Search This Blog

Saturday, October 22, 2016

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη μας το οποίο αναφέρεται στην εκδήλωση της «χειροθεσίας» νέων αρχόντων και τη σχετική κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ. Μπορεί βέβαια να μη συμφωνούμε απόλυτα με το ύφος του σχολίου, αλλά δυστυχώς η ουσία του μας βρίσκει κατά πολύ σύμφωνους. Διαβάστε τη λοιπόν:
 
Αγαπητέ Αντίποδα,
Διαβάζοντας  σήμερα μια τοπική εφημερίδα αισθάνθηκα μια κάποια ντροπή και πολύ θυμό μαζί, όταν διάβασα την περιγραφή του συντάκτη της για την «τελετή χειροθεσίας νέων ομογενών αρχόντων» όπως αναφέρει ο τίτλος του άρθρου. Φυσικά και δεν είμαι αυτός που θα ήθελε να κάνει κουμάντο και να υποδείξει στον αρθρογράφο με τι θέματα θα καταπιαστεί και από ποια οπτική γωνία θα τα δει ο ίδιος, αλλά εμένα μου ήρθε απότομα κάποιος θυμός και για να μου φύγει γράφω τούτα εδώ τα λίγα λόγια, μήπως και γλυτώσω από κάτι χειρότερο. Μου είναι αδιανόητο να καταλάβω πώς ένα έντυπο το οποίο κατηγορήθηκε και  απειλήθηκε σε βαθμό «εκβιασμού» από τον Μητροπολίτη, δέχεται να ασχολείται μαζί του και με τις όποιες εκδηλώσεις του, λες και έκανε κάποιο κατόρθωμα ή μια κάποια μεγάλη προσφορά για την πίστη μας και την ορθόδοξη Εκκλησία. Τι έκανε ο Σωτήριος; Μάζεψε τους «άρχοντές του» και αντί να τους τιμήσει για την ό,ποια μεγάλη προσφορά τους στην Εκκλησία, τους
υποχρέωσε να αγοράσουν από ένα τραπέζι των δέκα καθισμάτων, ….αξίας 2.500 δολαρίων, πληρώνοντας ο καθένας από ένα χιλιάρικο και αναγκάζοντάς τους να πουλήσουν τις άλλες 9 καρέκλες προς 150 εκάστη!  Φυσικά και δεν με αφορά, επίσης, τι κάνει ο κάθε «άρχοντας» και πώς και πού διαθέτει τα χρήματά του, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς ένα έντυπο του οποίου ο ιδρυτής (και ακόμα εκδότης του!!!) αείμνηστος Κώστας Κρανιάς, λοιδορήθηκε τόσο βάναυσα και τόσο άδικα από τον ίδιο τον Μητροπολίτη, ασχολείται με τα καμώματά του και τις προσπάθειές του για συγκέντρωση πλούτου χωρίς αιδώ! Την μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι να υποθέσω ότι οι σχέσεις του απελθόντος με τους συνεργάτες του ήταν τόσο κακές ώστε βρήκαν τώρα την ..ευκαιρία να τον τιμωρήσουν……… Με τέτοια τέταρτη εξουσία, φοβισμένη ή διαπλεκώμενη,  δεν είναι ποτέ δυνατόν να πάει μπροστά μια παροικία, όσον αφορά βέβαια την κοινή της επιτυχία και τη συνολική προκοπή της και όχι την  προσωπική οικονομική ή οικογενειακή επιτυχία του καθενός ξεχωριστά. Αρκετά όμως έως εδώ καθότι νομίζω ότι με λίγη καλή θέληση μπορούν όλοι οι αναγνώστες σας να αντιληφθούν τι εννοώ. Ευχαριστώ  από πριν για τη φιλοξενία την οποια μπορεί να τύχει η έκφραση του θυμού μου………….

3 comments:

  1. Και πως ξέριες εσύ κύριε ανώνυμε ότι ο μακαρίτης ο Κρανιάς δεν τους άφησε μαζί με την εφημερίδα, εντολή να τρέχουν πίσω από τον αρχιεπίσκοπο και να τον λιβανίζουν; Ξέρω σε βάζω δύσκολα αλλά αν είναι αλήθεια; Μια απάντηση θα την περιμένω παντως!

    ReplyDelete
  2. Σιγά τον πολυέλαιο Ανώνυμε. Ούτε δύσκολα έβαλες αλλά δεν ήξερες και ποιος ήταν ο αείμνηστος. Αγαπητέ Αντίποδα, ειλικρινά θα ήθελα να ήμουνα εγώ αυτός που θα έγραφε ένα τέτοιο γράμμα, αλλά να που ήρθα δεύτερος και καταϊδρωμένος. Φυσικά δεν πάμε πουθενά με τέτοιες εξουσίες, θρησκευτικές ή οτιδήποτε άλλη εξουσία, με ανίκανους και φιλοτομαριστές, διευθύνοντες που είναι ψόφιοι για καρέκλα και μικρόφωνο. Και είναι γεμάτη η παροικία από τέτοιους. Δεν χρειάζεται και πολύ, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας, οι περισσότεροι Οργανισμοί είναι υπό διάλυση. Μόνο ο πρόεδρός τους και οι μνηστήρες για την προεδρεία.

    ReplyDelete
  3. Και το άλλο Ανώνυμε, μάθε και τους τίτλους τς εκκλησίας, ο μεγάλος παπάς του Καναδά είναι μητροπολίτης(τίτλος) και όχι αρχιεπίσκοπος. Οι βαθμοί της εκκλησίας σου είναι αυτοί οι τρείς, ο διάκοωος, ο ιερεύς και ο επίσκοπος.

    ReplyDelete