Search This Blog

Tuesday, December 8, 2020

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά γιόρτασε τη γιορτή του Αγίου Νικολάου παρά τους περιορισμούς για την πανδημία

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά γιόρτασε με μεγάλη χαρά και φέτος τη γιορτή του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, ενός από τους πιο αγαπημένους αγίους της Εκκλησίας μας. Ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στην εορτάζουσα Κοινότητα Αγ. Νικολάου, Τορόντο, Ontario. 
 Το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβ. προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού. Συγχωροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, διευθυντής της Πατριαρχικής Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο ενώ στο Ιερό ήταν ο π. Ιγνάτιος Δελής. Παρά τους περιορισμούς για την πανδημία που επιτρέπουν μόνο δέκα (10) άτομα μέσα σε κάθε εκκλησία και οι δύο Ιερές Ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν όπως τα προηγούμενα χρόνια για να τιμήσουν, όπως αρμόζει, τον Άγιο Νικόλαο. Η εικόνα του Αγίου και ένα τεμάχιο των ιερών λειψάνων του τοποθετήθηκαν στο μπροστινό μέρος της Εκκλησίας (νάρθηκας), έτσι ώστε οι ευλαβείς πιστοί να μπορούν να τα προσκυνούν χωρίς να τα ασπάζονται και να φεύγουν. Οι περιορισμοί δεν εμπόδισαν τους ευσεβείς χριστιανούς μας να έρθουν στην εκκλησία, να ανάψουν το κερί τους, να κάνουν το σταυρό τους και να ευχαριστήσουν τον Χριστό για το μέγα έλεός Του δια των πρεσβειών του Αγίου και της Παναγίας μας. Στη Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος βοηθούμενος από τον π. Ιγνάτιο Δελή και τον Διάκονο Ευδόκιμο Μαθιουδάκη. Αν και τηρήθηκαν τα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους, πολλοί πιστοί έδειξαν παραδειγματική πίστη, περιμένοντας έξω κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία κρατώντας την φυσική απόσταση. Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του σε ζωντανή μετάδοση, που την παρακολούθησαν κατά χιλιάδες σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, τόνισε, ότι δεν πρέπει ποτέ να απελπιζόμαστε, αλλά πάντα να εμπιστευόμαστε την αγάπη και την πρόνοια του Θεού. Πρέπει όλοι με ταπεινοφροσύνη και δύναμη ψυχής να εντείνουμε τις προσευχές μας στον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία μας να μεσολαβούν στον Χριστό, ώστε να υποχωρήσει η πανδημία και οι χριστιανοί να μπορέσουν να γιορτάσουν τη Γέννηση του Κυρίου και τα Άγια Θεοφάνεια, με απόλυτη ελευθερία.

8 comments:

  1. Στο βιντεο του εσπερινου και της λειτουργιας φαινονται ταυτοχρονα πανω απο δεκα ατομα μεσα στην εκκλησια. Μηπως δεν τηρουμε τους κανονες οπου και οποτε μας γουσταρει???

    ReplyDelete
  2. Βρε, τι τρελο… χο-κο με ...μαλλια ειναι αυτή η δικτατορας? Πω πωωω αποτομος χαρακτηρας!!! για δεσιμο. Απαπαπαπαα... Τι χειρονομιες ειναι αυτες? Τσιφλικι της ειναι? Ωρε, που την βρηκατε? Στα cheetos??? Αντε πεταχτε την απο εκει.. ειναι μπιζνες ……. Πως να προσευχηθουν αν σε βλεπουν να ….. να φωναζεις? Αντε σπιτι σου να μεγειρεψεις και πετα την ειναι σαν φωλια απο κοτσιφια. Ουστ απο κει...

    ReplyDelete
  3. Εσύ τώρα είχες απαίτηση να δημοσιευτεί η μαλακια που έγραψες, εκ του ασφαλούς; Γιατί ΔΕΝ βάζεις το ονοματάκι σου μωρέ, ώστε νε ξέρει ο κόσμος ποιός τη γράφει και πόσο αληθινά είναι;; Πέρνουμε τον ανεμιστήρα, πετάμε λάσπη και ..ούτε γάιδαρος, ούτε ζημιά;

    ReplyDelete
  4. και μετά λέτε οτι δεν προδώσατε τίποτα. προδότες του διαβολου! τι σας νοιάζει βρε χυσια το διαβολου τι κάνουν οι εκκλησιαζόμενοι ; γαμημενη μαλακες. αι σιχτιρ.

    ReplyDelete
  5. αυτο το μπλογκ ειναι αντίχριστο!

    ReplyDelete
  6. εσείς κλείσατε τις εκκλησίες.

    ReplyDelete
  7. you guys keep proving that you are church closers and the reason communion was changed. what does it bother you that people went to church? so more than 10 went. they are accepting the risk. why do you care motherfookers. church closers.

    ReplyDelete