Search This Blog

Sunday, September 9, 2018

Επιτρέπεται δεύτερος γάμος στους ιερείς…


Με εισήγηση του …αγίου Τορόντο;



Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε μια ιστορική απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εγκατάλειψής από την πρεσβυτέρα τους ενώ διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.
Υπογραμμίζεται ότι η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου...
Το μυστήριο του δεύτερου γάμου των ιερέων θα τελείται με μία
απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
Λέγεται ότι την εισήγηση έκανε ο Τορόντο Σωτήριος ο οποίος δεχόταν τα τελευταία χρόνια κάποιες πιέσεις από πολύ κοντινούς του ιερείς, μπας και σταματήσουν κάποιες, όχι και τόσο κολακευτικές για την Εκκλησία, …μουρμούρες.!

2 comments:

  1. Εμένα δεν με πέφτει λόγος και ούτε με νοιάζει αν ξαναπαντρεύονται οι ιερείς, αλλά νομίζω πως καλό θα ήταν να παντρεύονται όλοι οι πατέρες, για να αποφευχθούν, ίσως και σταματήσουν ΟΛΕΣ ..οι μουρμούρες

    ReplyDelete
  2. Ο Σωτήριος μπορεί να βγάζει αυτές τις ανοησίες για να "δειξει πόσο μεγάλος παράγοντας " ειναι στην Πατριαρχική αυλή.Τωρα σωθήκαμε. Αλλά αυτή απόφαση είναι μόνο απόφαση του Πατριαρχείου.

    Οι άλλες Ορθ Εκκλησίες είναι μάλλον σκεπτικές και ίσως να υπάρξουν προβλήματα.

    Τώρα τελευταία η Ορθόδοξη Εκκλησία φαίνεται να έχει πολλά προβλήματα και με το θέμα της Ουκρανίας Θα γίνουν χειρότερα.
    Ολοι θέλουν να είναι πρώτοι και να έχουν εξουσίες. Τι ειρωνία? "Αλλα διδάσκουν και άλλα κάμνουν.
    Παπάδες κ Επισκοποι χωρίς ταπείνωση!!

    ReplyDelete