Search This Blog

Tuesday, July 24, 2018

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, με θέμα την φονική επίθεση στην καρδιά του Ελληνισμού της πόλης μας, στην Ντάνφορθ...
 
Η αιματηρή και αδικαιολόγητη επίθεση που έπληξε την καρδιά της φιλειρηνικής Ελληνικoκαναδικής συνοικίας επί της οδού Ντάνφορθ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 22 Ιουλίου 2018, μας άγγιξε όλους βαθύτατα και μας γέμισε με πικρία, θλίψη και θυμό.
Είναι σκληρό και πολύ δύσκολο να εκφράσουμε λόγια παρηγοριάς για τον άδικο χαμό
συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε την οδύνη μας για την αποτρόπαιη αυτή επίθεση και τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες των θυμάτων που επλήγησαν από αυτή δειλή και απάνθρωπη ενέργεια.
Στην Ελληνική συνοικία συνυπάρχουν οικογένειες, επιχειρηματίες και οργανισμοί που προωθούν το Ελληνικό στοιχείο στους επισκέπτες της και εμπλουτίζουν την πολυπολιτισμικότητα στο πανέμορφο κοινωνικό μωσαϊκό της πόλης μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας για όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ηρωισμό έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους τις μοιραίες αυτές στιγμές, ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα.
Ενωμένα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, καταδικάζουμε απερίφραστα τη θρασύδειλη ενέργεια επί της οδού Ντάνφορθ. Το φρόνημα των Ελληνοκαναδών παραμένει ακλόνητο αυτές τις δύσκολες ώρες. Με περισυλλογή, ενότητα και αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε ακόμα μια ανείπωτη τραγωδία. Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε με πνεύμα κοινωνικής συλλογικότητας να υπηρετούμε και να προωθούμε το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας στην πόλη μας. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια!
Αντώνης Αρτεμάκης , πρόεδρος

No comments:

Post a Comment