Search This Blog

Wednesday, December 20, 2017

ΞΕΝΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ



Δηλώσεις ...πνευματικού πατέρα.!!!
"τι μου λέτε τώρα κ. Κακαγιάννη για πνευματικός πατέρας και κουραφέξαλα.. Εδώ μιλάμε γιά οικονομικές υποχρεώσεις!"

Θα μας επιτρέψει, προφανώς, ο κ. Κακαγιάννης, την αναδημοσίευση μιας απάντησής του στον Σωτήριο η οποία έχει σχέση με την διένεξη των δυο οργανισμών και απαντάει στο «ΙΣΤΟΡΙΚΟ» της Μητρόπολης, καθ’ ότι ως στέλεχος της Κοινότητας την εποχή εκείνη, γνώριζε και γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και που έχει τη δική της σημασία και
βαρύτητα.
2 hrs ·
ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
Πραγματικά αυτό το "Ιστορικό" του Μητροπολίτη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης "μπάζει από παντού" . Γεμάτο ανακρίβειες με ελλειπή στοιχεία. ή αυτό που λέμε.. "όπως μας συμφέρει"..
Αναφέρεται ο Μητροπολίτης στη συμφωνία που υπογράφτηκε με την Κοινότητα στις 13 Απριλίου 2011. Ξεχνά όμως να αναφέρει, επιμελώς, κάποια δεδομένα που οδήγησαν σ' αυτή τη συμφωνία.
Γιά μήνες πριν, απαιτούσε τη πλήρη εξόφληση του ποσού των $196,000 που του όφείλονταν από προηγούμενη διοίκηση της Κοινότητας την οποία όμως τότε, δεν την "στριμωχνε" γιά να αποπληρώσει το ποσό. Εκείνη την εποχή το ΔΣ πάλευε με νύχια και με δόντια να σώσει την ΕΚΤ από πτώχευση. Ο Μητροπολίτης απειλούσε πως αν δεν πάρει τα λεφτά του, τη χρωστούμενη "λογία" ή franchise fee, θα επιβάλλει το ποσό των $600 σε όλα τα μυστήρια που θα πραγματοποιούνται στις 4 εκκλησίες της ΕΚΤ.
Κάτω απ' αυτές τις εκβιαστικές συνθήκες υπογράφτηκε τότε η συμφωνία μαζί του.
Η Κοινότητα, αν και είχε τεράστια προβλήματα επιβίωσης τότε, γιά να μη υπάρξει περαιτέρω αναστάτωση στη παροικία, συμβιβάστηκε. Σε ένα χρόνο και υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η ΕΚΤ πλήρωσε στη Μητρόπολη πάνω από $300,000 ($50,000 προκαταβολη και $18,500 τον μήνα).
Ο Μητροπολίτης ποτέ δεν συμπαραστάθηκε στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στις δύσκολες στιγμές που περνούσε τότε, αλλά αντίθετα προσπάθησε με παρασκηνιακές ανεπυχεις παρεμβάσεις του να βλάψει την Κοινότητα.
Θυμάμαι, όταν ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ του ζήτησα να βοηθήσει την Κοινότητα στις δύσκολες εκείνες ώρες και, σαν πνευματικός μας πατέρας, να βγούμε μαζί μπροστά στο κόσμο (Κοινότητα και Μητρόπολη) γιά να βοηθήσει η παροικία την Κοινότητα. Η απάντηση του ήταν, "τι μου λέτε τώρα κ. Κακαγιάννη γιά πνευματικός πατέρας και κουραφέξαλα..Εδώ μιλάμε γιά οικονομικές υποχρεώσεις!" Αυτά μπροστά στην αντιπροσωπεία της Κοινότητας, μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και τεσσάρων ιερέων!

1 comment:

  1. Εγώ αγαπητέ Αντίποδα έλεγα και λέω το εξής, πως δύο γαϊδάροι μάλωναν(μαλώνουν) σε ξένο αχυρώνα. Και αχυρώνας είναι ο λαός, που θα δώσει τα περισσότερα πλατανόφυλλα, χωρίς και οι δύο να δώσουν κατιτίς πίσω. Σέρβις σου λέει ό άλλος, ήγουν αέρα ΚΟΠΑΝΙΣΤΌ. Και καλά κρασιά.

    ReplyDelete