Search This Blog

Thursday, August 30, 2018

Απάντηση στο γράμμα του προεδρά...

 Με αφορμή το δημοσίευμα, υποθέτουμε,   φίλου αναγνώστη για το γράμμα του προέδρου της Παμμακεδονικής, ο πρ γενικός γραμματέας της οργάνωσης κ. Γιννης Πύργος, θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει για την απάντηση που έστειλε στην «εφημερίδα» για το ίδιο θέμα. Τη δημοσιεύουμε αυτούσια, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε…

Αγαπητοί φίλοι,
σε τοπική εφημερίδα, δημοσιεύθηκε ένα "ανοιχτό γράμμα του προέδρου της Παμμακεδονικής κ. Γιώργου Παπαδάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών". Η απάντησή μου στην ίδια εφημερίδα που δημοσιεύθηκε η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Εκδότη,     
       Αρχικά θα κατηγορήσω την επιστολή του κ. Παπαδάκη γιατί είναι υβριστική απέναντι στον Ελληνικό Λαό, στην Ελληνική Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό . Ως
πρόεδρος μίας Αξιότιμης Οργάνωσης όπως αυτή της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκφράζεται χυδαία δημοσίως και μάλιστα χωρίς να ενημερώνεται η κυρίαρχος Ολομέλεια της Οργάνωσης. Αν θέλει, ας παραιτηθεί από αυτή τη θέση και εγώ είμαι μαζί του.
     Ο κ. Παπαδάκης επικρίνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, αλλά ο ίδιος κάνει ακριβώς την ίδια παράλειψη. Για μία τέτοια επιστολή, θα έπρεπε να έχει την έγκριση της ολομέλειας της Οργάνωσης, γιατί έστω και αν θεωρεί τον εαυτό του αντιπρόσωπο της οργάνωσης, (όχι της οργάνωσης που υπογράφει) ένα ΟΝΟ 55% των ψηφοφόρων έκαναν το καθήκον τους στις εκλογές, λόγω της ανήκουστης κακοκαιρία εκείνης της ημέρας. Το υπόλοιπο ποσοστό των Μελών, αλλά όλα τα Μέλη ανεξαρτήτως, όπως ορίζει το καταστατικό,( που δεν σεβάστηκε κάποτε), έπρεπε να ενημερωθούν. Όχι, και αυτός δεν έχει τη δική μας ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ για να εκφράζεται τοιουτοτρόπως, αφού δεν έχει τη συγκατάθεση ακόμη του διοικητικού του συμβουλίου.
         Γράφει ο κ. Παπαδάκης στην έκδοση της 24ης Αυγούστου 2018, σελίδα 41 της έγκριτης εφημερίδας σας, στο « ανοιχτό γράμμα του προέδρου της Παμμακεδονικής κ. Γιώργου Παπαδάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών» και υπογράφει ως πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά. Φαίνεται δεν έχει συνειδητοποιήσει(δεν το πίστευε) ακόμη, που έχει εκλεχθεί πρόεδρος ο κ. Παπαδάκης. Επίσης αναφέρεται και στο διοικητικό συμβούλιο ως τέτοιο της ίδιας οργάνωσης, της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά. Δεν είναι πρόεδρος, ούτε το διοικητικό συμβούλιο είναι εκλεγμένοι σε αυτήν την Οργάνωση. Ας κοιτάξει το επιστολόχαρτο που χρησιμοποιεί και αν ακόμη δεν είναι σίγουρος, ας πάει στην φιλική εφορευτική επιτροπή, να ρωτήσει για να μάθει σε ποια οργάνωση εκλέχθηκε πρόεδρος.
       Επίσης γράφει ο κ. Παπαδάκης εκείνο το λαϊκίστικο, πως σκοπός τους είναι η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ της λαϊκής βούλησης των ομογενών. Σ’ αυτό, έχει απόλυτο δίκαιο. Και μία απορία κύριε Εκδότη, τι θα κάνει ο πρόεδρος στην άφιξη του δημάρχου στο Τορόντο, ο δήμαρχος της πόλης του εννοώ, μήπως τον ξαποστείλει πίσω με έξοδα της Οργάνωσης ως ανεπιθύμητο; (Αφού οι πλειότεροι των Ελλήνων πολιτικών θα είναι ανεπιθύμητοι).
Να είσθε όλοι σας καλά και να περνάτε καλά.
Ευχαριστώ για τη δημοσίευση.
Με εκτίμηση       
Γιάνης Πύργος
Whitby, Ontario

2 comments:

  1. Από ότι φαίνεται, ο κ. Παπαδάκης θέλει σώνει και καλά να κυβερνήσει την παροικία. Πρόεδρος σε ολίγους συλλόγους, πρόεδρος της Κραταιάς, άγρια μπερδεμένος με τα ανύπαρκτα κογκρέσα, ακόμη και να μας κυβερνήσει και πολιτικά, ως υποψήφιος του δημαρχείου Τορόντο. Παρέλειψε να μας πει με τι προσόντα θα το κάνει αυτό, με τις πανεπιστημιακές σπουδές του ή τις τεχνικές γνώσεις του; δεν ξέρω πως τα πάει και με το δέσποτα; δεν αναλογίζεται ότι πάει ξυπόλυτος στα αγκάθια; Λίγη σύνεση δεν πειράζει καθόλου.

    ReplyDelete
  2. Και λίγη και πολύ σύνεση είναι καλή και λογική. Εγώ νομίζω πως ο πρόεδρος πάει ξυπόλητος στα αγγούρια.

    ReplyDelete