Search This Blog

Saturday, October 22, 2016

Στον ...κόσμο της βρίσκεται η διοίκηση του «Εθνικού».!!!



Με σημερινό άρθρο του εκδότη της κ. Χρ. Μανίκη, η εφημερία Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ ξεσκίζει για μια ακόμα φορά τον (δήθεν) πρόεδρο του «εθνικού»Μάνιο και τον άνθρωπο ο οποίος του …μαγείρεψε την ξευτίλα αυτή, τον Πάππα.! Τι να σας λέω όμως…  Ό,σοι ενδιαφέρεστε έστω και λίγο για το θέμα, αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε ολόκληρο το άρθρο του κ. Μανίκη και να βγάλετε τα δικά σας
συμπεράσματα όσο κι’ αν πληγωθείτε  από την κατάντια στην οποία έφεραν τον ελληνισμό οι κύριοι αυτοί. Να λοιπόν το σχετικό άρθρο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ 

Τελικά η αυτοχαρακτηριζόμενη ως νόμιμη διοίκηση του «Εθνικού» (Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου) μάλλον βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή της ηγεσίας του, (τυπικά υπό τον κ. Γεώργιο Μάνιο, και ουσιαστικά υπό τον κ. Κώστα Πάππα)  να στείλει επιστολές, μέσω των οποίων, καλούνται «τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και oι εκπρόσωποι των Συλλόγων/μελών τους» στο Ετήσιο Συνέδριό τους, το οποίο, όπως αναφέρουν,  θα γίνει στο Τορόντο από τις 24 ως τις 27 Νοεμβρίου.
 Μα πού βρίσκονται; Δεν έχουν καταλάβει ότι παράτυπα βρίσκονται στην διοίκηση; Δεν έχουν καταλάβει ότι η λεγόμενη αλλαγή των Εσωτερικών Κανονισμών για πολλούς λόγους, λόγους που έχουμε αναφέρει και άλλες φορές είναι άκυρη και επομένως δεν μπορούν να επικαλούνται αυτούς τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και βάσει αυτών να ισχυρίζονται ότι θα γίνει η επόμενη Γενική Συνέλευση;
 Ισως θα θυμούνται όσοι παρακολουθούν τα του «Εθνικού,» είχαμε γράψει και συστήσει ότι:
 η σημερινή αυτοαποκαλούμενη Διοίκηση «του «Εθνικού,» τουτέστιν Γ. Μάνιος  και Κ. Πάππας, που έχουν δικτατορικώ τω τρόπω, οδηγήσει το «Εθνικό» σε πλήρη απαξίωση, και τα οικονομικά του σε «κατάσταση Ταπί,» έχουν την δυνατότητα, να προσφέρουν μία μεγάλη υπηρεσία.
 Μπορούν να προκηρύξουν το συντομότερο  Γενική Συνέλευση στην Οττάβα, που βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από τις δύο μεγάλες Παροικίες του Τορόντο και του Μοντρεάλ. 
Αυτή να γίνει σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς πριν την παράνομη τροποποίηση τους και φυσικά σε αυτή θα λάβουν μέρος αντιπρόσωποι Συλλόγων και όχι διορισμένα μέλη που μόνο τον εαυτόν τους εκπροσωπούν.
 Σε αυτήν την Γ. Σ.  θα  πρέπει να γίνει λεπτομερής και ενυπόγραφος  Οικονομικός Απολογισμός καθώς και Αναφορά Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε αυτήν την Γενική Συνέλευση θα  πρέπει να γίνουν και  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Εθνικού.»
 Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή Διοίκηση του «Εθνικού» προκειμένου να ενωθεί ο Ελληνισμός, να αποτραπεί η προσφυγή στην δικαιοσύνη, αφού σίγουρα δεν πρόκειται να τους δικαιώσει, αφού ολοφάνερα διοικούν παράνομα, και καταπατούν ασύστολα,  το σύνολο των Εσωτερικών Κανονισμών.
 Η υπό την σημερινή Διοίκηση Μάνιου, σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, υπό τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε,  είναι η μοναδική διέξοδος στο αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει το «Εθνικό.»
 Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση φαίνεται ζει σε έναν παράλληλο κόσμο αφού δεν άκουσαν τις υποδείξεις μας που κατόπιν έρευνάς μας, εξέφραζαν πολλούς από όσους ασχολούνται με τα Κογκρέσα μας. 
Ετσι προσποιούνται ότι δεν  βλέπουν ότι τα επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της B.C. εναντιώνονται στις παράνομες αποφάσεις και σε αυτές εναντιώνονται από κοινού και οι Κοινότητες Μόντρεαλ, Τορόντο, Βανκούβερ, και ως εκ τούτου αν δεν ληφθεί υπ’ όψη τους η φωνή τους, φωνή λογικής και συμβιβασμού,  θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια, που είναι ένα στάδιο πριν από την διάλυσή του.

Λόγω …δημοκρατίας, ψήφος δι’ αντιπροσώπου και  λοιπά…


 Όμως είναι καιρός να δείξουμε και κάτι άλλο, το πολύ περίεργο που έχουν εισαγάγει οι σωτήρες του «Εθνικού» στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους όποιος έκοψαν και έραψαν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα, μέτρα που αποβλέπουν στην μόνιμη παραμονή τους στην Διοίκηση. 
Ετσι πέρα του ότι όπως είχαμε γράψει τώρα είναι και άτομα μέλη του Κογκρέσου, άτομα τα οποία ήδη ανάλαβαν καθήκοντα αφού διορίστηκαν να εκπροσωπούν στο «Εθνικό» τους Ελληνες του Κεμπέκ,  έχουν εισαγάγει και τον θεσμό της με πληρεξούσιο αντιπροσώπευση στην εξάσκηση της  ψηφοφορίας
 Ιδού τι αναφέρουν στο Αρθρο 16 # 9 των αναθεωρημένων Εσωτερικών Κανονισμών: 
«Exercise of such vote shall be assignable by way of proxy or other way.»
Δηλαδή η  άσκηση  των εν λόγω ψηφοφοριών μπορεί να γίνονται  μέσω πληρεξουσίου ή με άλλο τρόπο.
Με άλλα λόγια κάποιος μπορεί να παραβρίσκεται στο Συνέδριο και να έχει στην τσέπη του και εξουσιοδοτήσεις μελών που βρίσκονται σε διακοπές. Ετσι να λέει: Εσείς μπορεί να είσαστε εδώ 20 μέλη, αλλά εγώ έχω εξουσιοδοτήσεις από 21. Επομένως η άποψή μου υπερισχύει. 
Το και «με άλλους τρόπους» είναι το απαύγασμα της δημοκρατίας. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό.
Όμως δοξάστε τους και χειροκροτείστε τους γιατί  παρά τις ισοπεδωτικές αλλαγές που έκαναν διατήρησαν την ιδρυτική προκήρυξη,  του «Εθνικού » που όπως αναφέρεται ιδρύθηκε προκειμένου να γίνει:
 «Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, και είναι αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».
 Αυτή η νεοεισαχθείσα  νέα μορφή δημοκρατίας που τώρα θα γίνεται και «μέσω αντιπροσώπευσης διά πληρεξουσίου» καθώς «και με άλλους τρόπους»… μάλλον θα πρέπει να διεκδικήσει και βραβείο Νόμπελ…

Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα
Μοντρεαλ 22 Οκτωβρίου 2016

No comments:

Post a Comment