Search This Blog

Thursday, December 21, 2017

Προς ...Φαρισαίους απάντηση Νο. 2



·         ΙΣΤΟΡΙΚΟ #1
·    
Ας πάμε τώρα στο «ΙΣΤΟΡΙΚΟ» της διένεξης Κοινότητας
Μητρόπολης, όπως καταγράφεται από τον μητροπολίτη…
Γράφει:
  • «Ο Μητροπολίτης Σωτήριος δεν έχει διορίσει ποτέ σεξουαλικά προβληματικούς κληρικούς, όπως υποστηρίζει η ΕΚΤ και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Πέραν τούτου, ο π. Δημήτριος Τσέβλικος διορίστηκε ιερέας στην Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, το έτος 1975, όταν αυτή τότε δεν διοικούνταν από την ΕΚΤ. Μόλις έγιναν σεξουαλικές καταγγελίες εναντίον του π. Δημήτριου Τσέβλικου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τον απάλλαξε από τα ιερατικά του καθήκοντα.»
  • Ερωταπαντήσεις: Εντάξει, αλλά γιατί ΔΕΝ μας λέει ο Σωτήριος, τι έκανε όταν πριν απ’ αυτή την …τιμωρία, αυτοαποκαλούνταν στις μεταξύ  τους συναντήσεις με τα …χαϊδευτικά τους Πετρούλα, Δημητρούλα, Σωτηρουλα  …Νιουφούλα, -ή δεν θυμάμαι πώς ακριβώς ονόμαζαν αυτοί τον Νεόφυτο- και κάποιους άλλους; Τι έκανε με το δώρο που πήρε από τον απαλλαχθέντα από τα ιερατικά του καθήκοντα Δωρόθεο; ΔΕΝ αισθάνεται ότι ο ναός αυτός είναι και …λίγο βρώμικος, ύστερα από τις σε βάρος του σεξουαλικές καταγγελίες; Γιατί ΔΕΝ κίνησε τις νόμιμες εκκλησιαστικές διαδικασίες για την καθαίρεσή του, μετά τις δημόσιες -εντός της εκκλησίας – βαριές καταγγελίες του Δωρόθεου, αποκαλώντας τον ακόμα και  κίναιδο; Ή μήπως ΔΕΝ τον πληροφόρησε κανείς γιαυτό; Είναι επιτρεπτό δυο κληρικοί οι οποιοι αλληλοκατηγορούνται για σεξουαλικά να παραμένουν ακόμα και τασήμερα, μέλη της ίδιας Ορθόδοξης Εκκλησίας και όλοι να σιωπούμε; Και τώρα -έστω καθυστερημένα-που η Κοινότητα αποφάσισε να απαιτήσει κάποια κάθαρση στην Εκκλησία μας, να δέχεται όλη αυτή τη βρωμιά απ’ όπου και να προέρχεται;
    • Με τις ό, ποιες τέτοιες πράξεις σας, ποιο δίκαιο σας ψάχνετε να βρείτε «σεβασμιότατε», εφ’ όσον γνωρίζετε ότι ΔΕΝ υπάρχει;
       

5 comments:

  1. Κ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΑΝΆΘΕΣΗ Της ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ, ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕΞΣΟΥΑΛΙΚΆ ΙΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Κ.Κ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΜΟΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣΑΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε ουστ μαλακες. Ο Σωτηριος περασε απο πνευματικο δικαστηριο για αυτη την υποθεση και βρεθηκε αθωος. Σταματηστε με της πουστιες σας επιτελους.

      Delete
    2. Δεν καταλαβα; Αφου ηξερες εσυ οτι ηταν κωλομπαρας τοτε γιατι δεν ελεγες κατι;

      Delete
  2. Ολα αυτά που αναφέρονται στό άρθρο έχουν κάποιες βάσεις. Τώρα κριτής είναι ο Θεός διότι όλοι οι αναφερόμενοι έχουν φύγει από αυτή τη ζωή. Τι πιάνεστε με ανθρώπους που έχουν πεθάνει?
    Τα σκάνδαλα των παπάδων φαίνονται περισσότερο και αναμένουν τη δικη του Χριστού.
    Αλλά να μην κρυβόμαστε. Και εμείς σαν λαικοί μπορεί να κάνουμε πολλά περισσότερα που δεν φανερώνονται.

    Νομίζω ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Εκκλησίας είναι οι ίδιοι οι κληρικοί.Η υποκρισία και το ατέλειωτο κουτσομπολιό, τους κάνει να γίνονται οι χειρότεροι όλων .Και δυστυχώς ο Σωτήριος με τα καμώματα του και την πονηράδα που έχει, είναι ο χειρότερος όλων.

    Υπάρχουν όμως και κάποιοι πού προσέφεραν και προσφέρουν και εδω και γενικότερα.
    Να μην ρίχνουμε λοιπόν πέτρες σε όλους.




    ReplyDelete
  3. Ο Σωτήριος διαβάζει ΑΝΤΙΠΟΔΑ, χθες τον είδαν και διάβαζε απ’το κινητό κάποιου παπά.....Γράφετε σχόλια δεν παν’χαμενα.....

    ReplyDelete