Search This Blog

Friday, June 5, 2020

Δωρεά 75.000 $ για την ανακαίνιση του Καναδικού Ινστιτούτου (CIG) στην Αθήνα.!


Από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF), του Τορόντο

Το Δ. Συμβούλιο του  Ίδρυματος Ελληνικής Κληρονομιάς, (HHF)  στο Τορόντο, αποφάσισε βοήθεια ύψους 75 χιλ. δολαρίων, για την ανακαίνιση του νέου κτιρίου του Καναδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.! Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, ο Επίτιμος Διευθυντής του Καναδικού Ινστιτούτου, πρώην πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Willam Alexander Peck, τόνισε μεταξύ άλλων:


Ως Επίτιμος Διευθυντής του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα (CIG) χαιρετίζω τη σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) για δέσμευση χρηματοδότησης 75,000 δολαρίων για την ανακαίνιση του νέου σπιτιού του Ινστιτούτου στην Αθήνα (www.cig-icg.gr).
Ειλικρινείς ευχαριστίες στο HHF με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Τόνυ Λουράκη και τους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου, με τους οποίους συνεργαστήκαμε τους τελευταίους μήνες.
Όπως και το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς, το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα (CIG) είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή τη διατήρηση και προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της κληρονομιάς.  Στον Καναδά, η CIG χορηγεί ένα διετές μεταπτυχιακό συνέδριο και προωθεί την καναδική έρευνα και εκπαίδευση στην Αρχαία, Βυζαντινή και σύγχρονη Ελλάδα μέσω ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και διαλέξεων.  Στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο διοργανώνει μια σειρά διαλέξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών συνομιλιών από Καναδών μελετ
Με αυτή την επένδυση, το HHF θα χτίσει σε υπάρχουσες συνέργειες και συνεργασίες μέσω των προγραμμάτων σπουδών του στο εξωτερικό στην Ελλάδα διαθέσιμα τόσο στο Πανεπιστήμιο York όσο και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Μια νέα εποχή ξεκινά!


No comments:

Post a Comment