Search This Blog

Thursday, February 8, 2018

Δυστυχώς (και) ο π. Αθηναγόρας μας έγραψε κανονικά…



Πατριαρχική και
«κουραφέξαλα» Θεολογική Ακαδημία…

Περιμέναμε μια κάποια έστω τυπική ανταπόκριση από τον νέο διευθυντή της «Ακαδημίας» στις ερωτήσεις μας για τη σχολή αυτή αλλά αδίκως. «Ουκ αν λάβεις (απαντήσεις) παρά του μη έχοντος», μας πληροφόρησε ένας φίλος αναγνώστης μας και προφανώς έχει δίκιο. Έτσι, λοιπόν, και με αφορμή την …διπλή αναφορά του Σωτηρίου στα δυο τελευταία Κυριακάτικα κηρύγματά του, πως η μητρόπολη έχει έλλειψη ιερέων, είπαμε να ψάξουμε από μόνοι μας για να μάθουμε
κάποια πράγματα γύρο από την πολυδιαφημισμένη τους σχολή και τη μόνιμη …ζητιανιά της για χρήματα και …διαθήκες.!
Ψάχνοντας, λοιπόν, σαν τον διάολο που δεν είχε δουλειά, μάθαμε κάποια πράγματα τα οποία αν αληθεύουν ΔΕΝ είναι καθόλου κολακευτικά ούτε για την ίδια την «ακαδημία», ούτε για τον Σωτήριο και φυσικά για τον Βαρθολομαίο ο οποίος έτρεξε να την …ανυψώσει σε «Πατριαρχική».!
Εκείνο που μάθαμε είναι ότι η «Ακαδημία» του Σωτηρίου ουδεμία επίσημη αναγνώριση έχει από την Θεολογική Σχολή των Αθηνών, ή έστω από το ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως  ισχυρίζεται ο Σωτήριος. Και δεν μπορεί να αναγνωριστεί αφού ΔΕΝ εκπληρεί σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ από τα κριτήρια μιας σοβαρής, πανεπιστημιακού επιπέδου, Θεολογικής Σχολής. Λόγος της μη αναγνώρισής της είναι η έλλειψη καθηγητών κατόχων έγκυρου διδακτορικού τίτλου από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο και πολλοί εξ’ αυτών δεν έχουν τελειώσει  ούτε καν την ίδια τη σχολή.!
Πληροφορούμαστε επίσης ότι κανένα από τα Κολλέγια ή τις Θεολογικές Σχολές του Τορόντο ΔΕΝ έχει σχέση με την «Ακαδημία» Σωτηρίου. Επομένως η οποιαδήποτε …αναγνώριση από το Sherbrook, αν υπάρχει, είναι, προφανώς, άλλης φύσεως.!  Πληροφορούμαστε ακόμα ότι η «Ακαδημία» αυτή δεν έχει περάσει και ούτε μπορεί να περάσει τα αυστηρά κριτήρια του Συμβουλίου Θεολογικών Σχολών της Β. Αμερικής και άρα κανένα Συμβουλιο και καμιά Θεολογική Σχολή ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει την «Ακαδημία» αυτή όπως είναι και λειτουργεί σήμερα… Αυτός είναι ίσως ο λόγος που τα τελευταία πολλά χρόνια δεν υπάρχουν σπουδαστές και ζούμε το φαινόμενο να αποφοιτούν ένας ή και κανένας κάθε χρόνο ή να φεύγουν σε άλλες Εκκλησίες, ώστε για πολλά χρόνια τώρα, να μην χειροτονείται κάποιος με αποτέλεσμα το τελευταίο …παράπονο του Σωτηρίου πως η Μητρόπολη  ΔΕΝ διαθέτει ιερείς για τις ανάγκες των ενοριών της.!
Δεκαεφτά χρόνια λειτουργίας της «Ακαδημίας», με τόσες δωρεές, τόσες κληρονομιές και τόση διαφήμιση και να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 60 εκκλησιών, κάτι συμβαίνει και δεν είναι τόσο καλό.!!!
Αλλα για να μη μεγαλώσει το κείμενο και το βαρεθείτε οι περισσότεροι, θα συνεχίσουμε αύριο με περισσότερα και …καλύτερα.!!!

7 comments:

  1. συνεχιζεις να δειχνεις την αφελια σου. ρε, δεν ξερεις τι λες. εσυ εισαι ο κουραφεξαλας.

    ReplyDelete
  2. Ma edo kai kambosa xronia ayti i akadimia ypotithete pos einai synvevlimeni me to st paul university to dilonei aloste ksekathara kai to ptixio ton apofoiton.pos ena toso sovaro panepistimio tou kanada tha eksedide ena toso episimo egrafo feron tin episimi sfragida tou? ki epeita o idios o kosmitor tou idrimatos aytou exei erthei oyk oliges fores kai sthn akadimia toy sotiri kai sta gevmata sto megaleiodes metropolitan centre (gennima tou akseperastoy Patros Nikolaou.) re paidia den einai kai toso tragika ta prammata na min eimaste kai toso sarotikoi, provlimata ypirxan kai tha yparxoun alla na leme kai tou stravou to dikio oti o sotiris exei riksei polloi doulia. kai min ksexname vre paidia teleios einai moni o Theos...

    ReplyDelete
  3. Ma edo kai kambosa xronia ayti i akadimia ypotithete pos einai synvevlimeni me to st paul university to dilonei aloste ksekathara kai to ptixio ton apofoiton.pos ena toso sovaro panepistimio tou kanada tha eksedide ena toso episimo egrafo feron tin episimi sfragida tou? ki epeita o idios o kosmitor tou idrimatos aytou exei erthei oyk oliges fores kai sthn akadimia toy sotiri kai sta gevmata sto megaleiodes metropolitan centre (gennima tou akseperastoy Patros Nikolaou.) re paidia den einai kai toso tragika ta prammata na min eimaste kai toso sarotikoi, provlimata ypirxan kai tha yparxoun alla na leme kai tou stravou to dikio oti o sotiris exei riksei polloi doulia. kai min ksexname vre paidia teleios einai moni o Theos...

    ReplyDelete
  4. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την Ακαδημία. Ο Σωτήριος λέει πολλά αλλά τι είναι αλήθεια είναι άλλη υπόθεση. Πάντως η σχολή μπορει να είναι και μια δικαιολογία είσπραξης χρημάτων
    Αρκετοί απόφοιτοι παλαιότερα έλεγαν ότι είχαν προβλήματα αναγνωρίσης του πτυχίου τους από άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές.

    Εχουν βέβαια βγεί, όπως είπε και ο Σωτήριος, αρκετοι και έγιναν ιερείς αλλά τελευταία αποφεύγουν να χειροτονηθούν. Ισως να βλέπουν τα προβλήματα και να αποφεύγουν τους μπελάδες.
    Πάντως κάποιοι από αυτούς, χρειάζονται περισσότερη ταπείνωση ΄οπως είχε πεί κάποιος πρώην διευθυντής της σχολής αυτής.

    ReplyDelete
  5. Tι ταπείνωση και βλακίες λέει ο προηγούμενος σχολιαστής. Μερικοί παπάδες νομίζουν ότι θα σώσουν τον κόσμο και τελικά η σχέση τους με τον κόσμο , είναι σχέση πελατειακή Αλλα λένε και άλλα κάνουν.

    Κάποιοι από αυτούς έχουν "καβαλήσει" το καλάμι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Κατά τα άλλα, μεγάλες κουβέντες .

    ReplyDelete
  6. Ολοι που υπηρετούν στα μητροπολιτικά γραφεια είναι "σκλάβοι" αυτού του περίεργου τύπου που λέγεται Σωτήριος.
    Εάν κάποιος μιλήσει, ο δικτάτορας Σωτήριος θα τον "εκτελέσει" με τον τρόπο τον δικό του.
    Γιατί κάποιοι παπάδες πρίν τον " κράζανε" και τώρα είναι φίλοι του ? Φόβος και τρόμος.


    Η Εκκλησία περνάει κρίση.΄ Κυττάξτε πόσο χρόνο πήρε η εκλογή Μητροπολίτου για την επαρχία του Σικάγου. Παζαρέματα , υποσχέσεις και παιχνίδια που δεν τα γνωρίζουμε. Ελεος πιά!!

    ReplyDelete
  7. Ο Σωτήριος μπορεί να λέει ότι υπάρχει έλλειψη ιερέων αλλά μήπως πρέπει να κυττάξει την συμπεριφορά του. Με απειλές και κουτσομπολιά, δουλεια δεν γίνεται.

    Αυτός δεν είναι άνθρωπος αλλά θηρίο. Πάντως πολλούς έχει βάλει στό στόμα του, ακόμη και πεθαμένους. Λιγο σεβασμό κύριε, δέσποτα της φιλαργυρλιας και αργολογίας.

    ReplyDelete