Search This Blog

Monday, January 18, 2021

Η «Ιερά» Αρχιεπισκοπή Καναδά, αναρωτιέται: Έχει Ταλιμπάν η Ορθοδοξία;

 


Με ένα …πόνημα του αρχιεπίσκοπου Σωτήριου, αναρωτιέται η Αρχιεπισκοπή του, αν η Ορθοδοξία έχει Ταλιμπάν.! Σαν να μη γνωρίζει ο ίδιος - από πρώτο χέρι, μάλιστα – πως μόνον Ταλιμπάνιδες κυκλοφορούν στα σπλάχνα της, λες και ο ίδιος ΔΕΝ είναι ένας απ’ αυτούς.! Λέτε και ΔΕΝ ξέρει αυτός ότι βρήκε μια ακμάζουσα Ελληνική Κοινότητα με τις εκκλησιές της, τα σχολεία της, τα πολιτιστικά κέντρα της και με τάση να μεγαλώνει συνεχώς.! Και με το που πάτησε το πόδι του εδώ άρχισε ο κατήφορος, αφού έβαλε μπρος το Ταλιμπάνικο σχέδιο διαίρει και βασίλευε.! Αυτά βέβαια είναι διαπιστώσεις που είπαμε, ξανάπαμε και θα ξαναπόυμε, αλλά πρώτα ας δούμε το σημερινό «πόνημα» που κυκλοφόρησε στην πιάτσα και το οποίο έχει την …αξία του, για να μας δείξει το

ανάστημα του Ταλιμπάν που κουβαλάει μαζί του και με το οποίο προσπαθεί να αναδείξει άλλους ως Ταλιμπάνιδες, ξεπλένοντας – όπως νομίζει – την αφεντιά του. Διαβάστε το, λοιπόν, όπως ακριβώς έφτασε στα χάρια μας και με τον καιρό θα το ξανακουβεντιάσουμε…

Γράφει, λοιπόν:

 

Έχει Ταλιμπάν η Ορθοδοξία;


Έλλειψη εκκλησιαστικής συνείδησης

 

Διαβάζοντας τελευταία στα ιστολόγια να γράφουν «εκκλησιαστικοί» άνδρες, χάνει κανείς τον νου του. Διερωτάται. Είναι, αυτοί που γράφουν, πραγματικά ορθόδοξοι χριστιανοί; (Πατριάρχες, αρχιερείς, ιερείς, γεροντάδες, μοναχοί);

 

Από τα γραφόμενά τους λείπει η αγάπη. Η ειρήνη. Η σύνεση. Η ταπείνωση. Η λογική. Πάνω απ΄όλα λείπει η εκκλησιαστική συνείδηση.

 

Ενθυμούνται αυτά που είπε ο Χριστός; «Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε» (Ματθ. 7,1). «Πᾶσα βασιλεία μερισθεῖσα καθ’ ἑαυτήν ἐρημοῦται» (Ματθ. 12, 25). «Καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν ὁ δέ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται» (Ματθ. 24,12-13).

 

Τι σημαίνει πρώτος μεταξύ ίσων; Όταν ο πρώτος προεδρεύει Ιεράς Συνόδου, υπάρχει άλλος πρώτος (ίσος) με αυτόν; (Ιεράς Συνόδου τοπικής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας ή Πατριαρχείου). Όταν προεδρεύει ο πρώτος Οικουμενικής Συνόδου, υπάρχει άλλος πρώτος (ίσος) με αυτόν; Δεν είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας, ότι σε μία Σύνοδο -οιαδήποτε Σύνοδο- ο πρώτος δεν αποφασίζει μόνος του, αλλά σέβεται την πλειοψηφία των μελών, αλλά ούτε και τα μέλη μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους; Μπορούν τα μέλη της Συνόδου να συνεδριάσουν χωρίς τον πρώτο; Ασφαλώς όχι. Μια τέτοια συνεδρίαση είναι παρασυναγωγή ή τυρία. Δεν είναι αυτή η πραγματική διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

 

Όποιος έχει εκκλησιαστική συνείδηση δεν σχίζει τον άρραφο χιτώνα του Χριστού. Δεν θέτει τον εαυτό του πάνω από την Εκκλησία. Δεν αφήνει τον εγωισμό του να κυριαρχήσει και να τον κάμει να πιστεύει, ότι είναι αλάθητος. Όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και σε οιαδήποτε ευνομούμενη κοινωνία δεν επιτρέπονται αυτά τα οποία τελευταίως παρουσιάζονται σε ορθόδοξα ιστολόγια από τους παντός είδους ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.

 

Όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να ερμηνεύουν αυτοί με τον εγωϊσμό τους και το θέλημα του Θεού, τότε τα πράγματα γίνονται αδιόρθωτα, εκτός εάν υπάρχει πραγματική μετάνοια. Ορθόδοξοι χριστιανοί, όποιοι κι αν είστε, αποκτήστε ταπείνωση, σύνεση και εκκλησιαστική συνείδηση.

 

Όσοι πραγματικά έχουν ορθόδοξο φρόνημα και εκκλησιαστική συνείδηση δεν βγαίνουν στα ιστολόγια, αλλά περιμένουν να ακούσουν τη σωστή φωνή της Εκκλησίας. Η σωστή φωνή της Εκκλησίας ακούγεται μόνο από τον πρόεδρο της Συνόδου ή από τον επίσημο εκπρόσωπο αυτής. Όλα τα άλλα είναι φωνασκίες μη ορθόδοξες και προϊόν εωσφορικού εγωϊσμού.

 

8 comments:

  1. Γιάννης Λαζαρίδης

    Δεν ξέρω για τον εν λόγω δεσπότη μα είναι αλήθεια ότι η εκκλησιαστική διοίκηση πάσχει.
    Προσωπικά έχω δεχτεί επαίσχυντο πόλεμο από εκκλησιαστικά και λαϊκά πρόσωπα για την επιθυμία μου παιδιόθεν να γίνω κληρικός έχοντας κάποια κινητική αναπηρία, τη στιγμή που τα υπόλοιπα λεγόμενα κωλύματα ιεροσύνης τα κρύβουν κάτω από το χαλί θέλοντας να καλύψουν απλά τις εφημεριακές θέσεις που είναι κενές.
    Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου απρεπές το ελάχιστο γιατί φανερώνει ότι τον χώρο της Εκκλησίας τον κατάντησαν μια δημόσια υπηρεσία διεκπεραίωσης θεμάτων και προσωπικής προβολής κληρικών και λαϊκών χάριν της όποιας σταδιοδρομίας.
    Από την άλλη αποσιωπούν τον ρατσισμό σε όλα τα επίπεδα που ασκούν σε πρόσωπα σαν το δικό μου στο όνομα της δήθεν εκκλησιολογίας της απορρεούσης από τους λεγόμενους κανόνες των οικουμενικών συνόδων που οι ίδιοι οι κληρικοί έχουν καταπατήσει ποικιλοτρόπως.
    Καλώ και προσκαλώ τον όποιο άνθρωπο, τον έχοντα την δύναμη να με βοηθήσει, να πράξει τα δέοντα, ώστε πλέον ο ανάπηρος άνθρωπος στα πλαίσια της εκκλησιαστικής οικονομίας να μπορεί να γίνει κληρικός και να απολαμβάνει τον πόθο της ιεροσύνης ισότιμα όπως όλοι οι υπόλοιποι.
    Γιάννης Λαζαρίδης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ κύριε, αφού είναι πράγματι αλήθεια ότι η εκκλησιαστική διοίκηση «πάσχει», όπως και εσείς διαπιστώνετε, και επιπλέον ο «εν λόγω δεσπότης» είναι ο κύριος και μοναδικός εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής διοίκησης στον Καναδά, πως τότε αμφιβάλλετε δια του υπαινιγμού ὀτι ο «εν λόγω δεσπότης» «πάσχει»;;; Εκτός κι αν η επιθυμία σας να γίνετε κληρικός αφορούσε την κάλυψη αναγκών ενορίας πιστών εκτός Καναδά. Σε τέτοια περίπτωση η μόνη βοήθεια τρίτων είναι η προσευχή τους να σας βοηθήσει ο Μεγαλοδύναμος να χειροτονηθείτε κληρικός σε ἀλλη χὠρα.

      Delete
  2. Τι συμβαίνει κύριε, ξερόλα, 10:31; Ο σχολιαστής με τα κότσια ο οποίος υπογράφει το σχόλιό του, λεει καθαρά ότι "Δεν ξέρω για τον εν λόγω δεσπότη" ενώ αποφαίνεται πως "είναι αλήθεια ότι η εκκλησιαστική διοίκηση πάσχει". Κάνει, επομένως, δυο διαπιστώσεις. Μία για τον εδώ δεσπότη, ειδικότερα και μία για την "εκκλησιαστική διοίκηση", γενικότερα, δεχόμενος τον Κανόνα των κανόνων, ότι ο κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.!

    ReplyDelete
  3. Ο λυκόμορφος ποιμήν μετεμφιἐσθη σε διώκτη του εωσφόρου,…..κατ’ εντολήν του. Πάμπολοι Ἀγιοι της εκκλησίας μας μας ἐχουν προειδοποιήσει για την πλήθυνσή τους (των κληρικών σε λυκόμορφους ποιμένες).
    Αλλά κι εσύ μωρέ αντίποδα να καταπίνεις το δόλωμα που έριξε για άλλους. Κρίμα και σε είχα για έξυπνο.
    Οι αγνωστικιστές και η στοά-συναγωγή που ελέγχει το πατριαρχείο εδώ και εκατό χρόνια του ἐδωσε εντολή να στείλει μήνυμα στους εναπομείναντες ορθοδόξους με Ελληνική συνείδηση να υποταγούν. Και χτυπάει μετρημένους στα δάχτυλα θαρραλέους κληρικούς στον Ελλαδικό χώρο (και Κύπρο).
    Αυτά που υπαινίσσεσαι για την προσπάθεια υφαρπαγής της κοινότητας από την αφεντιά του είναι μεν σωστά αλλά είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Αλλά και σύ πεμπτοφαλαγγἰτης της ορθοδοξίας κατέληξες. Τουλάχιστον η πλειονότης των προβάτων που του είχαν παραδώσει τα κλειδιά του ταμείου ελέγχονται πέραν άλλων λόγων και για χαμηλή νοημοσύνη.
    Ταλιμπἀν ἠ Ταλεμπάν στα Παστούν και τα Περσικά σημαίνει «μαθητής», «αναζητητής» (του Θεού). Μην προσβάλεις και εσύ και ο δεσπότης σου τους Αφγανούς.

    ReplyDelete
  4. Ρε συ κύριε !!:39,] επειδή με βρήκες λίγο παραπάνω, απ όσο πρέπει, βλάκα νομίζεις ότι δικαιολυσε να λες και ό, ποια μαλακία σου κατεβαίνει στο κεφάλι (Δεν μιλάω για μυαλό καθ' ότι ΔΕΝ γνωρίζω άν και πόσο υπάρχει μέσα σ' αυτό). Κόψε, λοιπόν, λίγο την πλάκα διότι ξέρεις πολύ καλά ότι ΔΕΝ διαφέρεις καθόλου από τους Ταλιμπάνιδες ορθόδοξους και ούτε φυσικά από τους κάθε λογής δεσποτάδες, αρχιεπισκόπους, επισκόπους και πατριάρχες.! Είστε ένα και το αυτό μαζί τους, λες και ΔΕΝ ξέρεις εσύ ότι κανένας σας ΔΕΝ πιστεύει σε Θεό και αγίους και ότι είστε όλοι σας Φαρισαίοι υποκριτές... Άντε, λοιπόν, καληνύχτα και κόψε την πλάκα...

    ReplyDelete
  5. No surprise this morally and ethically deficient Archdiocese of ours acts this way. It starts from the top and goes all the way down to his Idolatres priests and new bishops.

    ReplyDelete
  6. όλοι σας γράφετε μ@λ@κιες.

    ReplyDelete
  7. Ενώ ένας μαλάκας όπως εσύ κ. 8:49, γράφεις μόνον τη λέξη μ@λ@κίες και ..καθάρισες για όλα! Φυσικα ως προερχόμενος από το άντρο της ακολασίας ή έστω της μαλακίας αυτή τη λέξη μονο ξέρεις να γράφεις! Αφτά σε διδάσκουν στην πράξη αυτά μαθένεις αυτά μας λες και πιθανό να νοιόθεις περύφανος!

    ReplyDelete