Search This Blog

Friday, December 18, 2020

Μας ξεφτέλισαν τα γαϊδούρια του «Εθνικού». Έστειλαν επιστολή στο Έλληνα πρωθυπουργό, για να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.!!


Διαβάστε τώρα τι απαντάει στους αλητήριους αυτούς (τους ηΓΕΤΕΣ του «Εθνικού») ο ομογενής μας Μπίλλ Θωμόπουλος από το Βανκούβερ, βγάλτε καποια συμπεράσματα και εδώ είμασε να τα ξαναπούμε.. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλα για να δείτε με τι Χαμένα Κορμιά έχουμε να κάνουμε. Μιλάμε βέβαια για Παππα-Μάνιο, τους οποίους δυστυχώς καλύπτει ο πρόεδρός τους, ο γιατρος Χαλάτσης, από άγνοια ή ίσως και από υποχρέωση στον παπαΣμίθ, ο οποίος τους βοήθησε να ζευγαρώσουν με κάποιες κορασίδες.!!! 
 Tους γράφει, λοιπόν, ο Bill ο Thomopoulos: "Καλά, εσείς εκεί στο ΛΟΜΠΙ δεν λάβατε το σημείωμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε επίσημα από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Φεβρουαρίου 2019; Άρα, πως θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να καταγγείλει μία διεθνής αναγνωρισμένη συμφωνία βάση της επιστολής του ΕΚΚ το Δεκέμβρη του 2020 όταν ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών το αναγνώρισε το Φεβρουάριο του 2019; Το άλλο, μου φαίνεται ότι δεν έχετε διαβάσει την συμφωνία γιατί πουθενά δεν γράφει για την μη χρήση από τους Σκοπιανούς των επιθέτων "Μακεδόνες" και "Μακεδονική" γλώσσα. Το μόνο πράγμα που αλλάζει η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το όνομα της χώρας και των κυβερνητικών οργάνων. Τίποτα άλλο. Τώρα όσο για την γλώσσα, το τι κάνει η Βουλγαρία σ' αυτό το θέμα είναι μεταξύ τους. 
Οι Βούλγαροι δεν είναι Έλληνες που τα δίνουν όλα. Οι Βούλγαροι παίρνουν τα εθνικά τους θέματα πολύ σοβαρά. Αν τυχόν οι Σκοπιανοί συμφωνήσουν με τους Βουλγάρους ότι μιλάνε Βουλγαρικά, δεν θα σημαίνει ότι θα ακυρωθεί και οι Συμφωνία των Πρεσπών. Ίσως βάλουν κάποιο σημείωμα ή κάνουν μία μικρή ξεχωριστή συμφωνία για την γλώσσα μεταξύ τους. Αλλά, επειδή ξέρουμε τους Σκοπιανούς πάρα πολύ καλά, δεν προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο με την γλώσσα. Αν δεν έχετε διαβάσει την συμφωνία τραβάτε δύο λεπτάκια στο λινκ αυτό γιατί συγνώμη που θα το πω αυτό, αλλά η επιστολή αυτή θα μας ταπεινώσει στα μάτια της Ελληνικής Κυβέρνησης.» Ελπίζω να το …απολαύσατε, σωστά;

10 comments:

  1. Είναι πλέον γνωστό, Ελληνόφωνε Αντίποδα, και κατανοητό από τις αναρτήσεις σου ότι ίχνος Ελληνικής εθνικής συνείδησης δεν σου έχει απομείνει και γι’ αυτό συντάσσεσαι με ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα που συναινετικά ξεπούλησαν την ιστορία της Ελλάδος με το όνομα της Μακεδονίας. Μας μοστράρεις και τις αφελείς εξυπνάδες κάποιου με εξαμερικανισμένο όνομα που μόνον Έλληνας «ομογενής» δεν θα πρέπει να θεωρείται από τα ξεφτιλο-επειχηρήματα που γράφει. Θέλω να σε δὠ αν κάποτε έρθει η ώρα στο μέλλον και χρειαστεί η επίδειξη διαβατηρίου για να ταξιδέψεις από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη (ἠ «Σαλονίκ» για κάποιους από τους φίλους σου). Η ιστορική σου γνώση για την πατρίδα ξεκινά από τα έργα και τις ημέρες των Σημίτη-Γιώργου και συνεχίζεται στα σημερινά χάλια των καιροσκόπων πολιτικών και δημοσιογράφων που υπηρετούν την πατρίδα αποδημητικά. Δίκαια σε αποφεύγουν οι ειλικρινείς πατριώτες στην πόλη. Δυστυχώς γέμισε ο Καναδάς με ομογενείς της παγκοσμιοποίησης που μεταλλάσσονται σε ανθέλληνες. Αιωνία μας η μνήμη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το μεγάλο θέμα του κ. ανώνυμου είναι πως δεν έχει διαβάσει ούτε το πρώτη λέξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει και τα κότσια να μιλάει αυτός για "ξεφτιλο-επειχηρήματα."

      Πέστε μου κ. ανώνυμε που έκανα λάθος να το διορθώσω. Περιμένω και ανυπομονώ.

      Delete
    2. Θα σας απαντήσω: έψαξα, βρήκα και διάβασα, μετἀ όμως την αποστολή του σχολίου μου, την περιβόητη επιστολή του ΕΚΚ στον πρωθυπουργό. Οφείλω να ομολογήσω ότι, κατά την γνώμη μου, το κείμενο της επιστολής είναι «για τα πανηγύρια», γραμμένο κυριολεκτικά «στο πόδι», επιεικώς «κακογραμμένη» και ξεφτιλίζει τους υπογράφοντες την επιστολή για το χαμηλό της (και εν μέρει χαμερπές) επίπεδο και τον παραλήπτη της για ευνόητους λόγους και μόνον αυτούς, όχι όμως εμάς τους υπόλοιπους όπως καμάρωνε ο Αντίποδας. Σε ένα πράγμα μόνον η επιστολή προσφέρει θετικό έργο, ότι δηλαδή επί της αρχής (in principle) ζητάει την ακύρωση της συμφωνίας – (Κοτζιἀ-Δημητρὠφ -και όχι συμφωνίας των Πρεσπών). Το κείμενο της κατάπτυστης και μειοδοτικής συμφωνίας το έχω διαβάσει στην Αγγλική του έκδοση που είναι πιο ακριβές και έγκυρο και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατάργησή της αναπτύσσονται διεξοδικά στους ενδεικτικούς συνδέσμους που σας παραθέτω για ενημέρωση.
      https://www.youtube.com/watch?v=fDdG502hVKE
      https://www.youtube.com/watch?v=e__HUHvXSv4
      https://www.youtube.com/watch?v=msNH9LRD6D0
      https://www.youtube.com/watch?v=ChCbYmORysM
      Όμως, σφάλλατε διότι, αντί να διορθώσετε τους ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ, τους επιτεθήκατε υποστηρίζοντας τις θέσεις των αντιπάλων που είναι και θέσεις της Ελληνικής «πέμπτης φάλαγγας». Σας ζητώ συγνώμη για την ατυχή επιλογή της λέξης που βιαστικά έγραψα, όμως δεν με πείσατε ότι είστε ενταγμένος στην σωστή πλευρά. Σας εκθέτει η οξεία αμφισβήτηση της ακυρότητας της προδοτικής συμφωνίας, που με απερίσκεπτη νεανική ορμή υποστηρίζετε. Εκλείπει περαιτέρω σχολιασμός. Όσο για τον Αντίποδα που με κρυφή χαρά υποστηρίζει αυτήν την περιβόητη συμφωνία, επειδή συνδέεται ιδεολογικά και πολιτικά με τους αντισυμβαλλόμενους που την υπέγραψαν και όσους την υποστηρίζουν, βρήκε ευκαιρία χρησιμοποιώντας σε να προσφέρει κάπου εκδούλευση επιτιθέμενος. Σε τελική ανάλυση, κατά την άποψή σας είναι η συμφωνία νόμιμη και σωστή και εάν όχι, γιατί δεν μπορεί να ακυρωθεί; Εάν είναι νόμιμη και σωστή, θα δυσκολευόμουν να ανταλλάξω χειραψία μαζί σας εάν τύχαινε να σας συναντήσω επισκεπτόμενος ομογενείς στην πόλη σας στην δυτική ακτή.

      Delete
    3. Δεν έγραψα πουθενά κ. ανώνυμε ότι η συμφωνία είναι σωστή και ούτε μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών το έλαβε από τις δύο πλευρές στα χέρια του, και όταν ο ίδιος Γενικός Γραμματέας βγάζει δελτίο τύπου τον Φεβρουάριο του 2019, αυτή η πράξη είναι που κυρώνει την συμφωνία στο διεθνής πλαίσιο. Διαβάστε το δελτίο τύπου του Γενικού Γραμματέα στο UN.org

      Άρα, πως μπορεί το ΛΟΜΠΙ να ζητάει να την καταγγέλλει ο πρωθυπουργός εφόσον είναι διεθνής αναγνωρισμένη; Έχει καταγγέλλει κανένας Έλληνας πολιτικός την Συμφωνία τής Λωζάνης όταν χάσαμε την Ανατολική Θράκη, μία περιοχή που δεν είχε τίποτα να κάνει με τα γεγονότα στην Ιωνία και ούτε στην εξέλιξη του Ελληνοτουρκικού πολέμου; Όμως χάθηκε ολόκληρη η Ανατολική Θράκη. Το έχει καταγγέλλει αυτό κανένας πολιτικός;

      Για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα χρειαστεί ή πόλεμος μεταξύ Ελλάδα και Σκόπια (πχ πόλεμος είχε γίνει τότε με την Συνθήκη των Σεβρών όταν ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν εναντίον στην κύρωση της προαναφερόμενης συμφωνίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία) ή αν γίνει εμφύλιος μέσα στα Σκόπια μεταξύ Αλβανούς και Σλάβους και ζητήσουν πάλι οι Σκοπιανοί όπως έκαναν το 2001 να γίνουν τα Σκόπια τμήμα της Ελλάδας. Αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να εγκρίνει καμία Ελληνική Κυβέρνηση την ένταξη των Σκοπίων σε Ελληνικό έδαφος μετά τα όσα που πέρασε ο Ελληνικός λαός με κάποιους Σλαβόφωνους κατά την περίοδο του εμφύλιου πολέμου του 1946-49. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται προβλήματα στα εδάφη της.

      Μπορεί να γίνουν και κάποιες διορθώσεις στην συμφωνία. ΠΧ με την γλώσσα για παράδειγμα με την Βουλγαρία.

      Αλλά από μόνη της δεν θα ακυρωθεί η συμφωνία όπως καμία συμφωνία δεν έχει ακυρωθεί από μόνη της πουθενά και σε καμία χώρα.

      Το χειρότερο με την συμφωνία (αν την έχετε διαβάσει...που αμφιβάλλω) είναι πως αυτή η συμφωνία ακύρωσε την προηγούμενη Ενδιάμεση Συμφωνία (Interim Accord). Τι σημαίνει αυτό κ. ανώνυμε; Σημαίνει ότι αν κάποιοι γελοίοι που το παίζουν υπερπατριώτες ήτε στην Ελλάδα ήρε στο εξωτερικό και κάποιοι ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ εδώ στον Καναδά προωθούν την ακύρωση, τα Σκόπια δεν θα πάνε πίσω στο ΠΓΔΜ (FYROM) εφόσον αυτό ακυρώθηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών ( αυτό είναι γραμμένο στην συμφωνία). Τα Σκόπια θα έχουν την δυνατότητα και το δικαίωμα εφόσον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ο γυρισμός στην προαναφερόμενη Ενδιάμεση Συμφωνία να πάνε στο πρώην συνταγματικό τους όνομα...δηλαδή "Δημοκρατία της Μακεδονίας." Και, μετά άντε να ξεμπλέξει η Ελλάδα αν γίνει αυτό.

      Αυτό θέλετε κ. ανώνυμε; Στα αγγλικά λέμε εμείς οι Καναδοί "Be very careful what you wish for. It might bite you in the ass in the end."

      Διαβάστε την Συμφωνία των Πρεσπών να δείτε τα χάλια της Ελληνικής διπλωματίας που έχει μέσα αυτή η συμφωνία και μετά τα λέμε.

      Delete
    4. Ακούστε με: Στην κινηματογραφική ταινία του 1989, Lethal Weapon 2, εάν την δείτε, υπάρχει μία σκηνή προς το τέλος όπου ο κακός και διεφθαρμένος ηθοποιός πυροβολεί και τραυματίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς με ένα πιστόλι, το αδειάζει και ξεμένει από σφαίρες και, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός τον αντιλαμβάνεται και τον σημαδεύει, αυτός βγάζει και δείχνει την διπλωματική του ταυτότητα και του φωνάζει με αυτοπεποίθηση και κοροϊδευτικά: “diplomatic immunity” (ἐχω - διπλωματική ασυλία). τότε ο αστυνομικός τον πυροβολεί στο κεφάλι και κατόπιν του απαντάει: “just been revoked” (αυτή - μόλις ανακλήθηκε). Με το αλληγορικό αυτό παράδειγμα σας δείχνω ότι στην ανθρώπινη ιστορία των λαών και κρατών υπήρξαν ανέκαθεν συμφωνίες που ανακλήθηκαν, καταργήθηκαν, καταπατήθηκαν ἠ ακυρώθηκαν πανηγυρικά, και όλες μα όλες, στο τέλος εξέπεσαν και έπαυσε κάποτε η ισχύς τους. Το εθνικό έδαφος της χώρας που, βάσιμα σας διαβεβαιώ, θα χαθεί μελλοντικά εξαιτίας της παράδοσης του ονόματος και με όχημα την επίκληση της διπλωματικής συμφωνίας της ντροπής, δύσκολα έως αδύνατον θα μπορεί να απελευθερωθεί και ανακτηθεί με πόλεμο από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Ίσως στην σχολική εκπαίδευση τον Καναδά να μην δίδεται έμφαση στην γνώση της Ιστορίας των κρατών, γι’ αυτό και βλέπω ότι από τις αξιολογήσεις σας απουσιάζει η ενόραση της προοπτικής των ιστορικών γεγονότων.
      Απαντώ και στην τελευταία σας παρατήρηση, για να μην σας κουράζω. Η Ελληνική διπλωματία δεν έχει χάλια όπως λανθασμένα πιστεύετε. Οι διπλωμάτες της δεν ενεργούν με ανικανότητα αλλά απλά ακολουθούν πιστά τις εντολές και τις εκτελούν με αποτελεσματικότητα όπως τις δέχονται από το διακομματικό πολιτικό προσωπικό της κυβερνώσας ελίτ, που αναδεικνύουν «δημοκρατικά» οι Έλληνες ψηφοφόροι. Έπειτα αναρωτηθείτε εάν οι ασκούντες την διακυβέρνηση, π.χ. τα τελευταία 80 χρόνια παίρνουν τις επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα αποφάσεις από ανικανότητα ἠ από συνειδητή επιλογή (και κατόπιν υποδείξεων, ἠ από ιδιοτέλεια); Και εάν συμβαίνει το δεύτερο, διαθέτουν άρα εθνική συνείδηση υπεράσπισης συμφερόντων ἠ πιστεύουν στον κοσμοπολιτισμό της κ. Άννας, της κ. Μαριέττας και της κυρίας Κατερίνας;

      Delete
    5. Αν χαθεί τα Σκόπια ως κράτος θα χαθεί από το δημογραφικό πρόβλημα που έχει με τον Αλβανικό πληθυσμό το οποίο αυξάνεται κάθε χρόνο. Δεν θα χαθεί από την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό στο διαβεβαιώνω. Όπως είδαμε στις τελευταίες εκλογές οι Αλβανοί ζήτησαν τις τρεις μεγαλύτερες κυβερνητικές θέσεις και πείραν τα δύο από τα τρία - Πρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Εξωτερικών. Από δω πρέπει να καταλάβουν κάποιοι Έλληνες κάποια πράγματα που οι Λυγερός και Σία δεν κατέχουν.

      Οι Αλβανοί ήθελαν και την τρίτη θέση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά όπως είπα πήραν τις δύο που ήθελαν. Αυτοί θα διαλύσουν τα Σκόπια...όχι οι φλυαρίες των Ελλήνων και ούτε καμία Συμφωνία των Πρεσπών.

      Για το έργο που ανέφερες, ούτε με νοιάζει ούτε απαντώ επειδή μου αρέσει να είμαι λίγο αντικειμενικός σε ότι γράφω χωρίς τα περιττά μπλα μπλα.

      Delete
  2. Οποιαδήποτε ομοιότης μεταξύ των δύο σχολίων (1 και 3) είναι εντελώς ...συμπτωματική. Και ας φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ότι είναι γραμμένη από τον ίδιο ΑΝ-εγκαίφαλο... Βλέπετε, πολλά ακατοίκητα του επάνω ορόφου, ...ταιριάζουν.!

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ αντίποδα είναι αλήθεια ότι δεν σου έμεινα ίχνος εθνικής συνείδησης; Και μας το έκρυβες τόσα χρόνια; Αλλά για να το λέει ο 8:42, πάει να πει ότι είχες κάποτε. Μήπως τότε σου την άρπαξαν όλη οι αρχηγεί του κογκρέσου και ξέμεινες χωρίς καθόλου και γιαυτό σου μιλάει έτσι ο ανώνυμος; Πας μας σε παρακαλάω να ξέρουμε για να φυλαγόμαστε από σένα και τα γραφτά σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μην κουράζεις τον Αντίποδα με ενοχλητικές για την συνείδησή του ερωτήσεις. Θα σε βοηθήσω εγώ για να αποφασίσεις τι θα πράξεις. Τα επιλεγμένα γραπτά τρίτων που αναρτά λειτουργούν όπως η υπνοπαιδεία. Τα διαβάζεις και ενσωματώνονται στο υποσυνείδητό σου, και το πρωί που σηκώνεσαι πιστεύεις ότι κατἐχεις την αλήθεια και την πραγματική γνώση. ‘Έτσι με την σοφία που απέκτησες, ξέρεις ποιο πολιτικό κόμμα να υποστηρίξεις.

      Delete
  4. Φίλε κ. Θωμόπουλε, αρκετά ασχολήθηκες με τις μαλακίες του κ. Πάπα, συγνώμη του ...ανώνυμου ήθελα να πω, ο οποίος, ούτως ή άλλως ΔΕΝ ντρέπεται για τίποτα. Γράφει ότι βλακεία του κατέβει, στο κενό περιεχομένου κεφάλι του, προσπαθώντας να εξιλεωθεί, μπουρδουκλώνοντας την φοβερή άγνοια και αγραμματοσύνη του. Φτάνει, λοιπόν, το κουβεντολόι σας μέχρι να αποκτήσει ...κάκαλα, να βάλει το όνομά του και να μας πει ό,τι και ό,σα θέλει να πει, μπας και καταλάβουν όλοι πόσο ΒΛΑΞ είναι. ΤΕΛΟΣ...

    ReplyDelete