Search This Blog

Tuesday, December 19, 2017

Απάντηση της Μητρόπολης στις καταγγελίες των ΜΜΕ…



 …και την αγωγή της Κοινότητας εναντίων της…
Λάβαμε και (όχι τόσο ευχάριστα, είναι αλήθεια) δημοσιεύουμε την απάντηση της Μητρόπολης Τορόντο, στα όσα η ελληνική Κοινότητα αναφέρει στην μήνυσή της. Και λέμε όχι τόσο ευχάριστα διότι για μια ακόμα φορά η ηγεσία της Εκκλησίας μας συλλαμβάνεται ψευδόμενη σε πολλές από τις κατηγορίες της Κοινότητας… Θα σας αφήσουμε όμως να διαβάσετε την «απάντηση» και με πρώτη ευκαιρία τα ξαναλέμε.:

  "Απαντώντας σε πρόσφατες ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές των ΜΜΕ, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) ρητά και κατηγορηματικά βεβαιώνει ότι το κατηγορητήριο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο (ΕΚΤ) είναι αβάσιμο και εξ
ολοκλήρου χωρίς αξία.
Η τελευταία προσπάθεια της ΕΚΤ να κατηγορήσει την Μητρόπολή μας αναγνωρίζεται γενικώς ως μια ακόμη απελπισμένη κίνηση να αποσπάσει την προσοχή από τα θέματα που αντιμετωπίζει η ίδια, να παραπλανήσει το λαό και να δυσφημίσει τη Μητρόπολή μας.
Οι ψευδείς ισχυρισμοί εναντίον της Μητρόπολής μας δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και περιμένουμε την ευκαιρία να υπερασπιστούμε με υπευθυνότητα τους εαυτούς μας, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία που παρέχει το σύστημα δικαιοσύνης του Καναδά.

Καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού, η Μητρόπολή μας παραμένει σταθερή στην πίστη της ότι θα επικρατήσει η αλήθεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε πνεύμα αγάπης και ενότητας, ιδιαίτερα τις άγιες τούτες ημέρες και ζητούμε από τους Έλληνορθοδόξους να συμπορεύονται με το ίδιο πνεύμα.

·         ΙΣΤΟΡΙΚΟ

  • Ο Μητροπολίτης Σωτήριος δεν έχει διορίσει ποτέ σεξουαλικά προβληματικούς κληρικούς, όπως υποστηρίζει η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Πέραν τούτου, ο π. Δημήτριος Τσέβλικος διορίστηκε ιερέας στην Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, το έτος 1975, όταν αυτή τότε δεν διοικούνταν από την ΕΚΤ. Μόλις έγιναν σεξουαλικές καταγγελίες εναντίον του π. Δημήτριου Τσέβλικου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τον απάλλαξε από τα ιερατικά του καθήκοντα.
     
  • Ο ρουμανικής καταγωγής ιερέας Ιωάννης Ποπ δεν διορίστηκε ποτέ κληρικός σε Κοινότητα της Μητρόπολής μας, όπως υποστηρίζει η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
     
  • Ο επίσκοπος Georgije Djokic ποτέ δεν έχει καθαιρεθεί, όπως υποστηρίζει η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Δήλωση της Σερβικής Ορθόδοξης Επισκοπής του Καναδά, με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2017, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. (Διαβάστε την σχετική επιστολή στο πρωτότυπό της)
     
  • Η Μητρόπολή μας σεβάστηκε απόλυτα τους νόμους της Εφορίας του Καναδά και ετήρησε πάντοτε διαφάνεια και υπευθυνότητα στα λογιστικά της.
     
  • Ούτε ο Μητροπολίτης, ούτε οι τέσσερεις ιερείς, που διακονούν στους ιερούς Ναούς που είναι στη διαχείριση της  ΕΚΤ, έχουν ποτέ επωφεληθεί προσωπικά από δωρεές προς την ΕΚΤ, όπως ισχυρίζεται η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
     
  • Οι τέσσερεις ιερείς (π. Φ. Φιλίππου, π. Π. Αυγερόπουλος, π. Κ. Παυλίδης και π. Σ. Βιτουλαδίτης), που είναι διορισμένοι στους ιερούς Ναούς που είναι στη διαχείριση της ΕΚΤ, είναι υποδειγματικοί κληρικοί, έγγαμοι με παιδιά, με θαυμάσιες οικογένειες, οι οποίοι με αφοσίωση και χωρίς φιλαυτία υπηρετούν τις Κοινότητές μας.
     
  • Η Μητρόπολή μας κατέβαλε το συμφωνημένο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) καναδικών δολαρίων στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό Global Angel, για τη μεταφορά του νηπίου Αλέξανδρου Καρανίκα από την Ελλάδα στον Καναδά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό.
     
  • Με την από 13 Απριλίου 2011 επιστολή της ΕΚΤ  η οποία υπογράφεται από την εκτελεστική της επιτροπή, (Πρόεδρος Ν. Γεωργακόπουλος, Γενικός Γραμματέας Γ. Κακαρέλης και Αντιπρόεδρος-Ταμίας Γ. Νικόπουλος), η ΕΚΤ συμφώνησε να  εξοφλήσει το χρέος της προς την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο και από τότε και στο εξής να δίδει την ετήσια συνεισφορά της προς την Μητρόπολη, όπως κάνουν όλες οι Κοινότητες, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης (το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Μητρόπολης για μη θεολογικά θέματα). (Διαβάστε την σχετική επιστολή στο πρωτότυπό της)
     
  • Τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών, που δεν τήρησαν τον όρκο του αξιώματός τους, δεν έχουν ποτέ αφορισθεί από την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο, όπως υποστηρίζει η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, οφείλουν να εξομολογούνται και μόνο τότε να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία.
Η Μητρόπολή μας θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό της και τη φήμη της στο δικαστήριο και ζητά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ανακαλέσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν κατά της Μητρόπολής μας, του Μητροπολίτη Σωτηρίου και των άλλων προσώπων".


2 comments:

  1. γιατι το κολπακι σας δεν επιασε και τωρα θα αποδειχθει επιτελους απο δικες σας κινησεις οχι μονο η πραγματικη αληθεια αλλα και το τι ψευτες, λαμογια, κακοι, που εισατε.

    ReplyDelete
  2. βρε συ αντιχριστε λαμογιο τις κοινοτητας, γιατι συνεχιζεις να λες ψεματα

    ReplyDelete