Search This Blog

Friday, April 24, 2020

Εθνικό Κογκρέσο: Χαλάτσης - Πάππας - Μάνιος: Έγιναν ρεζίλι των σκυλιών, με τη δικαστική απόφαση...


Και ενώ …έτρεξαν, οι του Εθνικού, να χαρούν, ή μάλλον να γιορτάσουν ως ένα κάποιο είδος Ανάστασης  για την, …υπέρ της εις βάρος τους, δικαστική απόφαση του δικαστηρίου του Οντάριο, με την οποία …κέρδισαν μια μεγάλη σφαλιάρα μαζί με το …κατέβασμα των πανταλονιών τους, έρχονται τώρα και οι λεπτομέριες της δικαστικής απόφασης ώστε να καταλάβουμε όλοι την μεγάλη τους ξεφτίλα…

Μετά, λοιπόν, την δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου, σας μεταφέρουμε σήμερα την ανάλυση του πρώην προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, Νικόλα Παγώνη για την απόφαση αυτή ενώ έρχονται άλλα σχόλια άλλων επιφανών ομογενών ώστε να βγάλετε τα δικά σας πεντακάθαρα συμπεράσματα και να δείτε ποιοι επιμένουν να λένε και να νομίζουν ότι είναι ηγέτες του ελληνισμού στον Καναδά.!!!
 Δικαστική απόφαση και ήθος
Γράφει ο Νίκος Τ. Παγώνης

Την περασμένη βδομάδα, μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση αναφορικά με την αγωγή του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ (ΕΚΚ) εναντίον του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (ΕΚ) δια της οποίας ζητούσε από το δικαστήριο να κηρύξει  ως  το μόνο νόμιμο καταστατικό του ΕΚ εκείνο  του 1999, να ακυρώσει τις εκλογές του 2016 και να δηλώσει άκυρη τη δημιουργία του  Περιφερειακού Συμβούλιο του Κεμπέκ (ΠΣΚ) -που οργανώθηκε προς αντικατάσταση του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ.
Το ΕΚ, παρουσιάζοντας την υπεράσπισή του ενάντια στην αγωγή, υποστήριξε ότι το ΕΚΚ με το να μη καταβάλει τη συνδρομή  του,  απώλεσε το δικαίωμα νομικής προσφυγής, πρώτο, και δεύτερον, ότι η προθεσμία  υποβολής αγωγής είχε παρέλθει, επιχειρήματα που και τα δύο τελικά απερρίφθησαν. 
Το δικαστήριο, εξετάζοντας την αγωγή ασχολήθηκε με τα εξής ερωτήματα: 1ον, κατά πόσον το καταστατικό του 2016 υιοθετήθηκε κανονικά (νόμιμα), 2ον, εάν η δημιουργία του  ΠΣΚ ήταν κανονική, 3ον, εάν οι εκλογές του 2016 διεξήχθησαν  νόμιμα  και 4ον, τι μέτρα θα ήταν απαραίτητα να ληφθούν υπό τις παρούσες συνθήκες. 
Συνοπτικά η απόφαση του δικαστηρίου έχει ως εξής:

1.    Το ΕΚΚ δεν είναι απλά μέλος του ΕΚ, είναι επαρχιακή οργάνωση προβλεπόμενη από το καταστατικό του 1999 με συγκεκριμένη θέση στο οργανόγραμμα του ΕΚ. Επιπλέον, το καταστατικό δεν προβλέπει την υποχρέωση των επαρχιακών οργανώσεων να καταβάλουν συνδρομή. 
2.    Το καταστατικό του 2016 δεν υιοθετήθηκε κανονικά. 
3.    Η διοίκηση του ΕΚ δεν είχε το δικαίωμα τροποποίησης του καταστατικού. 
4.    Οι αλλαγές στο καταστατικό άλλαξαν ριζικά το οργανόγραμμα του ΕΚ
5.    Οι αλλαγές αυτές είχαν ουσιαστικές και ακραίες επιπτώσεις στη συμμετοχική λειτουργία του ΕΚ.
6.    Η διοίκηση του ΕΚ δεν είχε το δικαίωμα ίδρυσης του ΠΣΚ, συνεπώς ιδρύθηκε παράτυπα και στερείται νομιμότητας και ισχύος.
7.    Οι εκλογές του 2016 τυπικά είναι νόμιμες, αν και η απουσία σημαντικού αριθμού επαρχιακών κογκρέσων και κοινοτήτων θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων. 
8.    Το καταστατικό του 2016 είναι πρακτικά ασύμφορο να κηρυχθεί άκυρο, τα οκτώ  άρθρα,  όμως, που αφαιρούν εκπροσώπηση των επαρχιακών κογκρέσων και των τριών μεγάλων κοινοτήτων, την αποπομπή επαρχιακών κογρέσων για μη πληρωμή συνδρομής, καθώς και όλα εκείνα που τροποποιούν τη σύνθεση του συμβουλίου, τροποποίησης του καταστατικού και λοιπά διαδικαστικά είναι αντικανονικά και καταργούνται. 
9.    Το ΕΚ επί σειρά ετών λειτούργησε εκτός καταστατικής νομιμότητας. 
10. Οι εκλογές του 2016 ήταν αντικανονικές και χωρίς τη συμμετοχή σημαντικών μελών του ΕΚ.
11. Προτείνει να καταβληθεί το ποσόν των 7,000 δολαρίων από το ΕΚΚ  στο ΕΚ εντός εξήντα ημερών, όπως, εξάλλου, είχε  συμφωνηθεί  κατά το παρελθόν μεταξύ των δυο οργανισμών. 

Με λίγα λόγια, όλα εκείνα που το ΕΚΚ ζήτησε από το δικαστήριο εγκρίθηκαν εκτός από την κατάργηση των εκλογών και τούτο γιατί το δικαστήριο θεώρησε ότι λόγω της λήξης της θητείας του συμβουλίου και αδυναμίας αντικατάστασής του από μέλη  πριν των εκλογών του 2016, είναι πρακτικά αδύνατο. 
Προφανώς, η δικαστική απόφαση θέτει τέρμα στη διαμάχη που είχε εγκύψει μεταξύ της διοίκησης του ΕΚ και σχεδόν όλων των επαρχιακών κογκρέσων και των μεγάλων κοινοτήτων  και προσφέρει την ευκαιρία επανόδου του εθνικού οργανισμού στην κανονικότητα και νομιμότητα. Με μια διαφορά. Την ανακοίνωση του ΕΚ αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης. 
Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία απαραίτητη προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας είναι η ύπαρξη ήθους και δεοντολογίας. Εκείνων των κανόνων που καθορίζουν την υποχρέωση, ιδιαίτερα των ταγών, να ενεργούν με ευθύτητα, τιμιότητα, ειλικρίνεια και εφαρμογή κανόνων ηθικής συμπεριφοράς. Πράγματα που στη συγκεκριμένη περίπτωση απεδείχθησαν παντελών απόντα. 
Δυο από του αξιωματούχους του ΕΚ επέλεξαν αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης- και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα- να προβούν σε δηλώσεις με τις οποίες έκαναν το μαύρο άσπρο, υποστηρίζοντας νίκη, δικαίωσή τους και απόλυτης νομιμότητας των πεπραγμένων τους.  Προβαίνοντας ταυτόχρονα σε λεκτικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς  εναντίον των ατόμων που τόλμησαν να διεκδικήσουν τη νόμιμη λειτουργία του εθνικού οργανισμού. 
Μια πρακτική και συμπεριφορά που όχι μόνο αντιτείνεται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα, εγείρει και θέματα ήθους και αξιοπρέπειας ανθρώπων που πέρα  του ότι υποστηρίζουν ότι έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του ελληνισμού, έχουν και μια επιστημονική και κοινωνική οντότητα. 
Που μάλλον, σε αυτή την περίπτωση, υποβιβάζεται από την έλλειψη  αρμόζουσας συμπεριφοράς.    


2 comments:

  1. - THE PIRATES THAT HIJACKED THE GREEK CANADIAN COMMUNITY TOOK A KICK IN THE FACE BY THE COURTS AND CANNOT ACCEPT IT!
    THE GODFATHER AND HIS NERDS ARE DESPERATELY TRYING TO TURN A HUMILIATING COURT DECISION AGAINST THEM INTO A PUBLIC VICTORY.
    BY them truing to insult everyones intelligence they managed to have everyone realise how dangerous are representing us to the Canadian authorities when it comes to Greek national matters.
    The statement that pirates generally took up their line of employment in the hopes of becoming rich and famous is an accurate portrait of the 4 idiots that proclaim themselves as congressman operating on the rule , we are the majority of 4 in any election.
    It probably seems like an obvious of a way they interpret the democratic process when it comes to the 4 stooges that cannot see the communities perception that considers them as paranoid idiots and a bunch of KARAGIOZHDES who are desperate for titles and their mastermind is only interested in the loot.
    This is what is happening to the Greek Canadian society . A ruthless group modern terorists are looting everything this Greek Canadian community history and what has built over hundred years.
    The court made clear that they operated with total disregard for the democratic process !
    These idiots INTERPRET IT AS VICTORY INSTEAD OF HUMILIATION.
    They operate as a group of sociopaths with everyone from the small group having his own agenda without any concern for the damage and humiliation they have caused to the history of the Greek Canadian history.
    These idiots are puppets in the hands of a well known mastermind who's only objective, acting like a snake is speeding is poison for years to this community attracting COMMUNITY NERDS for his personal financial gain
    Wake up nerds before its to late. You will pay for the damage you have done to this community.
    MANOLIS MOTRE-ALITHS

    ReplyDelete
  2. Στην όλη υπόθεση έχει πάρει μέρος και ο ελληνικής καταγωγής Senator Λεωνίδας Χουσάκος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστεύω ο κ. Χουσάκος με τον τρόπο και τα γραφόμενά του στις συγχαρητήριες επιστολές του προς το ΕλληνοΚαναδικό Κογκρέσο (ΕΚΚ), φαίνεται προκατειλημμένος απέναντι στο επαρχιακό Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μοντρεάλ(ΕΚΜΜ) ,όπως ο ίδιος τα ονομάζει. Συγχαίρει τον Πρόεδρο του ΕΚΚ για τη νίκη στο δικαστήριο, Νομίζω πως αυτή η νίκη αν εκφραζόταν ως δικαίωση θα ήταν ένας αργυρός κρίκος για την ενότητα του ελληνισμού. Ενοχλήθηκε βαθιά, ο κ Χουσάκος, γιατί λέει πως το ΕΚΚ ¨σύρθηκε¨ στο δικαστήριο από το ΕλληνοΚαναδικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, ενώ αυτό το σούρσιμο υποστηριζόταν και από άλλα 'ένα ή δύο κογκρέσα. Επίσης ο κ. Χουσάκος αποκαλεί αυτό το σούρσιμο στο δικαστήριο "παράνομη νομική πρόκληση". Από πότε θεωρείται παράνομη η προσφυγή κάποιου στο δικαστήριο για ζήτηση προστασίας. Άλλος ένας αργυρός κρίκος για διχόνοια και διαίρεση του ελληνισμού. Ο κ. Χουσάκος ανυπομονούσε να υποστηρίξει το ΕλληνοΚαναδικό Κογκρέσο, αφήνοντας τους "νικημένους¨ στην άθλια μιζέρια τους. Από τη θέση του θα μπορούσε να συγκαλέσει "νικητές και νικημένους" για μία πραγματική συμφιλίωση και επίλυση των όλων των προβλημάτων.







    ReplyDelete