κάτω κάτω, ποιος υπέγραψε τη συμφωνία; ποιος ακύρωσε και γιατί τον άτυχο υποψήφιο για τις εκλογές και πιο το όνομά του, αφού μας δώσανε τα 15 άτομα του συμβουλίου, έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε και τον ακυρωθέντα. Νομίζω; ή όχι κύριοι προεδρεύοντες γενικής συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής. Μη σχίζετε τα ιμάτιά σας περί δημοκρατίας, δημοκρατία τοιουτοτρόπως δεν λογίζεται.

    ReplyDelete
  7. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Φαναρά να μας πει άν μπορεί, ποιά ήταν εκείνα τα σημεία τα οποία δεν δέχονταν ο Σωτήριος, στις 4ετής διαπραγματεύσεις μαζί του και τα οποια δέχτηκε με διαπραγματευτή τον κ. Καραντώνη ώστε να επέλθει η, κατάπτυστη για πολλούς, συμφωνία με την οποία η κοινότητα του παρέδωσε και τα σώβρακα της; Απαιτώ μια απάντηση, καθ' ότι ως σοβαρός άνθρωπος που η παροικία σας τιμά όλα αυτά τα χρόνια, έχετε υποχρέωση και εμείς δικαίωμα να μας ενημερώσετε. Εξάλλου είστε ο μόνος που γνωρίζει την απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ευχαριστώ από τώρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να προσθέσουμε ακόμα στην ερώτηση που κάνεις. Γιατί όλα εξαρτήθηκαν από το τι ήθελε ο Σωτήριος? Γιατί πήγαν σερνόμενοι οι... λεβέντες της Κοινότητας? Γιατί υπέγραωαν την συμφωνία που τα δίνει όλα τώρα και δεσμεύει το μέλλον επίσης?

      Delete
  8. Παιδιά! Το παιχνίδι είναι στημένο. Με σημαδεμένη την τράπουλα"παίζουν” πάλι οι κοινοτικοί .Το ξέρατε από την αρχή που ξεκινήσανε. Λοιπόν, δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Γενική Συνέλευση, οι Εκλογές! Δεν είμαι ο ειδικός αλλά ένας απλός ταλαίπωρος Έλληνας πού απεχθάνεται τον εμπαιγμό. Εγώ ένα κατάλαβα, οτι ο Αντώνης με τα παπαγαλάκια του και με το ‘ολο παρασκήνιο των συνεννοήσεων,προσπαθούν να βρουν εναν έντιμο δρόμο διαφυγής.
    Οι Συνήθεις ύποπτοι της της Παροικίας, συνεχίζούν την καταστροφική τους πορεία.
    -Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη…η Κυρά Ειρήνη’’ με τον ..Κακαγιάνη που το παίζει φασίστας για άλλη μια φορά. Απαγορεύει στο Νίκονα το δικαίωμα να δώσει τα στοιχεία που του ζήτησαν ως τέως ταμίας!
    -Οι στημένες εκλογές: Συμπτωματικά 15 υποψήφιοι εκλέγονται αυτόματα ως τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.!
    Η αιτήση του 16ου υποψηφίου άκυρη! ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ:
    Είμε κοινοτικός μια ζωή αλλα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το μέλλον της παροικίας θα έχει καλύτερη τύχη στα χέρια της Εκκλησίας και του Σωτήρι, μακριά απο ολα τα λαμόγια , από Μενεγάκη μεχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  9. Δεν μας είπατε όμως κάτι για την ενημέρωση που έκανε στη συνέλευση ο πρόεδρος της ερανικής επιτροπής και ο πρόεδρος της ομάδας διαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τον μητροπολίτη. Γιατί; Φοβήθηκε ακόμα και στην συνέλευση να παρουσιαστεί; Δικαιώνονται μήπως κάποιοι που λένε ότι ντρέπονται ακόμα και οι ίδιοι για την συμφωνία του ξεβρακώματος τους; Αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας πει.

    ReplyDelete
  10. The bottom line is that the GCT executives past and present have always been corrupt and crooked, and will always be. The faces will change but the results are always the same. This time the difference is that they have gone professional by joining with the bishop. Unfortunately for you pundits, the bishop plays a different game in a different league. one that you all cant be part of.

    ReplyDelete
  11. Whadda you mean a different game in a different league? That we can’t all be part of. Do ya mean because Sotirios is a gayz or a sex abuser?

    ReplyDelete