Search This Blog

Wednesday, May 4, 2016

Εγκαίνια του νέου καταστήματος του Γενικού Προξενείου Τορόντο





Παρουσία της πρωθυπουργού του Οντάριο κ. Kathleen Wynne, έγιναν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου καταστήματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Τορόντο, στο 1075 Bay Street, Suite #600.

Στα επίσημα εγκαίνια παρέστησαν, εκτός από την πρωθυπουργό κ. Wynne με τη συνοδεία της, πολλοί εκλεκτοί Καναδοί και Έλληνες ομογενείς, μεταξύ των οποίων ήταν ο μητροπολίτης, ο αρχιμανδρίτης κ. Δελής, διευθυντής της θεολογικής σχολής, ο βουλευτής κ. Πήτερ Ταμπουνς, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Φραγκεδάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημ. Κάρας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Γιάννης Φαναράς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικής Κληρονομιάς κ. Γιάννης Δάγωνας, η πρώην
υπουργός, καθηγήτρια κ. Μαρία Μπουτρογιάννη, η κ. Ειρήνη Κερογλίδου με τον γιό της Γιώργο, ο δικηγόρος κ. Γιάννης Σώτος, οι επιχειρηματίες κ.κ. Νικολάου και Μαντζιάρης και πολλοί άλλοι. Ο γενικός πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ως οικοδεσπότης,  υποδέχτηκε στην είσοδο του κτιρίου την πρωθυπουργό κ. Wynne με τους ακολούθους της καθώς και τον μητροπολίτη Σωτήριο.

Μετά τη σύντομη ενημερωτική σύσκεψη της πρωθυπουργού με τον γενικό πρόξενο κ. Ιωαννίδη, παρουσία του μητροπολίτη, έγιναν οι σχετικές συστάσεις των καλεσμένων, ακούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι των δυο χωρών, πήραν το λόγο για σύντομο χαιρετισμό ο μητροπολίτης, ο κ. Αρτεμάκης, η κ.   Wynne και ο γενικός πρόξενος κ. Ιωαννίδης. Τέλος όλοι οι επίσημοι βρέθηκαν στην είσοδο του Γ. Προξενείου όπου η πρωθυπουργός κ. Wynne με τον γενικό πρόξενο έκοψαν συμβολικά την κορδέλα, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις του Γ. Προξενείου της Ελλάδας στην πόλη μας.

Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή…



















No comments:

Post a Comment