Search This Blog

Sunday, November 29, 2020

Ακαδημία – Ιερό Σαρανταλείτουργο – και …Αρπαχτή.!!!

Υποσχεθήκαμε μια συνέχεια για την οικονομική καμπάνια της Αρχιεπισκοπής, ώστε να βοηθηθούν δυο κερδοφόρα Ιδρύματά της, όπως τα ημερήσια σχολεία «Μεταμόρφωση» και η ιερατική σχολή που τη λέμε και «Ακαδημία». Επειδή κάποιοι …άπιστοι ΔΕΝ δέχτηκαν ως αλήθειες αυτά που είπαμε την π. βδομάδα, δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής, «υπογεγραμμένο» με αγάπη από τον διευθυντή της Σχολής και τους φοιτητές της. Μπορεί βέβαια να μη δείτε ονόματα -διευθυντή και φοιτητών – αλλά η επιστολή είναι γνήσια και πεντακάθαρη ως προς το περιεχόμενά της. Επ’ αυτού ΔΕΝ χωράει αμφιβολία. Διαβάστε τη, λοιπόν, όσοι δεν βαριέστε και τα ξαναλέμε… ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2020
Αγαπητοί μου, ΤΟΡΟΝΤΟ. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει οικονομικώς τις κοινότητες παντού συμπεριλαμβανομένων και της Αρχιεπισκοπής Καναδά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για τη συντήρησή τους και την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Οικονομική στενότητα αντιμετωπίζει και η Θεολογική Ακαδημία της Αρχιεπισκοπής, στην οποία φοιτούν οι μελλοντικοί ιερείς της και η οποία λόγω της πανδημίας ακύρωσε κάποιες εκδηλώσεις από τις οποίες εξοικονομούντο χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία της. Για την αναπλήρωση μέρους αυτών των εισοδημάτων, η Ακαδημία θα τελέσει σαρανταλείτουργο εν όψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων για το οποίο κάνει την ακόλουθη έκκληση: Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, θα τελείται καθημερινά Θ. Λειτουργία (Σαρανταλείτουργο) στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της Ορθόδοξης Θεολογικής μας Ακαδημίας και θα μνημονεύονται υπέρ υγείας τα ονόματα των ζώντων και υπέρ αναπαύσεως τα ονόματα των κεκοιμημένων. Η Θεολογική μας Ακαδημία οργανώνει ένα Γκολφ Τούρναμεντ και δύο τελετές αποφοίτησης στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, οι οποίες μας δίνουν περίπου 130.000 δολάρια και καλύπτουμε μέρος του κόστους φοίτησης των φοιτητών. Αυτά θα μας λείψουν φέτος γιατί τα ακυρώσαμε εξαιτίας της πανδημίας. Παρακαλούμε αποστείλετε τα ονόματα των προσφιλών σας ζώντων και τεθνεώτων και μαζί με αυτά μία προσφορά για τους φοιτητές μας. Μικρή ή μεγάλη προσφορά δεν έχει σημασία, αλλά να έχουμε μια προσφορά. Το περιμένουμε. Με την καρδιά μας σας ευχαριστούμε για την όποια δωρεά σας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα. Με αγάπη και ευχαριστίες Ο Διευθυντής και οι Φοιτητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας Υ.Γ. Μην μας ξεχνάτε.

4 comments:

  1. Ζητούν προσφορές για να καλύψουν 130,000 δολάρια από εμάς; Εγώ για παράδειγμα δεν δούλεψα τρεις ολόκληρους μήνες και έμαθα να ζω μ’αυτά που έχω. Ας τα καλύψει ο Σωτήριος που είναι ο μόνος που έχει κέρδος απ´αυτά. Αμάν πια ας κοιτάξουν να βοηθήσουν οικογένειες που όντως έχουν ανάγκη και ας πάψουν να κλαίνε.

    ReplyDelete
  2. Μήπως εγκυμονεί κάποιου είδους απάτη η ιστορία με το Τεσσαρακονταλείτουργο; Δεν είναι λίγο ύποπτο το ότι κάποιοι ζητούν χρήματα για λογαριασμό της αρχιεπισκοπής χωρίς να δημοσιεύουν τα ονόματά τους; Και αν τα χρήματα βρεθούν σε τσέπες κάποιων ιδιωτών πώς θα βρεθεί κάποια άκρη;

    ReplyDelete
  3. Αντί να δώσουν στους φτωχους που παρακαλάνε σε δηθεν φιλοπτωχο και κοινωνικές υπηρεσιες της αρχιεπισκοπης, που ειναι ψευτικες υπηρεσιες για να μαζευουν μονο και μονο χρηματα για την τσεπη του αρχιδαιμωνα σωτηρη, ζητανε χρηματα κι απο πανω;;; Αη στο διαολο παλιοπουτανες του κερατα ολοι σας εκει μεσα στην αρχιεπισκοπη. Αλητες, υποκριτες και κλεφτες. Ξεκουμπιστητε ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ μην σας παρει και σας σηκωσει καθαρματα. Η εκκλησια ειναι για να δινει. Οχι για να παιρνει. Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ. Ουστ διαολοι του κερατα. καθε Κυριακη δωστε και δωστε και δωστε και δωστε... ΡΕ ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟΟΟΟΟ. ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΠΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΛΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ. ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑΑΑΑ. ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΑΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΝΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ. Ξυπνηστε κοινοτητες. δεν ειστε υποχρεομενοι να δεχεστε μαλακες παπαδες του σωτηρη και να σας κανει κουμαντο. Φερτε παπαδες απο Ελλάδα, απο Αμερική, απο το παλιο ημερολογιο. Ξυπνηστε. Μα τοσος φοβος; Αμαν. Ενας μαλακας ειναι ο Σωτηρης.

    ReplyDelete
  4. Καλά είπε κάποιος αείμνηστος που εργαζόταν στην μητρόπολη...... « Εχωμε ένα πούστη που μας γαμαει όλους.....»

    ReplyDelete