Search This Blog

Friday, June 10, 2016

Το ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ συνεχίζει τις αποκαλύψεις του για το «Εθνικό»



«έχει καταπατήσει και μάλιστα προκλητικότατα, εσκεμμένα και κατά συρροή,  βασικότατα άρθρα των Εσωτερικών Κανονισμών «του Εθνικού».


Συνεχίζονται οι «σφαλιάρες» του εκδότη του Ελληνοκαναδικού ΒΗΜΑτος του Μόντρεαλ κ. Χρ. Μανίκη στην ηΓΕΣΙΑ του «Εθνικού» Παππα-Μάνιο κ. λοιπούς… Προσπαθούν απεγνωσμένα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, πέφτοντας από ..φάση σε αντίφαση.!
Έχουν τρελαθεί από τις απανωτές κατραπακιές.!
Παρακολουθήστε τώρα ένα ακόμα άρθρο της εφημερίδας κι’ εμείς έχουμε καιρό- μέχρι το Νοέμβριο- (αν υπάρχουν μέχρι τότε) να τα ξαναπούμε…

Tο Ελληνοκαναδικό (Εθνικό)  Κογκρέσο
H «ηγεσία του» προ πολλού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί


 Δεν χρειάζεται μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει κανείς ότι η σημερινή διοίκηση του  «Εθνικού» (Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου) προ πολλού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί αφού πέρα πάσης αμφισβήτησης, έχει καταπατήσει και μάλιστα προκλητικότατα, εσκεμμένα και κατά συρροή,  βασικότατα άρθρα των Εσωτερικών Κανονισμών «του Εθνικού».
Για να μην νομίσει κανείς ότι υπερβάλω με αυτά που γράφω, θα πω ευθύς εξ αρχής ότι ενώ η θητεία
κάθε Διοίκησης είναι διετούς διάρκειας, ο κ. Μάνιος που παράτυπα και αντικανονικά παραμένει από τον Νοέμβριο του  2012 Πρόεδρος του «Εθνικού», σύντομα θα κλείσει και τέταρτο χρόνο  στον προεδρικό θώκο.

Προς τί οι αναλήθειες;

Το θέμα της προ πολλού υπέρβασης της διετίας στην προεδρική καρέκλα, φαίνεται ότι ανησυχεί  τον κ. Μάνιο, αφού στην επιστολή που μας έστειλε και δημοσιεύσαμε αναφέρεται και σε αυτό το θέμα. Μόνο που για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,  τα παρουσιάζει με προκλητικά απαράδεκτο τρόπο. Ετσι ενώ παραδέχεται ότι θα έπρεπε το 2014 να είχαν γίνει στο Μοντρεάλ και Συνέδριο και εκλογές, ρίχνει την ευθύνη της μη διοργάνωσης του Συνεδρίου, στο Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ. Διαβάστε τι ακριβώς ισχυρίζεται ο κ. Μάνιος στην επιστολή του:

«Τέτοια εντολή, να οργανώσει τις εκλογές του 2014, έλαβε ο πρόεδρος του περιφερειακού του Κεμπέκ (μολονότι δεν ήταν ταμειακώς τακτοποιημένος). Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστά, δεν είναι ένα τηλεφώνημα να καλέσει κάποιος τους ανθρώπους από όλη τη χώρα για να έρθουν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε κάποια τοποθεσία. Στη σπουδή του να γίνει πρόεδρος του Εθνικού, έδωσε 20 ημέρες χρόνο για το Συνέδριο (το Καταστατικό απαιτεί 90 ημέρες το ελάχιστο), χωρίς να κλείσει ξενοδοχεία (το άφησε στον πατριωτισμό των αντιπροσώπων από τις μακρυνές επαρχίες του Καναδά!!!). Αποτέλεσμα; Φιάσκο. Αναγκαστήκαμε το 2015, με Τηλεδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου να ανανεώσουμε ορισμένους συμβούλους και να μου δοθεί ακόμα ένας χρόνος παραμονής, μέχρι τον Νοέμβριο του 2016. Έγιναν αλλαγές μελών στις άλλες επαρχίες ακολουθώντας τις γνωστές πάγιες διαδικασίες, πρόταση, δευτέρωση, αποδοχή/μη αποδοχή, ψήφιση. Δεν αλλάξαμε τότε κανένα από τους συμβούλους του Κεμπέκ, το οποίο απουσίαζε. ..»
Τα αναφερόμενα σε αυτήν την παράγραφο δεν μπορείς να τα σχολιάσεις σοβαρά, αφού μόνο για σάτιρα προσφέρονται. Όμως αποφεύγοντας την σάτιρα θα σταθώ στον ισχυρισμό ότι:
«Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστά….»
 Προσέξτε, κατά τον κ. Μάνιο, όχι πέντε μήνες, αλλά περισσότερους από πέντε μήνες χρειάζεται  η διοργάνωση ενός Συνεδρίου του «Εθνικού!!». Δεδομένου ότι η θητεία ενός Συμβουλίου είναι διετής και μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να γίνονται δύο Συνέδρια, οι εθελοντές που υπηρετούν στο «Εθνικό» θα πρέπει επί δέκα μήνες και πλέον μήνες να αναλώνονται στην διοργάνωση των Συνεδρίων!!.


Πανηγυρική διάψευση


 Όμως υπάρχει και κάτι που πανηγυρικά διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό. Υπάρχει μία  επιστολή μέσω Email του κ. Μάνιου προς τον κ. Κώστα Τρωγάδη, τότε Αντιπρόεδρο του Επαρχιακού του Κεμπέκ στο «Εθνικό», η οποία κοινοποιείται και σε άλλα στελέχη του «Εθνικού.».
 Σε αυτήν, που φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2014,  ο ίδιος ο κ. Μάνιος όχι μόνο ζητάει την αναβολή του Συνεδρίου, αλλά συνιστά να μετατεθεί για την Άνοιξη του 2015. Συγκεκριμένα γράφει:
We cannot have the convention in November as there are too many commitments to other events and activities. Here in Ontario we have a fundraising event on November 15.
Lets try to organize it for the Spring of 2015. Give me some possible dates. Further we need to have a face to face meeting of the National Council either in Montreal or Toronto, in late January or February 2015. We also need to find some funds for the BC, Manitoba, and Alberta councilors to attend the meeting. I will call you early next week and discuss some of these challenges.
 George
Η επιστολή αυτή σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει:
«Δεν μπορούμε να έχουμε το Συνέδριο το Νοέμβριο, (του 2014) καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δεσμεύσεις και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ στο Οντάριο έχουμε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στις 15 Νοεμβρίου.
Ας προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε την Ανοιξη του 2015. Δώσε μου μερικές πιθανές ημερομηνίες. Περαιτέρω θα πρέπει να έχουμε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου είτε στο Μόντρεαλ, είτε στο Τορόντο, στα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2015. Επί πλέον πρέπει να βρούμε και χρήματα για τους συμβούλους της BC, Manitoba, και Αλμπέρτα για να παραστούν στo συνεδρίαση. Θα σας καλέσω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να συζητήσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις. 
Γιώργος»
Δεν είναι αφοπλιστικά αποκαλυπτική αυτή η επιστολή σας κ. Μάνιο; Και όταν κάποιος διαβάσει αυτήν την επιστολή, δεν θεωρεί ως απόλυτα αναληθή τον ισχυρισμό σου, ότι «Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστό….» 
και ως εκ τούτου συμπεραίνει … «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;»


Τα μετά την αναβολή του Συνεδρίου


Ετσι, όχι μόνο έγινε από τον κ. Γιώργο Μάνιο, σκόπιμα και καλομελετημένα η αναβολή του Συνεδρίου, από τον Νοέμβριο του 2014, στην Ανοιξη του 2015 και από την Ανοιξη του 2015 στο τρέχα γύρευε… και τώρα τι να κάνουμε, έτσι ώστε να παραμείνει επί πλέον της κανονικής του θητείας στην προεδρική καρέκλα, αλλά ανακαλύπτει και το σαθρό επιχείρημα: «Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστό….» μέσω του οποίου εν ψυχρώ επιρρίπτεις κ. Μάνιο, την ευθύνη στον  Πρόεδρο του Επαρχιακού του Κεμπέκ κ. Γιάννη Θεοδοσόπουλο, ο οποίος «τόλμησε» να πει ότι έχει πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του «Εθνικού.»
 Το περίεργο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, πετύχαινες κ. Μάνιο πολλούς στόχους, αφού, όχι μόνο επιρρίπτεις την ευθύνη της αδιαφορίας και της αμέλειας στον κ. Θεοδοσόπουλο, αλλά δικαιολογείς και την επιμήκυνση  της θητείας σου, ως εκ των πραγμάτων και της έλλειψης χρόνου  επιβαλλόμενη…
Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα σκηνικό που θυμίζει την διάπραξη ενός καλομελετημένου εγκλήματος, όπου, επιτρέψτε μου την παρομοίωση, «ο δολοφόνος έχει προβλεφθεί και  ‘το τέλειο του άλλοθι’»…   .
 Μόνο που όπως γίνεται πάντα και στην προκειμένη περιπτώσει ο «δολοφόνος» έκανε το μοιραίο λάθος να αφήσει στον τόπο του εγκλήματος την φωτογραφία του… που στην προκειμένη περίπτωση είναι η επιστολή που στείλατε στις  8 Οκτωβρίου 2014.



Αναπάντητες ερωτήσεις 

Το περασμένο Σάββατο (4 Ιουνίου 2016), συμμετείχα στο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα «Ράδιο Ακρίτες» του κ. Κώστα Δανιηλίδη, (μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4:00 ως τις 6:00 μ.μ. από το CJLV στο 1570  ΑΜ και σας συνιστώ να το παρακολουθείτε). Στην συζήτηση έλαβε μέρος μέσω τηλεφώνου  «για να διευκρινίσει και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση,»  ο Πρόεδρος του «Εθνικού» κ. Μάνιος. Στον διάλογο συμμετείχε επίσης  και  ο πρώην Πρόεδρος του «Εθνικού» κ. Κώστας Πάππας, ο οποίος είναι γνωστό ότι γνωρίζει πολλές από τις  δραστηριότητες (παρασκηνιακές αλλά και λίαν νεφελώδεις, κυριολεκτώ εν προκειμένω) του «Εθνικού.» Ο κ. Πάππας μάλιστα ήταν παρών στο Στουντιο. 
Τόσο ο κ. Δανιηλίδης, όσο και εγώ, θέσαμε στους συνομιλητές μας, ορισμένες ερωτήσεις, επί των οποίων ουσιαστικά δεν λάβαμε καμία διευκρινιστική  απάντηση.
 Δεν λάβαμε απάντηση στο γιατί παραμένει το σημερινό Δ.Σ. του «Εθνικού» πέρα της διετίας, γιατί αν είχε δημοκρατική ευαισθησία, στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να ενεργούσε μόνο σαν «υπηρεσιακό» και το συντομότερο να είχε διεξαγάγει νέες εκλογές.   (Δυστυχώς, μέχρι το περασμένο Σάββατο δεν γνωρίζαμε την αποκαλυπτική επιστολή της 8ης Οκτωβρίου 2014, του κ. Μάνιου προς τον κ. Τρωγάδη.), 
Δεν λάβαμε απάντηση, στο γιατί μόνο μια μικρή ομάδα του «Κονκλάβιου του Εθνικού στο Τορόντο» προέβη σε παράτυπη, παράνομη και ετσιθελική αλλαγή του Καταστατικού καθώς και Τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών,
Δεν λάβαμε απάντηση ούτε και για τον τρόπο που έγινε η αποκαλουμένη στην επιστολή Μάνιου «εκλογική διαδικασία,» μέσω της οποίας επιλέχτηκαν και διορίστηκαν τέσσερα άτομα από το Κεμπέκ στην διοίκηση του «Εθνικού», ενώ με κανέναν τρόπο δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα ονόματα των τεσσάρων!!
Ο κ. Μάνιος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επανέλαβε ότι ο διορισμός έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και με πλήρη σεβασμό των Εσωτερικών Κανονισμών. Αυτό άλλωστε υπενθυμίζουμε είχε γράψει και στην επιστολή του: 
«Τα άτομα του Κεμπέκ προτάθηκαν, δευτερώθηκαν, αποδέχτηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλες τις συμμετέχουσες στην τηλαδιάσκεψη επαρχίες . Κανένας από το Κεμπέκ δεν πρότεινε τον πρόεδρο του Επαρχιακού για να μπεί στην διαδικασία εκλογής.»
Επαναλάβαμε στον κ. Μάνιο την ερώτηση, την οποία, έχω υποβάλει και γραπτώς και την οποία υποχρεώνομαι να επαναλάβω: 
 Κατά πόσο τα της τηλεδιάσκεψης μαγνητοφωνήθηκαν, ή έστω τηρήθηκαν πρακτικά, έτσι ώστε εκτός των άλλων,  να διαπιστώσουμε και τα του υποτιθέμενου δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας του Εθνικού.
 Αν δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί ζητήσαμε να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να τηρούνται.




Οικονομικός Απολογισμός… για κλάματα

Φυσικά ο διάλογος περιστράφηκε και στα οικονομικά του «Εθνικού» τα οποία όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να είναι καλά τακτοποιημένα. Και αυτό επειδή, εκτός των άλλων, ξέρουμε ότι  το «Εθνικό» είχε  αποκτήσει μέσω της δημιουργίας ενός Ιδρύματος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους. Ως τόσο για ανεξήγητους λόγους, το Ίδρυμα αυτό στις 5 Ιουνίου 2015 (επι διάρκειας Προεδρίας Μάνιου/Πάππα) απώλεσε το δικαίωμα της έκδοσης  αποδείξεων για φορολογικούς λόγους και σταμάτησε την λειτουργία (Dissolved / Revoked) .
 Πάντως ο  κ. Πάππας με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μου έδωσε τους Οικονομικούς Απολογισμούς του «Εθνικού,» τριών ετών. Ετσι ήθελε «να αποδείξει ότι εκεί όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια..» 
Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή που τους παρέλαβα, υποχρεώθηκα να τους αποκαλέσω «επιεικώς μπακολοδεύτερα» αφού ήταν πολύ πρόχειροι. Και αυτό επειδή, δεν είχαν πολλά στοιχεία, δεν παρουσιάζουν Ισολογισμούς, και το σπουδαιότερο δεν ήταν εγκεκριμένοι και  υπογραμμένοι από κάποιον υπεύθυνο, ή έστω ανευθυνοϋπεύθυνο.
Δεν τους δημοσιεύω, από σεβασμό προς το «Εθνικό» που ιδρύθηκε προκειμένου να γίνει: «Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».


Μοναδική διέξοδος: Η παραίτηση

Αν ο κ. Πάππας ή ο κ. Μάνιος πιστεύουν ότι αυτά που γράφω  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή  τους αδικώ, μπορούν να παρουσιάσουν την δική τους άποψη και ευχαρίστως θα δημοσιεύσω τις απόψεις τους… Μπορούν να τις εκφράσουν επί πλέον και μέσω του Ραδιοφωνικού Προγράμματος  «Ράδιο Ακρίτες» του κ. Κώστα Δανιηλίδη, (επαναλαμβάνω μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4:00 ως τις 6:00 μ.μ. από το CJLV στο 1570  ΑΜ και σας συνιστώ να το παρακολουθείτε). .
Αν όμως όσα γράφω είναι αλήθεια και δυστυχώς για το «Εθνικό» και όσους συμμετέχουν στην διοίκησή του, (πολλοί εκ των οποίων είμαι σίγουρος ότι δεν τα γνωρίζουν), είναι πέρα για πέρα αλήθεια, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να παραιτηθούν και μάλιστα πάραυτα. Διαφορετικά οι Σύλλογοι που είναι μέλη καθώς και οι Σύλλογοι που δεν είναι μέλη, αλλά θα πρέπει να γραφτούν το συντομότερο και θα πρέπει να κάνουν, όσα επιβάλλονται να κάνουν.
Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα, Μοντρεάλ  10 Ιουνίου 2016



8 comments:

  1. Ρε δεν ντρεπόμαστε, Άι στο διάλο επι τέλους, Έλληνες εναντίον Ελλήνων γι'αυτο
    μας γαμάνε όλοι ....Πηγαίνετε στο Canadian Jewish Congress να μάθετε πως δουλεύουν για το καλό της φυλής τους όχι σαν και'μας
    να περιμενωμε σ'ενα καραγκιόζη σαν τον Μανικη να μας σώσει ...

    ReplyDelete
  2. Επειδή όπως λες σας πηδάνε όλοι, πρέπει να πηδήσουν εμάς ο Παππας και ο Μάνιος με τα τσιράκια τους, βρε παλιολέρα; Δεν γνωρίζεις ανάγνωση βρε Βλάκα; Δεν κατάλαβες ότι αυτό-εξευτελίζονται από τα ίδια τους τα γραπτά; Ούτε μια τρίχα από το κάτω τριχωτό του Μανίκη δεν είσαι εσύ βρε ανώνυμο φοβητσιάρικο πλασματάκι. Άντε να χαθείς βρωμερέ απατεώνα. ΆΪ στο διάολο καθίκι του κερατά…

    ReplyDelete
  3. Επειδή ο ανώνυμος (10:08PM) συνεχίζει να χυδαιολογεί σε βάρος ενός αξιοπρεπέστατου οικογενειάρχη, θα μας επιτρέψει να τον ρωτήσουμε πόσο καλά αισθάνεται για την πουτανίτσα ερωμένη του ή πόσο περήφανος είναι για το ομοφυλόφιλο σπλάχνο του; Μήπως γι’ αυτό αποφεύγεις την επωνυμία ρε βρωμιάρη; Άϊ στο διάολο επιτέλους, παλιομ@λ@κ@...

    ReplyDelete
  4. Θα λάβει ο εγκέφαλος του ΒΛΗΜΑΤΟΣ
    απάντηση από το Εθνικό που θα τον ξεβρακώνει για τα ψέματα που γράφει, εδώ θα είμαστε.....δεν απαντά σε ερωτήσεις και δεν δημοσίευσε τον οικονομικό απολογισμό του Επαρχιακού του Quebec παρ'ολο που
    έδωσε τον Σπαρτηατικο του "λόγο" , του κωλου με αλλα λόγια......

    ReplyDelete
  5. Δεν μου λες Κυρ - Αντιποδα γιατί δεν δημοσιεύεις το μυνημα για τον "αξιοπρεπέστατο οικογενειάρχη" που σου'στειλα ......Φοβασε μπας και θίξεις το ζώο .... Εσυ μπορείς να με βρίζεις γιατί το Blog είναι δικό σου αλλα εμένα με φιμώνεις έτσι ;;;; Ποιος είναι φοβητσιάρης τώρα ρε υποκείμενο ...;;;; Ανώνυμος 10:08 Άι και.....ξέρεις εσυ ...!!!! Μ@λ@κ@

    ReplyDelete
  6. Ρε βλάκα, αν εγώ σε βρίζω το κάνω επώνυμα, εσύ βρε παλιοτενεκέ γιατί δεν βάζεις το ονοματάκι σου ώστε να ξέρουμε ακριβώς με ποιό γαϊδούρι ασχολούμαστε; Μήπως τελικά έχεις όλα τα κουσούρια τα οποία …μεταφέρεις στους άλλους; …Λέμε τώρα… κ. υποκείμενο...

    ReplyDelete
  7. Για βάστα ρε ;;;; Τι λες εσυ δεν εισε ανώνυμος ;;;;; ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ λέγεσαι ;;;;
    η τιποτ'αλλο ;;;;;;

    ReplyDelete
  8. Ου να χαθείς ΒΛΑΚΑ. Αν αποκαλείς ανώνυμο τον «Αντίποδα» τον οποίο ξέρουν και οι πέτρες θα πρέπει να είσαι πολύ μεγάλο (και επικίνδυνο) τούβλο. Αϊ στα διάλα…επιτέλους.

    ReplyDelete