Search This Blog

Tuesday, May 8, 2018

Λίγα λόγια για την …πολύφερνη (νύφη)…Ακαδημία.!!!




Με την ευκαιρία της απονομής των πτυχίων αποφοίτησης σε δυο σπουδαστές της ιερατικής σχολής του Τορόντο, θέλουμε να πούμε δυο λόγια για την πραγματικά …πολύφερνη νύφη της Μητρόπολης η οποία νύφη κουβαλάει πολύ χρήμα στα ταμεία της χωρίς όμως να προσφέρει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τις οποίες ιδρύθηκε και λειτουργεί.
Θέλουμε δηλαδή να πούμε ότι στα 20 χρόνια λειτουργίας της, αποφοίτησαν μόνο 47 σπουδαστές από τους οποίους
χειροτονήθηκαν ως κληρικοί μόλις οι 27.! (Αν βέβαια τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα είναι πραγματικά, αφού ο Σωτήριος μόνο για τις αλήθειές του ΔΕΝ φημίζεται.!)
Έχουμε, λοιπόν, μια …προικοδοτούμενη νύφη η οποία εισπράττει όχι μόνο από γαλαντόμες κυρίες μεγάλα ποσά (με το αζημίωτο …λένε μερικοί) αλλά και δωρεές από κάθε τι που γυρίζει πέριξ αυτής, ακόμα και στις διαθήκες των αποβιωσάντων πλουσίων συμπεριλλαμβάνεται, λαμβάνοντας ένα μεγάλο μερίδιο αυτής.! Αν τώρα προσθέσουμε και τις εισπράξεις του ταμείου …προικοδότησής της το οποίο δημιούργησε πρόσφατα ο …κηδεμόνας της, αντιλαμβάνεστε για πόσο …πολύφερνη «νύφη» μιλάμε… Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με απόφαση του πατρός αγίου Τορόντο, εισπράττει και κάποιο δεκαχίλιαρο ετησίως από κάθε σπουδαστή ο οποίος θέλει (;) να γίνει κληρικός.!
Να, λοιπόν, γιατί είναι πράγματι πολύφερνη νύφη, δημιουργώντας πλούτο στην Μητρόπολη, αλλά όχι και κληρικούς για την Εκκλησία μας.!!! Να γιατί έκλεισαν 18 από τις εκκλησίες μας ενώ σε άλλες τόσες υπηρετούν υπέργηροι ανήμποροι ακόμα και να περπατήσουν, κληρικοί τους οποίους επιστρατεύει από τους διάφορους οίκους ευγηρίας όπου ζουν… Αλλά γι’ αυτά και τις όποιες ερωτήσεις σας ανακύψουν, θα τα ξαναπούμε…

7 comments:

  1. Η Σχολή της Μητρόπολης έχει προσφέρει κάποιο έργο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια δεν χειροτονούνται ιερείς για διαφόρους λόγους. Ισως επιθυμούν να περιμένουν, μέχρι να φύγει ο Σωτήριος επειδή αρκετοί παπάδες δεν τον πάνε.
    Πάντως η Σχολή έχει γίνει αφορμή για να μαζεύονται πολλά χρήματα. Και ενώ υπάρχουν αρκετά χρήματα,συνέχεια ο Μητροπολίτης ζητά χρήματα. Ποιός όμως ξέρει που πηγαίνουν τόσες δωρεές !!!

    ReplyDelete
  2. Alexandria Bank.... Grand Cayman Island
    Πάρτε το από καπιον που πολύ καλά γνωρίζει......

    ReplyDelete
  3. Εάν δεν υπήρχε αυτή η Ακαδημία θα υπήρχε πρόβλημα στελέχωσης κάποιων εκκλησιών. Βέβαια υπάρχει κάποιο πρόβλημα τώρα ,διότι τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται ιερείς από την Σχολή αυτή, για κάποιους λόγους.
    Μηπως θα ήτο καλλίτερα ,αυτοί που θέλουν να γίνουν ιερείς εδώ στον Καναδά , και γνωρίζουν καλώς την αγγλική γλώσα, να στέλνονται με υποτροφίες σε Θεολογικές Σχολές της Ελλάδος ή αλλού π.χ. Αμερική και να έρχονται πίσω , εκπαιδεύμενοι καλλίτερα;

    Πάλι το πρόβλημα θα είναι με τα χρήματα. Oλος ο κόσμος γνωρίζει οτι ο Σωτήριος δεν είναι και τόσο γεναιόδωρος και με τί λόγο "θα ζητιανεύει". Εκτός εάν δημιουργήσει επιτροπή υποτροφιών που θα είναι ανεξάρτητος οργανισμός και θα συμμετέχουν λαικοί και παπάδες.

    Αλλά ο Σωτήριος έχει τόση μανία με τα χρήματα, που αυτή η ιδέα θα είναι γι αυτόν, ανοησία.

    Ι.Τ

    ReplyDelete
  4. Μα τέλος πάντων ρε παιδιά... Τι τα θέλει τόσα χρήματα αυτός «ανθτωπος»......
    Το κτίριο που στεγάζεται η Μητρόπολη/Ακαδημία είναι αγορασμένο από τον Μέγα ευεργέτη; αείμνηστο Ιωάννη Χριστοδούλου μετρητά.... Δεν υπάρχει υποθήκη ... Εκκλησιαστικα ιδρύματα είναι απαλλαγμένα από δημοτικούς φόρους... Τα GST και sales φόρους που πληρώνουν τους περνούν πίσω....Λοιπόν γιατί αυτή η λησα για το χρήμα εκ μέρους του Πα-τερα μας.... Εχει προικίσει όλο του το σόι αρσενικούς δε και θηλυκούς συν τους κολλητούς του με διαφορα ποσά .... Ξηπνησε κόσμε και σταματά να αγοράζεις παράδεισο από περιπλανώμενους απατεώνες με κορόνες κτλ....

    ReplyDelete
  5. Αυτά που αναφέρει ο σχολιαστής της 10 Μαιου , 4.5Ο χρειάζονται κάποια προσοχή. Η προτεινόμενη λύση δεν είναι αδύνατη. Μπορεί να γίνει εάν το θέλουν οι ενδιαφερόμενοι δηλ. η Μητρόπολη και οι Σχολές.

    Μία άλλη λύση η οποία θα ικανοποιήσει και το Πατριαρχείο είναι να κλείσει η Σχολή της Μητρόπολης και οι φοιτηταί να πηγαίνουν στη Σχολή της ΧΑΛΚΗΣ.. Μάλιστα πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Χάλκης σε σύντομο διάστημα.

    Tι θά γίνει ομως με τη χρήματα τα οποία δίδονται στη Μητρόπολη ; Θα το δεχθεί ο Βεζύρης του Καναδά η θα βρεί χίλιες διακαιολογίες ; Αυτός λατρεύει το χρήμα και άμα δεν τον συμφέρει, τότε ....

    ReplyDelete
  6. Συνέχεια τα βάζουμε με το Σωτήριο. Οτι και να γράψουμε , ότι και να πούμε, δεν αλλάζει τίποτα. Αυτός μάλλον γελάει με όσα ακούει. Είναι τόσο δαιμόνιος που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πότε θα "κτυπήσει" !!

    Ο καινούργιος διευθυντής της Σχολής ήρθε νομίζετε για να κάνει έργο ή για να γίνει δεσπότης; Ολα έχουν πίσω κάποιο σκοπό !!!

    ReplyDelete
  7. Xαμογελαστός όπως πάντα ο διευθυντής της Ακαδημίας.
    Μόλις όμως γίνει δεσπότης, τότε ίσως αλλάξει ύφος.
    Συνήθως η εξουσία διαφθείρει τον άνθρωπο. Αυτό βγαίνει από το σχολείο της ζωής.

    Ι.Τ

    ReplyDelete