Search This Blog

Monday, January 28, 2019

Γιάννης και «εθνικό» ανταλλάσσουν ευχαριστίες…

Πάσης φύσεως ευχές, και πάνω απ’ όλα ευχαριστίες  αντάλλαξαν ο Γιάννης Φλωρινιώτης και η …ηΓΕΣΙΑ του «εθνικού» - τρόπος του λέγειν – κογκρέσου για την προσφορά τους στη ΜΗ αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Γερουσία του Καναδά…

Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, γιατί ένας άλλος πρωταγωνιστής της προσπάθειας – πρώην …δήμαρχος και νυν "κλητήρας" - έμεινε εκτός των ευχαριστιών αυτών, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμμετείχε νοερά
αφού είναι επίτιμος πρόεδρος του μΕΓΑΛΟΥ αυτού οργανισμού… Και βέβαια για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, υπήρξαν 5-6-8 αναγνωρίσεις από διάφορα Δημοτικά Συμβούλια στον Καναδά και οι οποίες μετράνε στα υπέρ τους, κατά πως οι ίδιοι νομίζουν… Κρίμα που η ηγεσία των Ποντίων ανέθεσε (;) στους εν λόγω ανύπαρκτους να φροντίσουν γι την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους από το καναδικό κράτος.!!! Ελπίζουμε πως δεν είναι οι ίδιοι συμβουλάτορες που παρακινούν την Αδελφότητα να μετονομαστεί σε Κοινότητα, όπως έκαναν με την Ομοσπονδία την οποία …αναβάθμισαν σε κογκρέσο και να γίνουν όλοι …κογκρεσ-όρχεις.! Αυτά για τώρα… και διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του εκτελεστικού γραμματέα του «εθνικού»…  

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ - ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης Ποντιακής καταγωγής, ο υπέροχος Γιάννης Φλωρινιώτης, κατά κόσμο Γιάννης Σάββας Αποστολίδης, που άφησε το στίγμα του στα Greek Show Business στα τέλη της δεκαετίας του 1970  και 1980, διέκοψε το ταξίδι του στην Αμερική, για να έλθει στον Καναδά να ευχαριστήσει το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο για τον ανιδιοτελή αγώνα που δίνει, με αντίξοες συνθήκες, μέσα σε μια εχθρική ατμόσφαιρα από "φίλους" και εχθρούς.
Μια Συναιασθηματική Συνέντευξη του Φλωρινιώτη στο CFMB μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Κώστα Πάππα, στο Μιχάλη Τελλίδη και φωτογραφίες από τον χορό των Ποντίων στο Τορόντο, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
Ο Γιάννης Φλωρινιώτης τραγούδησε στο Μόντρεαλ στην Εστία Τρίτης Ηλικίας «Η ΦΙΛΙΑ» και στον χορό των Ποντίων στο Τορόντο ΔΩΡΕΑΝ.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ.

3 comments:

  1. Δεν υπήρχε μία ενιαία "Ποντιακή Γενοκτονία." Υπήρχε μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (Ανατολική Θράκη, Μικρά Ασία και Πόντο από το 1914-1923).

    Καλό θα είναι να μην μιλάμε για διαιρεμένη Γενοκτονία και τα ψευτοιστορικά των τοπικιστών.

    ReplyDelete
  2. Σωστότατος ή όχι το παιχνίδι το έχουμε χάσει με τις φωνές των τοπικιστών εντός και εκτός Ελλάδος. Όσο αφορά το Κογκρέσο, καλό θα είναι να κάνουν πέρα στο θέμα της Ελληνικής Γενοκτονίας. Μόνο καλό δεν μας κάνουν όταν προωθούν την Γενοκτονία σε διαιρεμένη μορφή.

    Είχα γράψει μία επιστολή για αυτό το θέμα και με την εξαίρεση δύο τρία Ελληνοκαναδικά ΜΜΕ, όλοι η άλλοι ούτε καν το μελέτησαν και δεν δημοσιεύθηκε όπως θα έπρεπε.

    Συγκεκριμένα ένας μεγάλος και τρανός εκδότης με πείρε να μου πει ναι μεν έχω δίκιο αλλά δεν τολμάει γιατί θα χάσει διαφημίσεις.

    ReplyDelete