Search This Blog

Sunday, May 9, 2021

Ποιοί κ. Μανίκη θα διαβάσουν το …πόνημά σου ετούτο, πόσοι θα καταλάβουν και θα ξεχωρίσουν τις παπαριές, με τις οποίες τους μπουρδουκλώνεις, για τις δυο κοινότητες; Πιστεύετε στ’αλήθεια ότι σας εξυπηρετεί κάτι τέτοιο;


 Συνεχίζει το αλητήριο, πλέον, …σάλπισμα του μπουρδουκλώματος των εντελώς διαφορετικών προβλημάτων των δύο Κοινοτήτων, ο κ. Μανίκης και παρόλες τις προσπάθειές μας και τις καλές προθέσεις μας ΔΕΝ καταφέραμε να καταλάβουμε τίποτα, όπως και πολλοί άλλοι αναγνώστες του, καθώς μας λένε.

Εμείς, πάντως, πιστοί στις σοβαρές, και όχι σοβαροφανείς, αρχές μας, αναδημοσιεύουμε τις …απόψειςτου προς ενημέρωση όποιων θα ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να τις βρούν αλλού.

Φυσικά και θα περιμένουμε τα ό,ποια σχόλιά σας προκύψουν από την ανάγνωση του πράματος αυτού, μιας κι’ εμείς ΔΕΝ μπορούμε να το παρακολουθήσουμε, λόγω περιορισμένης φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο…

Απολαύστε, λοιπόν, το …πόνημα του κ. Μανίκη και βλέπομε:

 

Ποίοι και γιατί ενοχλούνται από τις πολλαπλές «κραυγαλέες συμπτώσεις» μεταξύ των Κοινοτήτων  Μοντρεάλ  και Τορόντο;

 

Γιατί οι υποστηρικτές, της συσκότισης των πολλών συμπτώσεων, μανιωδώς με υβρίζουν και με νύχια και δόντια αποφεύγουν να μιλήσουν γι’ αυτές;

 



10ο Καθώς πριν λίγες εβδομάδες, προσπαθούσα να απαντήσω στο ερώτημα «τί είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό» έκπληκτος διαπίστωσα ότι οι δύο μεγάλες  Ελληνικές Κοινότητες, δηλαδή εκείνη του Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ) και η άλλη του Τορόντο (ΕΚΤ) είχαν πολλά κοινά σημεία. Μάλιστα αυτά ήταν τόσο πολλά που μου φάνηκαν δίδυμες και ομογάλακτες! .

Κατά μία άλλη ακόμα κραυγαλέα «σύμπτωση οι δύο Κοινότητες πολλάκις έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της πτώχευσης. Ετσι, υπενθυμίζω, λόγω «συμπτώσεων»  οι διοικούντες την Κοινότητα του Μοντρεάλ, επεδίωξαν στις 14 Οκτωβρίου του 2018 να πείσουν τα μέλη, ότι η πώληση του οικοπέδου της Αγίας Τριάδος είναι μονόδρομος.  Αν δεν το πουλήσουμε βάσει της προσφοράς που είχαμε, θα μας βρουν καταστροφές, προέβλεπε ο τότε Πρόεδρος της ΕΚΜΜ κ. Παγώνης.

Μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια οι διοικούντες την Κοινότητα του Τορόντο, μέσω μιας δραματικής έκκλησής τους, θεωρούν ως μονόδρομο την  πώληση του ενός εκ των τεσσάρων Ιερών Ναών. Αν δεν πουλήσουμε τον ένα, οι Τράπεζες θα μας κατασχέσουν και τους τέσσερις Ιερούς Ναούς, αποφάνθηκαν!

Ως κοινό παρονομαστή της πλέριας διαφάνειας, που ισχυρίζονται οι ολιγομελείς ομάδες που διοικούν τις Κοινότητες ότι κατοικοεδρεύει και έχει στήσει και στις δύο Κοινότητες τον θρόνο της αυτή η καημένη η διαφάνεια, επικαλέστηκαν τους «ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς παγκοσμίου αναγνώρισης» που έχουν προσλάβει ως εξωτερικούς ελεγκτές.

Ιδού για μια ακόμα φορά τα σχετικά κείμενα, που συμπτωματικά είναι παρόμοια: 

Προκειμένου η διοικούσα την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο ομάδα να προετοιμάσει το έδαφος, (κατά την άποψή μου να ρίξει δηλαδή στάχτη στα μάτια των μελών) μεταξύ των άλλων στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου, 2021 αναφέρει ότι:

- «Η Διαφάνεια είναι κύρια προτεραιότητα για την ΕΚΤ. Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός η ΕΚΤ υποχρεούται να πραγματοποιεί λογιστικό έλεγχο μια φορά το χρόνο. Η εταιρία KPMG, ως ανεξάρτητος ελεγκτικός φορέας παγκοσμίου αναγνώρισης, πραγματοποιεί αναλυτικό λογιστικό έλεγχο μια φορά το χρόνο και παρέχει τις οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες παρουσιάζονται στα μέλη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προς έγκριση. Οι οικονομικές καταστάσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ:

Επιστολή 15ης Φεβρουαρίου, 2021.

Κατά σύμπτωση στα της ΕΚΜΜ, όταν η ολιγομελής ομάδα που την διοικεί αποφάσισε, για Τρίτη φορά να πουλήσει το οικόπεδο της Αγίας Τριάδος, σε κείμενο που με την μορφή των ερωτήσεων και των απαντήσεων έδωσε στην δημοσιότητα στις 2 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή λίγες μόνο ημέρες πριν την Γ.Σ  της 14ης Οκτωβρίου 2018, στην υποθετική ερώτηση «ποιος βεβαιώνει την ακρίβεια των οικονομικών στοιχείων της ΕΚΜΜ» έδωσε επί λέξη την ακόλουθη απάντηση:

«Κάθε χρόνο τα οικονομικά στοιχεία της ΕΚΜΜ ελέγχεται από την εταιρία Ernst & Young, και «μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ορκωτών Λογιστών στον κόσμο. Οι Ελεγκτές αυτοί, συντάσσουν μία έκθεση δια της οποίας πιστοποιούν την εγκυρότητα του ισολογισμού και του απολογισμού. Η έκθεση αυτή στην συνέχεια παρουσιάζεται στην Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΚΜΜ….»

Moνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο στο Τορόντο, η ΚPMG που είναι ένας «ανεξάρτητος ελεγκτικός φορέας παγκοσμίου αναγνώρισης,» όσο και στο Μοντρεάλ, η Ernst & Young, που είναι «μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ορκωτών Λογιστών στον κόσμο» στον πρόλογο των αναφορών τους που είναι σχεδόν πανομοιότυπες και αναφέρονται και από όλες τις ανάλογες μικρές, ή μεγάλες λογιστικές εταιρίες, πάλι πανομοιότυπα το τονίζω αυτό, μεταξύ των άλλων διευκρινίζουν και τονίζουν ότι λόγω του ότι οι Κοινότητες είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί και διαχειρίζονται και μετρητά, βασίζονται στα οικονομικά στοιχεία που τους παρουσιάζουν οι αρμόδιοι και δεν μπορούν να τα ελέγξουν πλήρως.

Επειτα ας μην ξεχνάμε ότι οι λογιστικές εταιρίες πέρα από τις αξιοπρόσεκτες παρατηρήσεις και υποδείξεις που κάνουν, σαν εξετάζουν ας πούμε την αγορά μιας οδοντογλυφίδας, ή την κατασκευή μιας οροφής, ή μίας Εκκλησίας, ή ενός Κοινοτικού Κέντρου, αρκούνται στο ότι ο λογαριασμός που παρουσίασε η κατασκευαστική εταιρία πληρώθηκε και δεν υπερπληρώθηκε Δεν εξετάζει όμως αν έγιναν μειοδοτικοί διαγωνισμοί, αν υπήρχαν προδιαγραφές,  και αν έγινε έλεγχος από εξωτερικό ελεγκτή για να διαπιστωθεί αν έγινε σύμφωνα με αυτές. Αλλωστε δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

Αυτού του είδους οι έλεγχοι είναι έργο των Εξελεγκτικών Επιτροπών, οι οποίες κατά κανόνα ή δεν λειτουργούν, τουλάχιστον εδώ στο Μοντρεάλ, ή το έργο τους παρεμποδίζεται, ή/και βραχυκυκλώνεται.

Το έργο αυτό εδώ στην ΕΚΜΜ το έχουμε δει πολλές φορές. Όταν οι Εξελεγκτικές Επιτροπές λειτούργησαν, και έκαναν έλεγχο βάσει των δικαιωμάτων που τους παρέχει τόσο το κράτος, όσο και οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της Κοινότητας  κατέγραψαν πολλά αξιοπρόσεκτα πράγματα, και έκαναν και πολύ σοβαρές παρατηρήσεις καθώς και συστάσεις.

Θα αρκεστώ  σε δύο από τα πολλά σημεία πολλαπλών Εξελεγκτικών Επιτροπών, πολλές εκ των οποίων έχουν κάνει ένα πολύ σπουδαίο έργο. Προέρχονται από το εντυπωσιακό σε σαφήνεια 11σέλιδο πόρισμα  της υπό τον Ορκωτό Λογιστή Θεόδωρο Χρηστέα. Κατατέθηκε σε Γενική Συνέλευση και καλύπτει την χρονική περίοδο 1992-1994. Δόθηκε προς τα μέλη δόθηκε και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Διευκρινίζω ότι η επιλογή είναι δειγματοληπτική. Ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και άλλων αξιοπρόσεκτα πορίσματα.

 Τώρα το πως ενεργήσαμε εμείς τα μέλη, μηδέ του εαυτού μου εξαιρουμένου, είναι άλλο θέμα.

Ας είναι καλά η άγνοιά μας, η υπνηλία μας, οι φιλίες μας, οι εκδουλεύσεις μας, αλλά και …λάβαρο του Νόμου 231, υπό την σκέπη του οποίου δημιουργήσαν πολλά στεγανά και απόκρυφα.

Θα αναφέρω μόνο δύο από τις πολλές χαρακτηριστικές παρατηρήσεις:

Η πρώτη είναι από την σελίδα δύο: «Μια σοβαρή και συνεχής αδυναμία είναι η αδιαφορία για τις αδυναμίες που έχουν εντοπίσει και τις συστάσεις που έχουν κάνει οι εξωτερικοί ελεγκτές της Κοινότητας. Μια λεπτομερής αναφορά προς τη Διοίκηση εκδόθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1994 για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 1994.

Επίσης μετά από συζήτηση με τη Διοίκηση, πολλές από τις ίδιες αδυναμίες υπάρχουν ακόμα και πιθανότατα μια όμοια αναφορά θα εκδοθεί για το έτος που τελειώνει στις 30 Ιουνίου 1995.

Η δεύτερη είναι από την σελίδα 11: «Όπως απαιτείται τώρα από νόμο της επαρχίας, τα νοσοκομεία πρέπει να αλλάζουν ελεγκτές κάθε τρία χρόνια.

Με τη λογική ότι τα νοσοκομεία είναι επίσης μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, συνιστούμε οι εξωτερικοί ελεγκτές να διορίζονται για μια θητεία όχι παραπάνω από τρία χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε από την προηγούμενη Εξελεγκτική Επιτροπή αυτό θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία και θα επιτρέψει στην Κοινότητα να επωφεληθεί διαφορετικών απόψεων και εμπειριών»

‘Α, ναι, ανάλογες περί τριετούς θητείας θέσεις έχουν αναφερθεί και σε πολλές Γενικές Συνελεύσεις. Αλλά όμως συνιστούμε και προτείνουμε και άλλο αποφασίζουμε. Ετσι  η εταιρία Ernst & Young, που είναι «μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ορκωτών Λογιστών στον κόσμο» παραμένει στην υπηρεσία της ΕΚΜΜ πλέον των 15 ετών. Και μάλιστα τελευταία πήρε εντολή, έναντι αμοιβής φυσικά, να κάνει έρευνα σχετικά με τα ακίνητα της ΕΚΜΜ. 

Επ΄αυτού τώρα δεν ξέρω τι γίνεται στην ΕΚΤ. Θα μάθω και με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω γιατί το θέμα είναι αρκετά σοβαρό. 

   

 Η διαφάνεια ήταν ανέκαθεν «το ζητούμενο» στην ΕΚΜΜ

 

Όχι, όχι την λέξη διαφάνεια στα Κοινοτικά δεν την ανακάλυψα εγώ. Πολλά άλλα απλά μέλη, αλλά και μεγαλοπαράγοντες την επικαλούνται συχνά. Εστω και μια απλή ματιά αν ρίξετε στα προεκλογικά προγράμματα όλων των  ομάδων θα την δείτε τοποθετημένη, όχι απλά να κάθεται σε περίοπτη θέση, αλλά σε βασιλική πολυθρόνα.

Σήμερα θα σας παραπέμψω σε ένα πολύ τεκμηριωμένο άρθρο, που είχε γράψει ο πρώην Πρόεδρος της ΕΚΜΜ κ. Νικόλαος Παγώνης στο Ελληνοκαναδικό Βήμα, στο οποίο επί χρόνια αρθρογραφούσε. Εχει δημοσιευτεί στη σελίδα 38 στο Φύλλο της 31ης Μαϊου του 2002. Σας παραπέμπω σε αυτό για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή είχε γραφτεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος. 

Ο δεύτερος επειδή σχετιζόταν με έναν κατάλογο αμοιβής των παροικιακών Μέσων Ενημέρωσης.

Στα της αμοιβής των Παροικιακων Μέσων Ενημέρωσης, είναι στοιχειωμένα και σε κάποιο σχετικό και όλο συμπτωματικά, κραυγαλέα συμπτωματικό κείμενο  από την Κοινότητα του Τορόντο. 

Το άρθρο είχε τον τίτλο «Σιγά παιδιά, μας βλέπουνε!»

Ιδού το πρώτο του μέρος:

«…Φυσικά ο οποιασδήποτε που προφέρει τα χρήματά του ή επιλέγει να χρησιμοποιήσει, επί πληρωμή, τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κοινότητα, θέλει να ξέρει ότι ο οργανισμός αυτός καλοδιοικείται και επί πλέον μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται υπάρχει έλεγχος και πλήρης διαφάνεια για το τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε εθέσπισε εσωτερικούς κανονισμούς και αρχές, που εγγυόνταν την τήρηση των διαδικασιών που θα εξασφάλιζαν την αποδοχή της από την πλατειά παροικία. Κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την διαβίωση και ύπαρξή της.»

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτές του τις τοποθετήσεις.

Ιδού και το δεύτερο του μέρος που είναι, και διαχρονικό και επίκαιρο:

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι η μέθοδος της ομάδας που διοικεί σήμερα την Κοινότητα, (Σ.Γ. ήταν η ομάδα Β. Κατσαμπάνη) όσο απλή και αν είναι, είναι πολύ αποδοτική. Πρώτα παίξε με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς δίνοντας στην δημοσιότητα αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις, κατόπιν μαγείρεψε τους εκλογικούς καταλόγους για να σου εξασφαλίσουν την εκλογική νίκη και έπειτα πλήρωσε απλόχερα τα «ημέτερα μέσα ενημέρωσης» για να «νομιμοποιήσουν» την εκλογική νίκη και μετά πλήρωσε απλόχερα τα μέσα ενημέρωσης για να κρατήσουνε το στόμα τους κλειστό και να σε «λιβανίζουν». Μέρος της συνταγής φαίνεται πως είναι και η τοποθέτηση σε κύρια θέση στο Δ.Σ. ενός από τους παροικιακούς εκδότες με αρμοδιότητα την διαχείριση του κονδυλίου «μέσα ενημέρωσης-δημόσιες σχέσεις.»  (Σ.Γ. αναφέρεται στον Ηρακλή Θεοδωρακόπουλο).  Εξυπνότατος λοιπόν αυτός πρώτα «ευλόγησε τα γένια του» με το να πάρει την μερίδα του λέοντος, ρίχνοντας όλους τους άλλους και κατόπιν ένωσε την δική του εφημερίδα με εκείνη την άλλη προσκείμενη στην διοίκηση. (Σ.Γ. Τότε ενώθηκαν οι εφημερίδες Ταχυδρόμος και Ροή). Έτσι είναι βέβαιο ότι το λιβανιστήρι θα πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Φυσικά πάντα με την ανάλογη ανταμοιβή. Ευτυχώς όμως που ο «Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη». Κάπου έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και ο κατάλογος δημοσιεύτηκε. Βλέπετε εκείνοι ενεργούσανε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η σιγουριά τους που δεν υπολογίζουν κανένα. Αφήστε που μόλις το «Ε, Βήμα» ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του τον κατάλογο με τα ποσά που πληρώθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, ο πρώτος αντιπρόεδρος, από ραδιοφωνική εκπομπή, αντί να ορθώσει το ανάστημα του και να καταγγείλει την αδικία, αν δεν την ***γνώριζε, ή έστω να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ζητούσε «να μην δημοσιευτεί ο κατάλογος!»

Μα καλά βρε παιδιά, τι τέλος πάντων νομίζετε ότι είναι η Κοινότητα; Τσιφλίκι σας!

Δεν καταλαβαίνετε ότι μας βλέπουνε; Δεν είσαστε μόνοι σας μέσα σ’ αυτή την παροικία. Είναι τόσο δύσκολο λοιπόν να λειτουργείτε όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο οργανισμό , όπως είναι η Κοινότητα;

Τί να την κάνετε μια νίκη αφού σίγουρα θα αποδεικτεί Πύρρειος! Δεν νομίζετε ότι αν μείνετε προσηλωμένοι στις δημοκρατικές αρχές, το δίκιό και την διαφάνεια, θα κερδίσετε την αξιοπρέπειά σας και την εκτίμησή του κόσμου;

Πως είπατε; Αν κάνετε κάτι τέτοιο κινδυνεύετε να μην βγείτε στις εκλογές και θα σας κερδίσουν οι αντίπαλοί σας;

Ε, τι μ’ αυτό; Για εθελοντικές θέσεις δεν πάτε όλοι σας;

Αλλά ξέχασα. Αν συμβεί αυτό μερικοί από σας θα χάσουνε αυτά που αποκτήσαμε χωρίς να τα δικαιούνται.

Ειλικρινά το άρθρο αυτό, λέει πολλά, πάρα πολλά. 

  

 

Ποίος αντιγράφει ποίον στις «κραυγαλέες συμπτώσεις; Εμείς, αυτούς, ή αυτοί Τορόντο εμάς;

Αρκεί που και οι δύο έχουμε μία από τις «μεγαλύτερες εταιρίες Ορκωτών Λογιστών στον κόσμο!!»

 

 

Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του κειμένου. Αν ζείτε στο Μοντρεάλ και σας πήγα στα παλιά αφήστε τα για λίγο. Οι ανάγκες μας καλούν να πάμε στο Τορόντο. Σοφιστείτε κάποιον τρόπο για να σπάσετε τη καραντίνα που λόγω της πανδημίας ισχύει μεταξύ Κεμπέκ και Οντάριο και πάρτε τον αυτοκινητόδρομο «Λεβέκ-101», συγνώμη 401, και πάμε στο Τορόντο.

Εσείς πάλι, φίλοι από το Τορόντο αφού πήρατε την πικρή  γεύση της ανύπαρκτης διαφάνειας από το Μοντρεάλ, δείτε και την δική σας κατάσταση. Εχει περίπου την ίδια πικρόχολη γεύση, αφού και από αυτήν φαίνεται ότι απουσιάζει η διαφάνεια.

Εσάς θα σας ζητήσω να πάτε στην σελίδα 312, του βιβλίου «Οσα δεν έσβησε ο χρόνος» του Μιχάλη Μουρατίδη.

Ιδού τι περί αμοιβής των εκεί Μέσων Ενημέρωσης και ελέγχου τους γράφει. Είναι σύντομο αλλά λέει πολλά, πάρα πολλά. Ο τίτλος του είναι:

«ΕΚΛΟΓΕΣ Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ 2000-2010

Οι Κοινοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κυριακή 28 Νοεμβρίου 1999, μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ορόσημο στην ιστορία της Κοινότητας, καθώς ήταν οι τελευταίες εκλογές για μια ολόκληρη δεκαετία.

Μετά από αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξουν συνδυασμοί, που θα διεκδικήσουν την διοίκηση της Κοινότητας και πολύ περισσότερο δεν θα υπάρξουν αντιπολιτευόμενες «φωνές» για να ασκήσουν κριτική ή να προτείνουν και να υποστηρίξουν κάτι διαφορετικό. Μέσα σ’ αυτήν την ανυπαρξία του αντιπολιτευτικού λόγου προστέθηκε και η «σιωπή» της συντριπτικής πλειονότητας του Ελληνόφωνου Παροικιακού Τύπου, καθ’όσον, όπως ευρέως φημολογούνταν, είχαν ενσωματωθεί στη μισθοδοσία της Κοινότητας».

 

Οι Ελληνες του Τοροντο δεν ξέρω αν ήξεραν ότι ότε η «συντριπτική πλειονότητα του Ελληνόφωνου Παροικιακού Τύπου, ευρέως φημολογείτο ότι είχε ενσωματωθεί στη μισθοδοσία της Κοινότητας», αλλά ξέρω ότι ήξεραν ότι εκείνη την περίοδο άρχισε η ανοικοδόμηση του Κοινοτικού Κέντρου για το οποίο λίγο αργότερα, μεταξύ των άλλων θα πληροφορηθούν ότι:

«..από την πρώτη ανάγνωση των πορισμάτων είναι εμφανές ότι το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου αντιμετωπίστηκε «ερασιτεχνικά». Μπορεί η ιδέα του Έργου να ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό, αλλά γίνεται σαφές ότι υπήρξε ελλιπής σχεδιασμός και παντελής απουσία προγραμματισμού.

Στην Έκθεση της πενταμελούς Επιτροπής, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Δάγωνα, ιδιαίτερη αίσθηση και ενδιαφέρον παρουσιάζει ό,τι αφορούσε στο οικονομικό σκέλος του πορίσματος, που ενώ είχε κοστολογηθεί στα 8,6 εκατομμύρια, ξοδεύτηκαν 9,2 εκατομμύρια, δηλαδή 600.000 δολάρια περισσότερα του συνολικού προϋπολογισμού για να κατασκευαστεί μόλις το 56% του έργου».

Τα στοιχεία είναι και πάλι από το  βιβλίο «Οσα δεν έσβησε ο χρόνος»

Ε καλά φίλοι από το Τορόντο, μην το παίρνετε κατάκαρδα, αν βάσει «των πορισμάτων διαπιστώθηκε ότι το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητάς σας  αντιμετωπίστηκε «ερασιτεχνικά». Και αυτό γιατί και εμείς εδώ, μόλις την περασμένη εβδομάδα, βάσει των όσων απεκάλυψε ο Μανώλης Ροκάκης μέσω των Απομνημονευμάτων του, μάθαμε από αυτόν, ότι το κτίσαμε χωρίς να έχουμε πάρει την άδεια πώλησης ποτών και αγωνιωδώς φροντίζαμε με «Μέσο» (σαν να είχαμε κτίσει κάποιο αυθαίρετο στην παραλία στο Μάτι) να την αποκτήσουμε, ακόμα και το «μέσο» μέσω του Μανώλη Ροκάκη, επειδή «γνώριζε στελέχη του P.Q». που λόγω Λεβέκ ήταν πανίσχυρο. Ιδού τι γράφει σχετικώς:

«…τον κάλεσε ο Μαρής, που ήθελε να τον εξυπηρετήσω με τις γνωριμίες μου στην κυβέρνηση του P.Q, και μου λέει ότι έχουμε πρόβλημα να φτιάξουμε το Κοινοτικό Κέντρο με το σχολείο. Και μου εξήγησε ότι ο δήμαρχος Drapeau δεν μας άφηνε ν'ανοίξουμε την είσοδο επί της οδού Wilderton. Μέχρι σήμερα η κανονική είσοδος του Κοινοτικού Κέντρου είναι από το πίσω μέρος του κοινοτικού κέντρου….

Ήθελε να προσεγγίσω την κυβέρνηση του Κεμπέκ (P.Q,), για να διαμεσολαβήσει στον δήμο. Του είπα ότι ο δήμαρχος Drapeau δεν το υιοθετεί και δεν πρόκειται να γίνει καμιά παρέμβαση από την κυβέρνηση…. ».

Σταματώ εδώ.  Αν και εσείς βλέπετε κραυγαλέες ομοιότητες, καλώς.

Αν δεν βλέπετε, περιμένετε, μάλλον προ των όσων θα δείτε προσεχώς θα αλλάξετε γνώμη.

Καλή Ανάσταση.

 

 

Προς Αντίποδα, εις Τορόντο

Και τους φίλους του από το Μοντρεάλ

«Οι ύβρεις είναι το όπλο των αδυνάτων»

 

Την περασμένη εβδομάδα για δεύτερη φορά είχα ασχοληθεί εκτενώς με τα όσα άκρως υβριστικά είχε γράψει εναντίον μου τόσο ο «Αντίποδας» στην ομώνυμη ιστοσελίδα που διαχειρίζεται στο Τορόντο, όσο και ένας ανώνυμος ομογάλακτός του που μέσω επιστολής του «ευχαριστούσε τον ΑΝΤΙΠΟΔΑ που επιτέλους με έβγαλε στην φόρα όπως μου πρέπει....»

Σήμερα επανέρχομαι για να πω ότι ο «Αντίποδας» αυτή την φορά είναι υποκριτικά άψογος, επειδή παρεχώρησε το μπουγέλο με την λάσπη σε κάποιον ομογάλακτο σύντροφό του από το Μόντρεαλ. 

Αυτός ήταν και παραμένει πολύ πιο γλοιώδης και πολύ πιο επιθετικός από τον «Αντίποδα» ο οποίος ανήσυχος από το ενδεχόμενο να ….κάνω ζημιά και στην ομογένεια του Τορόντο, «προειδοποιούσε» όσους διαβάζουν τον «Αντίποδα» να φυλάγονται από το «ερπετό ΜΑΝΙΚΗ;;;;» δηλαδή από εμένα που υπογράφω αυτό το κείμενο.

Μερικά πράγματα είναι κάπως περίεργα. Υποχρεώνουμε να επανέλθω στην ιστοσελίδα του «Αντίποδα» και όσους την χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρακαλέσω καλοπροαίρετα να βγάλουν από τα μάτια τους τις παρωπίδες και να δουν ότι εκείνοι που διοίκησαν, (δυστυχώς θα προσθέσω και διοικούν) τις Κοινότητες Μοντρεάλ και Τορόντο έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους. Αφήστε τις ύβρεις και ζητείστε και εσείς να αποκαλυφτούν.

Αλλωστε «οι ύβρεις είναι το όπλο των αδυνάτων» σύμφωνα και με τον μακαρίτη Γιάννη Δαπέρη.

Ετσι ο μεν Αντίποδας που αναδημοσίευσε και μάλιστα με ικανοποίηση τις θέσεις μου γράφει ότι:

«Συνεχίζει την προβολή μας το ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ.! Ευχαριστίες στον κ. Μανίκη…

Με μεγάλη μας χαρά, διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά, την σε πανκαναδική κλίμακα, προσπάθεια προβολή μας από την εφημερίδα «Ελληνοκαναδικό  ΒΗΜΑ» του εκδότη κ. Χρ. Μανίκη, τα άρθρα του οποίου γίνονται ανάρπαστα απ’ όλες σχεδόν τις μεγάλες προικιακές εφημερίδες στον Καναδά.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας, θα ήταν ήταν, εκ μέρους μας, γαϊδουριά αν δεν παρουσιάζαμε και σε όσους ΔΕΝ είχατε την τύχη να σας πέσει ένα τέτοιο έντυπο, ώστε από πρώτο χέρι να δείτε και να χαρείτε την εν λόγω προβολή μας… 

Διαβάστε, λοιπόν, και εδώ είμαστε για ό,ποια, τυχούσα, διευκρινιστική ερώτηση προκύψει…» 

Αφού γράφει αυτά, «ο Αντίποδας» φιλοξενεί τον ίδιο από το Μοντρεάλ «ανώνυμο» ομογάλακτο σύντροφο του, αφού μόνο θρασύδειλοι ανώνυμοι  κουκουλοφόροι, τύπου «Bobby Παροικία» και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό γράφοντας τόσες ύβρεις, σίγουρα θα αισθάνονται υπερήφανοι:

Ιδού τι ακριβώς μεταξύ των άλλων και με την ίδια ορθογραφία επί λέξει γράφει: 

«;;;; Το επίθετο που σου έδωσα ‘φίδι με περικεφαλαία’ σου ταιριάζει καθως πρέπει..... Αλλά ξέχασα να σου δόσω και το άλλο που σου αξίζει ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ, γυρίζεις σαν και αυτούς αγιότητερος των Αγίων και κρίνεις τους πάντες....

Κάποτε ο κυρ Αντώνης βρέθηκε στο σπίτι ΔΟΥ και είδε ότι στην κρεβατοκάμαρα σου στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου έχεις γεμίσει από το ταβάνι και κάτω εικόνες, μάλλον για να κανεις την νυκτερινή σου προσευχή ..... Έχω και αλλα περιμένω μετά από την κονσέρβα με τα σκουλίκια βα ανοίξεις και το κουτί της Πανδώρας και τα λέμε ξανά....!!!»

 

Αυτά μεταξύ των άλλων γράφει εναντίον μου. Αλήθεια που κρύβονται αυτού του είδους οι …άνθρωποι; Δηλαδή αυτός αφού  είχε τόσο βορβορώδες εναντίον μου μίσος, γιατί τόσο καιρό το φύλαγε καταχωνιασμένο στα εσώψυχά του; Γιατί  δεν με έπαιρνε έστω και ανώνυμα τηλέφωνο για να συζητήσουμε, τυχόν παράπονα του εναντίον μου που μπορεί να είναι και δίκαια; 

Όμως λόγω του τόσου μίσους, μάλλον θίγεται επειδή αποκαλύπτω τις «σκανδαλώδεις συμπτώσεις» μεταξύ των δύο Κοινοτήτων και τον χορό των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν απωλεστεί, όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα που ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΚΜΜ, έχουν κάνει φτερά.

Βρε «Αντίποδα» ολοφάνερα οι ύβρεις και η λάσπη σε θρέφουν, εξ ου και το χαρακτηριστικό «το γουγίζειν εστί ασχημονείν», αλλά στον καφέ που κάποτε έτυχε να πιούμε μαζί, δεν νομίζεις ότι κάπου υπάρχουν και όρια. Το να επιτρέπεις σε έναν τυμβωρύχο να επικαλείται την μαρτυρία ενός πεθαμένου με τον οποίο είχα μέχρι τέλος της ζωής του άριστες σχέσεις, και μου έχει χαρίσει και ένα χειροποίητο έργο του, και μάλιστα να αναφέρει ότι του είπε ότι όσα είδε την  κρεβατοκάμαρά μου, δεν νομίζεις ότι ξεπερνάει κάθε όριο αισχρότητας και παλιανθρωπιάς

Και έτσι σαν πρώτο υστερόγραφο στο οποίο θέλω να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή όσοι διαβάσουν αυτό το κείμενο:

Στην ερώτηση της Σούλας Τελλίδου προς τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ σχετικά με το κόστος κατασκευής του Ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

 «Όταν τη μία μέρα λέτε 3.2, την άλλη 4.6 και κατόπιν 5 εκατομμύρια οφείλετε κάποιες εξηγήσεις…» εκείνος απάντησε:

Δεν έχω τον απολογισμό μπροστά μου. Μπορεί ο κ. Καρύδης ο κ. Μαύρος κι ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει. Αυτό που ξέρω και θέλω είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση.

Εν συνεχεία πρόσθεσε:

Το θέμα είναι ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση που ενοχλεί την Παροικία. Εγινε η δαπάνη και προχωράμε μπροστά. Η διοίκηση κοιτάζει τι μπορεί να κάνει από δω και πέρα.

Η συνέντευξη στον Μιχάλη και την Σούλα Τελίδη στο C.F.M.B., δημοσιεύτηκε  απομαγνητοφωνημένη στα Ελληνοκαναδικά Νέα (13 Μαρτίου, σελίδα 30) και επαναδημοσιεύτηκε και στο Ελληνοκαναδικό Βήμα, όπου και έγινε αναφορά και στην Συνεδρίαση του Δ/Σ. της ΕΚΜΜ που είχε γίνει  στις 10 Μαρτίου 2020, όπου από τον κ. Κριλή, είχαν εκφραστεί παρόμοιες απόψεις. 

Και σαν δεύτερο υστερόγραφο, αποσπώ από το άρθρο του κ. Παγώνη που με τίτλο «Σιγά παιδιά, μας βλέπουνε!» και μόλις δημοσίευσα αποσπάσματά του, την ακόλουθη πολύ σωστή και πολύ σοφή προτροπή και υπόδειξη:

«Μα καλά βρε παιδιά, τι τέλος πάντων νομίζετε ότι είναι η Κοινότητα; Τσιφλίκι σας!

Δεν καταλαβαίνετε ότι μας βλέπουνε; Δεν είσαστε μόνοι σας μέσα σ’ αυτή την παροικία. Είναι τόσο δύσκολο λοιπόν να λειτουργείτε όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο οργανισμό , όπως είναι η Κοινότητα;»

Με αυτά και πάλι καλή Ανάσταση σε φίλους αλλά και όχι σε πολύ φίλους. 

Xρήστος Μανίκης

Μοντρεαλ 1 Μαΐου 2021

Σχόλια – Επικαιρότητες

Ελληνοκαναδικό Βήμα

 

13 comments:

  1. ουδεις κρυφο κατω απο των ηλιο. ετσι δεω ειναι αντιποδαραα;
    P.T.

    ReplyDelete
  2. Γιατί οι υποστηρικτές του Αρχιεπισκόπου λένε σε όλους να μην εμπιστεύονται την κοινότητα επειδή δεν υπάρχει διαφάνεια; Πιστεύουν πραγματικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαφάνεια και είναι αξιόπιστος; Νομίζω ότι ο κ. Μανίκης πρέπει να αφιερώσει το χρόνο του αναλύοντας την πλατφόρμα από τον κ. Συρρο και τους Ομοιομορφους κανόνισμούς του. Ήρθε η ώρα να γελάσουμε λίγο με τις ιδέες τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ολοι εμείς εδώ που διαβάζουμε Αντίποδα γελάμε με τα χάλια όχι μόνο του Σωτήριου αλλά και των παρατρεχάμενων του. Οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες, όπως ακριβώς ο ίδιος ο κουρκουφέξαλας οινοπνευματικος τους παΤΕΡΑΣ, ο Σωτήριος, του οποίου την πορδή τρέχουν ολημερίς να συλλάβουν και να απολαύσουν τις αναθυμιάσεις... Του κ. Μανίκη ΔΕΝ του αρκούν οι ετήσιοι οικονομικοί απολογισμοί των Κοινοτήτων Μόντρεαλ και Τορόντο, ειρωνευόμενος κατ' εξακολούθηση τόσο τις Εξελεγκτικές Επιτροπές όσο και τις εταιρίες των ορκωτών λογιστών, αλλά ΔΕΝ αναφέρθηκε ούτε μία φορά και σε κανέναν απολύτων οικονομικό απολογισμό της Αρχιεπισκοπής επί των ημερών Σωτηρίου του ...μεγαλιοτάτου και Θεοπροσβλήτου αρχιεπισκόπου!!! Πες μας κάτι και για αυτόν κ. γενικέ αρχιερατικέ επίτροπε Μανίκη. Γιατί ΔΕΝ ασχολείσαι και για λίγο με τα οικονομικά των υπόλοιπων 70 Κοινοτήτων; Γιατί ΔΕΝ ενημερώνεις τους αναγνώστες σου για την υποθήκη του αγ. Νικολάου στο κτίριο της Επισκοπής το οποίο αγόρασε η εταιρία Ρεππας Α.Ε.;

      Delete
    2. Ο κ. Μανίκης, αγαπητέ μου, στηρίζεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στον κ. Σωτήριο και στις εκκλησίες του, πώς είναι δυνατόν να απαιτήσει έλεγχο των οικονομικών τους; Αν τον βάλει στο στόχαστρο το ιερατείο, πού θα στηριχτεί για να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας του; Ποιός εκδότης είχε τα κάκαλα να πει και να γράψει έστω και αντικειμενικά για την Εκκλησία και τον Σωτήριο και παρέμεινε στη θέση του; Γι' αυτό ο Μανίκης τα ανακατεύει όλα μαζί, γεμίζει τις σελίδες της εφημερίδας και καμαρώνει στους αναγνώστες του ότι τους προσφέρει ενημέρωση και στον Σωτήριο έργο!!.

      Delete
  3. Γιατί δεν μας λέει ο Φαρισαίος Μανικης τι έγιναν τα $380.000 απ’την πώληση του κτηρίου που στέγαζε την Μεγάλη Στοά των σην Φαρισαίων του....;;;;; Σε ποιες τσέπες πήγαν... Και μη μας πει ότι τα’δωσαν σε φτωχούς η σε καμία Μητρόπολη της Ελλάδας και τέτοια.... Καιρός να μας ειπει κάτι για την υπόθεση που βρωμα σαν τα ψάρια που πουλούσε .....

    ReplyDelete
  4. Αν ήταν να διαβάσω αυτά τα ανούσια και ανάλατα άρθρα σου κ. Μανίκη, θα διάβαζα κατ' ευθείαν ΤΗΝ αγίαν ΚΑΙ ιεράν γραφήΝ.. Εν πρώτοις χρησιμοποιεί μετάφρασην και μεταφράζει τη μετάφραση. Αν η επιθυμία του είναι να γίνει και αυτός άρχοντας, ας βάλλει το χέρι στην τσέπη του και ιδού νέος άρχων εγένετο. Αν είχα το ήμειλ του, θα μπορούσα να του στείλω ορισμένες θρησκευτικού περιεχομένου ερωτήσεις, στις απαντήσεις του θα έβλεπα τόσα απίδια έχει ο σάκος.

    ReplyDelete
  5. Αυτουνού όπως κάποτε έγραψε στην στουποφυλαδα του ο ίδιος οι παλαιοημερολογίτες του είχαν προτείνει να γίνει παπας αλλά δεν δέχτηκε....Από τότε του κόλλησε βα γίνει κήρυκας των γραφών κσι μετά του κόλλησε, σαν καλός Φαρισαίος που ήταν να αυτό ονομαστεί κριτής της οικουμένης.... Τώρα μια που τα θέλει ο κωλος του επ’ευκαιρια εικονοστασίου που διατηρεί στην κρεβατοκάμαρα του (εικόνες απ’το ταβάνι μέχρι το πάτωμα) έχει δικαιολογία να μην τελεί πράξεις που δεν επιτρέπεται ... ίσως γι’αυτον τον λόγο να τρυπώνει σε καπια σπίτια στο Park Ex να ξαλαφρώνει ποτε, ποτε.... Ουε και αλίμονο σου Φαρισαίε υποκριτή μέχρι εδώ ήταν η βασιλεια σου.....

    ReplyDelete
  6. Ο κ. Μανίκης πιστεύει ότι οι ηγέτες όλων των κοινοτικών είναι ανίκανοι και άχρηστοι. Πρέπει να δούμε τη δική του διαχείριση σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο ρόλος του στο κτίριο ΕΣΤΙΑ που άνοιξε το 2020 είναι ενδιαφέρων. Ο κ. Μανίκης ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε το έργο που κόστισε πάνω από 23 εκατομμύρια $. Η ΕΣΤΙΑ είναι μια κατοικία για άτομα άνω των 65 ετών που έχουν χαμηλό εισόδημα με προβλήματα υγείας. Φαίνεται σαν μια πολύ ωραία ιδέα, αλλά ας σκάψουμε βαθύτερα.
    Η εταιρεία που κατασκεύασε το κτίριο ήταν ιταλική απο το Μοντρεάλ. Ο κ. Μανίκης και η ομάδα του εξασφάλισαν εάν αυτή η εταιρεία ή οι συνεργάτες τους συμμετείχαν στην τοπική Ιταλική Μαφία; Είναι αλήθεια ότι η σύμβαση των 20 εκατομμυρίων $ για την κατασκευή του έργου δόθηκε χωρίς διαγωνισμό; Πριν ο κ. Μανίκης αποκαλέσει το σχόλιό μου ως λασπολόγια, πείτε μας φίλε πότε δημοσίευσατε τον διαγωνισμό με τις προδιαγραφές στην εφημερίδα σας; Η πιθανότητα να δοθεί συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλική Μαφία χωρίς διαγωνισμό θα πρέπει να αποτελεί ανησυχία για όλους. Είμαι βέβαιος ότι το κοινό θα θέλει να μάθει εάν κάποιος πολιτικός δωροδοκήθηκε για να πάρετε αυτό το κομμάτι γης στο οποίο βρίσκεται το κτίριο. Έχω την ίδια ερώτηση για το τεράστιο συμβόλαιο από την επαρχιακή κυβέρνηση που έλαβε η ΕΣΤΙΑ. Με την Ιταλική Μαφία, όλα είναι δυνατά. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μανίκης συμφωνεί ότι χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια σε όλα αυτά. Γιατί το έργο πήγε 3 εκατομμύρια $ πάνω από τον προϋπολογισμό των 20 εκατομμυρίων $ και οι ενοικιαστές θα πληρώσουν τη διαφορά με υψηλότερο ενοίκιο; Χρειαζόμαστε διαφάνεια.
    Η Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ είναι η σύζυγος του Ηρακλή Θεοδωρακόπουλο. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας του Μόντρεαλ πριν από 20 χρόνια και ήταν υπεύθυνος για την παράνομη χρηματοδότηση των MME, συμπεριλαμβανομένης τη δική του εφημερίδα. Γι'αυτό διαγράφηκε ως μέλος της Κοινότητας. Οι πηγές μου λένε ότι η ΕΣΤΙΑ έδωσε αρκετά χρήματα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Τελλίδη για διαφήμιση. Ο κ. Μανίκης πρέπει να είναι διαφανής και να ομολογήσει στους αναγνώστες του πόσα έλαβε η εφημερίδα του από την ΕΣΤΙΑ για διαφήμιση. Όταν έξυπνοι δημοσιογράφοι από τη Λακωνία προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην προπαγάνδα τους στο όνομα της Διαφάνειας, θα πρέπει να τους πουν πόσα χρήματα πήραν από την ΕΣΤΙΑ και τον Αρχιεπίσκοπο. Οι συνάδελφοί σας μπορεί να είναι επίσης πεινασμένοι και δεν θα δουλέψουν δωρεάν την επόμενη φορά για την προπαγάνδα σας.

    ReplyDelete
  7. Και αλλα......!!! Ποσά τσέπωσε απ’εναν κερατωμένο συζηΓΑΤΟ..... που τον πλήρωνε κάθε εβδομαδα να γράφει ενάντια στον εραστή για ένα συνεχή χρόνο..;;
    Άκου κατάντια.... Υπάρχουν κι’αλλα π.χ ποσο χρεώνει τον Νικολαντονακη ένα τυφλό πσιδι να δημοσιεύει τς άρθρα του στο Βλήμα του όπως και στον μπάρμπα Αντώνη....;;;; Χαμένο υποκείμενο, καλά τον απεκάλεσε ο άλλος φίδι μρ περικεφαλαία......

    ReplyDelete
  8. Κυρ Μανικη, πες αλεύρι ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ σε γυρεύει ....
    Τώρα επι τέλους κσι δόξα το Θεό, ωδικές τον δάσκαλο σου.... Όλα αυτά τα χρόνια έγραφες στην φυλαδα σου ότι σου κάπνιζε κσι κανεις δεν μπορούσε να σου απαντήσει όπως έπρεπε.... Αυτά κάνει το μονοπώλιο..... Θα μας δώσεις διαφάνεια στα δυο θέματα που σε αφορούν πρωσοπικα τα $380.000
    κτιρίου που στέγαζε την Μεγάλη Στοά των Φαρισαίων που εισουν ενεργό μέλος και μέγας ιεροκυρηξ και για τα έξτρα $3.000.000 που κόστισε να κτιστεί το ΕΣΤΙΑ
    που κσι εκεί είχες χωθεί.... Παρ’ολα το εκατομμύρια σου, ζωή δεν κανεις φοράς ακόμα τα ρούχα που φόραγες όταν ήρθες με το μπαπορι στον Καναδά....
    Κάποιος συγγενής σου (κλειστός συγγενής σου)
    κάποτε γύριζε στο Μοντρεάλ και ζήταγε νύφη να παντρευτεί κσι διαφήμιζε το είχε $500.000 δολάρια βρήκε νύφη στο τέλος, κσι που τα βρήκε τα λεφτά την στιγμή που δεν είχε δουλέψει ποτε του.....
    Εκείνοι που ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πετούν πέτρες...!!!. Κατάλαβες, φίδι......;;;)

    ReplyDelete
  9. Μανίκη, όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κότες.

    ReplyDelete
  10. Δεν χρειαζωνται κότες να τον φαγουν αυτόν....
    Η κεφάλα του και η χήρα με τα πέντε ορφανά έχουν κάνει καλή δουλια.... Καμαρώστε τον....!!!!

    ReplyDelete
  11. Πάντως, κακά τα ψέματα όταν περάσει το τσουνάμι Μανικη θα μας ληψει....... !!!

    ReplyDelete