Search This Blog

Friday, December 4, 2020

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Περί «Ακαδημίας» και κληρικών τω ανάγνωσμα…

Αγαπητέ αντίποδα το παρακάτω σχόλιο το ανίχνευσα σε κάποιο σημείο του υπολογιστή μου, το βρήκα ενδιαφέρον και σου το στέλνω. Αν νομίζεις, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό, σε ομογενείς που ίσως δεν το διάβασαν. Ευχαριστώ…
Αγαπητέ Αδελφέ, σου εύχομαι κάθε ευλογία στην απόφασή σου και την ιερατική σου Διακονία. Πρέπει μερικοί να προβληματιστούν, ότι ιερείς που εργάστηκαν σκληρά στην Επισκοπή, μετά Μητρόπολη και τώρα Ιερά Αρχιεπισκοπή, ΔΕΝ μένουν αλλά φεύγουν για άλλες πολιτείες.! Άνθρωποι που δουλέψαμε για χρόνια …Άξιοι κληρικοί… τους οδήγησαν στη φυγή …και ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του 2020, με μια θαυμάσια Θεολογική Σχολή, …Ψάχνουμε ακομα για ιερείς στην Ελλάδα.!!! Γιατί;;; Το παραπάνω κείμενο, προέρχεται, όπως όλα δείχνουν, από το …Ντάουν Τόουν της Αρχιεπισκοπής και απευθύνεται σε κάποιον, αν όχι κάποιους, που κυνηγήθηκε η τα βρόντηξέ οικειοθελώς και την κοπάνησε για άλλες …στάνες και άλλες …στρούγκες αρμέγματος…(προφανώς μιλάει για τον π. Μιχαήλ ο οποιος κυριολεκτικά τα βρόντηξε κάτω και μετακόμισε στην Μεγαλόνησο όπου …πρωτοστατεί - και κατά του κορωνοϊού -σε ενορία της Λευκωσίας.) Αποχαιρετώντας τον, λοιπόν, κάποιος εν Χριστώ αδελφός, τούγραψε τα λίγα αυτά λόγια που μόλις διαβάσατε. Φυσικά και το θέμα δεν θα μας ενδιέφερε αν επρόκειτο για μια μεμονωμένη περίπτωση. Είναι σοβαρό ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, το οποίο ΜΟΝΟΝ ο Σωτήριος ΔΕΝ μπορεί να δει και φυσικά να διορθώσει… Και μη ρωτήσει κανένας αφελής γιατί δεν κάνει κάτι για να το διορθώσει.! Απλούστατα επειδή ΔΕΝ θέλει… Εξ’ άλλου ποτέ δεν τον ενδιέφερε η πρόοδος της Εκκλησίας.! Και διότι η ό,ποια πρόοδος χρειάζεται και κάποια επένδυση, ενώ ο Σωτήριος είναι του …δόγματος «δως υμίν σήμερον» ή καλύτερα «ό,τι φάμε, ό,τι ποιούμε κι’ ό,τι αρπάξει ο …» δεν ξέρω το παρακάτω… Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μη λέτε ότι ο Αντίποδας γράφει ό,τι θέλει ή, το χειρότερο, ότι λέει ψέματα… Αυτά για σήμερα και …βλέπουμε.

10 comments:

  1. Σας καταλαβαίνω οτι έχετε μίσος τεράστιο κατα το αρχιεπισκόπου. Δεν είναι άγιος και λάθη έχει κάνει. Αλλά, έχει κάνει και έργο. η κοινοτικοί τη έχουν κάνει; αυτοί δεν είναι του δόγματος <>; Νομίζετε ότι ο ελληνισμός δεν σας έχει πάρει χαμπάρι; Δεν έχουν φύγει τρέχοντας από την κοινότητα; Δεν έχει διώξει αδίκως οι κοινότητα; τι λες ρε ξεφτίλα. Βλάκας με πτυχίο είσαι.

    ReplyDelete
  2. Ρε ηλίθιε... ο Σωτηρης δεν κανει λαθη. Κανει κακο σε ανθρωπους γιατι το θελει. Γιατι ειναι δαιμωνας. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΡΕΕΕΕ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ???? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΩΝΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ??? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ???? Λοιπον παλιομαλακα, ειμαστε πολλοι που τα ξερουμε ΟΛΑ. Και οταν καποιος ηλιθιος σαν εσενα γραφει δικαιολογιες για τον ΔΑΙΜΩΝΑ ΣΗΤΗΡΗ μας ερχεται να κανουμε εμετο απο τα γελια. Αη στο διαολο κι εσυ απο κει.

    ReplyDelete
  3. Ο παπα μιχαηλ μιχαηλ, ενας υπερβολικα εγωιστης ανθρωπος και αγραμματος ηταν. Σκυλάκι του Σωτηρη που του εκανε τα θεληματα. Ποσες φορες εκλαψε και επεσε στα γονατα του Σωτηρη για να του κανει τα χατηρια; αμετρητες. Ανικανος, αναξιος, κλεφτης, παιδαρελι χαζό. Σε οποια εκκλησια κι αν τον εστελνε ο Σωτηρης, παντα μαλακιες και λαθη εκανε. Χωρις τροπο, αγρικος και αποτομος. Αμορφωτος. Ουτε σπουδες, ουτε γνωσεις, ουτε ελληνικα, ουτε βυζαντινη. Αναξιος. Δεν αντεξε αλλο την ντροπη του και το Σωτηρη, πηρε την χοντρη του, που οπως οπως παντρευτηκε για να χειροτονηθει παπας και να βγαλει φραγκα γρηγορα, και εφυγε με την ουρα στα σκελια.

    ReplyDelete

  4. στη Δεκ 4 1:26 μμ
    Γιατί ρε να πιστέψουμε της συκοφαντίες σου; μήπως έχεις αποδείξεις; όχι βέβαια γιατί αν είχες θα τις παρουσίαζες. Το άκουσα από ένα γνωστό που το άκουσε από ένα γνωστό που ξέρει και γνωρίζει δεν παίζετε με τις σοβαρές καταγγελίες που γράφεις αμόρφωτε πούστη. ένας πουστης μπορεί να γνωρίζει πούστηδες έτσι δεν είναι αδελφή; Λοιπόν παρουσίασε αποδείξεις και τότε μπορεί να γίνεις ευπρόσδεκτος αλλιώς πάρε τις συκοφαντίες σου και να τις βάλεις, η μάλλον να της χώσεις, στην κωλοφαρδία σου. και η απάντηση για το τελευταίο σου σχόλιο είναι της μαμάς σου το μουνι.

    ReplyDelete
  5. Εσύ, τώρα, κ. 5:03 ΡΜ, είσαι παιδί του Σωτήριου και της Εκκλησίας και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τους υποστηρίξεις σωστά; Ρε συ παλιομαλάκα, κατέβασε λίγο τους τόνους, διότι με τέτοιους οπαδούς θα μας τον πάρουν το Σωτήριο και θα τον κάνουν πατριάρχη,βρε και τι θα κάνουμε εμείς;Ειδικά εκείνη η τελευταία σου φράση για το μ@@νι της μάνας του που είναι κάπου 38 χρόνια πεθαμένη θα πρέπει να σε τιμάει πάρα πολύ παλισκορδοστούμπι... Θα το χάρικε και ο Σωτήριος μπορεί και θα σε δώσει προαγωγή σαν πουτανίτσα του που θέλεις να λες ότι είσαι.....

    ReplyDelete

  6. Ολοι συμφωνούμε ότι ο λόγος αποτελεί επικοινωνία. Γι Αυτό αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε την έκπτωση του σε χρηστική και επιθετική διαδικασία. Η ψυχαναλυτική σκέψη μας καθορίζει πιό συγκεκριμένα τη λειτουργικότητα του λόγου για την ανθρώπινη ψυχή. Ο λόγος λοιπόν, αποτελεί επικοινωνία του εαυτού μας με τον κόσμο.

    Δυστυχώς ο λόγος φτωχαίνει καθότι μερικοί χρησιμοποιούν τον λόγο, επικοινωνία ,εαυτού και άλλων ανθρώπων για να  καθηλώσουν, να προσβάλλουν , και να χαρακτηρίσουν κάποιους με ένα λόγο πεζοδρομίου που οι παλαιότεροι τον ονόμαζαν "αγοραίο".

    Μπορεί να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στον εκκλησιαστικό χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά και σε κάποιες ελληνικές κοινότητες /ενορίες,  αλλά τέτοιες "αγοραίες" εκφράσεις είναι απαράδεκτες και προσβάλλουν περισσότερο αυτόν που εκφράζει τέτοιου είδους φρασεολογία.Τέτοια φρασεολογία πεζοδρομίου μπορεί να δείχνει σε τι ανασφάλειες και σε τι ψυχολογική κατάσταση μπορεί να παρασυρθεί κάποιος.

    Λυπάμαι ότι τώρα τελευταία τα λόγια κάποιων που είναι αναγνώστες του δημοκρατικού αυτού ιστολογίου, έχουν γίνει όχι μόνο φτωχά, αλλά υβριστικά και αγοραία με την ανοχή πολλών , που τους αρέσουν τέτοιου είδους λέξεις για κάποιους λόγους.
     
    Όσο δεν μιλάμε  εξουσιάζουμε  τις  λέξεις, αλλά μόλις φύγουν από το στόμα μας, μας εξουσιάζουν αυτές

    ReplyDelete
  7. Τσιμπουκλού του Σωτήρη κι εσυ 11:31...
    Αντε παγενε πες τα αυτα τα ωραια λογακια στο Σωτηρη και τους υπολοιπους δαιμωνες του. Πες του τα ετσι ωραια οπως του περνεις πιπα καθε εβδομαδα. Ωραια λογακια να φαινεστε απο μπροστα, πουτανες ωεφτεσ δολοφονοι υποκριτες απο πισω. Αη στο διαολο. Πες του να ξεκουμπιστει και να παρει και ολους τουσ δικους του που ειναι λουσμενοι στην αμαρτια και του περιμενει η κολαση στο κατοφλι. Ηγκικεν η ωρα που θανατου και η θεση σας ειναι ετοιμη στην κολαση. Προσεχει την διατροφη του ο Σωτηρακης γιατι? Γιατι ξερει οτι θα παει στο ΔΙΑΟΛΟ 100/100 και προσπαθει να παρει παραταση!!!

    ReplyDelete
  8. γιαυτο ο αείμνηστος Μανταλας κέρδισε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την διακριτική παρουσία του σε ένα από τα συνέδρια του ΣΑΕ είς το οποίο είχε παρευρεθει..Λακων ων-και προνοων-είχε πιεί ταμιλιτο νερό,κουβέντα έν του επερνες του μακάριου.
    Άμ πως

    ReplyDelete
  9. Γενικώς έχετε δίκιο αγαπητέ.αλλα κι αυτούς τους πνιγεί το δίκιο τους..κι αν δεν μπορούν να εκφραστούν πιο κόσμια τα λένε όπως νιώθουν να τα πουν ..μην ξεχνάτε αγαπητέ η αλήθεια είναι φωθια και κατακαίει και τα χλωρά -την κοσμιότητα για-μαζί με τα ξερά-την απαράδεκτη.πολαχως.πολιτεια του Αγιοπατερα μας...
    Όσο για τον Αντίποδα.εχει αγανακτήσει τόσα χρόνια.οπως πολλοί από εμάς φαντάζομαι.με τις βυζαντινες ίντριγκες του αγιοπατερα.και ευλόγως διαμαρτύρεται..φωνή βοώντωςβεβαίως απου ο λύκος κι αν εγερασε ..εν άλλαξε..είθε ο Κύριος να τον φωτίσει έστω και τώρα στα στερνά του..λες?

    ReplyDelete
  10. Μπα είναι μαλλον αργά για τον άγιο πατέρα..αν όμως θελήσει να μετανοήσει..υπάρχει τρόπος..να πωλήσει τα υπάρχοντα του να τα διαμοιρασει στσι φτωχοί και να ασκητεψει..τότε ίσως συγχωρεθούν οι αμαρτίες του...ειδεμή τον θωρώ εις το πυρ το εξώτερον τον κολασμένο γέροντα..όσο για σας κύριε ψυχαναλητα μου από που μας ήρθατε
    ...άρτι αφιχθης είστε και μας το παίζετε υπεράνω..αν ήρθατε εσχάτως τώρα με τα μνημόνια συγχωρήστε..ειδεμή είστε απαράδεκτος να μη γνωρίζετε το βίο και την πολιτεία του εν λόγω κληρικού που ο διάολος μας τον κατσικωσε τώρα μια ζωή,και ο οποίος το χει βάλει αμέτι μουχαμετι να διαλύσει την κοινότητα..τι δεν πήρε τίποτα το αφτι σου....?
    Κι αν με ρωτήσεις γιατί τα κάμνει αφτα ο α γιος πατήρ θα σου απαντήσω όπως και ο..προεδρος(ένας είναι ο πρόεδρος) τα κάνει αφτα «για λόγους»..η όπως θα έλεγε και ο μελ Γκίμπσον,όχι ο άλλος βρε,μα ο δικός μας ο αληθινός της ντανφορθ..Γουάι ιτς σο Μελ?ε έτς ε ριζον...

    ReplyDelete