Search This Blog

Thursday, July 26, 2018

Το Τορόντο απότισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στη Ντάνφορθ…


Την παράσταση …έκλεψε, -δια της απουσίας του- ο Σωτήριος παρά την υπόσχεσή του ότι θα τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση.!!! 
 
Χιλιάδες Τοροντιανοί συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην καρδιά της Ντάνφορθ, στην πλατεία «Μέγας Αλέξανδρος», για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της άγριας και άδικης επίθεσης της Κυριακής κατά ανυποψίαστων συμπολιτών μας. 
Η διοργάνωση  της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης ανήκει στο σύλλογο επιχειρηματιών -ΒΙΑ- και τον πρόεδρο κ. Ντίνο Βοϊδονικόλα. Δεκάδες αστυνομικοί από ξηράς και αέρος, είχαν …επιστρατευτεί
για την ασφάλεια των συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός ασφάλειας, οι δήμαρχοι Τορόντο και Μάρχαμ, ο γενικός πρόξενος  της Ελλάδας και φυσικά ο οικοδεσπότης κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας.
Και ενώ ήταν όλα έτοιμα από πλευράς των διοργανωτών και επίσημοι και λαός περίμεναν την έλευση του μητροπολίτη Σωτήριου για την επιμνημόσυνη δέηση, ο οποίος παρά την αποδοχή της πρόσκλησης, ΔΕΝ φαινόταν πουθενά.!!! Φυσικά και η απουσία του καλύφθηκε από τον «από μηχανής Θεό», τον ιερατικώς προϊστάμενο του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης ιερέα Σπυρίδωνα Βητουλαδίτη ο οποίος έτυχε να βρίσκεται εκεί… Τι όμως έκανε τον κουραφέξαλα να απουσιάζει από ένα τέτοιο γεγονός για το οποίο λίγες ημέρες πριν έγραφε:
... «Καθήκον μας είναι να προσευχόμεθα για αυτούς που δεν είναι πλέον μαζί μας και να παρηγορούμε όλους αυτούς οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την τραγωδία.»
Γιατί ΔΕΝ παρουσιάστηκε να κάνει το καθήκον του και να προσευχηθεί μαζί μας για αυτούς; Μήπως τα έγραψε για τους άλλους κι’ όχι για τον ίδιο, ή κάποια ανώτερη «διπλωματική» ή έστω μονόφθαλμη -όπως λένε- δύναμη τον κράτησε μακριά; Τέτοιος ξεπεσμός, πλέον;
Πάλι σκ@τ@ τάκανες κ. …κουραφέξαλε…

4 comments:

  1. Ας πρόσεχαν ή έστω ας προσέχουν από δω και πέρα όσοι λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν τα λεγόμενα και τις υποσχέσεις του αρχιεπισκόπου Σωτηρίου. Ο άνθρωπος δε θ' αφήσει τιποτε όρθιο στην εκκλησία έως ότου αποχωρήσει από τη θέση του..

    ReplyDelete
  2. Ολοι εμείς που γράφουμε για το Σωτήριο, εάν γράφαμε στο Πατριαρχείο ίσως να ξυπνούσαν αυτοί που έχουν την ευθύνη.
    Ο Σωτήριος έχει κακολογήσει , παπάδες , δεσποτάδες, προξένους, ακόμη και φίλους του. Οσο πιο μακρυά, τόσο καλλίτερα .Αλλά μερικοι τον "γλύφουν" .

    ReplyDelete
  3. Τι Ντανφορθ και κουρουφεξαλα... Το άλλο εχει ψωμί .... Πυρκαγιές στην Αττική ..... Έστειλε φιρμάνι ο Πολυχρονεμενος σε όλες τις εκκλησίες στον Καναδα να περιφέρουν για τις επόμενες δυο Κηριακες έκτακτο δίσκο σε βοήθεια των παθόντων .... Να πάλι ‘κονομες..

    ReplyDelete
  4. Κύριε αντιποδα γράφεις ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλ΄δας ήτν παρον στην πλατεια Αλεξανδρος για τη επιμνημοσυνη δεηση για τα θυματα της επιθεσεως στη ντάνφορθ αλλά κάπου αλλού διάβασα ότι το ελληνικό κράτος ήταν απων. Τι συμβένει τελικά ποιος λέει ψέματα και πιος αλήθεια;

    ReplyDelete