Search This Blog

Wednesday, December 29, 2021

Σχόλια αναγνωστών μας από Μόντρεαλ, για την Κοινότητα και τα εκεί Μ.Μ.Ε.!!!

 

Φίλοι, αναγνώστες μας, από την ομογένεια του Μόντρεαλ, μη μπορώντας, προφανώς, να βρούν βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις τους στα εκεί, -μοντρεαλήτικα,- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανέτρεξαν στις φιλόξενες σελίδες του Αντίποδα, για να πουν, δημόσια, τη γνώμη τους για κοινοτικά, και όχι μόνον, ζητήματα που τους απασχολούν, ώστε να γίνουν οι απόψεις τους, κτήμα και άλλων ελληνοκαναδών του Μόντρεαλ και όχι μόνον.

Διαβάστε, λοιπόν, τα σχόλια τους, με τη σειρά που έφτασαν σε μας και μετά τα συζητάμε, αν τα βρείτε κατά οποιονδήποτε τρόπο, ενδιαφέροντα:



ΣΧΟΛΙΟ 2.

Άκουσα τη ραδιοφωνική εκπομπή Μανίκη-Αθανασούλα και μου φαίνεται ότι ο κ. Μανίκης κάνει αρκετά λάθη. Πρώτον, πρέπει να χαθούν 4 συνεχόμενες συναντήσεις για να φύγει κάποιος και όχι 3 συναντήσεις όπως μας λένε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Οι κανόνες αναφέρουν ξεκάθαρα: “από περισσότερες από τρεις”. Επομένως, το να μην είστε εκεί για 3 συναντήσεις είναι εντάξει, εφόσον το άτομο είναι εκεί στην 4η συνάντηση. Δεύτερον, και σημαντικότερο, οι κανόνες απαιτούν ξεκάθαρα η απουσία να είναι «αδικαιολόγητα». Τι σημαίνει αυτό και πώς εφαρμόζεται; Άκουσε κανείς τον κ. Μανίκη να χρησιμοποιεί τη λέξη «αδικαιολόγητα» στη συνέντευξη χτες; Όχι. Γιατί δεν το ανέφερε αυτό; O κ. Μανίκης προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι αν κάποιος χάσει 3 συνεδριάσεις διαγράφεται αυτόματα από το συμβούλιο. (στo 43:30 της ηχογράφησης) Fake News για άλλη μια φορά από τον κ. Μανίκη. Τι σημαίνει αδικαιολόγητα και τι περιλαμβάνει; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα άτομα που χάνουν πολλές συναντήσεις ανήκουν σε 2 κατηγορίες: προβλήματα υγείας ή οικογενειακά προβλήματα. Είδαμε πέρυσι ότι η Αντιπρόεδρος πάλευε ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Είναι επίσης γνωστό ότι ένα άλλο σημαντικό μέλος του ΔΣ έχει λευχαιμία. Ένας άλλος είναι απασχολημένος με το διαζύγιο με τη σύζυγό του. Θα δικαιολογούνταν όλα αυτά τα άτομα να χάσουν 10 συνάντησεις; Ναί. Χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν αυτά τα προβλήματα ώστε το ΔΣ να τα συζητήσει για να δει αν είναι αδικαιολόγητα απουσίες; Όχι. Πρέπει όλα τα μέλη του ΔΣ να γνωρίζουν τα προσωπικά προβλήματα των άλλων; Όχι. Μπορεί ένα προσωπικό πρόβλημα να αποκαλυφθεί μόνο στον Γενικό Γραμματέα και σε κανέναν άλλον; Ναί. Αυτό είναι το κομμάτι που δεν καταλαβαίνει ο κ. Μανίκης και η ομάδα του. Ο κ. Μανίκης μας λέει ότι στο όνομα της διαφάνειας πρέπει να γνωρίζουμε όλα αυτά τα προσωπικά προβλήματα. Ποιος θα ήθελε να έχει θέση στο ΔΣ ενός οργανισμού αν γνώριζε ότι τα προσωπικά του προβλήματα θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν από τα ΜΜΕ; Αυτό δεν είναι διαφάνεια. Πώς πιστεύετε ότι λειτουργεί η Αρχιεπισκοπή; Ο Μανίκης παρακολουθεί τις απουσίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ή ο Σωτήριος κάνει ό,τι θέλει; Λίγο Φιλότιμο και σοβαρέψτε κύριε Μανίκη.

ΣΧΟΛΙΟ 3.

Ο κ. Μανίκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σωτήρη με το παιδί από τα Xronika. http://greektimes.ca/11292/ Ξύπνησαν τα λαμόγια στην παροικία μας. Συνεχίζουν την προπαγανδιστική τους εκστρατεία με επίκεντρο τις εκλογές του Ιουνίου του 2022. Το θέμα που βρήκαν τώρα είναι τα λίγα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν έρχονται στις συνεδριάσεις. Τα ΜΜΕ ζητούν να παραιτηθούν αυτά τα άτομα και μετά θα έχουν δικούς τους φίλους σε αυτές της θέσεις. Οι Κανονισμοί της κοινότητας μας λένε ότι οι επιλαχόντες μπορούν να καλύψουν κενές θέσεις. Έχασαν τις εκλογές το 2019 και πλέον τα λαμόγια θέλουν τώρα θέσεις στο ΔΣ. Για να καταλάβουν καλύτερα οι φίλοι μας στο Τορόντο, εδώ είναι τα 2 άρθρα του Κανονισμού του Μόντρεαλ που ασχολούνται με αυτό το θέμα: “7.9: Στην περίπτωση που κενωθεί μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, σαν αποτέλεσμα παραίτησης ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας, η θέση αυτή συμπληρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στη συνέχεια: καλείται ο πρώτος επιλαχών από τον κατάλογο των επιλαχόντων στις τελευταίες εκλογές, σύμφωνα με το αριθμό ψήφων που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.” “20.24: Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Συμβουλευτικού Σώματος ή κάθε επιτροπής, που: 20.24.3 απουσιάζει αδικαιολόγητα από περισσότερες από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του αντίστοιχου διοικητικού συμβουλίου, συμβουλίου ή επιτροπής, μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του με απόφαση του Κοινοτικού Διοικητικού Συμβουλίου, που εγκρίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας τουλάχιστον των δύο-τρίτων (2/3) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι παρόντα σε μια ειδικά καλεσμένη συνεδρίαση για το σκοπό αυτό και στην οποία είναι παρόν το θιγόμενο μέλος, εάν το επιθυμεί, αφού έχει ειδοποιηθεί γραπτώς από τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας για τα παράπονα εναντίον του και για την ημερομηνία, ημέρα, ώρα και τόπο της συνεδρίασης αυτής.”

10 comments:

  1. Όλα αυτά είναι το σχόλιο του ίδιου συγγραφέα. Η σειρά που προοριζόταν να διαβαστεί ήταν το σχόλιο 3, το σχόλιο 2 και το σχόλιο 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το πρόβλημά σας αγαπητέ είναι Ο ή ΟΙ συγγραφείς των σχολίων; Το βλέπω ως ολίγον τι κουτσομπολίστικο - ή Μανίκειο θα έλεγα - το σχόλιό σας, όπως το τοποθετείτε... Όσο για την σειρά της δημοσίευσής τους είναι ακριβώς η ενδεδειγμένη, εφόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τοποθετεί κάθε επώμενο σχόλιο πριν από το προηγούμενο.!!! Αφήστε, λοιπόν, τα Μανικεια μπουρδουκλώματα και σχολιάστε το περιεχόμενο των σχολίων, μπας και γίνουμε όλοι μας λίγο ...σοφότεροι, ως προς τα συγκεκριμένα θέματα στα οποια αναφέρεται ή αναφέρονται Ο ή ΟΙ συγγραφείς τους... Ευχαριστούμε, πάντως, για την συμμετοχή σας στον διάλογο...

      Delete
    2. Εγώ, πάντως, κ. Αντίποδα αν είμουν στη θέση σας θα τιμωρούσα με απόλυση τον συγκεκριμένο συνεργάτη σας ο οποίος αντί να αριθμήσει τα σχόλια ως ΣΧΟΛΙΟ 3, ΣΧΟΛΙΟ 2, ΣΟΛΙΟ 1, το έκανε ανάποδα. Για να μην πω ότι θα του έβαζα και ένα συμβολικό πρόστιμο των 1.000 δολαρίων, προς παραδειγματισμό και αποφυγή νέων παρόμοιων λαθών.....

      Delete
  2. Ανεξάρτητος των αιτίων των απουσιών, για λόγους υγείας ή οικογενειακούς λόγους, οι απουσίες παραμένουν απουσίες και η προσφορά εθελοντισμού ανύπαρκτη από τα απούσα άτομα. Το θέμα μας δεν είναι οι λόγοι των απουσιών αλλά οι συνεπείς για την ομαλή και σωστή λειτουργία του οργανισμού.

    Ένα άτομο που απουσιάζει συστηματικά είτε για λόγους υγείας ή για προσωπικούς λόγους, δεν επιτελεί το έργο του. Τα άτομα αυτά θα έπρεπε να παραιτούνται οικειοθελώς αν έχουν φιλότιμο και πιστεύουν στον σωστό και παραγωγικό εθελοντισμό. Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η εθελοντική απόσυρση είναι σημάδι αδυναμίας. Θέλει πολλά κότσια να κάνει κανείς το σωστό και να παραδώσει την καρέκλα του.

    Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν άλλες αιτίες και κρυφά συμφέροντα. Προτιμούν να έχουν θέσεις «φαντάσματα» και «γλάστρους» στο ΔΣ, για να μην υπάρχει αντιπαράθεση και αντιπολίτευση. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στους 6 διοικούντες την δύναμη να αποφασίζουν και να διατάζουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, αγαπητέ κύριε, την διοίκηση της Κοινότητας Μόντρεαλ (όπως κάποτε του Τορόντο, υποθέτω) διεκδικούν διάφοροι συνδυασμοί, με συγκεκριμένο πρόγραμμα έκαστος εξ αυτών, για το πώς βλέπουν τον οργανισμό και πού θέλουν να τον οδηγήσουν, ώστε να προσφέρει στα μέλη του το καλύτερο, δυνατόν, αποτέλεσμα. Έτσι, με βάση το πρόγραμμα του κάθ’ ενός εξ’ αυτών, ο λαος επιλέγει και εκλέγει τον Α, ή τον Β, συνδυασμό, - πολλές φορές και ανάμεικτα - δίνοντάς του τη δύναμη να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αν, λοιπον, με την ψήφο του αυτή επιλέξει ΟΛΟΥΣ τους υοψήφιους του Α συνδυασμού, και κανέναν από του Β, ενώ είχε την ευκαιρια να το κάνει, θα πει ότι εμπιστεύεται απόλυτα και εγκρίνει το πρόγραμμά τους και ΔΕΝ χρειάζεται η όποια «αντιπολίτευση» η οποία, προφανώς, μόνον εμπόδια και κωλυσιεργία στο πρόγραμμα και το έργο των εκλεγμένων μπορεί να ….προσφέρει.
      Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος εκ των εκλεγέντων παραιτηθεί, για κάποιο λόγο, το Δ. Συμβούλιο θα πρέπει να αναπληρώσει τη θέση του με κάποιον προσκείμενον σε αυτό και τις θέσεις του, από τα ενεργά και νόμιμα μέλη του οργανισμού – Κοινότητα. Διαφορετικά, αν επιλεγούν οι 1, 2, 3, πρώτοι επιλαχόντες του αντίπαλου συνδυασμού, μόνον φασαρία θα δημιουργούν, αφού οι όποιες απόψεις τους δεν θα έχουν εγκριθεί από το εκλογικό σώμα και γι’ αυτό έχουν μείνει εκτός …νυμφώνος!! Αυτός , εξ’ άλλου, δεν είναι ο λόγος που ο κ. Σύρος οργανώνει την «Φιλική Εταιρεία» και προετοιμάζει την «κατάληψη» της κοινοτικής εξουσίας με κυριότερο στόχο την παράδοση του οργανισμού στην Αρχιεπισκοπή και τον Σωτήριο; Από εκείνους δεν εκπορεύεται το τόσο μένος κατά της σημερινής διοίκησης της Κοινότητάς μας και τα ό,σα ευτράπελα λέγονται και γράφονται, εναντίον της, από τους κ.κ. Μανίκη, Καρύδη, Παπαδόπουλο και λοιπούς …διαφωτιστές της ομογένειας στο Κεμπέκ;
      Δεν φτάνει που ξεπουλήθηκε απ’ ότι λέγεται, η Κοινότητα του Τορόντο από τους «ηγέτες» της, πρέπει ντε και καλά να πωληθεί και η δική μας; Ντροπή ακομα και που το σκέφτονται και μάλιστα στα σοβαρά από ότι ακούγεται σε διάφορες συζητήσεις, ανθρώπων που μας ενδιαφέρει το ζήτημα αυτό!.

      Delete
    2. Πολύ καλά εξηγήσατε την θέση σας επί του θέματος . Εδώ ώμος θέλω να διευκρινίσω ότι οι Έλληνες του Μόντρεαλ έχουν χάσει εμπιστοσύνη και ακόμα χειρότερα , το ενδιαφέρον για τον οργανισμό. Με αποτέλεσμα, να μην υπάρχουν αναπληρωτές της ιδίας ομάδας και του ιδίου οράματος.

      Για να καταλάβουν καλύτερα οι αναγνώστες της σελίδας σας, πρέπει να επισημάνουμε ότι χρειάζονται 54 συμβούλους και 9 στην εφορευτική επιτροπή, δηλαδή 63 άτομα συνολικά . Το θέμα είναι ότι κανένας «ηγέτης» η αρχηγός ομάδας μπορεί να βρεί 63 άτομα για την αρχική εκλογή συν 5 για επιλαχόντες.

      Γί'αυτό τον απλό λόγο , στις αναπληρωματικές θέσεις βρίσκονται πάντα άτομα της αντιπολίτευσης που δεν κέρδισαν τις αρχικές εκλογές.

      Δια της ευκαιρίας, να επισημάνω ότι οι εσωτερικοί κανονισμοί του οργανισμού δεν προβλέπουν ομάδες και κόμματα. Αν και αυτό δεν τηρείται πότε.

      Delete
  3. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουν νομική συμβουλή και να εξεταστούν οι εσωτερικοί κανονισμοί

    ReplyDelete
  4. Καλή χρονιά 2022. Δολάριο δολάριο το ίδιο το τροπάριο.

    ReplyDelete
  5. Αγαπητέ Αντίποδα ένεκα επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, με την ευκαιρία των εορτών, είναι αλήθεια ότι εγκατέλειψα, κατά κάποιο τρόπο, την ενημέρωσή μου από σας, κάτι που όμως μπόρεσα να κάνω μόλις σήμερα, με το τέλος αυτών των υποχρεώσεών μου. Το πρώτο που διάβασα και μούβγαλε το αριστερό μου μάτι, είναι το σχόλιο κάποιου αναξιόπιστου ανώνυμου αναγνώστη σας, ο οποίος, έγραψε και έστειλε το αισχρό σχόλιο 1, με το οποίο αναφέρεται σε έναν πρώην σύμβπυλο της Κοινότητας Μοντρεάλης, τον κ. Καρζή ανακατεύοντας, μάλιστα, την οικογένειά του και ιδιαίτερα τον υιό του, ο οποίος είχε – Που δεν είχε – σχέση με ναρκωτικές ουσίες. Παρόμια, αναπόδεικτα και ιδίως ανώνυμα σχόλια για κάποιον ομογενή που δεν έχει σχέση με τα κοινα, όως ο υιός Καρζής, είναι απαράδεκτα, τουλάχιστον για τον αντίποδα και την «φιλοσοφία» του. Σας ευχαριστώ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως προανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο μου, το άτομο ή μάλλον η Κυρία Σουσού που κάνει σχόλια και εκθέτει άτομα και οικογένειες είναι απαράδεκτη συμπεριφορά.

      Η ΕΚΜΜ έχει πλέον ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ύπαρξις διότι δεν καλύπτει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μελών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμμετοχή της παροικίας.

      Ένα φανερό παράδειγμα είναι ότι στις Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχουν μόνο 40 άτομα και οι αποφάσεις παίρνονται από τους 40 αλλά Επηρεάζουν όλο τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ.

      Αυτά είναι τα αποτελέσματα μια διαχρονίας άνευ αξίας διοίκησης με ηγέτη έναν «clown” νάρκισσο που κατάφερε μόνο να σπείρει την διχόνοια στην παροικία.

      Κάποτε ο Ίσους ερωτήθηκε από τους μαθητές του το έξι ερώτημα :

      Όταν πεθάνεις πός θα αναγνωρίσουμε τους καλούς και κακούς ανθρώπους ;

      Εκείνος απάντησε :

      Οι κακοί άνθρωποι θα είναι Σημαδεμένοι…

      Ο νοών νοείτω

      Delete