Search This Blog

Sunday, July 21, 2019

Δηλώσεις Βαρθολομαίου..



Σε πρόσφατες δηλώσεις για την Εκκλησια της Ουκρανίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: "Η πρώτη Εκκλησία που θα αναγνωρίσει την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι η αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος".
Πώς ρε κύριε Βαρθολομαίε, είσαι τόσο σίγουρος γιαυτό; Γιατί βάζεις και κει το χεράκι σου; Σου το …εμπιστεύτηκε ο Ιερώνυμος, ή απλά προσπαθείς να …απαιτήσεις μια τέτοια απόφαση; Άντε μαζέψου λιγάκι, διότι η Εκκλησία της Ελλάδας ΔΕΝ έχει ούτε Ελπιδοφόρο ούτε Σωτήριο, μπορεί κι’ από μόνη της να αποφασίσει… Κόψε επιτέλους τις προσπάθειες επέμβασης σου σε ξένα χωράφια μωρέ… Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι τουρκοκρατούμενο τσιφλίκι σου, εντάξει; Αρκετά ξεφτιλίστηκε η Ορθοδοξία επί των ημερών σου… Εσύ όπως το πας θα απαιτήσεις σε λίγο να έχει την τούρκικη υπηκοότητα και ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος.!!!

2 comments:

  1. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Ορθοδοξία είναι πέρα από σύνορα εθνικά, γλωσσικά και φυλλετικά. Η κοινή εθνοφυλετική καταγωγή ή η κρατική υπηκοότητα δεν συνιστά «Εκκλησία».

    Η Εκκλησία δεν ανήκει σε κανένα. Οϋτε εξαρτάται από κανένα. Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι Ο Βαρθολομαίος, ο Ιερώνυμος, ο Ελπιδοφόρος ή ο Κύριλλος της Μόσχας. Αυτοί μάλλον αγαπούν τον θώκο εξουσίας και τα παιχνίδια πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων. Κοιτάξτε το οικονομικό πλούτο της Ρωσικής Εκκλησίας που με σκοπιμότητα ενισχύει τα Πατριαρχεία Ιεροσωλύμων, Σερβίας και άλλων Εκκλησιών. ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Η Εκκλησίσ δεν μπορεί να αδιαφορεί για τον κόσμο, να α­γνοεί τις απαιτήσεις των καιρών, τις επιρροές των πολιτισμών, τα προβλήματα, κ τις αντιφάσεις. Δεν επιτρέπεται επίσης η Εκκλησία να κλείνεται στον εαυτό της, δαιμονοποιώντας τον κόσμο, και να μετατρέπεται σε λατρευτι­κό γκέτο.

    Προσωπική μου γνώμη είναι, οτι οι «Συνοδικοί Τόμοι» των όρων της αυτοκεφαλίας διαμέλισαν το ενιαίο σώμα της Εκκλησίας σε κρατικούς οργανισμούς θρησκευτικής ιδεολογίας και εξουσίας.

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από την αυτοκριτική της, πρέπει να βρεί τρόπους καλλιτέρας οργάνωσης που να μπορεί να εκφράζεται συνοδικά με τις απαιτήσεις των καιρών και όχι να φυτοζωεί με ένα απαρχαιωμένο σύστημα που ικανοποιεί σκοπιμότητες








    ReplyDelete
  2. Γνωρίζω από σοβαρές πηγές ότι το >Πατριαρχείο Μόσχας βοηθά οικονομικά την Εκλησία της Σερβίας να κτήσει τον καθεδρικός Ναό στο Βελιγραδι.
    Ως γνωστόν, η Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας έχει πάρει αρνητική θέση στο ζήτημα της χορηγήσεως αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με μια απόφαση η οποία είναι γεμάτη από ανιστόρητες αναφορές, αβάσιμα επιχειρήματα και προκλητική λήθη της δικής της Ιστορίας, η οποία, ως προς την απόκτηση της Αυτοκεφαλίας, είναι σχεδόν η ίδια με αυτήν της Ουκρανίας.
    Κατηγορούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι δήθεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις μιας άλλης Τοπικής Εκκλησίας δίνοντας αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Αλλά φέτος γιορτάζουν επίσημα τη 800ή επέτειο της δικής τους Σερβικής Αυτοκεφαλίας, που δόθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παρά το γεγονός ότι τα Σερβικά εδάφη βρίσκονταν στην κανονική δικαιοδοσία του Αρχιεπισκόπου Οχρίδος Δημητρίου (Χωματηνού ή Χωματιανού), ο οποίος διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του γεγονότος ,'εντονα.

    Δεν γνωρίζω περισσότερα αλλά συμπεριλαμβανομένου και του Πατριαρχείου Κων/λεως , όλοι τους ,βρίσκονται μπλεγμένοι με οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Η εξουσία χαλάει ακόμα και τους πιό προσεκτικούς.
    Ολοι τους, παπάδες και Επίσκοποι μιλάνε για ταπείνωση. Νομίζω ότι η ταπείνωση υπάρχει μόνο στα βιβλία .

    ReplyDelete