Search This Blog

Monday, February 26, 2018

Κατά μάνα, κατά ...τάτα.!!!



Όχι που θα τον άφηνε στη σοβαρότητά του ή έστω στη σοβαροφάνεια, τον διευθυντή της … «ακαδημίας» του, τον π. Αθηναγόρα, ο κουραφέξαλας …πνευματικός πατέρας μας, μητροπολίτης Σωτήριος.!
«Θα σου κόψω τα πόδια» -λένε ότι- του είπε όταν του ζήτησε την άδεια του να απαντήσει στα ερωτήματά μας για την «ακαδημία».!
Και εφόσον αυτά λένε οι  -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες μας, θα μας
επιτρέψουν οι …άγιοι πατέρες  να πούμε ότι η σοβαρότης στο μέγαρο της «Πατριάρχου Βαρθολομαίου αρ. 1» όπου …παρεπιδημούν, εργάζονται και προσεύχονται για μας, ...χτύπησε το Νο 0…
Και αφού, λοιπόν, μας έγραψε κανονικά ο …πολύφερνος αρχιμανδρίτης, αναγκαζόμαστε εμείς, με τις φτωχές πληροφορίες μας, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις μας με τις οποίες ο ίδιος ως αρμόδιος ΔΕΝ καταδέχτηκε ν’ ασχοληθεί…
Όπως, λοιπόν, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η «ακαδημία» Σωτηρίου ΔΕΝ διαθέτει άδεια από το North American Council of Theological Schools ή κάπως έτσι, και πως είναι αδύνατον να έχει περάσει τα αυστηρά κριτήρια του Συμβουλίου αυτού.!
Ακόμα όπως πληροφορούμαστε, ουδεμία ανώτατη Θεολογική Σχολή ή Ακαδημία του Οντάριο έχει σχέση με την  «ακαδημία» του Σωτηρίου, εκτός από την αμφιλεγόμενη σχέση της με αυτή του αγ. Παύλου η οποία θα πρέπει να είναι άλλης φύσεως, αν διαβάζουμε καλά κάποια ανακοίνωση μιας επίσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες.!!!
Τέλος όσον αφορά στα «πιττάκια» (κοινώς γράμματα) τα οποία δίνει ο Βαρθολομαίος κάθε τόσο στους αποφοίτους της -όταν και αν υπάρχουν απόφοιτοι- αυτά είναι απλά «γράμματα» για να τα έχουν οι απόφοιτοι ως «ευλογία Κυρίου», αφού ούτε πτυχία είναι, ούτε πιστοποιητικά, αλλά ούτε και ακαδημαϊκά έγγραφα συνιστούν.! Εκείνο που εκπλήσσει τον κάθε ένα με λίγο μυαλό είναι το ότι πώς δέχεται ο Πατριάρχης την παραποίηση και την εκμετάλλευσή τους εκ μέρους του Σωτηρίου, χωρίς να αντιδρά, αφού ΔΕΝ μπορεί παρά να είναι σίγουρο ότι το γνωρίζει.!!! Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα και για πολλά άλλα ζητήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε…
Προς το παρόν αυτά…  

11 comments:

  1. Αυτά που λέει ο Σωτήριος για την Ακαδημία δεν περιέχουν όλη την αλήθεια.
    Ολο παζαρέματα κάνει για να έχει αυτή τη Σχολή. Αλλά όλοι φοβούνται να μιλήσουν.

    Ισως είναι και ένας λόγος να μαζεύει δωρεές.

    ReplyDelete
  2. Η θεολογική ακαδημία είναι αναγνωρισμένη από το πανεπιστήμιο του St. Paul στην Ottawa. Αυτό το πανεπιστήμιο είναι αναγνωρισμένο από κάτω από το ATS (American Theological Schools Assoc) Και έτσι, ως τμήμα του πανεπιστημίου εδώ στο Οντάριο, Και έτσι, ως τμήμα του πανεπιστημίου εδώ στο Οντάριο, Αναγνωρίζεται και το ίδιο Στο ίδιο επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ακαδημία έχει το σωστό ακαδημαϊκό επίπεδο που πρέπει. Αυτή είναι άλλη συζήτηση. Αλλά όσο αφορά το accreditation Είναι σύμφωνα με το νόμο του Καναδά. Γι’ αυτό το πτυχίο που παίρνουν οι φοιτητές είναι πραγματικό πτυχίο θεολογίας από το πανεπιστήμιο στην Ottawa. Όσο αφορά το πατριαρχικό πιτάκιον, Είναι αλήθεια ότι είναι απλώς τιμητικό. Αυτό το πτυχίο του έδινε ο πατριάρχης στους παλαιούς αποφοίτους της σχολής της Χάλκης. Τώρα το δίνει τιμητικά στους δικούς μας απόφοιτους. Ποτέ δεν είχε ανακοινώσει η μητρόπολη ότι αυτό το τιμητικό πτυχίο είχε καμιά εξιά πέρα από μια ευλογία από τον πατριάρχη.

    Απλώς νομίζω είναι σημαντικό να διακρίνουμε τα πράγματα και να ξέρουμε για τι μιλάμε. Οι φοιτητές της ακαδημίας παίρνουνε πραγματικό πτυχίο πανεπιστημίου και μπορούν να προχωρήσουν σε ανώτερες σπουδές με αυτό το πτυχίο. Υπάρχουνε κάποιοι απόφοιτοι που έχουνε κάνει αυτό, συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακά στην Αμερική.

    ReplyDelete
  3. Η Σχολή αυτή έχει βγάλει αρκετούς ιερείς. Νομίζω, όπως είχε κάποιος. είναι γύρω στους 23

    Γιατί εδώ και 3-4 χρόνια άλλοι που αποφοιτούν , δεν γίνονται ιερείς? Μήπως βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν και φοβούνται το Σωτήριο?

    Η Εκκλησία περνά κρίση και μερικοί λένε " ά ψιχαλίζει', τίποτα δεν είναι.
    Υπάρχουν παπάδες που προσφέρουν για τη δόξα του Θεού και άλλοι για να πάρουν τα "μπράβο" του κόσμου. Κάποιες φορές κατηγορούν και κοτσομπολεύουν τους συναδέλφους τους.Είναι αυτή ιερωσύνη?
    Η Σχολή πρέπει να είναι σχολή γνώσεως αλλά και δοκιμασίας με ακαδημαικές βάσεις και όχι με βάσεις και αρχές του δικτάτορα Σωτηρίου.

    Οσο για την αναγνώριση , που λέει ο Σωτήριος, από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, μάλλον θέλει να πουλήσει βιτρίνα.
    Η Σχολή διευθύνεται από ένα αφεντικό. Το δικτάκτορα Σωτήριο

    ReplyDelete
  4. Φαίνεται ο δεύτερος σχολιαστής ,να γνωρίζει με λεπτομέρεια και από μέσα την υπόθεση της Σχολής.
    Δεν ενημερώνει απλά ,αλλά φαίνεται να υποστηρίζει το θέμα. Ισως να γνωρίζει περισσότερα.
    Ισως να είναι κάποιος παπάς που ξέρει τήν υπόθεση και είναι βαλτός.

    Μην έχετε καμμία ανησυχία και απορία. Ειναι μια Σχολή ανεγνωρισμένη απο παντού.!!!

    ReplyDelete
  5. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, κύριε (8:16), η Ακαδημία αναγνωρίζεται ως τμήμα του Πανεπιστημίου της Οττάβας, χωρίς όμως να έχει το σωστό ακαδημαϊκό επίπεδο που πρέπει; Μήπως, ως εκ τούτου, δεν έχει ούτε το Πανεπιστήμιο το σωστό ακαδημαϊκό επίπεδο, αφού αναγνωρίζει όπως λέτε ως ισότιμο τμήμα του την ακαδημία η οποία δεν έχει σωστό επίπεδο; Μήπως -ρωτάω μήπως- σωστά ο Αντίποδας γράφει για μια αμφιλεγόμενη σχέση άλλης φύσεως; Θα το δούμε στην πορεία, υποθέτω..

    ReplyDelete
  6. Ο σχολιαστής 9:47 Ρώτησε γιατί δεν γίνονται καινούριοι ιερείς. Μην ξεχάσετε ότι ένας ιερέας που θέλει να παντρευτεί πρέπει να παντρευτεί πρώτου χειροτονηθεί ιερέας. Όλοι οι σπουδαστές που τώρα είναι στην ακαδημία Δεν είναι παντρεμένη. Μόνο ένας νομίζω. Γι’ αυτό, και να αποφοιτήσουν, δεν μπορούνε να γίνουνε ιερείς αμέσως. Υπάρχει ένα κενό διάστημα όπου πρέπει να βρούνε πρεσβυτέρες, να δημιουργήσουν σχέσεις, να παντρευτούν και μετά να χειροτονηθούν. Αυτό μπορεί να κάνει και χρόνια. Και δεν είναι Εύκολα κάποιος να βρει μία νέα γυναίκα που θέλει να γίνει πρεσβυτέρα. Γι’ αυτό ας κατανοήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει καθυστέρηση να γίνουνε οι ιερείς αλλά οι αιτίες είναι πολλές. Και οι πιο πολλές προσωπικές συνθήκες της ζωής. Δεν γίνονται ετσι οι ιερείς γρήγορα. Κάποια πράγματα πρέπει να τακτοποιηθούν.

    ReplyDelete
  7. Ανώτερη του HARVARD η σχολή....!!!
    Αλλα πως γίνεται ένα Καθολικό Πανεπιστήμιο (Ουνητες) να εκδίδει διπλώματα θεολογίας σε Ορθόδοξους φοιτητές ......!!!!

    ReplyDelete
  8. Ο σχολιαστής της 27 Φεβρουαρίου, 11.49, που μπορεί να είναι ο ίδιος με τον σχολιαστή της 27 Φεβρουαρίου 8.16.,φαίνεται να ξέρει αρκετά αλλά και να προστατεύει το κύρος της σχολής.

    Μήπως είναι κάποιος παπάς που βγήκε από αυτή τη Σχολή και φροντίζει την υποστήριξη αυτού του ιδρύματος , με ίσως κάποια κίνητρα?

    Παιδιά, ο Σωτήριος ξέρει τι κάνει. Μην απατάσθε. Είναι καλός "μάγειρας"!!

    ReplyDelete
  9. Να μην ασχολούμεθα και πολύ με το Σωτήριο γιατί το παίζει θύμα και μετά περηφανεύεται. Αφήστε τον στην άκρη. Από τώρα αρχίζει και τα χάνει. Κυττάξτε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα. " Τι απόλαυση ""!

    Σε λίγα χρόνια θα φύγει και αυτός και κάποιος άλλος αυλικός θά πάρει τη θέση του.

    ReplyDelete
  10. Μην λές για το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Μητρόπολης .Αυτό το πρόγραμμα είναι ακατάλληλο για μεγάλους. Μόνο τα μωρά το καταλαβαίνουν.
    Οσο για τη σχολή πολλά χρειάζεται να γίνουν. Οι απόφοιτοι ξέρουν αρκετά αλλά δεν μιλούν.

    ReplyDelete
  11. Παιδιά συνεχίστε να γράφετε. Αυτός διασκεδάζει και μας έχει όλους γραμμένους. Δεν καταλαβαίνει τίποτα . Ζεί στην κοσμάρα του !!

    Αλλαγές θα έρθουν, όταν παραιτηθεί ή όταν τον πάρει ο Θεός.

    ReplyDelete