Search This Blog

Monday, August 2, 2021

Στα Τρίκαλα ο Πατάρων Αθηναγόρας, στην Αργολίδα ο Ζηνουπόλεως Ιάκωβος.

 Αρχιερατική Θεία λειτουργία στην κωμόπολη της Αγίας Τριάδας στην Αργολίδα. (βίντεο)...

 

Τελικά δεν ήταν καλοκαιρινές διακοπές, των επισκόπων μας, για ξεκούραση, όπως είχε αναγγείλει ο Σωτήριος, αλλά  ομαδική φυγή και επίσκεψη στην Ελλάδα για ...κούραση και …έρευνα εργασίας, όπως αποδεικνύεται από τις εκεί έντονες δραστηριότητές τους. 

Ο ένας, ο Αθηναγόρας, αλώνισε τις εκκλησιές και τα μοναστήρια των Τρικάλων, στην προσπάθειά του να ανανεώσει τις καλές του σχέσεις με τον εκεί, φίλο του από τα …Ροταριανά, Χρυσόστομο, ενώ ο άλλος, ο Ιάκωβος - των 30.000 $ της Φιλοπτώχου -αλώνισε την Αργολίδα, με πρόσκληση του φίλου του Νεκτάριου. Μετά το 3οάρι της Φιλοπτώχου, ανακύπτει, για κάποιους πιστούς στο Μόντρεαλ, ένα ακόμη «ζήτημα» το οποιο σχετίζεται με την εκεί παρουσία του Ιάκωβου, ως επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά δήλωσή του, και όχι της Αρχιεπισκοπής Καναδά.! Γιατί ρε Ιάκωβε, Δημήτριε, Θανάση, ή όπως αλλιώς σε λένε, ΔΕΝ τους είπες ότι είσαι Καναδός επίσκοπος, βοηθός του εδώ αρχιεπίσκοπου Σωτήριου; Γιατί ρε παιδιά δεν λέτε μια φορά την αλήθεια στο ποίμνιο, αφού έτσι κι’ αλλιώς δεν σας δίνει σημασία; Βρε μπας και την κοπάνησες κι’ εσύ ή σκέφτεσαι να το κάνεις και ΔΕΝ μας το λες; Τίποτα βρε δεν είναι σήμερα ντροπή για όλους εσάς… Να περιμένουμε κάποια κουβεντούλα σας ή θα μας ξαναγράψετε στα …ότι έχετε; 

9 comments:

  1. Ποιον, τελος πάντων, θα αφήσει στο ...χέρι του ο Σωτήριος αν ποτέ κουραστεί και αποχωρήσει; Τον ...αδερφό της στοάς ή τον αγαπημένο του φιλόπτωχου ταμείου; Γιατί δεν μας ενημερώνουν ον τάϊμ, αλλά τα αφήνουν όλα να τα πληροφορούμαστε από τον ανίποδα; Μήπως συνεργάζονται κρυφά; ΜΗΠΩΣ!..

    ReplyDelete
  2. Το δἀπεδο με τα ασπρα μαὐρα πλακἀκια της εκκλησίας (χωρίς τα χαλιἀ διαδρὀμους) στην εικόνα το πρόσεξες Αντίποδα; είναι το κλασικό υποχρεωτικό σχέδιο που ἐχουν στην κεντρικἠ αἰθουσα όλες οι στοἐς των ελευθεροτεκτονικὠν οργανὠσεων στα κτίριἀ τους, εκεί που γίνονται οι συνεδριἀσεις και οι τελετἐς τους. σε τι κόσμο ζούμε;

    ReplyDelete
  3. Πολλές υπερβολές λέει ο 12.49 νομίζω. Ολοι έτοιμοι να ρίξουν πέτρες στούς άλλους. Μήπως πρέπει λίγο να δούμε τα δικά μας τα χάλια?
    Μην γίνεσθε σαν το Σωτήριο που λέει τους παπάδες του, άχρηστους.
    Τι ντροπή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φαίνεται να έθιξα την υπόληψη κάποιου αγαπητέ 10:26. Άφησε τον εκπρόσωπο της Στοάς στην πόλη σου να με διαψεύσει.. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μερικοί κρυφό καμάρι. Είναι παγκοσμίως πασίγνωστος ο συμβολισμός με το δάπεδο της ασπρόμαυρης σκακιέρας στις στοές. Ήδη από τον 20ο αιώνα υπήρξαν πατριάρχες και μητροπολίτες μέλη τους (Μελέτιος Μεταξἀκης, «εθνομάρτυς» Χρυσόστομος Σμύρνης, Αθηναγόρας). Ας μας πούνε για την φωτογραφία, επί της εποχής ποιου επισκόπου, αρχιτέκτονα και εργολάβου κτίστηκε ο συγκεκριμένος ναός στα Τρίκαλα. Δες και την φωτογραφία του Σωτηρίου σε προηγούμενες αναρτήσεις πιο πίσω, με τα δυο χέρια υψωμένα ψηλά, δήθεν χριστιανικής προσευχής, και πες μας τι συμβολίζει………………………………..

      Delete
    2. 10:26 you say we should look at ourselves instead of criticize what the photo of Antonopoulos shows and then you go on to insult the Archbishop of Canada?? So it’s ok to insult the Archbishop just not the Bishop you like???? So it’s not ok for the Archbishop to criticize his priests but it’s ok for your Bishop to take $30K from the poor??

      Delete
    3. 10:48 Sure it’s ok. It’s the norm with these idiots. Therefore according to their warped logic it’s fine.

      Delete
    4. Ναι λες ντροπή για το Σωτιριο 10:26, αλλά δε λες ντροπή για τον Αντωνόπουλο και το Νεκτάριο βέβαια θα τους έλεγα άχρηστη, ευτυχώς και έχουμε τον Πατάρων που είναι πάρα πολύ καλός και έξυπνος!!!!!

      Delete
  4. Αυτό Θέλουν και επιδιώκουν οι άγιοι πατέρες μας! Μα κοιτάζουμε και να κρίνουμε τους εαυτούς μας, αφήνοντάς τους απερίσπαστους, στην ησυχία τους και στο κοπιώδες έργο τους, για τη σωτηρία μας. Έλα όμως, που οι ηγέτες πρέπει να οδηγούν το ποίμνιο σε καλύτερες, σωστότερες, τιμιότερες και πνευματικότερες σκέψεις και πράξεις! Κατάλαβε κανένας ότι γίνεται κάτι τέτοιο από μέρους τους; Σκεφτήκατε τι θα γινόταν, αν δεν τους έκαναν κριτική οι εφημερίδες του Παπαδόπουλου, του Μανίκη του Γκιοσμά και οι άλλες στο Τορόντο;

    ReplyDelete
  5. Μήπως, αγαπητέ 12:58, μοιράζεις λίγο απλόχερα και αβασάνιστα την ΝΤΡΟΠ και την ΕΞΥΠΝΑΔΑ; Πού είδες την εξυπνάδα του κ. Πατάρων; Μια επιστολή έστειλε, όλο κι' όλο, στους ιερείς της αρχιεπισκοπής, κατά το διάστημα της αρχιεροσύνης του και τα έκανε σκατά, απαγορεύοντας τους να την δημοσιοποιήσουν, λες και ήταν σε θέση να ελέξει κάτι τέτοιο! Τόσο έξυπνος ο - ένας ακόμα - πνευματικός πατέρας μας! Μήπως να πεις και σε μας - αν βέβαια θέλεις - την πηγή άντλησης των, περί της εξυπνάδας του, πληροφοριών σου; Εκτός κι' αν είναι ροταριανή και ως εκ τούτου απόρρητη!

    ReplyDelete