Search This Blog

Saturday, March 3, 2018

Ο Βαρθολομαίος «κατάσχει» εκκλησία με δικαστικούς επιμελητές.!!!



Παρότι κάποιοι πίστευαν πως στο τέλος θα επέλθει συμβιβασμός, τελικά το παρεκκλήσιο στο Κτήμα Προμπονά, για την κληρονομιά του οποίου είχαμε ασχοληθεί πριν λίγο καιρό, έχει προκαλέσει πλήρη ρήξη στις σχέσεις Αθήνας και Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Χθες, Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος,
Hγούμενος της Μονής Βλατάδων άνοιξε με δικαστικούς επιμελητές τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά και τέλεσε θυρανοίξια και μετά τους Β΄Χαιρετισμούς.
Ο επίσκοπος, μετά το πέρας της Ακολουθίας, ανέγνωσε την απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δια της οποίας έγινε αποδεκτή από το Κληροδότημα Προμπονά η δωρεά του Ιερού Ναού και η ανάθεση της λειτουργίας του στη Μονή Βλατάδων ως Κάθισμα αυτής.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει κινηθεί νομικά και έχει θέσει τα δικά της επιχειρήματα, υποστηρίζοντας πως νομικά θα δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς το κληροδότημα έχει ως σκοπό, στο καταστατικό του, να ανεγείρει το ναό και όχι να ορίσει υπό ποια εκκλησιαστική αρχή θα λειτουργεί.
Η σημερινή ενέργεια από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι τελευταίες κινήσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συμβιβασμού και είναι βέβαιο πως έχει επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Το ζήτημα αυτό μας βάζει σε σκέψεις και ουσιαστικά δικαιώνει τις κάποιες απόψεις μας ότι η κεφαλή της Εκκλησίας έχει το βλέμμα της στραμμένο κατά κύριο λόγο στην απόκτηση περιουσίας και δευτερευόντως στο πνευματικό έργο Αυτής.
Εκείνο που δεν ξέρουμε επίσημα και με σιγουριά είναι το αν ο Βαρθολομαίος απόκτησε το ….κουσούρι του πλούτου  από τον …δικό μας Σωτήριο, η ο άγιος Τορόντο προσαρμόζεται σε εντολές του…
Τώρα για όσους με ρωτάτε αν είναι η περιουσία η οποία …επιβάλει στον Σωτήριο να επιμένει για την «απόκτηση», ή τον έλεγχο αν θέλετε,  της Ελληνικής Κοινότητας, ώστε να γίνει κτήμα του Βαρθολομαίου μέσω της Εκκλησίας του Καναδά, ΔΕΝ είμαι σε θέση να γνωρίζω.!!! Εξ’ άλλου ο έχων μάτια και αυτιά, βλέπει και ακούει…
Τα ξαναλέμε…

1 comment:

  1. το ερώτημά σας στην προτελευταία παράγραφο απαντιέται ως εξής:
    το “κουσούρι" είναι ανεξάρτητο από την "επαγγελματική" συνάφεια προϊσταμένου-υφισταμένου. Ο δεύτερος προσαρμόζεται στις εντολές του πρώτου όχι μόνον στα οικονομικά. Συνεπώς αποτελεί μεν φαινομενικά σύμπτωση ότι ο δεύτερος ρέπει στην απόκτηση πλούτου και στην φιλαρχία, πλην όμως για αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του επελέγη και διατηρείται επί τόσα πολλά έτη στον Καναδά. Επιπλέον ο τίτλος του Εξάρχου ιστορικά (σας είχα πει κάποτε) ότι έχει σαν αρμοδιότητα κυριολεκτικά την διοίκηση και την συλλογή και απόδοση φόρων από μια περιοχή της δικαιοδοσίας του Φαναρίου.

    Το ερώτημα των αναγνωστών σας στην τελευταία παράγραφο απαντιέται ως εξής:
    Η Μητρόπολη είναι παράρτημα Τουρκικού ιδρύματος (που λειτουργεί εκτός Τουρκίας) και συνεπώς ὀλη η περιουσία της ανήκει επί της ουσίας στο Φανάρι που είναι η κεντρική διοίκηση. Κατ’ επέκτασιν, η περιουσία των κοινοτήτων που υπάγονται απευθείας στην Μητρόπολη έχει εξ’ αγχιστείας την ίδια μοίρα. Στο επίπεδο της Μητρόπολης, ουδεμία υπάρχει πιθανότης αποσχίσεως από το Φανάρι, αλλά στο επίπεδο των κοινοτήτων, η υποθετική προσπάθεια της Μητρόπολης να υφαρπάξει την περιουσία μιας κοινότητας (της δικαιοδοσίας της) με προσχηματικές αιτιάσεις (πχ. άρθρον ΙΙ, παράγραφος 6, άφορών την Κοινοτική Περιουσία στους Ομοιόμορφους Κανονισμούς Κοινοτήτων) ή με «υποδαύλιση» της διάλυσης μιας κοινότητας (βλέπε άρθρον XVII, παρ. 1 του ιδίου κανονισμού), είναι μαχητή (δηλ. μπορεί να καταρριφθεί) στα Καναδικά δικαστήρια εάν έχει την κατάλληλη νομική προετοιμασία. Όποιος με στοιχειώδη κοινό νου διαβάσει τους κανονισμούς κοινοτήτων αντιλαμβάνεται σε ποιον ανήκουν οι κοινοτικές περιουσίες και ποία θα είναι μελλοντικά η τύχη τους.

    Ο ποιμένας συνηθίζει να νανουρίζει και να αποκοιμίζει τους αφελείς ορθοδόξους λέγοντάς τους, «…..η Μητρόπολη ανήκει σε εσάς…». Με την παρούσα κατάσταση ουδέν αναληθέστερον αυτού. Και οι δύο είναι σκληροί οικουμενιστές (η παναίρεσις που κηρύττεται εν κρυπτώ – αλλά και φανερά - τις τελευταίες δεκαετίες, από το Φανάρι πρωτίστως αλλά και από άλλα Πατριαρχεία). Ο πρώτος ίσως από ιδεολογία, ο δεύτερος μάλλον από ιδιοτέλεια. Η κατοχή της περιουσίας και του πλούτου εγγυάται την επιβίωσή τους στις θέσεις που κατέχουν και στην διαιώνιση του ελέγχου των «πιστών» από αυτούς αλλά και τους άλλους που θα τους διαδεχθούν. Από ότι φαίνεται, έχουν συμφωνήσει να τεθεί η ανατολική ορθόδοξη εκκλησία κάτω από το πρωτείο και την ενιαία διοίκηση του Πάπα με την σύμπραξη προτεσταντών και Αγγλικανών (δείτε π.χ. τι γίνεται στην Μητρόπολη Γερμανίας και αλλού) απλά αυτοί θα διοικούν μια από τις επαρχίες της οικουμενικής θρησκείας. Στο ανώτερο επίπεδο που κινούνται αυτοί οι άνθρωποι, ο Ιησούς Χριστός απουσιάζει από την σκέψη τους και την ζωή (ενθυμίστε την ομιλία του δευτέρου στο θρησκευτικό συνέδριο που είχε διενεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;).

    Στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα (σχεδόν όλα) αντικαθιστούν σταδιακά τον γηγενή Ελληνικό πληθυσμό με λάθρα εισερχόμενους αλλοδαπούς. Στην ορθόδοξη ανατολική εκκλησία οι επίσκοποι (διαχρονικά εχθροί της εκκλησίας του Χριστού ορισμένοι εξ αυτών) αντικαθιστούν τα αποστολικά δόγματα και την πατερική διδαχή και μεταλλάσσουν την πίστη.
    Π.Κ.

    ReplyDelete