Search This Blog

Friday, August 6, 2021

Συνεχίζει τις αλητείες του ο κουραφέξαλας...

 30ντα  ο Αντωνόπουλος από την φιλόπτωχο;, 100 ο Σωτήριος από την Μεταμόρφωση.!!!

 

Γυρίζοντας στους χώρους του ναού της Μεταμόρφωσης, στο Τορόντο, κατά τη διάρκεια του εσπερινού για τη γιορτή  του αρχιεπίσκοπου Σωτήριου, στάθηκα σε κάποια πηγαδάκια για να ακούσω λίγο τα κουτσομπολιά τους, αφού ως γνωστόν οι περισσότεροι, μετά το άναμμα των κεριών και τον ασπασμό των εικόνων, συγκεντρώνονται σε ομαδούλες για την συνηθισμένη …κοινωνική ενημέρωσή τους…

Το θέμα που επικρατούσε στις κουβέντες τους είχε σχέση με τη ζημιά του Ναού από τα έργα που γίνονται δίπλα του και φυσικά η κατάρρευση του ταβανιού της εκκλησίας. Κάποιοι, μάλιστα, που ήθελαν να δείξουν ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω, έπλεκαν το εγκώμιο της κατασκευαστικής εταιρείας η οποία αποζημίωσε αμέσως την εκκλησία με το ποσό της ζημιάς που ανέρχεται γύρω στις 100 χιλ. δολάρια. Αλλά το σπουδαιότερο, όπως επέμεινε κάποιος εξ’ αυτών, ήταν το ότι τα χρήματα δόθηκαν στον ίδιο τον Σωτήριο και μάλιστα, κατ’ απαίτησή του, σε μετρητά.! Μάλιστα ο ρουφιάνος κουραφέξαλας, έκανε ένα …μικρό δωράκι στον εαυτό του, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής.!!!

Η δεύτερη αυτή πληροφορία του «κουτσομπόλη», έρχεται, δυστυχώς, ως διασταύρωση και επιβεβαίωση της πληροφορίας που είχε φτάσει στα αυτιά μας , λίγες μόλις ημέρες πριν και την οποία κρατούσαμε περιμένοντας την συγκεκριμένη διασταύρωση…

Τώρα, όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερα ή διαφορετικότερα από τα συγκεκριμένα, ας μας τα πει για να διορθώσουμε έστω και τα αδιόρθωτά τους.!

Χρόνια πολλά Σωτήριε, να σε χαιρόμαστε, όπως εσύ την γιορτή σου. Αμήν…

4 comments:

  1. Εκείνο που γνωρίζω εγώ είναι το ότι μετά τον εσπερινό άρχισε η οικονομική εκστρατεία για να μαζευτούν τα 100 χιλιάρικα για τις επισκευές της εκλησίας, αφού αυτά που μας έδωσε ο εργολάβος πήγαν για άλλες υποχρεώσεις. Ίσως για τις καθυστερημένες δόσεις του δανείου που πέίραν πριν από χρόνια για να καλύψουν επίσης άλλες ανάγκες της τότε εποχής!! Γιατί, νομίζετε, δεν απαντάει ποτέ ο Αρχιεπίσκοπος; Ότι άλλο μπορεί να είναι αλλά χαζός δεν νομίζω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το άκουσα και εγώ αυτό, αλλά λίγο βαρύ μου φαίνεται! Πέρα που για τον Αρχιεπίσκοπο, είναι όλα δυνατά, σύμφωνα με το παρελθόν του. Πώς νομίζετε ότι έκανε όλη αυτή την τεράστια προσωπικήν περιουσία του; Τώρα μάλιστα που ετοιμάζετε να φύγει, ξασάλωσε εντελως.

      Delete
  2. Not a single Bishop showed up for his name day. I wonder if Sotirios has buyers remorse?

    ReplyDelete
  3. 5:47pm Sotirios doesn’t give a fuck. The six bishops were shoved down his throat by Bart and his crew. Archbishop without bishops was a standing joke just like Sotirios.

    ReplyDelete