Search This Blog

Wednesday, September 5, 2018

«Σπάρτη - Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»


Διεθνές διήμερο Συνέδριο στη Σπάρτη
  Tο διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη το διεθνές συνέδριο «Σπάρτη – Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας».
Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση Μπενέ Μπερίτ και το Ελληνικό Μπενέ Μπερίτ, καθώς και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας.
Μεταξύ των συμμετεχόντων εισηγητών ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής
και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης, ο οποίος μίλησε με θέμα Quid ergo Spartae et Hierosolymis? Τα «αδελφά έθνη» και ο Ιουδαϊκός Ελληνισμός.
Το παρών έδωσε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η βαθύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, ως συνέχεια της ιστορικά καταγεγραμμένης φιλίας μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και του Ισραήλ.

5 comments:

  1. Για ποια αρχαία φιλία μιλάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Από την αρχαιότητα η παλαιά διαθήκη είναι γεμάτη με πολέμους και κυνηγητό εναντίων των Ελλήνων. Φαίνεται δεν διάβασε κανένας τους την ιστορία της παλαιάς διαθήκης. Αν θέλετε, μπορώ να σας στείλω αμέτρητα χωρία από αυτό το βιβλίο.

    ReplyDelete
  2. Κι εγω ρωτησα ένα αρχαιο λακωνα (όχι το γαλιατσο,αυτος είναι από χωριο ειλωτας όχι Σπαρτιάτης)

    από που προκυπτει η αρχαια φιλια,,,και μουπε "μας βοηθησαν στις Θερμοπύλες,,,το λενε
    και στο εργο (300 Spartans)

    ReplyDelete
  3. Φιλε από το 9:52, πιπέρι στο στόμα θα σου βάλει ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ. δεν φοβάσαι μήπως εμφανιστεί εκείνος ο σχολιαστής, και φίλος του, που κάποτε κατηγόρησε τους 'Ελληνες του Τορόντο για αντισημιτικά αισθήματα, ο αθεόφοβος; και έκανε και μαθήματα ταπεινοφροσύνης σε κάποιον άλλον σχολιαστή; Αλλά εσύ πέστου την επόμενη φορά που κάποιος θα σου την βγεί, ότι όταν πριν καμια δεκαριά χρόνια περίπου είχε γίνει εμπρησμός σε κτίριο της Ιουδαικής συναγωγής στην Κρήτη, οι τοπικές Ελληνικές αρχές βρήκαν την ταυτότητα των προβοκατόρων και δραστών που ήταν ένας Βρεττανός και ένας Γάλλος. Αλλά όταν προσπάθησαν να τους συλλάβουν, αυτοί κατέφυγαν στην Αμερικανική βάση της Σούδας και από εκεί οι σύμμαχοί μας τους φυγάδεψαν στο εξωτερικό με κάθε επισημότητα. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας αλωνίζουν φανερά στην Κρήτη και αφανώς στην υπόλοιπη Ελλάδα. είναι η δεύτερη μοναδική χώρα όπου στην Ελλάδα οι Ισραηλινοί στρατιωτικοίέχουν ασυλία από οποιαδήποτε δίωξη με διακρατική συμφωνία. Και βέβαια επενδύουν μανιωδώς σε αγορές ακινήτων σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως και εποφθαλμιούν την αγορά των εταιριών ύδρευσης και την αγορά των φαρμάκων χάρις και στην νομοθεσία που ψήφισαν όλοι οι πολιτικοί τα τελευταία 8 χρόνια, από την εποχή του Γιωργάκη ήδη (πιπέρι στο στόμα μου). Ελα εδώ να τα δείς από κοντά.

    ReplyDelete
  4. Φοβάμαι και δεν θέλω να αγωνίζομαι μόνος μου. Χάρηκα αγαπητέ Φίλε του 11.39 PM βλέποντας που υπάρχουν και άλλοι δίπλα μου με τις ίδιες ιδέες. Ξέρω ότι και ο Αντίποδας τα γνωρίζει αυτά και ίσως αντί για πιπέρι μου βάλει λουκούμι στο στόμα μου και μάλιστα συριανό από τα καλά. Το άσχημο είναι ότι έχουν κάνει τέτοιους προστατευτικούς νόμους για τους εαυτούς τους σε όλες τις χώρες και δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα. Δεν ξέρω που είναι το " έλα εδώ να τα δεις από κοντά", αν είναι κοντά γιατί όχι.

    ReplyDelete
  5. έγραψα το σχόλιο από την πατρίδα, την χιλιοπροδομένη, την μόνη χώρα που γεννά Εφιάλτες από την εποχή του Λεωνίδα και εντεύθεν.

    ReplyDelete