Search This Blog

Sunday, December 17, 2017

ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!



Με τίτλο "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιάννης Κακαγιάννης, καταθέτει την άποψή του για το θέμα της διένεξης Κοινότητας = Μητρόπολης, γράφοντας τα παρακάτω τα οποπια αναδημοσιεύουμε:


Οπωσδήποτε είναι λυπηρή αυτή η εξέλιξη! Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να είναι έτσι! Μετά από χρόνια διαβουλεύσεων, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο τελικά μηνύει την Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) και τον επικεφαλής της Μητροπολίτη Σωτήριο για να σταματήσει την ασυδοσία εις βάρος της. Βέβαια η δικαιοσύνη θα αποδοθεί πλέον στα δικαστήρια. Εύχομαι κουράγιο στον Αντώνη Αρτεμάκη και το συμβούλιο του και συγχαρητήρια γιατί ύψωσε το ανάστημα του σε θέματα που όλοι στα πηγαδάκια κατακρίνουμε, αλλά δυστυχώς φανερά σιωπούμε! Εδώ και πολλά χρόνια τώρα!
Το θέμα θα απασχολήσει την παροικία έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα. Λυπηρό που ο ελληνισμός και η ορθοδοξία μετά από πολλά χρόνια θα διασυρθούν στην Καναδική δικαιοσύνη αλλά κάποιος έπρεπε να αντισταθεί στην αδιαλλαξία του Μητροπολίτη και την οικονομική ασυδοσία που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος της ΕΚΤ. Εύχομαι να πέσουν οι μάσκες και να βγουν όλα στο φως! Επίσης εύχομαι οι συμπάροικοι να εξωτερικεύσουν αυτά που συζητούν στα "πηγαδάκια" και να μην αρκεστούν απλά στη "πώληση του παράδεισου".


10 comments:

  1. Ρεζίλι και ξεφτίλα είσαι εσυ Γουγα!
    Μαζί με τους ξεφτυλες τους κοινοτικούς.
    Περιμένω με αγωνία την ήττα και την πουτσα που θα φάτε!

    ReplyDelete
  2. Βρε συ αντιχριστε, ε, αντιποδα, ακόμη δεν έβαλες μυαλό;

    ReplyDelete
  3. Τόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ανέλαβε τον «Θρόνο» ο μασκαράς Σωτήριος και ακόμα να βάλει μυαλό και συ ρε φίλε περιμένεις να βάλουν μυαλό οι λαϊκοί σαν τον ΑΝΤΙΠΟΔΑ ... Ο Αντίποδας κάνει καλή δουλια όλο αυτόν τον καιρό να βγάζει τα άπλυτα του Σωτηρίου/Μητρόπολης στο φως ενώ ο Δέσποτας σας δουλεύει και ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι.... !!!!

    ReplyDelete
  4. Ο Χριστός αργή αλλά δεν λισμονει. Νομίζετε όλοι εσείς τα λαμόγια της κοινότητας με τους 700 συνδρομητές ότι τα βάλετε με ποιον; Τον αντιπρωσοπο Του εδώ στη γη; Δεν καταλαβενεται ότι τα βάζετε με τον Ίδιο; Δεν σκεφτήκατε τη σας περιμένει; Έχει ποτέ ο Κύριος αφήσει την εκκλησία του να ηττηθεί; Αλλάξετε γοργά πορεία γιατί θα το σκυλο-μετανόησετε.

    ReplyDelete
  5. Καλά ρε’συ θεοφοβούμενε και θρησκοληπτε μπορείς να μου εξηγήσεις πως ο Θεός αφισε τον αντιπρόσωπο Του να χάσει την δίκη στο Βανκουβερ για την λόγια που είχε επιβάλει στις κοινότητες του Καναδα...;;;

    ReplyDelete
  6. Ναί. Θα μετανοήσουμε!!!!! Τόσα σκάνδαλα και προβλήματα έχει δημιουργήσει συτός ο Μητροπολίτης.
    Να φύγει και να πάει στο καλό και να μας αφήσει ήσυχους. Ο Σωτήριος δεν είναι αντιπρόσωπος του Θεού. Τέτοιο αντιπρόσωπο έχει ο Θεός? Είμαστε σωστοί?
    Πολλοί έχουν ταλαιπωρειθεί από αυτόν τον άνθρωπο. Ουτε στούς παπάδες του έδωσε καλό, πνευμαικό παράδειγμα. Γιαυτό και μερικοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Ο εγωισμός, τους εχει κυριέψει.
    Πως κατήντησε η Εκκλησία? μαγαζί και χώρος ανταγωνισμού και φιλοδοξίας. Η δε Κοινότητα είναι " το παράδειγμα του ελληνισμού "!!!! Δεν ντρεπόμαστε.

    ReplyDelete
  7. Ολη η σοφία βγαίνει σε αυτό το βήμα.
    Αφήστε το Σωτήριο και τους παπάδες του να τρώγονται μεταξύ τους. Αμα είχαν Θεό θα ήταν άνθρωποι με ήθος και αγαπημένοι. Η ζήλεια όμως και ο εγωισμός, τους κηνυγά. Κάποιοι από αυτούς βρίζανε το Σωτήριο παλιά. Τώρα έχουν γίνει τα σκυλάκια του.
    Τους δε μεγάλους ελληναράδες της Κοινότητας, μην τους κατηγορείται. Είναι και αυτοί για τα παζάρια.
    Οι εχθροί του ελληνισμού είμαστε εμείς, οι ίδιοι οι έλληνες.

    ReplyDelete
  8. Μόλις μάθετε την ημερομηνία της δίκης δημοσιεύσετε το..... Θα ναυλωσω το λιγότερο 30 λεωφορείο απ’το Μοντρεαλ να παρακολουθήσαμε τις διαδικασίες .....!!!!
    Ω ρε πλάκες, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ....!!!!!

    ReplyDelete
  9. Ναι, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας ενημερώσουμε πάραυτα.
    Το Δικαστήριο, εάν γίνει, θα αποδείξει , όχι μόνο τα κόλπα της εκκλησιαστικής αρχής στον Καναδά, αλλά και τα καμώματα των ελλήνων. Ειναι ντροπή για τον ελληνισμό αυτό που γίνεται.
    Δεν θα υπάρχει κερδισμένος.
    Πάντως η δικαστική αυτή αγωγή έχει αρκετά σημεία που αμφισβητούνται απο θέμα νομικής στήριξης.
    Θα έχει πλάκα όλη αυτή η υπόθεση

    ReplyDelete
  10. Θα σου τη χαρίσουμε ,,,(από) πίσω ολόκληρη για να τη απολαύσεις μόνο εσύ ..κυρία, αφού τόσο πολύ τη θέλεις…

    ReplyDelete