Search This Blog

Sunday, March 26, 2017

Μεγαλοπρεπής εορτασμός της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, για την 25η Μαρτίου 1821.






Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η ομογένεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσαν οργανώσεις και φορείς υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Μεταξύ των εκδηλώσεων ήταν η έπαρση της ελληνικής Σημαίας στο Δημαρχείο της πόλης και το επαρχιακό κοινοβούλιο, η μεγάλη δεξίωση-χορός το βράδυ της Παρασκευής και η σημερινή μεγαλειώδης παρέλαση, που οργάνωσαν το Τμήμα Συλλόγων της Κοινότητας και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών της οδού Ντάνφορθ.
Τις πετυχημένες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η πρωθυπουργός του
Οντάριο, Kathleen Wynne, ο γενικός πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο επίσκοπος Χριστοφόρος, ο βουλευτής κ. Πήτερ Τάμπουνς, η δημ. σύμβουλος κ. Μαίρη Φραγκεδάκη και πολλοί άλλοι. Μετά την παρέλαση ο επίσκοπος Χριστοφόρος τέλεσε δοξολογία για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης στην πλατεία Μ. Αλεξάνδρου όπου και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια προς τιμή τους. Στη συνέχεια η Παμμακεδονική Ένωση και ο πρόεδρός της Δημήτρης Κάρας δεξιώθηκε  στο Μακεδονικό Πολιτιστικό Κέντρο, όπου όλοι έπλεξαν το εγκώμιο των επαναστατών για το έργο που πρόσφεραν.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές, μιας και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.!... 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ... 
















 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ...












 ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ...



















ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ...





































































3 comments:

  1. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΞΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΣ ΑΥΤΟ.....Ο ΕΠΙΣΚΙΠΟΣ
    ΕΤΕΛΕΣΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΕΗΣΗ,,,,ΗΤΟΙ "ΜΕΤΑ ΠΛΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΛΠ" ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ
    "ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΩ ΔΕΙΞΑΝΤΙ ΤΟ ΦΩΣ"

    ReplyDelete
  2. Άμα γνώριζε τόσα πολλά, θα γινόταν –υποθέτω- κι αυτός παπάς… Πάντως, πάλι καλά που ήταν το …μόνο λάθος του…

    ReplyDelete
  3. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί βγαίνουν τούβλα απ'την "Ακαδημία" με τουτον τον Επίσκοπο για γενικό της Δερβέναγα..... Όσο για τον άλλο στο Μοντρεαλ για την παρέλαση με τον Trudeau, Κουίκ και τους λοιπούς επισήμους δεν μπορούσε να μην πει το καθημερινό του ψέμα.... FAKE NEWS που λέει κι' ο Τραμπ... Άρθρο που έστειλε στην ROMPHEA. GR γράφει ότι την παρέλαση παρακολούθησαν 70.000 άνθρωποι με χιλιάδες παρελαύνοντας.... Αυτο σε μια απόσταση 10 τετραγώνων και να θυμηθούμε ότι ο Ελληνισμος του Μοντρεαλ και περιχώρων δεν ανέρχεται πάνω από 60.000 ίσως λιγότερες ψυχές....!!!!
    Δείτε την παρέλαση μας στο CTV News Montreal, March 26, 2017 και θα δείτε τα χάλια/ψέματα του Μητροπολίτη.... Ε, ρε πως του αρέσει να αυτοπροβάλλεται ....!!!

    ReplyDelete