Search This Blog

Friday, June 12, 2020

Πάτρα: Φόρος τιμής στους Καναδούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο Ιόνιο


Τις ευχαριστίες του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Μαρκ Άλεν, δέχθηκαν σήμερα ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου EDT HERCULES, το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα και ο ΟΛΠΑ ΑΕ, για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια εντοπισμού του καναδικού ελικοπτέρου CH-148 Cyclone που κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς το απόγευμα της 29ης Απριλίου.

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα του σκάφους ο κ. Άλεν ανάφερε ότι ήλθε στο πλοίο για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του δυστυχήματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. O Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έξι θύματα, άνδρες και γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους σε καιρό ειρήνης και τόνισε ότι η απώλειά τους θυμίζει στον καναδικό λαό την παρουσία των φίλων και συμμάχων του, οι οποίοι βοήθησαν στον εντοπισμό του ελικοπτέρου.

Ο κ. Άλεν ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση που κόστισε τη ζωή στα έξι μέλη του Καναδικού Ναυτικού, τα οποία χαρακτήρισε ήρωες.

Εκ μέρους του EDT HERCULES, ο captain Rodrigo ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη σεμνή τελετή που φιλοξενήθηκε στο πλοίο και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των έξι ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε να ζούμε όλοι οι υπόλοιποι σε έναν ελεύθερο κόσμο. «Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη…»

Αναφέρθηκε ακόμα στο πλήρωμα του πλοίου που ανταπεξήλθε με επιτυχία στις προκλήσεις της επιχείρησης για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και εκ μέρους της EDT ευχαρίστησε την Καναδική Κυβέρνηση, την οποία εκπροσώπησε ο Πρέσβης κ. Μαρκ Άλεν, για την βοήθεια που πρόσφερε σε διπλωματικό επίπεδο και όχι μόνο. Ευχαριστίες απεύθυνε ακόμα για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση, στον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού, Ναυτικό Διοικητή Ιονίου Αντιπλοίαρχο Παναγιώτης Γιαννουδάκη, στον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Αντιπλοίαρχο Νίκο Ματούλα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτη Τσώνη, για τη φιλοξενία του EDT HERCULES στο λιμάνι της Πάτρας. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Ανδρέας Πατούχας της IONIAN SHIPPING AGENCY και πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων και Δυτικής Ελλάδος. Η IONIAN SHIPPING AGENCY έχει αναλάβει τη ναυτιλιακή πρακτόρευση των πλοίων της EDT Offshore.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο πλοίο ο κ. Τσώνης εξέφρασε στον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των ένστολων συμπατριωτών του. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο» είπε και εξέφρασε την πίστη ότι ο εντοπισμός του ελικοπτέρου θα απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και της φίλης και συμμάχου χώρας του Καναδά που ακολουθεί πιστά την ύψιστη αξία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα να μην αφήνουμε τους νεκρούς μας πίσω.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ξενάγηση στο πλοίο από τον πλοίαρχο του EDT HERCULES


No comments:

Post a Comment