Search This Blog

Tuesday, December 29, 2020

Γεύματα σε άστεγους από ομογενή εστιάτορα στο Νιαγάρα (Καναδική πλευρά)…

 


ΝΙΑΓΑΡΑΣ. Και ενώ το εστιατόριο «Joe Feta’s Greek Village» ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού, όμως μέσα η κουζίνα «έπαιρνε φωτιά». Και αυτό γιατί κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού αφιέρωσαν το πρωινό τους κόβοντας φρέσκα λαχανικά και μερίδες κρέατος με απώτερο σκοπό να πακετάρουν εκατοντάδες γεύματα και να τα μοιράσουν σε

άστεγους.

«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες όταν ο φίλος μου Μπομπ Χάμπαρντ μού τηλεφώνησε και με ρώτησε αν μπορεί να αγοράσει 100 κοντέινερ με φαγητό. Τότε, του είπα: θα ανοίξεις δικό σου εστιατόριο ή κάτι τέτοιο;» είπε ο ομογενής ιδιοκτήτης του εστιατορίου,  κ. Κουντούρης,όπως γράφει η ιστοσελίδα «niagarafallsreview.ca».

Και πρόσθεσε: «Φυσικά του έκανα πλάκα. Γνωρίζω ότι βοηθάει τους άστεγους τους τελευταίους μήνες. Μου είπε ότι με μερικούς φίλους ακόμη θα έφτιαχναν μακαρόνια με σάλτσα και θα γέμιζαν κοντέινερ για να τα μοιράσουν. Ολα τα χρόνια, οι άστεγοι και όσοι ήθελαν ένα πιάτο φαγητό μπορούσαν να πάνε στην εκκλησία ή σε αίθουσες του Δήμου όπου εθελοντές τους προσέφεραν ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Φέτος με την πανδημία αυτό δεν ήταν εφικτό. Ετσι σκέφτηκα να ετοιμάσουμε τα πακέτα στο μαγαζί. Εστειλα μήνυμα στο προσωπικό για εθελοντική βοήθεια στην κουζίνα και ανταποκρίθηκαν όλοι», είπε ο κ. Κουντούρης.

No comments:

Post a Comment