Search This Blog

Thursday, December 21, 2017

Ερωτήματα αναγνώστη μας…




Αγαπητέ Αντίποδα, Τι γίνεται με τους παπάδες μας; Τόσοι και τόσοι αποφοιτούν από
την «Ακαδημία» του Σωτήριου κάθε χρόνο και δεν βλέπω καμιά χειροτονία νέου ιερεα. Μέχρι πότε η Εκκλησια μας θα ζει με τους υπερήλικες και τους, όχι και λίγους, πνευματικά ανήμπορους; Θα τη σκορπίσει παντελώς, μέχρι να φύγει, ο …δικός σου; Γιατί δεν γράφεις κάτι και για το θέμα αυτό; Ή Μήπως πάνε όλα καλά και γω δεν το βλέπω;  

4 comments:

  1. Ρε αφελεια που εχει ο αναγνωστης σου.

    ReplyDelete
  2. Αντιχριστε αντιποδα. σταματα τα ψεματα. σταματα να υποστηριζεις με τετοιο ζηλο αυτους τους ... μην πεσεις και συ στην παγιδα της ΕΚΤ. στο τελος θα σε χαισουν. σε νομιζα για εξυπνο ατομο αλλα μαλλον δεν εισαι. ε;

    ReplyDelete
  3. Η αλήθεια είναι ότι στα περασμένα 20 χρόνια που λειτουργεί η ακαδημία, έχουνε χειροτονηθεί περίπου 25 είναι ιερείς. Η πιο πολύ απ’ αυτή υπηρετούν στο δυτικό Καναδά. Από το Thunder Bay μέχρι το Vancouver, Εκτός από έναν ιερέα, όλοι ιερείς είναι νέοι και απόφοιτοι της ακαδημίας. Στο Τορόντο υπάρχουνε λίγη απόφοιτοι γι’ αυτό δεν βλέπουμε το έργο τόσο φανερό.

    Όσο αφορά αυτή που αποφοιτήσουν, μην ξεχάσουμε ότι πρέπει πρώτα να παντρευτούνε πρώτο χειροτονηθούν. Αφού παίρνει καιρό κάποιος να βρει σύζυγο και να παντρευτεί, περνάνε κάποια χρόνια προτού οι απόφοιτοι θα βρεθούν για χειροτονία. Αυτά τα πράγματα δεν κινείται μέσα σε λίγους μήνες. Απλώς μια πληροφορία.

    ReplyDelete
  4. Ο σχολιαστής τηε Πατριαρχικής Ακαδημίας 7¨47, -που μπορεί να είναι και παπάς- ομιλεί σωστά.

    Ενας παλαιός όμως διευυθντής της Σχολής , που τώρα δεν βρίσκεται στόν Καναδά έλεγε, ότι κάποιοι από τους σπουδαστές ,πρέπει να μάθουν τί είναι ταπείνωση και υπακοή.
    Ισως είχε κάποιους λόγους!! Η πράξη θα το δείξει.



    ReplyDelete