Search This Blog

Monday, December 28, 2020

Πρωτοφανής ενέργεια μητροπολίτη, προς αρχιεπίσκοπο και πατριάρχη…

Ο Σικάγου Ναθαναήλ …έγραψε κανονικά τον αρχιεπίσκοπο  Ελπιδοφόρο, καθώς και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.!!

 Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ, απαγόρευσε με εντολή του με εντολή την ανάγνωση των Χριστουγεννιάτικων Εγκυκλίων τόσο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όσο και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ζητώντας να αναγνωσθεί από τους ιερείς μόνο η δική του Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος εντός των ναών, μετά τη Θ. Λειτουργία.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του Πρωτοσυγκέλου, Επισκόπου Εξαμιλίου Τιμοθέου και ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2020, δόθηκε στους ιερείς η εξής εντολή:


 «Παρακαλώ να έχετε κατά νουν ότι θα αναγνώσετε μόνο την εγκύκλιο του Μητροπολίτη μας Ναθαναήλ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώ τις άλλες (Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου) μπορείτε να τις θέσετε στη διάθεση των ενοριτών σας μέσω των διαφόρων δικτύων σας».

Για την επιστολή αυτή και το περιεχόμενό της έχουν ήδη ενημερωθεί Βαρθολομαίος και ο Ελπιδοφόρος, δίχως όμως να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής την αντίδρασή τους.

8 comments:

  1. στ' αρχιδια μας.

    ReplyDelete
  2. ΑΝ είχες @ρχιδι@ βρε ηλίθιε, θα τολμούσες να βάλεις και το όνομά σου, παλιοτενεκέ... Αλλά πού τέτοιο θάρρος, από μια γυναικούλα σαν εσένα; Έστω και στο ένα από τα 4 σχόλιά σου.!!! Χαντούμη, έ χαντούμη...

    ReplyDelete
  3. Ε ρε.... πως τα γνωρίζεις τα καλόπαιδα του Σωτήρη...
    Από τις θεολογικές τους γνώσεις.....!!!!
    IQ broccoli .....!!!

    ReplyDelete
  4. Αρκετά πρίν , επί Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, υπήραν 3 ομιλίες.
    Του Πατριάρχου, του Ιακωβου και του Σωτηρίου. Αμα κάποιος ιερέας διάβαζε και τις 3 ομιλίες ελληνικά και άγγλικά, καλά κρασιά!!! Ολες μαζί θα παίρνανε αρκετό χρόνο ,τουλάχιστον 45 λεπτά.

    Ο κόσμος κουράζεται και ως πρός τον χρονο και ως προ την γλώσσα της επιστολής. Που ζούνε οι άγιοι αυτοί πατέρες?? Ενώ ο Χριστός μιλούσε απλά και με παραβολές, κάποιοι ιερείς προσπαθούν να δείξουν τις γνώσεισ τους ή ότι είναι ταπεινοί. Α καλά !!!!!!

    Λοιπόν κάτι έπρεπε να τεμαχιθεί ή να μην ειπωθεί, και να γραφείο στο ενημερωτικό περιοδικό της ενορίας.

    Ολοι γνωρίζουν ότι ο κόσμος κουράζεται όταν ακούει πολλά θρησκευτικά γιατροσόφια.

    ReplyDelete
  5. προς 11:38.
    και που το ξέρεις εσυ αυτο απο τον καναπε; αφου δεν πατας ποδι στην εκκλησία.

    ReplyDelete
  6. προς 1:54.
    εσύ τα γνωρίζεις; για πες μας το πως; μήπως το δικό σου IQ είναι του πρωκτού.

    ReplyDelete