Search This Blog

Thursday, July 23, 2020

Δεν μας έφτανε το χτύπημα του Κορωνοϊού, μας ήρθε και του εβδομαδουϊού.!!!


Άντε τώρα να τα βγάλει, κανείς, πέρα μαζί τους…

Μετά τον επί 5 δεκαετίες Σωτηροϊό και τον δεκαετή Μενεγακοϊό, μας παρουσιάστηκε και ένας έτερος αλητήριος, ο Κορωνοϊός, αγνώστου μέχρι τώρα προσδόκιμου ζωής του. Κι’ εκεί που είπαμε να το συνηθίσουμε κι΄αυτό, νάσου και παρουσιάζεται μπροστά μας ένα καινούριο πειραχτήρι με το όνομα Εβδομαδυϊός.! Άντε τώρα να τα παλέψεις όλα αυτά τα …ζουζούνια μαζί και να τα βγάλεις πέρα.!!

Σωστά καταλάβατε. Μιλάμε για την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο η οποία, στην προσπάθειά της να βρει κάποιους οικονομικούς πόρους για να επιβιώσει, ενόχλησε την εφημερίδα το γεγονός ότι προσπαθεί με κάποιες αιτήσεις να πετύχει κάποια βοήθεια από τις καναδκές κυβερνήσεις.!
Ενοχλήθηκε, προφανώς, ο εκδότης της, από την πιθανότητα να πάρει κάποια νόμιμη βοήθεια και η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, όπως τόσοι άλλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, ώστε να κρατηθεί στη ζωή και να συνεχίσει να προσφέρει τις ό, ποιες υπηρεσίες μπορεί και προσφέρει ήδη για πάνω από 100 χρόνια, τώρα.!
ΔΕΝ ανακοίνωσαν, λέει, την προσπάθεια αυτή με τις αιτήσεις της Κοινότητας, κατι που όμως είναι ψευδές. Αφού εμείς ακούγαμε  επί δέκα περίπου ημέρες τις καμπάνες των εκκλησιών της, χτυπούν κάθε πρωϊ ώστε να γίνει γνωστό σε όλους η υποβολή των αιτήσεων. Τώρα αν ο ίδιος ξυπνάει αργα ή ΔΕΝ μένει κοντά σε κοινοτική εκκλησία, ΔΕΝ του φταίει κάποιος; Ακόμα τους ενόχλησε και ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησαν τα παιδιά των σχολείων… για συγκέντρωση κάποιων χρημάτων για τους άπορους μαθητές. Και είναι τόσο ενοχλητικό για τον εκδότη, αυτό.!!!
Εκείνο που ΔΕΝ ενόχλησε τον εκδότη είναι το ότι ο συνάδελφός του ο Θωμάς, κυκλοφόρησε την «πατρίδα» του ύστερα από εννέα (9) ολόκληρους μήνες, μόνο και μόνο για να κάνει την αρπαχτή των ολοσέλιδων κυβερνητικών καταχωρήσεων για τον κορωνοϊό.!!! Αλλά τι λέω; Αυτά ΔΕΝ ενοχλούν, το κακό είναι που η Κοινότητα υπέβαλε αιτήσεις και μάλιστα πολλές, στις καναδικές υπηρεσίες…  
Κάτω, λοιπόν, τα χέρια απ’ την Κοινότητα η οποία πλήρωσε εκατοντάδες γαλόνια γάλα και χιλιάδες καρβέλια ψωμί… Φτάνει, έστω και λίγος σεβασμός…

2 comments:

  1. Ο Σαρρας έτσι κάνει πάντα. Μόλις δει κρατική διαφήμιση κυκλοφορεί και κάποια έκδοση για να εισπράξει το αντίτιμό της και να βολεύεται οικονομικά με κάποιο χαρτζιλίκι. Π'ερα από τις άλλες αρπαχτικές που κάνει μέσα από κάποιες εκδηλώσεις του συλλόγου των εκδοτών των οποίων είναι μόνιμος "πρόεδρος" αφού δεν υπάρχει άλλος χασομέρης συνδικαλιστής. Και μαζί βόλεψε και την κόρη σαν γραμματέα μη και πάνε κάποια χρήματα σε ξένες τσέπες. Αξιοκρατικά πράγματα για τα οποια καμαρώνουν κάποιοι που είναι μέλη!!!!!

    ReplyDelete
  2. Γιατί δε ρωτάει η εφημερίδα αν ζήτησαν και άλλες εκκλησίες - κοινότητες χρήματα από την κυβέρνηση; Η ακόμα αν ζήτησε και η αρχιεπισκοπή κάποια βοηθεια για τα χαμένα έσοδα λόγω κορονοϊού. Γιατί το δήθεν πρόβλημα το περιορίζει στην ελληνική κοινότητα;

    ReplyDelete