Search This Blog

Tuesday, December 14, 2021

Σχόλιο αναγνώστη με θέμα την Κοινότητα, την συμφωνία και το προσχεδιασμένο ξεπούλημα του ελληνισμού.

 


Αγαπητέ Αντίποδα, μπορείς μηπως να μας πεις ποιους προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις, με τα τόσα, συνεχόμενα, καλα σου λόγια για την Κοινότητα; Και για ποια Κοινότητα μας μιλας όταν, τον τελευταίο μόλις μήνα, πρώτος ο Αρχιεπισκοπος ανακοινώνει εδώ και εκεί την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Κοινότητας και Αρχιεπισκοπής; (εγώ τουλάχιστον το άκουσα από δυο άτομα που έχουν σχέση με την εκκλησία-αρχιεπισκοπή).

 Όταν εγώ με τα δικά μου αυτια άκουσα τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Σωτήριο να ανακοινωνει πρώτος το όνομα της καινούργιας προέδρου, από τον άμβωνα κάποιας εκκλησίας, δικής του ιδιοκτησίας, ή όταν ακόμα μέσα από το κυριακάτικο κήρυγμα, στην τηλεόραση, πλέκει το εγκώμιο του κατηχητή της Αγ. Ειρήνης, γιατρού Καραντώνη, για ποια Ελληνική Κοινότητα Τορόντο μας μιλάει ο απερχόμενος πρόεδρος, η επερχόμενη αντικαταστάτης του, καθώς και ο ερανοπρόεδρος και διαπραγματευτής της απαίσιας για τον ελληνισμό συμφωνίας; Σε ποιον τα λες κ. Αντίποδα ότι όλα αυτά δεν ήταν προμελετημένα από τους εν λόγω αναφερθέντες και τους κολαούζους τους, στους οποίους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγκαταλέγεσαι; Κόψτε λοιπόν, όλοι σας την πλάκα αυτή σε βάρος μας και άντε να κουρεύεστε. Φτάνει επιτέλους η κοροϊδία όλων σας. Ο πολύς λαός σας βαρέθηκε και περισσότερο τον Αρτεμάκη και τον φιλοχρήματο Σωτήριο. Άντε χαθείτε επιτέλους, μαζί με τον μεγάλο διαπραγματευτή Καραντώνη. Σας ξευτίλισε κυριολεκτικά, όλους σας ένας κίναιδος φιλοχρήματος, ο Σωτήριος! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν σας, αλλά με τα έργα και τις πράξεις όλων σας. Διορθωθείτε και ζητήστε έστω μια ελάχιστη συγνώμη από τους ομογενείς συνανθρώπους σας. Το λιγότερο που πρέπει και μπορείτε να πράξετε! ΥΓ. αν το επιτρέψεις προς δημοσίευση, μπορείς να το κάνεις και ξεχωρο θέμα για να μην εξαφανιστεί σε άλλα σχόλια.

11 comments:

  1. Δεν γίνεται να μη βγάζεις το καπέλο σε τέτοιον σχολιαστή και ένα τόσο αυστηρό και αληθέστατο σχόλιο. Αλλά αγαπητέ μην ξεχνάς πως ο λαός μπορεί να λησμονεί, δεν ξεχνά όμως και ιδίως δεν συγχωρεί. Τώρα θα μου πείτε και τι έγινε, αφού κανένας από αυτούς δεν πληρώνει και δεν θα πληρώσει το βαρκάρη. Είναι όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, ολόκληρη η λαϊκοκληρική σύναξη, ένοχοι και πρέπει να πλερώσουν, δεν πρέπει και με τίποτα να περάσει το "ήρθανε, φάγαμε,...σκουπιστήκαμε, τελειώσαμε". Διαχειρίστηκαν και προσβάλαν την πίστη της ομογένειας.

    ReplyDelete
  2. Επειδή «αγαπητέ» κύριε ή κυρία, θέλεις και προσπαθείς κάτι να πεις αλλα ΔΕΝ τα καταφέρνεις, οφείλουμε ως Αντίποδας να σου πούμε ότι καθόλου δεν προσπαθούμε να πουμε κάτι και σε κανέναν, για την αείμνηστη Ελληνική Κοινότητα η οποια ουδεμία σχέση έχει με την προ συμφωνίας (Καραντώνη-Αθανασούλα), πραγματική Κοινότητα Τορόντο, η οποία επί 100 σχεδόν χρόνια προσέφερε στον Ελληνισμό ΚΑΙ εκκλησίες ΚΑΙ Παιδεία ΚΑΙ Πολιτισμό, όσο κανείς απολυτως άλλος, μεγάλος ή μικρός, οργανισμός. Αυτή, λοιπόν, την Κοινότητα υποστηρίξαμε και θα υποστηρίζουμε, όσο θα υπάρχουμε και ό,ποιες δυνάμεις διαθέτουμε. Μην ανακατώνεις, λοιπόν, τα πράγματα όπως σε βολεύει για να φανείς ίσως αρεστός στον Σωτηράκη και το λοιπό σκυλολόι του.
    Εμείς, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα χέρια μας και δημοσιεύσαμε την κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος του οργανισμού στον κουσουριάρη Σωτήρη, από το απελθόν Δ. Συμβούλιο και την, υπό τον κ. Καραντώνη, Επιτροπή διαπραγμάτευσης, σταματήσαμε για πάντα την ενασχόλησή μας με αυτή, αφού είναι πλεον μια από τις 78 ενορίες – κοινότητες της αρχιεπισκοπής Καναδά.!
    Πώς θα μπορούσε, εξ’ άλλου, να είναι διαφορετικά όταν φτάνουν και στα δικά μας αυτιά οι ίδιες πληροφορίες, ίσως και λίγο χειρότερες, από τις δικές σας; Κόψε, λοιπόν, την πλάκα και άφησέ μας στη δουλειά και τα προΒΛΗΜΑΤΑ μας. Εμείς μιλάμε και θα μιλάμε για την προ της υπογραφής – έκτρωμα – συμφωνίας Αρτεμάκη, Καραντώνη και Αθανασούλα, Κοινότητα. Εκείνη την Κοινότητα που έφερε στο χείλος του Γκρεμού ο Μενεγάκης και ολοκλήρωσε, λίγο πριν ξεκουμπιστεί, το Δ. Συμβούλιο του Αρτεμάκη με ένθερμο συμπαραστάτη τον Καραντώνη.! ΝΤΡΟΠΗ τους, ΝΤΡΟΠΗ τους, ΝΤΡΟΠΗ τους…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επίτρεψέ με κ αντίποδα να προσθέσω κάποια ομοιότητα που μου ήρθε στο μυαλό για τη συμπεριφορά του Αρχιεπίσκοπου. Αυτός όπως ξέρεις μπορεί να είνε τσιγκούνης στα χρήματα αλλά πολύ ανοιχτοχέρης σε άλλου είδους προσφορές. Για να ανταμείψει τον Μενεγάκη για το έργο του τον βοήθησε να είναι υποψήφιος με τους συντηρητικούς και να γίνει βουλευτής. Προχθές για να ανταμείψει τον διαπραγματευτή Καραντώνη για τις μέχρι ξεβρακώματος υποχωρήσεις του, διαφήμισε τον γιο του ως τον καλύτερο κατηχητή της Αγίας Ειρήνης! Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ο Σωτήριος ανταποδίδει πάντα σε είδος τις εισπράξεις του, από όπου και να προέρχονται.

      Delete
    2. Αρκετά σωστά μας τα λες κ. ανώνυμε συνάδελφε. Ο Σωτήριος μπορεί να είναι άχρηστος αλλά όχι αχάριστος. Εξοφλεί πάντα τους λογαριασμούς του και με το παραπάνω. Ο Μενεγάκης ως μωροφιλόδοξος, μια βουλευτική θεσούλα ήθελα και Σωτήριος του την έδωσε, έστω και σε αντίπαλο από τα "πιστεύω" του κόμμα. Ο κατηχητής, ως νέος επιστήμων, τους πελάτες του θέλει να κρατήσει ή και, γιατί όχι, να τους αυξήσει, ο Σωτήριος τον πρόβαλε από τηλεόρασης με τα καλύτερα λόγια. Τι άλλο θέλει ένας παραδόπιστος; Λες να μην τα γνωρίζει αυτά τα κόλπα ο Σωτήριος, από τον εαυτό του;

      Delete
  3. Αντίποδα, μιλάς και κόπτεσαι για τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία αλλά δεν βλέπεις στον καθρέπτη τις καθημερινἐς προτιμἠσεις σου εσύ και οι υπόλοιποι εδώ στο Τορόντο. Όταν υποστηρίζεις ανθέλληνες και αντορθὀδοξους πολιτικούς και πολιτευτές είναι όλα ρόδινα και καλώς καμωμένα αλλά σε ενοχλεί που οι Αθανασούλες, Αρτεμάκηδες και Καραντὠνηδες παριστἀνουν υποκριτικἀ κἀνοντας το ἰδιο ακριβὠς πρἀγμα που εσὐ κατακρίνεις. Καλά σου τα λέει λοιπόν από μια άκρη και ο κὐριος σχολιαστἠς (το άρθρο). Ἀν δεν έχεις τσαγανό, κόψε την ανάρτηση…

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ βλέπω, πράγματι, τα όσα μου λες, στον καθρέπτη, ίσως επειδή κοιτάζω μόνον τον καθρέφτη μου.! Αλλά ΔΕΝ βοηθάς και συ λίγο παραπάνω, ώστε να καταλάβω τι θες να πεις ρε παιδί μου. Πολύ μπουρδουκλωμένα μου τα λες... Εγώ ένα ανθέλληνα και αντιορθόξο γνωρίζω, ο οποιος όμως ΔΕΝ είναι πολιτικός αλλα κληρικός, δυστιχώς... Αν θες, λοιπόν, να πεις κάτι, πές το λίγο ...καθαρότερα, αλλιώς κάτσε στα αυγά σου γιατί κάνει πολυ κρύο και θα ...κλουβιάσουν, όπως τα μυαλά κάποιων ηγετίσκων. Όσο για τα περί τσαγανού, πού να τον βρω αφού τον ...μαζέψατε εσείς, γιαυτό και ό,τι λέτε το λέτε, βάζοντας ...φαρδιά - πλατιά την υπογραφή σας.!!!

      Delete
    2. Αντίποδα έδωσες τα ρέστα σου και πολύ καλά τους έκανες. Και μονο που περνούν το λαό για βλάκα επειδή, ως αδύναμος, τους φοβήτε και δεν ασχολείται μαζί τους, είναι οι ίδιοι αληταράδες του κερατά και σίγουρα μαλακισμένα όντα. Ντροπή τους τα καθάρματα!

      Delete
  4. Με προκαλείς σε κοκορομαχία για να διασκεδάζει διαβάζοντάς την ο πνευματικός σου παΤέρας και οι φίλοι σου στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο. Η μάχη χάθηκε και η αναπλήρωση των χαμένων είναι ανέφικτη, επειδή η ανεντιμότητα κυριαρχεί μεταξύ διοικούντων και των περισσοτέρων μελών της κοινότητας Τορόντο. Άντε να δω πως θα πληρωθούν τα εναπομείναντα χρέη αφού οι φωστήρες που δέσμευσαν κυριολεκτικά το μέλλον της κοινότητας με το Φανάρι, θα πρέπει να δώσουν όλα τα χρήματα του εράνου στους τέσσερις ιερείς. Περιμένω με αγωνία και υπομονή τις εξελίξεις. Από τους δράστες της προδοτικής συμφωνίας δεν άκουσα κιχ –εκλεκτικἠ ΑΛΑΛΙΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ, πάντως, κόκορας σίγουρα ΔΕΝ είμαι. Αν θες μάχη, ψάξε για μια κοτούλα, από αυτές που εν αφθονία κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ούτε πνευματικό πατέρα είχα ποτέ μου, ούτε βιολογικό έχω, πλέον... Φίλους στην Κοινότητα - όσο υπήρχε -είχα πολλούς, τώρα πάπα λα αφού φρόντισε ο Αρτεμάκης με τον Καραντώνη να την μετατρέψουν σε ενορίες του αλητήριου κουσουριάρη. Όσο για τα εναπομείναντα χρέη, μην ανησυχείς, είναι ΟΛΑ προ κανονισμένα από την διαπραγματευτική επιτροπή Καραντώνη. Εξ' άλλου ο Σωτηράκης είναι καλό παιδί. ΔΕΝ θα ζητήσει αποπληρωμή τους αφού ΟΛΑ τα χρήματα των εκκλησιών θα καταλήγουν στις τσέπες του. Οι άνθρωποι που έχουν λεφτά, γνωρίζουν πολύ καλά από ...καθαρούς λογαριασμούς, αγαπητέ...

      Delete
    2. Τι Αντώνης, τι Καραντώνης, από τα ίδια σκ@τ@ απόσκ@τ@. Ξεβράκωτοι ενώπιον Σωτηρίου του Μέγα! 3 βρομόπαιδα μαζί και αντάμα!!

      Delete
    3. Αδιαφορούν, εντελώς, τα γαϊδούρια για τους ομογενείς της πόλης μας, από τους οποιους έχουν θησαυρίσει κυριολεκτικά και ιδιαίτερα ο αρχιγάϊδαρος ο οποιος με τη ζητιανια του, δήθεν για τις ανάγκες του Θεού, έχει καταληστέψει τις τσέπες των αδύναμων πιστων φουκαράδων, για μια θέση στον Παράδεισο! Ναι σ' αυτόν κατέβασαν τα πανταλόνια τους οι άλλοι δυο ηγέτες την πλάκας χωρίς διόλου ντροπή, τα βρωμιάρικα κατασκευάσματα! Χαθείτε από την πιάτσα μ@@ν@π@ν@.....

      Delete