Search This Blog

Saturday, October 15, 2016

Το ..."Εθνικό" του Μάνιου διοργανώνει "συνέδριο".!!!


 

Δίχως ίχνος ντροπής συνεχίζουν τα καλοπαιδα (με πολλά Ωμέγα) να νομίζουν –ίσως και να πιστεύουν- ότι εκπροσωπούν τον ελληνισμό του Καναδά.! Και με τη σκέψη τους αυτή διοργανώνουν, λέει, το ετήσιο συνέδριο (!) του «Εθνικού» στην πόλη του Τορόντο. Το «συνέδριο» τούτο θα γίνει στην αίθουσα της Παμμακεδονικής η οποία είναι, ΙΣΩΣ, η μόνη οργάνωση που τους έμεινε πιστή, μετά την Αδελφότητα Ποντίων (ένεκα Γενοκτονίας;) και το σύλλογο Θεσσαλονικαίων (ένεκα
προ(σ)βολής του προέδρου).! Η Ελληνική Κοινότητα ΔΕΝ συμμετέχει επίσημα αλλά κάποιες πληροφορίες λένε ότι συμμετέχει το Γραφείο Παιδείας δια του διευθυντή του (!) αλλά επ’ αυτού μόλις επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές.

Τώρα παρακολουθήστε ένα ακόμα άρθρο του εκδότη του του Ελληνοκαναδικού Βήματος κ. Μανίκη το οποίο ουσιαστικά τα λέει όλα και από βδομάδα βλέπουμε…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
“ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ …ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!”

Το αξίωμα αυτό θυμήθηκα, όταν είδα μία ανακοίνωση του «Εθνικού» (Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου) μέσω της οποίας καλούνται «τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και oι εκπρόσωποι των Συλλόγων/μελών τους» στο Ετήσιο Συνέδριό τους, το οποίο, όπως αναφέρουν,  θα γίνει στο Τορόντο από τις 24 ως τις 27 Νοεμβρίου.
 Η ανακοίνωση της 28ης Σεπτεμβρίου, υπογράφεται από τον Πρόεδρο του «Εθνικού» κ. Γεώργιο Μάνιο και από τον Dr Θεόδωρο Χαλάτση, ο  οποίος συνοδεύεται από τους τίτλους «Chair, Quebec Regional Council, VPGovernmental and Public Affairs». ( Οι τίτλοι αναφέρονται  μόνο στα Αγγλικά, όπως μόνο στα Αγγλικά και χωρίς έστω και μία λέξη στα Ελληνικά,  είναι και το περιεχόμενο όλης της επιστολής καθώς και όλου του προγράμματος).
Με άλλα λόγια οι διοικούντες το «Εθνικό» σίγουρα είδαν και οπωσδήποτε άκουσαν τα επιχειρήματα εκείνων που τους κατήγγειλαν, ως παρανόμως ενεργούντες και παρανόμως διοικούντες το «Εθνικό.» 
Παρά ταύτα, αντί να προβάλουν τα δικά τους υπεύθυνα και από υπευθύνους αξιωματούχους  υπογραφόμενα,  έστω και αίολα τους επιχειρήματα,  έκαναν  ό,τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σε δικτατορικά καθεστώτα. Αγνόησαν την αλήθεια. Καταστρατήγησαν την νομιμότητα. Εβαλαν «στον γύψο» όλα όσα αποκαλούνται διαφάνεια και  «δημοκρατικές διαδικασίες.» Κατόπιν αυτών, άρχισαν να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα σε ημετέρους, σε   «δοτούς» αξιωματούχους. Ετσι, θέτοντας ολόκληρα επαρχιακά Κογκρέσα, εκτός Κογκρέσου με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν έχουν καταβάλει την συνδρομή τους, ως άλλοι «Πάπες της Ρώμης» ανήγαγαν σε «αλήθεια» τις δικές τους απόψεις και προκήρυξαν  σύγκληση μιας ψευτοσυνόδου, έτσι ώστε μέσω των «δοτών  τους» να δώσουν νομιμότητα σε  όλα όσα έχουν κάνει ακόμα και κατά την διετή περίοδο που αυτοανακηρύχτηκαν διοίκηση, παραχωρώντας ταυτόχρονα στον εαυτό τους  απεριόριστες εξουσίες, εξουσίες ακόμα και αλλαγής του Καταστατικού και Τροποποίησης των Εσωτερικών Κανονισμών!
 Ετσι για μια ακόμα φορά, επαληθεύεται το αξίωμα «όταν η αλήθεια, δεν εξυπηρετεί τους στόχους μας, αλλοίμονο στην αλήθεια!!» 
 Θα αρκεστώ σε αυτά σήμερα, δημοσιεύοντας  συγχρόνως φωτοτυπίες τριών οικονομικών απολογισμών, τους οποίους μου παρέδωσε με μεγάλη επισημότητα ο κ.  Κώστας Πάππας, τέως Πρόεδρος του Εθνικού και νυν Σύμβουλος  στην σημερινή διοίκηση Γεωργίου Μάνιου.
 Και να σκεφτείτε, μέσω αυτών ήθελε ο κ. Πάππας,  να μου αποδείξει, ότι στο «Εθνικό» υπάρχει διαφάνεια!!  
 Αυτοί οι οικονομικοί απολογισμοί, τους οποίους ζητώ να αξιολογηθούν  και από την Εξελεγκτική Επιτροπή και να συντάξει σχετικό πόρισμα, είναι του «Εθνικού» Κογκρέσου των Ελλήνων του Καναδά.
 Του «Εθνικού» Κογκρέσου που αναπροσδιορίζεται ως:
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, και είναι αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».

Και αφού η εφημερίδα δημοσιεύει τα …μπακαλοδεύτερα των οικονομικών απολογισμών, συμπληρώνει:

Έχοντας, κατά πάσα πιθανότητα, υπ’ όψη τους αυτούς τους οικονομικούς απολογισμούς, πολύ σωστά έπραξαν οι διοικήσεις των Επαρχιακών Κογκρέσων του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας, που έστειλαν από κοινού επιστολή μέσω της οποίας ενημέρωναν «την διοίκηση του Εθνικού», ότι έως ότου έχουμε επίσημους και υπογεγραμμένους  οικονομικούς απολογισμούς δεν σας στέλνουμε την συνδρομή μας.
 Φυσικά και καλά έκαναν, αφού ολοφάνερα υπάρχει πλήρης έλλειψη διαφάνειας.
Κατά τα άλλα. Ναι, «όταν δεν υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί απολογισμοί, χαρακτηρίζουμε οικονομικούς απολογισμούς ακόμα και τα μπακαλοδεύτερα!!»
Αλλωστε, σύμφωνα με όσα γνωρίζω,  στο «τάγμα των Ιησουιτών» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ισχύει το αξίωμα: Προκειμένου να υποστηριχτεί το αλάθητο του Πάπα: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!»

Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα
Μοντρεάλ 14 Οκτωβρίου 2016

7 comments:

  1. Ποιος είναι στο κάτω, κάτω ο Μανικης....
    Επειδή εχει και εκδίδει μια φυλλάδα τον κάνει κριτή της οικουμένης που πρέπει όλοι να του δίνουν λογαριασμό..;;;; Το παίζει Πατριάρχης για τα θρησκευτηκα, ιεροκυρηκας, τώρα τα'χει βάλει με το κονγκρεσο και που'σαι ακόμα ...!!! Ας ασχολείται με τις ανακοινώσεις κηδειών και μνημοσυνων να βγάλει κα''να χριστιανό ντολαρ και ας αφήσει τα υπόλοιπα στους αρμόδιους....

    ReplyDelete
  2. Αν θέλουμε να δούμε το ελληνικό όνομα να ξανακουστεί με σοβαρότητα στις κοινωνίες που ζούμε, φεύγοντας από την ανυπαρξία που οδηγηθήκαμε αποκλειστικά εξ αίτιας τους, μετά από 4 περίπου χρόνια, πρέπει να κατανοήσουμε ότι με τις μεγαλοστομίες, τα ασύστολα ψεύδη και την υποκρισία του απατεώνα-αεριτζή και των τυχοδιοκτών που τον ακολουθούν, πρέπει να τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα.

    ReplyDelete
  3. Έχετε …απόλυτο δίκιο αγαπητέ μου. Τι δουλειά έχουν τα ΜΜΕ να ασχολούνται με προσωπικές επιχειρήσεις όπως είναι το «Εθνικό»; Απ’ ότι γνωρίζω ο Μάνιος ποτέ ΔΕΝ ασχολήθηκε μαζί του, γιατί αυτός (ο κ. Μανίκης) ασχολείται μαζί τους; Στο κάτω κάτω οι ηΓΕΤΕΣ μας αυτοί τη σφραγίδα θέλουν να έχουν στην τσέπη τους κι’ όχι τη συμμετοχή κόσμου.! Αφήστε που από μόνη της η παρουσία του επιστήμονα Κωνσταντίνου εγγυάται τη σωστή λειτουργία των οργανισμών της ομογένειας…

    ReplyDelete
  4. Πάρτε το χαμπάρι, Δίχως τον Επιστήμονα και τους συν αυτών "Εθνικό" γιόκ, δεν υπάρχει ... Αφιστε τον Κώτσο να λέει και να γράφει αρλούμπες για να γελάμε λίγο, το χρειαζόμαστε ....!!!

    ReplyDelete
  5. Τώρα θα δείτε ρε λαμόγια που κλείνει η Ατομική Ενέργεια και ο επιστήμονας σταματά την δουλια... Θα αφιερώσει όλο του τον χρόνο για το "Εθνικό" και τότε θα δείτε τα "εργα" του... Περιμένετε και θα μείνετε έκπληκτοι... Γατάκια που θα τα βάλετε εσείς με τον Κώτσο .....!!!

    ReplyDelete
  6. Δεν κλείνει η ατομική κύριε, απλά η πόρτα της έκλεισε …ξεχνώντας τον κυρ Κώστα στην απέξω…

    ReplyDelete
  7. Το Atomic Energy στο Chalk River κλείνει τον Μάρτιο 2018.... Μαλων τελείωσε η σύμβαση του Κυρ - Κώτσου και δεν ανανεώθηκε γι'αυτο διέδιδε ότι κλείνει ...
    Δεν πειράζει ομως, ευτυχώς υπάρχει Ζωή
    μετά την Ατομική....!!! "Εθνικό" κτλ .. Κάτι θα βρει αυτός να παίζει....!!!

    ReplyDelete