Search This Blog

Tuesday, October 5, 2021

Ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και τα «Πάναμα Πέϊπερς»…

 

Πριν από πολύ καιρό γράψαμε ένα σχόλιο για τα Panama Papers και ρωτούσαμε τον μητροπολίτη, τότε, Σωτήριο για τη δική του οικονομική ανάμειξη στο θέμα και την εξοχώρια εταιρεία την οποία διαφεντεύει.!  

Και επειδή όπως ήταν αναμενόμενο, απάντηση ΔΕΝ λάβαμε και ως εκ τούτου, με αφορμή την μονομερή έρευνα του κ. Μανίκη για τις Κοινότητες του Μόντρεαλ και Τορόντο, (ίσως και από …ζήλεια θα μπορούσαμε να πούμε.!), αναθέσαμε σε κάποιους συνεργάτες μας να ερευνήσουν, όσο τους ήταν δυνατόν, και να μας πουν τι απέγινε με το εν λόγω ζήτημα, για το οποίο σήμερα, μόλις, πήραμε τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς τους και σας τα παρουσιάζουμε εν συντομία. 

Γράφουν, λοιπόν, οι ερευνητές δημοσιογράφοι και τα εξής:

«Ζεστό είναι ακόμα το θέμα Pandora Papers της έρευνας που αποκάλυψε τα μυστικά και τις δραστηριότητες διακεκριμένων προσωπικοτήτων του κόσμου των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων, η οποία συντόνισε επίσης τις έρευνες Paradise Papers και Panama Papers. Η διαρροή απεικονίζει για άλλη μια φορά πώς το υπερβατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα συνδέεται στενά με την παγκόσμια πολιτική, τους εταιρικούς γίγαντες και διάφορα επιφανή άτομα που κατέχουν τεράστιο ιδιωτικό πλούτο. Κάναμε μια μικρή αναζήτηση στον https://offshoreleaks.icij.org/. Βρήκαμε κάποια ελίτ που ίσως ο κ. Αντίποδας να βρει ενδιαφέρον. Ο πρώτος είναι ο Δημήτριος Μανωλάκος που είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος στο Μόντρεαλ και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ. Δυστυχώς, τα γνωστά προβλήματα ναρκωτικών του με την κοκαΐνη και η πτώχευσή του κατέστρεψαν μια πραγματικά ελπιδοφόρα νομική καριέρα. Ο φίλος μας ο Σωτήριος αποφάσισε να έχει τον κ. Μανωλάκο ως Άρχοντα της εκκλησίας για να τον επιβραβεύει για όλα αυτά τα χρόνια που προσπάθησε να σαμποτάρει όλα όσα προσπάθησε να επιτύχει ο Αδριανός Μαρής. Αξιος! Σύμφωνα με τα Paradise Papers, ο Άρχοντας Μανωλάκος, διατηρεί τα χρήματά του στις Μπαχάμες. Αναρωτιέμαι αν θα τον ρωτήσει κάποιος για αυτό το θέμα την επόμενη φορά που ο Μανωλάκος θα εμφανιστεί στο ραδιόφωνο παραπονούμενος για την έλλειψη διαφάνειας από την κοινότητα. Ο επόμενος ελίτ είναι ο Σωκράτης Γουλάκος που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα. Ο κ. Γουλάκος ήταν ιδρυτής της Φιλικής Εταιρίας. Ο κ. Γουλάκος ήταν ο ετήσιος ελεγκτής της ΕΚΜ πριν από πολλά χρόνια. Όταν ο Πρόεδρος έκλεψε 200.000 $, ο κ. Γουλάκος κοιμόταν και δεν το είπε αμέσως στα μέλη. Ο κ. Γουλάκος προσπάθησε να ανοίξει καζίνο στην Ελλάδα. Αυτό κατέληξε σε πτώχευση. Ευτυχώς, φαίνεται ότι έκρυψε κάποια χρήματα στην Αρούμπα. Ας ελπίσουμε ότι η Φιλική Εταιρία θα προτείνει παρόμοιες επαναστατικές ιδέες ώστε να σταλούν χρήματα στην Καραϊβική. Ο τελευταίος αλίτ που παρατηρήσαμε είναι ο φίλος μας ο Σωτήριος. Σύμφωνα με τα Panama Papers, η Εταιρεία "Metropolis Capital S.A." προτιμά τα χρήματά τους να είναι στον Παναμά και την Ελβετία. Γιατί να στείλει απευθείας στον Βαρθολομαίο και μετά να μετατρέψει όλα τα χρήματα σε Τουρκικές Λύρες που δεν έχουν αξία; Ο Σωτήριος είναι έξυπνος και γνωρίζει από επιχειρήσεις. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.»

Έχει, μήπως, να μας πει κάτι ο λαλίστατος και παντογνώστης ερευνητής κ. Μανίκης, για το εν λόγω θέμα; Γιατί το αγνοεί τόσο καιρό, αφού σχετίζεται, μάλιστα, με το Μόντρεαλ και τα εκεί …χωράφια του; Για να δούμε, θα μας φωτίσει λιγάκι περισσότερο με τις δικές του γνώσεις, θα το διαψεύσει ή κάνει την πάπια, όπως και ο Σωτήριος; Ίδωμεν…  

3 comments:

  1. Φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότεροι Αρχοντες της εκκλησίας που αναφέρονται στα Panama Papers. Έχουμε τα ακόλουθα άτομα: Τσάρλι Αγγελάκος (Τορόντο), Γιώργος Νικολάου (Χάλιφαξ) και ο Βασίλειος Παπαχριστίδης (Μόντρεαλ/Γερμανία). Σωτήρη, πώς επιλέγεις αυτούς τους σούπερ σταρ και ακόμα δεν έχεις ορίσει τον κύριο Μανίκη και τον Σατύρα του ως Άρχοτες;

    ReplyDelete
  2. Is anyone really surprised about this? If these people went to these lengths to hide their money, I bet that these folks are using Sotiri to launder their dirty money. It’s ironic about the religious nutcases who complain about the Greek Community of Toronto not having any transparency even though they have their financial statements on their website. Why isn’t anyone holding the Archdioce$e to the same standard by asking them to show their audited financial statements on their website?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11:50 Have you seen the “new” Archdiocese website, it’s actually worse than the last one, if that was even possible. Where are they going to post financials when they can’t even post a church schedule?

      Delete